Wednesday, August 12, 2009

ဘဲဥ ခ်ဥ္ဟင္း

ဘဲဥ ဇာတ္လမ္းေျပာျပပါအုံးမယ္။ ၿပီးခဲ႔တဲ႔အပတ္တုံးက ပင္နီဆုိလာသြားတာ ဘဲဥေရာင္းတာ ေတြ႔လုိ႔ အားရ၀မ္းသာနဲ႔ ၀ယ္မယ္ေပါ႔။ ဘဲဥဘယ္ေလာက္လဲလုိ႔ေမးေတာ႔ ၁၀ လုံး S$ 8 တဲ႔။ ေစ်းေမးလုိက္ေတာ႔မွ ဘုရားတရေတာ႔တယ္။ ေဆးဘဲဥ(ေခၚ)ဖီတန္ ကုိေျပာတာ မဟုတ္ဘူးလုိ႔ ဘဲဥအစိမ္း အလတ္ကုိေျပာတာပါလုိ႔ ျပန္ေျပာရတယ္။ ဟုတ္ပါတယ္ ဘဲဥအစိမ္း ၁၀ လုံး S$ 8 ပါတဲ႔။ ဒါနဲ႔ စိတ္ဆိုးဆုိးနဲ႔ ၀ယ္ခဲ႔သလားလုိ႔ မထင္လုိက္နဲ႔ေနာ္။ မ၀ယ္ခဲ႔ပါဘူး။ ၾကက္ဥပဲ အလုံး ၄၀ ေလာက္ စားေတာ႔မယ္လုိ႔။ ဟုတ္တယ္ေလ ေစ်းႀကီးလုိက္တာလဲ လြန္ပါေရာေတာ္။ ျပား ၅၀ ေလာက္ဆုိလဲ မဆုိးေသးဘူး။ ဘဲဥရွိေတာ႔ ရွိတယ္။ ေစ်းႀကီးလုိ႔ မ၀ယ္စားေတာ႔ဘူး အေမ႔အိမ္ျပန္မွ ဘဲဥခ်ဥ္ဟင္း တ၀ႀကီးစားပလုိက္မယ္လုိ႔ စိတ္ထဲထားလိုက္ေတာ႔တယ္။ ခ်ဥ္ေပါင္ေလး၀ယ္၊ ပဲက်က္မွဳန္႔ေလး၀ယ္၊ အေၾကာ္ဆံေလး၀ယ္၊ ဟုိဟာ၀ယ္ ဒီဟာ၀ယ္ၿပီးပဲ ျပန္လာခဲ႔ပါတယ္။ အိမ္ေရာက္လဲ ဘဲဥကုိမ်က္လုံးထဲက မထြက္တာနဲ႔ ၾကက္ဥကုိ ခ်ဥ္ဟင္းခ်က္လုိက္ပါတယ္ေနာ္။ ေခါင္းစဥ္ေတာ႔က ဘဲဥတပ္လုိက္တယ္ေနာ္။ အားမနားတမ္း သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။



ၾကက္ဥ ခ်ဥ္ဟင္းေလး သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။


ပုဇြန္ေၾကာ္ (ပုဇြန္က ခဲေနေတာ႔ အခြံမခြာပဲေၾကာ္လုိက္တယ္ေနာ္။ ငပ်င္းေၾကာ္ေလး ေၾကာ္လုိက္ပါတယ္။ ဆား၊ အခ်ိဳမွဳန္႔၊ ဆႏြင္းမွဳန္႔ထည္႔နယ္ၿပီးေၾကာ္လုိက္ပါတယ္)


ဘဲဥ ခ်ဥ္ဟင္းအတြက္လုိအပ္ေသာအရာ

ဘဲဥ ၆ လုံး (ဒီေန႔ေတာ႔ ဘဲဥနဲ႔စိတ္ဆုိးခဲ႔လုိ႔ ၾကက္ဥနဲ႔ခ်က္လုိက္ပါတယ္ေနာ္။)
ၾကက္သြန္နီ ၂ လုံး ႀကီးႀကီး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၇ တက္
ကုလားေလး မဆလာ
ျပင္းေတာ္သိမ္ရြက္
မန္က်ည္းမွည္႔ အႏွစ္ (လိုသေလာက္ထည္႔ေနာ္။ ကြ်န္မေတာ႔ အခ်ဥ္ႀကိဳက္ေတာ႔ မ်ားမ်ားခတ္လုိက္တယ္)


ခ်က္နည္း

ခ်က္နည္းက ဘဲဥခ်က္နည္းအတုိင္းပဲေရးလုိက္ပါတယ္။ ဘဲဥကုိျပဳတ္ထားလုိက္ပါတယ္။ က်က္ရင္ အခြံခြာၿပီး ႏွစ္ျခမ္း ျခမး္ထားလုိက္ပါတယ္ေနာ္။ ကြ်န္မရဲ႕ ဘဲဥ ၊ ၾကက္ဥျခမ္းနည္းေျပာလုိက္ပါအုံးမယ္။ အပ္ခ်ဥ္ႀကိဳး ကုိ တစ္ထြာေက်ာ္ေက်ာ္ျဖတ္ၿပီး ၾကက္ဥ ၊ ဘဲဥကုိ အလည္တည္႔တည္႔ကေန လွီးျဖတ္လုိက္ပါတယ္။ ဘဲဥ ၊ ၾကက္ဥ အႏွစ္ေတြ မကြာေတာ႔ဘူး။ ဒီနည္းအတုိင္းျဖတ္ပါတယ္။ ၾကာတယ္ထင္ရင္လဲ ဓားနဲ႔လွီးလဲ ရပါတယ္ေနာ္။ ဘဲဥျပဳတ္တုံး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီကုိေထာင္းထားလုိက္ပါတယ္။ ၿပီး ခ်က္မယ္႔အုိးထဲသုိ႔ ဆီနည္းနည္းထည္႔ပါ။ ဆီက်က္လာရင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ နီကုိ ဆီသတ္ပါ။ အေရာင္နီလာရင္ ဆႏြင္းမွဳန္႔ နဲ႔ အေရာင္တင္မွဳန္႔နည္းနည္းထည္႔ပါ။ ဆား(သုိ႔) ငံျပာရည္ထည္႔၊ အခ်ဳိမွဳန္႔ထည္႔၊ မန္က်ည္းရည္အႏွစ္ကုိထည္႔ပါ။ နည္းနည္းဆီျပန္လာေအာင္ထားလုိက္ပါ။ ၿပီးျခမ္းထားေသာ ဘဲဥကုိထည္႔ပါ။ ဘဲဥခ်ဥ္ဟင္းကုိ အရည္ေလးနဲ႔ စားခ်င္ရင္ေတာ႔ ေရေႏြးထပ္ထည္႔ပါေနာ္။ အဲ..... ၿပီး ျပင္းေတာ္သိမ္ထည္႔လုိက္ပါ။ မီးဖုိေပၚက ဘဲဥခ်ဥ္ဟင္းခ်ခါနီး ကုလားေလး မဆလာခတ္ၿပီး စားႏုိင္ပါၿပီေနာ္။ ႀကိဳက္တတ္ရင္ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးပါ ထည္႔လဲ ရပါတယ္ေနာ္။ ဒီလုိေလး ခ်က္စားၾကည္႔ပါလား။ ထမင္းၿမိန္ေစ႔မယ္ ဟင္းတစ္ခြက္ေပါ႔။

13 comments:

  1. ပင္နီစူလာက ရိတ္ကိုရိတ္လြန္းတယ္ ။ေခ်ာင္းအရိုက္ခံရေတာ့မယ္နဲ့တူတယ္ ဟီးဟီး။ ၈က်ပ္ကေတာ့မ်ားတယ္။fair price မွာရွိတဲ့ white eggs က ဘဲဥမလား မမိုး။ ၃ က်ပ္ေက်ာ္ေက်ာ္ပဲေပးရတယ္။ ညီမအရင္ေနတဲ့အိမ္နားက wet market မွာ ၁၀လံုးကို ၃.၅၀။ ေစ်းအဲေလာက္ကြာလားမသိဘူးေနာ္။ ညီမဝယ္တာလည္း အၿဖဴေရာင္ဆိုေတာ့ ဘဲဥပါဘဲ။ဟီးဟီး။ ေအာ္ white egg , white egg ၾကက္ဥဘဲစားပါေတာ့မယ္

    ReplyDelete
  2. က်ပ္ ဆိုတာ s$ ကိုေရးတာပါ မရယ္။ အက်င့္ပါေနလို့ပါ :P

    ReplyDelete
  3. အစ္မလဲ ၃ က်ပ္၊ ၄ က်ပ္ ပဲေျပာတာ အက်င္႔ပါတယ္။ ေရးေတာ႔တာ S$ လုိ႔ေရးတာ။ white eggs လဲ၀ယ္စားဖူးတယ္။ အထဲက အႏွစ္က ဘဲဥအရသာနဲ႔မတူဘူးဆုိ။ ဘဲဥအႏွစ္ရဲ႕ အရသာက စားရတာ ေလးေလးပင္ပင္ရွိတယ္။

    ReplyDelete
  4. ဘဲဥရဲ႕ အကာကလည္း ပိုႀကြပ္တယ္ေနာ္၊ ၾကက္ဥက ေပ်ာ႔တယ္။ ခ်က္ရင္ ဘဲဥပိုႀကိဳက္တယ္ ..တို႔က
    အကာပဲစားတာမို႔ေလ။ ဒါေပမယ္႔ ဒီမွာေတာ႔လည္း ၾကက္ဥပဲ ဘဲဥအမွတ္နဲ႔ ခ်က္ရပါတယ္။ ေၾကာ္ရင္ေတာ႔ ၾကက္ဥပိုႀကိဳက္တယ္။

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. ထမင္းအိုးေရ..
    ပဂၽြန္ေလးနဲ႔ ဥဟင္းေလးစားခ်င္စရာ..
    ကူးကူးေတာ့ မခြဲတတ္ဘူး.. ၾကက္ဥနဲ႔ဘဲဥ...
    အရင္က ၾကက္ဥအညိိဳ ဘဲဥ အျဖဴလို႔မွတ္ထားတာ..
    ေနာက္မွၾကက္ဥလဲအျဖဴရွိတာသိရတာ.. လြဲတာပဲ.. း)

    ReplyDelete
  7. မိုးေကာင္းသူေလးေရ အရမ္းေက်းဇူးတင္တယ္ ဘာခ်က္စားရင္ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားေနတုန္း ဘဲဥခ်ဥ္ဟင္းပို႕စ္ကိုဖတ္လိုက္ေတာ့ အခု ဘဲဥဟင္းထခ်က္လိုက္တယ္

    အစ္မတို႕ထိုင္းမွာေတာ့ ဘဲဥက တစ္လံုးကို ငါးဘတ္ေပးရတယ္ မေန႕က ဘဲဥေလးေတြေတြ႕ေတာ့ ငါးလံုး၀ယ္ေတာ့ သူက ၂၄ဘတ္နဲ႕ေရာင္းလိုက္တယ္ တစ္ဘတ္ေလ်ာ့တာေပါ့ ၃၄ဘတ္ကို တစ္ေဒၚလာဆိုေတာ့ ထိုင္းက ဘဲဥေစ်းတန္တာေပါ့ေနာ္ ..ေက်းဇူး ဘဲဥဟင္းထဲကို ရံုးပတီသီးေလးေတြ ထည့္ခ်က္လိုက္တယ္ ေကာင္းမွေကာင္းပဲ ပုဇြန္ေဆြ႕ေဆြ႕ခုန္သုတ္ေလးနဲ႕ ဆလပ္ရြက္နဲ႕ ပန္းေဂါၚဖီေလးနဲ႕တို႕စားလိုက္တယ္

    ReplyDelete
  8. မမိုးေကာင္းသူေရ... ဘဲဥၿဖစ္ေစ၊ ၾကက္ဥၿဖစ္ေစ ကၽြန္ေတာ္ကေတာ့ လာစားသြားပါတယ္.. အဟီး။ ေအာက္က ပုစြန္ဟင္းကိုေတာ့ ဘာၿဖစ္လို႔ မ်က္ႏွာသာ မေပးၾကတာလဲဗ်ာ.. သူလည္း စားလို႔ရပါတယ္...။

    yu ya

    ReplyDelete
  9. ဘဲဥကဒီမွာေတာ႔ဆယ္လံုးကို us1$ ေလာက္ဘဲေပးရတယ္

    ReplyDelete
  10. တစ္ခါတစ္ေလ အသားငါးေတြ စားခ်င္ဘူးေနာ္... အဲလို ၾကက္ဥခ်ဥ္ေရေလး စားခ်င္တာ။ ဟိုေန႔ကေတာင္ ခ်က္စားေသးတယ္။

    ReplyDelete
  11. ဒါ.တုိ႔အတြက္...စပယ္ရွယ္ဟင္းပါကြယ္။ မရည္ရြယ္လဲ.. ဒီလိုပဲယူဆလိုက္မယ္။ ဘဲဥဟင္းဆို..ဘာလာလာ..ႀကုိက္တယ္။
    ကုလားလုိ..တရုတ္လို.. ဘယ္လုိခ်က္ခ်က္။

    ReplyDelete
  12. ဟိဟိ မမေရ အၾကံတူတယ္ေတာ႔
    ေမေလးလဲ တစ္ပတ္ကို တစ္ရက္ေတာ႔ အနည္းေလးဘဲ ၾကက္ဥအခ်ဥ္ဟင္းခ်က္တယ္။
    ေနၿခည္ကေတာင္ ေၿပာေနေသးတယ္။
    သူေမးတဲ႔ေန႔တုိင္း ၾကက္ဥအခ်ဥ္ဟင္း ၿဖစ္ေနလို႔တဲ႔။
    ပင္နီစူလာကေတာ႔ မမစုဘူးေၿပာသလိုဘဲ
    ရိတ္လြန္းတယ္။ အတင္းတုတ္္လက္စနဲ႔ ဆက္တုတ္လုိက္အုန္းမယ္။
    ပဲၿပဳတ္ဆိုလဲ ေပ်ာ႔ၿပဲလို႔ မီးခိုးေစာ္လဲနံ႔တယ္။
    (ေနာက္တေခါက္သြားရင္ ဝုိင္းရုိက္ၾကမွာေသခ်ာတယ္.ဟိဟိ)

    ReplyDelete
  13. ပုဇြန္အပ်င္းေၾကာ္မဟုတ္ပါဘူးအမရယ္
    ပဇြန္က အခြံမခြာရင္ ဟင္းခ်က္တဲ့အခါပိုခ်ိဳတယ္

    ReplyDelete