ေပါင္မုန္႔ကုိ ၾကက္ဥေၾကာ္ညွပ္၊ အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္၊ မာဂေရာနီ ေခါက္ဆဲြျပဳတ္(တခြက္က အရည္ကုိဆူေနေအာင္တည္ထားတုံး)
Saturday, December 27, 2008
တခါတရံ ညေနစာကုိ ဒီလုိေလးလုပ္စားတယ္
ေပါင္မုန္႔ကုိ ၾကက္ဥေၾကာ္ညွပ္၊ အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္၊ မာဂေရာနီ ေခါက္ဆဲြျပဳတ္(တခြက္က အရည္ကုိဆူေနေအာင္တည္ထားတုံး)
Sunday, December 21, 2008
Saturday, December 20, 2008
ဒီေန႔ ညေနစာက ဒါေလး၀ယ္စားတယ္..............
ဒီပီဇာကုိ ဟုိတခါကလဲ ည ၈ နာရီေလာက္က ေအာ္ဒါမွာစားတာ ည ၁၁ နာရီထိ ေရာက္မလာလုိ႔ ဗိုက္ကလဲဆာ ေဒါသမ်ား အေခ်ာင္းေခ်ာင္းထြက္လုိ႔ (24 hours food court) အျမန္ဆုံးနည္းနဲ႔ ပန္းကန္လုံးစီးၿပီး ညစာသြားစားရပါတယ္။ ဒီတခါေတာ႔ ေဒါသမ်ား အေခ်ာင္းေခ်ာင္းထြက္မည္စုိးသျဖင္႔ လူကုိင္တုိင္သြားၿပီး ၀ယ္ခဲ႔ရပါတယ္။ :D
(ဟုိတခါ မွာတာ မစားလုိက္ရလုိ႔ ဒီတခါ ၂ ခု၀ယ္စားသည္။ ေတာ္ေန လုစားေနရမည္စုိးသျဖင္႔ တရားမွ်တမွဳရွိေအာင္ တေယာက္တခုႏွဳန္းျဖင္႔ ၀ယ္စားရပါသည္။) ဒီေကာင္႔လဲခ်ေနလုိ႔ပါ။ 2 for S$ 19.90 ဒီတခါ ပုိတန္သြားတယ္။ ဟုိတခါက ေရာက္လာခဲ႔ရင္ တခုပဲစားရမည္။ ဟဲဟဲ
Thursday, December 18, 2008
ဆန္ၾကာဆံေၾကာ္
မႏၲေလးမွာ ေန႔လည္ဆုိရင္ ဆန္ၾကာဇံကုိ ေခါင္းရြက္ေစ်းသည္ေတြ ေရာင္းၾကၿပီ။ ဆီကလဲ နည္းနည္းနဲဆုိ႔ေတာ႔ စားလုိ႔ ေကာင္းမွေကာင္း။ ငါးေရခံြေၾကာ္နဲ႔ပါ တဲြစားမယ္ဆုိ သူမ်ားတုိ႔အႀကိဳက္ေပါ႔။ ေဂၚဖီဟင္းခါးလဲနဲ႔ လုိက္မွလုိက္။ ကဲပါေလ ေလကမ်ားတာနဲ႔ ေၾကာ္နည္းအေၾကာင္္းေလးေျပာအုံးမွ။
လုိအပ္ေသာ အရာေတြက
ဆန္ၾကာဇံ
မိမိႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာအသား၊ ငါး ( ၾကက္၊ ၀က္၊ ပုဇြန္၊ ၾကက္ဥ)
ေဂၚဖီထုပ္
ပဲပင္ေပါက္
ဥနီ(ခါခ်က္ဥ)
ဗိုလ္စားပဲသီး
ျပဳလုပ္ပုံ
ဆန္ၾကာဇံကုိ ၁ နာရီေလာက္ေရစိမ္ထားပါ
သီးရြက္စုံကုိ ေရေဆးၿပီး ေရစစ္ထားပါ
ေၾကာ္မည္႔ အေၾကာ္အုိးထဲသုိ႔ ဆီနည္းနည္းထည္႔ပါ
ဆီက်က္ရင္ ထည္႔မယ္႔အသားကုိထည္႔ေၾကာ္ပါ။ အသားက်က္ရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ တစ္တက္ ႏွစ္တက္ ဓားနဲ႔ရုိက္ျပားၿပီး ထည္႔ အသီးအရြက္စုံထည္႔ပါ။ အသီးအရြက္စုံမႏူးခင္ ဆန္ၾကာဇံထည္႔၊ ေရေႏြးအနည္းငယ္ထည္႔ပါ။ဆား၊ အခ်ဳိ႕မွဳန္႔ထည္႔။ အဖုံးအုပ္ထားပါ။ အေပၚေအာက္ေမႊေပးပါ။ ၅ မိနစ္၊ ၇ မိနစ္ေလာက္ဆုိ ရေလာက္ပါၿပီ။ သူမ်ားရဲ႕ စားခ်င္စဖြယ္ ၾကာဇံေၾကာ္နည္းပါ။