Wednesday, June 24, 2009

ဒီေန႔ဟင္း

ဒီေန႔လဲ ဟင္းေတြက အေျခာက္ပဲ။ စုိစုိဖတ္ဖတ္ပါဘူး။ ေနာက္ေန႔ေတာ႔ ပါပါမယ္ေနာ္။


အားမနားတမ္း သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။ ဒီေန႔လဲ အရည္ပါဘူး။ အရည္ဓာတ္မက်ဘူးျဖစ္ေနတယ္။ ကုိယ္ဓာတ္က်တဲ႔ဟင္းပဲ ခ်က္လုိက္တယ္။ ဟီးဟီး



ငါးေၾကာ္ (ငါးအေရာင္က နည္းနည္းနီသလုိလုိ၊ ပန္းေရာင္ပဲသန္းသလုိလုိ ငါးပဲ။ နာမည္သိဘူး။ ေၾကာ္စား ၊ ခ်က္စား၊ ေၾကာ္ခ်က္ေလးလုပ္စား ေကာင္းတယ္။ ဆား၊ အခ်ဳိမွုန္႔၊ ဆႏြင္းထည္႔ၿပီး ေၾကာ္လုိက္ပါတယ္။)


ပဲပုတ္ကုိေၾကာ္ခ်က္လုပ္ထားပါတယ္။ ဒါက ကိုယ္ေတာ္ႀကီးအႀကိဳက္။ ကြ်န္မေတာ႔ နည္းနည္းပဲ စားလုိက္တယ္။
(Knife တံဆိပ္နဲ႔ဗူးကုိ၀ယ္ခဲ႔ပါတယ္။ အရည္ေတြကုိ သြန္လုိက္တယ္။ အရည္ပါထည္႔ခ်က္ရင္ အရမ္းႀကီးငန္လုိ႔ပါ။ အငန္ႀကိဳက္လဲအရည္ပါထည္႔ခ်က္ေနာ္။ ကြ်န္မကေတာ႔ ပါတဲ႔အရည္ကုိ သြန္ၿပီး ပဲပုတ္ေလးေတြကုိပဲခ်က္လုိက္ပါတယ္။ ခ်က္နည္းကေတာ႔ .......... ေၾကာ္မယ္႔အုိးထဲသုိ႔ ဆီနည္းနည္းထည္႔ပါ။ ဆီက်က္လာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ တက္ေလာက္ေထာင္းထည္႔လုိက္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ နည္းနည္းအိေအာင္ေၾကာ္လုိက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဆႏြင္းနည္းနည္းထည္႔ ၊ ပဲပုတ္ထည္႔ ၊ အခ်ိဳမွုန္႔ထည္႔ၿပီး ေၾကာ္လုိက္ပါတယ္။ (ဆားေတာ႔ ထပ္မထည္႔နဲ႔ေတာ႔ေနာ္) ၅ မိနစ္ ၊ ၇ မိနစ္ေလာက္ဆုိရပါၿပီ။ ငရုတ္သီးစိမ္းႀကိဳက္တတ္ရင္ေတာ႔ မီးဖုိေပၚကေနခ်ခါးနီးထည္႔လုိက္ေနာ္။ ပင္စိမ္းရြက္ေလးရွိလဲ ထည္႔ၿပီးအုပ္လုိက္ပါ။ ကြ်န္မမွာေတာ႔ မရွိလုိ႔ ထည္႔မအုပ္လုိက္ဘူး။

အိမ္မွာေတာ႔ စမြတ္လုိ႔ေခၚလားမသိဘူး။ အဲဒီအရြက္အေမႊးအႀကိဳင္လဲထည္႔တတ္တယ္။ ပဲပုတ္ကလဲတက္ ၊ စမြတ္ကလဲတက္နဲ႔ ေသြးတုိးရွိရင္ေတာ႔ သတိထားေနာ္။



က်န္မဆုိင္လား။ ႀကံမဆုိင္လား။ ဘယ္လုိေခၚလဲသိဘူး။ ႀကံမဆုိင္သုပ္ (ႀကံမဆုိင္ကုိ ၁၀မိနစ္ေလာက္ ေရစိမ္ထားလုိက္တယ္။ ဆားထြက္သြားေအာင္လုိ႔။ ၿပီးေရေဆး၊ ပါးပါးလွီး၊ အခ်ိဳမွုန္႔နည္းနည္းထည္႔၊ ဆီစိမ္းနည္းနည္းထည္႔၊ ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလီွးထည္႔ၿပီး သုပ္ထားပါတယ္)

ႀကံမဆုိင္ကုိ သုပ္စား၊ အသားနဲ႔ေၾကာ္စား၊ ငါးနဲ႔ေပါင္းစား၊ ၀က္ရုိးနဲ႔ၾကက္ရုိးနဲ႔ ဟင္းရည္ေသာက္လုပ္စားလုိ႔ေကာင္းပါတယ္။


မက္မြန္သီး ခ်ဳိခ်ဳိေအးေအးေလး။ ခ်ဥ္ရင္ေတာ႔ ငံျပာရည္နဲ႔ငရုတ္သီးအက်က္မွုန႔္နဲ႔သုပ္စားမလုိ႔ဘဲ။ ခ်ဳိေတာ႔ ဒီအတုိင္းစားလုိက္တယ္။ (ကိုယ္ေတာ္ႀကီး ျပန္ေရာက္လာရင္ အဆင္သင္႔ျဖစ္ေအာင္ဆုိၿပီး ႀကိဳတင္လွီးထားတယ္။ ၿပီးဗူးထဲထည္႔ ၊ ေရခဲေသတၲာထဲထည္႔ထားလုိက္တာ မည္းကုန္ပါၿပီေတာ္။ တတ္ႏုိင္ဘူး ဒါေလးပဲ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးေနာ္။)

9 comments:

  1. အစ္မမိုး အသီးခဲြျပီး ဆားရည္ထဲစိမ္ထားရင္ မမည္းဘူးတဲ့ း)
    ဘာမွ မခ်က္ခ်င္ဘူးျဖစ္ေနတယ္
    အစ္မခ်က္တာပဲ စားသြားမယ္
    း)

    ReplyDelete
  2. မမ
    ေမေလးလာလည္ရင္ မက္မြန္သီး တို႔ စပ်စ္သီးတို႔ သစ္ေတာ္သီးသုတ္တို႔ ေကၽြးေနာ္
    မမကုိခ်စ္တဲ႔
    ေမေလး

    ReplyDelete
  3. အိမ္မွာလည္း က်န္မဆုိင္သုပ္စားျဖစ္တယ္။
    ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ေလးပါထည့္သုပ္တယ္..။ အနံေလးေမႊးရေအာင္ေလ း)

    ReplyDelete
  4. ၾကံမဆိုင္ စားခ်င္လို႕၊ ဒီမွာ မေတြ႕မိေသးဘူး။ တရုတ္ႏွစ္ကူးမွာ အေဒၚခ်က္တဲ့ ပဲျပားနဲ႕ ၾကံမဆိုင္ဟင္းရည္ သတိရသြားျပီ။ ဂြီ... ဂြီ...

    ReplyDelete
  5. ငါးေၾကာ္စားခ်င္တယ္..ကိုယ္တိုင္ေတာ႔တခါမွ မေၾကာ္ျဖစ္ဘူး..ဆီေပါက္မွာေၾကာက္လို႔ :)

    ReplyDelete
  6. ဆီမေပါက္ေအာင္ ေၾကာ္တဲ႔လွ်ပ္စစ္အုိးေတာ႔ ပိုက္ဆံစုၿပီး ၀ယ္မွျဖစ္ေတာ႔မယ္။

    ReplyDelete
  7. မမေရ

    ငါးက ၂ေကာင္ထဲလားလို ့။ ကိုယ္ေတာ္ၾကီးနဲ ့မမ အတြက္ဘဲလား။

    ရဘူးေနာ္ ။ သမီးစားသြားျပီ။ ၾကံမဆိုင္ေလးရယ္ ငါးေၾကာ္ေလးရယ္။
    း)

    ReplyDelete
  8. ၾကံမဆိုင္ဆိုတာ ဘာကိုေျပာတာလဲ မသိဘူးျဖစ္ေနတယ္
    ငါးေၾကာ္နဲ႔ ထမင္းျဖဴပဲစားသြားတယ္...

    ReplyDelete
  9. ေလေျပေရ
    ပန္းသီးပဲ ဆားရည္စိမ္တာ သိတာ။

    ေမေလး
    ေကြ်းမယ္။ ေကြ်းမယ္။

    ေမသစၥာေမာင္
    အဲလုိေလးလဲ သုပ္စားၾကည္႔အုံးမယ္။ ၾကက္သြန္နီ အစိမ္းနဲ႔သာ သုပ္စားတာ။ ၾကက္သြန္ေၾကာ္နဲ႔ေတာ႔ စားဖူးဘူး။

    ညီမ ျမရြက္ေ၀
    ႀကံမဆုိင္ကုိ တရုတ္ဆုိင္ေတြေတာ႔ ရတတ္တယ္ထင္တယ္ေနာ္။ အဲမွာေတာ႔ ေျပာတတ္ဘူး။

    စူးႏြယ္
    ငါးေၾကာ္ လာပုိ႔ပါမည္။ ဒုိင္းကာ ကာၿပီးေၾကာ္စား။
    ဆီမေပါက္တဲ႔ အေၾကာ္လွ်ပ္စစ္အုိးရွိလား။ တကယ္ႀကီး မသိလုိ႔ပါ။

    ေက်ာပုိးအိတ္ေလး
    ဟုတ္တယ္ ၂ ေကာင္တည္း။ ညီမေလးအတြက္ ၂ ေကာင္ေနာ္။ အစ္မတုိ႔ စားေတာ႔ဘူး။ :)

    ေပါက္
    မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္လုိမ်ဳိးပဲေနာ္။ ဟီးးးးး ဘယ္လုိေျပာရမလဲ သိေတာ႔ဘူး။

    ReplyDelete