အုန္းႏုိ႔ေခါက္ဆဲြ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။
လုိက္ပဲြ (အမွန္က နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ပါပလာေၾကာ္ နဲ႔ ငရုတ္သီးမွုန္႔ မထည္႔ခင္ ရုိက္ထားတာ) :D
နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ သံပရာသီး
ေခါက္ဆဲြေျခာက္ေၾကာ္အစား ပါပလာေၾကာ္
ၾကက္ဥ ေခါက္ဆဲြျပဳတ္ ႀကိဳက္သေလာက္သာ စားေနာ္။ အားမနာနဲ႔။
လုိအပ္ေသာအရာ
ၾကက္သား (အရုိး နဲ႔ အသား မိမိႀကိဳက္သေလာက္ထည္႔)
ၾကက္ဥ ၄ လုံး
ပဲျပား ၁၀ တုံး (ေၾကာ္ၿပီးသား ၀ယ္ထည္႔လုိက္ပါတယ္)
ေခါက္ဆဲြ
အုန္းႏို႔ အႏွစ္ (200 ml) အေသးတဗူးပဲထည္႔လုိက္တယ္
ေမႊး ပဲက်က္မွုန္႔ အထုပ္ေသး ၁ ထုပ္
နံနံပင္
သံပရာသီး
ၾကက္သြန္နီ ၄ လုံးႀကီးႀကီး (အေသးဆုိရင္ ၁၀ လုံး)
သၾကား
အုန္းႏုိ႔ ေခါက္ဆဲြ ဟင္းရည္ခ်က္ပုံ
ၾကက္သားကုိ အတုံးေသးေသးတုံးၿပီး ေရေဆးပါ။ ဆား၊ အခ်ဳိမွုန္႔၊ ဆႏြင္း ထည္႔ၿပီးနယ္ပါ။ ဟင္းရည္ခ်က္မယ္အုိ႔တည္ပါ။ ဆီနည္းနည္းထည္႔ပါ။ ဆီက်က္လာရင္ နယ္ထားတဲ႔ ၾကက္သားကုိထည္႔ၿပီး အရင္လုံးေပးပါ။ ၁၀ မိနစ္ေလာက္ဆုိရပါၿပီ။ ၾကက္သြန္နီ ၃ လုံးကုိ ေလးျခမ္းစိတ္ထည္႔ပါ။ အလုံးေသးေသးကုိထည္႔ရင္ ပုိေကာင္းပါတယ္။ ကြ်န္မက အႀကီးပဲရွိလုိ႔ ေလးျခမ္းစိတ္ထည္႔လုိက္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီကုိပါ ခဏလုံးလုိက္ပါ။ ၿပီးရင္ မိမိလုိသေလာက္ ေရေႏြးထည္႔ပါ။ ကြ်န္မကေတာ႔ ထမင္းေပါင္းအုိး (၄ လုံးခ်က္) ေရေႏြး အျပည္႔နီးပါးထည္႔ပါတယ္။ ေရေအးထည္႔လဲ ရပါတယ္ေနာ္။ ကြ်န္မက ဟင္းရည္ခ်က္ရင္ ေရေႏြးထည္႔တဲ႔ အက်င္႔ျဖစ္ေနလုိ႔ပါ။ အုန္းႏုိ႔အႏွစ္ထည္႔ပါ။ ၿပီးရင္ ဆူေနေအာင္တည္ထားပါ။ ဆူလာရင္ ပဲက်က္မွုန္႔ကုိ ေရက်က္ေအးနဲ႔ ပဲက်က္မွုန္႔မ်ား ေပ်ာ္သြားေအာင္ေဖ်ာ္ပါ။ ၿပီးရင္ ဆူေနေသာအုိးထဲသုိ႔ ထည္႔ပါ။ အုိးအဖုံး အဖုံးထားပါနဲ႔ေနာ္။ ပဲက်က္မွုန္႔ အျမဳပ္ေတြထလာတယ္။ ေ၀က်သြားမွာစုိးလုိ႔ပါ။ ၿပီးရင္ ဆား၊ အခ်ဳိမွုန္႔၊ သၾကားထည္႔ၿပီး ဆူေနေအာင္တည္ထားေပးပါ။ ၾကက္ဥကုိလဲ ျပဳတ္ၿပီး ပါးပါးလွီးၿပီးထည္႔ပါ။ အလုံးလုိက္ထည္႔လဲ ရပါတယ္ေနာ္။ ဆူၿပီး အျမဳပ္မ်ားလဲ ကုန္သြားရင္ေတာ႔ အုန္းႏုိ႔ေခါက္ဆဲြ ဟင္းရည္ ရပါၿပီေနာ္။ သုံးေဆာင္းသြားပါအုံးေနာ္။
မမမိုးေရ အုန္းႏို႕ေခါက္ဆြဲစားခ်င္ေနတာ ၾကာျပီ... အဟင့္... ျမင္သာျမင္ရ မၾကင္ရတဲ့ဘ၀ပါလား..
ReplyDeleteအုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲစားခ်င္တယ္။ အရင္ေန႔ကလည္း ထမင္းသုပ္စားသြားတယ္။ ဟိုပန္းကန္က နည္းနည္း၊ ဒီပန္းကန္က နည္းနည္း။
ReplyDeleteမဇနိ
ႏွိပ္စက္တယ္ေနာ္. ႏွိပ္စက္တယ္.. ေက်နပ္ဘူး..
ReplyDeleteအုန္းႏို႔ေခါက္ဆဲြအလြန္ၾကိဳက္ပါသည္။ အခုပံုေတြ႔ေတာ႔လဲစားခ်င္ပါသည္။ မေန႔ကပဲ ဆန္ဘာ၀မ္း ေက်ာင္းမွာ စားလာခဲ႔ၿပီးၿပီ။
ReplyDeleteoh gosh!! i want to eat i want to eat.
ReplyDeletethet htar