Monday, June 29, 2009

ဘူးသီးခ်ဥ္ဟင္း နဲ႔ ငါးပိေထာင္း


ဟင္းရည္ကို ခ်ဥ္ဟင္းဆက္တုိက္ခ်က္လုိက္ပါတယ္ေနာ္။ ဒီေန႔ေတာ႔ ဘူးသီးခ်ဥ္ဟင္းနဲ႔ ငါးပိေထာင္းေပါ႔။ ဂ်ဴးျမစ္ေလးပါ ထည္႔စားရင္ေကာင္းမွေကာင္းပဲ။ ဒီမွာေတာ႔ ဂ်ဴးျမစ္ေတြ႔မိပါဘူး။ ပင္နီဆုိလာမွာ ရမရေတာ႔ မသိဘူး။ မေတြ႔မိဘူးထင္တာပဲေနာ္။ ၿပီးေတာ႔ ၀က္အူခ်ိဳကုိ အခ်ဳိခ်က္ခ်က္လုိက္တယ္။


သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။


၀က္ အူခ်ိဳခ်က္ (၀က္အူခ်ိဳကို ေရေသခ်ာေဆး။ vinegar ၂ ဇြန္းေလာက္ထည္႔ၿပီး ၁၅ မိနစ္ေလာက္နပ္ထားပါ။ ၿပီးေရျပန္ေဆးလုိက္တယ္။ ဆား၊ အခ်ဳိမွုန္႔၊ သၾကား၊ ေစာေကာမွုန္႔ နည္းနည္းဆီထည္႔ၿပီးနယ္လုိက္ပါတယ္။ ၿပီး ၾကက္သြန္နီ ၂လုံး ေလးျခမ္းစိတ္ၿပီး ဆီနည္းနည္းနဲ႔ေၾကာ္လုိက္ပါ။ ၿပီး ၀က္အူခ်ိဳလဲထည္႔၊ ေရေႏြးလဲထည္႔ၿပီး ႏူးေနေအာင္တည္ထားပါ။ ၀က္အူခ်ဳိႏူးခါနီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ တက္၊ ၆ တက္ေလာက္ကုိ အခံြႏႊာၿပီး ဒီအတုိင္းထည္႔လုိက္ပါတယ္။ ညိဳညိဳေလးျဖစ္ေအာင္ ၾကာညဳိ႕နည္းနည္းထည္႔လုိက္ပါတယ္။



ငါးပိေထာင္း (ငါးပိကင္၊ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ငရုတ္သီးအက်က္မွုန္႔၊ အခ်ိဳမွုန္႔ထည္႔ၿပီး ေထာင္းထားပါတယ္။)


ဘူးသီးခ်ဥ္ဟင္း

11 comments:

  1. ၀က္အူခ်ိဳဟင္း နဲ့ ဘူးသီးခ်ဥ္ဟင္း အားရပါးရလာငမ္း အဲေလ စားသြားတယ္ ငါးပိေထာင္းေတာ့မၾကိဳက္ဘူး :)

    with best wishes,
    avocado

    ReplyDelete
  2. ဂ်ဴးၿမစ္က ပင္နီစူလာမွာရပါတယ။္ တစ္က်ပ္ေပါ႕။

    ReplyDelete
  3. စားခ်င္လုိက္တာ၊ စကၤာပူေတာင္ ျပန္ေျပးခ်င္လာၿပီ

    ReplyDelete
  4. ၀က္အူခ်ိဳဟင္း နဲ ့ငပိေထာင္း စားသြားတယ္။ ေကာင္းလိုက္တာ။

    ReplyDelete
  5. ဒီေန႔ခ်က္တာအားလံုးၾကိဳက္တယ္မမေရ။
    ငါးပိေထာင္းကိုအၾကိဳက္ဆံုးပါ။
    တို႔ဆီမွာမေရာင္းၾကဘူး ဟင္း..ငိုခ်င္လိုက္တာ။
    မမကိုနာလိုဘူးကြယ္။ ငပိေထာင္းမသြားခြင္႔ျပဳေနာ္။
    ေျပာရအံုးမယ္။ ကခ်င္ေမာ္ဒါလ္ယ္ပံုက ဂ်ာမုန္းမဟုတ္ဘူးေနာ္။ မမမိုးေကာင္းရဲ႔ပံုကိုျမင္ခ်င္လိုက္တာရွင္။ပို႔ေပးပါလား။

    ခ်စ္တဲ႔
    ဂ်ာမုန္းဒန္

    ReplyDelete
  6. ရွလြတ္။ရွလြတ္း)

    ReplyDelete
  7. ထမင္းေတာ့ျမိန္ဦးမယ္ေနာ္။
    အရမ္းလိုက္ပါတယ္။ ဘူးသီးခ်ဥ္ဟင္းနဲ ့ငါးပိေထာင္း။
    ေျပာေနရင္းနဲ ့ဗိုက္ကဆာလာတယ္
    း)

    ReplyDelete
  8. ၀က္အူဟင္းလည္းၾကိဳက္တယ္
    ငါးပိေထာင္းလည္းၾကိဳက္တယ္
    ခ်ဥ္ရည္ဟင္းလည္းၾကိဳက္တယ္
    ဘယ္လုိလုပ္မ်ား ပိန္ဦးမွာလဲေနာ္

    ReplyDelete
  9. ဟီး
    အားလံုးနာ့အၾကိဳက္ေတြခ်ည္း
    ေကာင္းပါေလေလ့ :P

    ReplyDelete