ညီမေလးျမဴး မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္ တင္တုံးက ပဲျခမ္းေၾကာ္ေလးကုိယ္တုိင္ေၾကာ္တယ္ဆုိလုိ႔ လုပ္နည္း သိခ်င္ပါတယ္လုိ႔ လွမ္းေမးလိုက္တယ္။ ပဲျခမ္းကုိ တစ္ခါမွ မေၾကာ္ဖူးဘူး။ အိမ္မွာေၾကာ္မယ္ဆုိရင္မ်ားမ်ားလဲ စားရတယ္။ ၿပီးေတာ႔ စမ္းေၾကာ္ခ်င္တာလဲပါတယ္။ ကုိယ္ေတာ္ႀကီး နဲ႔ ကြ်န္မက မုန္႔ဟင္းခါးစားရင္ ပဲျခမ္းေၾကာ္ထက္ အီၾကာေကြးတာ ၀ယ္စားမ်ားတယ္။ သူက အီၾကာေကြးထည္႔စားတာ ပုိႀကိဳက္တယ္။ အီၾကာေကြးေလးနဲ႔တဲြစားေတာ႔ အဆာလဲခံတယ္။ ဗုိက္ခဏ ခဏမဆာေတာ႔ဘူးေပါ႔။ အႀကံနဲ႔ေနာ္။ ႏုိ႔မုိ႔လုိ႔ရွိရင္ ထမင္းဟင္းျပန္ခ်က္ေနရမယ္ေလ။ ကုန္သြားလုိ႔ ျပန္ခ်က္ရတာက အေရမႀကီးဘူး မကုန္ဘဲ တျခားဟာေတြ ျပန္မခ်က္ခ်င္ဘူး။ ႏွေမွ်ာစရာႀကီးေလ။
အိမ္မွာဆုိရင္ ကြ်န္မကုိ က်န္တာေတြ အကုန္သိမ္းက်ဳံးစားလုိ႔ က်န္က်ဳံး (ေခၚ) စည္ပင္သာယာလုိ႔လဲေခၚတယ္။ ႏွေမွ်ာလုိ႔ စားတာနဲ႔ လူလဲဖက္တီးပုပ္ျဖစ္ေနၿပီ။ :D ပင္နီဆုိလာေရာက္တိုင္း မုန္႔ဟင္းေျခာက္ထုပ္နဲ႔မုန္႔ဖတ္ေျခာက္ေတာ႔ အၿမဲ၀ယ္ခဲ႔တယ္။ အဆင္သင္႔ဆုိေတာ႔ ဘာမွသိပ္လုပ္စရာမလုိဘဲ ခ်က္စားလုိ႔ရတယ္ေလ။ လြယ္လဲလြယ္တယ္။ ေနာက္ပုိင္း၀ယ္စားျဖစ္တဲ႔ မုန္႔ဟင္းခါးေျခာက္ကေတာ႔ ခင္ေထြးရီတံဆိပ္ပဲ ၀ယ္စားျဖစ္တယ္။ ခင္ေထြးရီမွာ မုန္႔ဖတ္ေျခာက္လဲရွိတယ္။ ခုတစ္ခါမွ ခင္ေထြးရီမုန္႔ဖတ္ေျခာက္၀ယ္ခဲ႔တာ။ မုန္႔ဖတ္က နန္းေသးပါ။ နန္းေသးႀကိဳက္သူမ်ား ခင္ေထြးရီမုန္႔ဖတ္လဲ မဆုိးဘူးေနာ္။ စားေကာင္းတယ္။
ညီမေလး ျမဴးရဲ႕မုန္႔ဟင္းခါး
ညီမေလးျမဴးရဲ႕ပဲျခမ္းေၾကာ္နည္း (ညီမေလးျမဴးေရ ေက်းဇူးပါေနာ္။ ညီမေလးေျပာတဲ႔အတုိင္း ေၾကာ္စားလုိက္ပါတယ္။ အစ္မေၾကာ္တာ ဆီေတာ႔မ်ားတယ္။ ဆီဘယ္လိုစစ္လဲဟင္။ အဲေန႔က အေၾကာ္စားတာ ေတာ္ေတာ္ေလး အီသြားတယ္။ ေၾကာ္လုိက္ ျမည္းလုိက္နဲ႔မုိ႔လုိ႔)
အိမ္နီးလုိ႔ မင္းသား နဲ႔ မင္းသမီးကုိလဲ လွမ္းေခၚလိုက္ေသးတယ္။ အိမ္သားတစ္ေယာက္လဲ တုိးလာၿပီကြယ္။ လူဆုိးေပါ႔။ :D ။ အဂၢဘုန္းေဖေဖ နဲ႔ အဂၢဘုန္းေမေမ မေခၚလုိ႔ စိတ္ဆုိးနဲ႔အုံးေနာ္။ ၿပီးခဲ႔တဲ႔ တနဂၤေႏြေန႔က လုပ္စားတာပါ။
ေနာက္တစ္ႀကိမ္စားေတာ႔ ရခုိင္သုပ္ေလး စားၾကတယ္။ အိမ္႔စည္းစိမ္ အာပူလွ်ာပူ တံဆိပ္ပါ။ က်န္တဲ႔ ၄ ေယာက္က အသုပ္စားၾကတယ္။ (ငါးပိေထာင္းစပ္စပ္ရယ္၊ ဆီက်က္၀ါ၀ါရယ္၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ဳိမွုန္႔၊ ပဲက်က္မွုန္႔၊ မန္က်ည္းရည္ ထည္႔ၿပီး သုပ္ထားပါတယ္။)
ကြ်န္မကေတာ႔ အရည္နဲ႔စားပါတယ္။ ငါးပိေထာင္းက ျမဳပ္ေနတယ္ေနာ္။ (မႏၲေလး အာပူလွ်ာပူလုိ ငါးပိေထာင္းနဲ႔စားတယ္ရွင္)
အီၾကာေကြး
ကိုယ္တုိင္ ပထမဆုံး ေၾကာ္ဖူးတဲ႔ ပဲျခမ္းေၾကာ္။ ဗူးသီးလဲရွိေနတာနဲ႔ တစ္ခါတည္းေၾကာ္လုိက္ပါတယ္။
မုန္႔ဟင္းခါး ဟင္းရည္အိုး
ပုံမလွ ပန္းမက် ပဲျခမ္းေၾကာ္ ကြ်တ္ကြ်တ္ေလး။ ပထမဆုံးဆုိေတာ႔လဲ ဒီေလာက္ေတာ႔ ရွိေတာ႔မေပါ႔ေလ။
လူသစ်
-
နေရာတော်တော်များများမှာ ကျမ လူသစ်တယောက်အဖြစ် ကြုံဖူးပါတယ်။
လူသစ်တယောက်အနေနဲ့ နေရာသစ်မှာ အလုပ်သစ်မှာ အရင်ရှိနေပြီးသားလူတွေကြားမှာ
အရာရာကိုလေ့လာရင်း တန်ညှိ...
5 months ago
12 comments:
ပလပ္ပလပ္ ဒါပဲေၿပာမယ္ မမေရ
စားမယ္ း
ရခိုင္မုန္ ့တီသုပ္ေလးနည္းနည္းေကြ်းပါရွင့္
တေယာက္တိုးလာတာကဘီသူလဲမမ
သိခ်င္ေနတယ္ေနာ္ း)
ပဲျခမ္းေၾကာ္ေလးကရသားပဲ
ခ်စ္တဲ့
ျမဴးေလး
စားခ်င္တယ္ မလုပ္တတ္ဘူး
လုပ္ရင္ျဖစ္မွာ မဟုတ္ဘူးထင္တယ္
အေၾကာ္ကို ေျပာတာ
မုန့္ဟင္းခါးေရာ။ အာပူေရာ ၾကိဳက္တယ္။ ညီမကေတာ့ ပဲကပ္ေၾကာ္ကို သိပ္မၾကိဳက္လို ့တကူးတကေၾကာ္မစားၿဖစ္ဘူး။ ေၾကာ္ရင္လည္း ကုလားပဲေရတစ္ညစိမ္ၿပီး အေၾကာ္မႈန္ ့ထုတ္နဲ ့ေၾကာ္စားတယ္။ ဟင္းေရထုတ္ကေတာ့ခင္ေထြးရီကိုအၾကိဳက္ဆံုး။
မုန့္ဖတ္ကေတာ့ၾကံုရာဘဲ။ အၾကိဳက္ဆံဳးက အိမ္ခ်က္မုန့္ဟင္းခါး။ ငါးခူမ်ားမ်ားနဲ ့
ကုလားပဲေတြ အဲလိုေၾကာ္မယ္ဆိုျပီး ဝယ္ထားတာ တလေလာက္ ရွိေတာ့မယ္၊ ခုထိ မေၾကာ္ျဖစ္ဘူး။ အာပူရွာပူထဲ ထည့္စားရရင္ သိပ္ၾကိဳက္။ မုန္႕ဟင္းခါးလည္း အရမ္းၾကိဳက္၊ အိမ္နီးရင္ ေကာင္းမွာဘဲ (အဟင့္ ရႊတ္ဖတ္ :P)
ရုံးမွာ ဗိုက္တကယ္ဆာေနတာပါ...ျပန္လဲ မျပန္ရေသးဘူး...။ ဂလု ဂလု လုပ္ျပီး ျပန္သြားတယ္... း( ..။ စားခ်င္တယ္..။ း)
အိုးးးးးးးးးးးးး ရွလြတ္ ဂြတ္
သံစံုကို ျမည္သြားတာဘဲ။
စားခ်င္တယ္။ မုန္ ့ဟင္းခါးဆို တစ္ေရးႏိုးထေကြ်းလဲ စားတယ္ဆရာ။
ဒီလိုငတ္တာ။ အဲေလ ဒီလိုၾကိဳက္တာ။
း)
မီးမီး လဲ စားခ်င္တာေပါ့လုိ ့ ..
ေရာက္တာ ေနာက္က်လို ့ ကုန္ျပီထင္တယ္.. အဟင့္
စေနေန႔ အိမ္မွာ မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္စားမလို႔
တစ္ခါမွေတာ့ မခ်က္ဖူးဘူး
ပံုေလးေတြၾကည့္ၿပီး စားေတာင္စားခ်င္လာတယ္ :)
မိန္းမနဲ႕တိုင္ပင္လိုက္ဦးမယ္...
စင္ကာပူကို အိမ္ေျပာင္းလာခဲ့ဖို႕ေလ...
းဝ)
အေၾကာ္ ေၾကာ္ထားတာ စားခ်င္တယ္ဗ်ိဳ႔႔႔႔႔႔႔႔႔
အားလံုး ၀ါးခ်င္စရာေတြပဲ...။
မုန္႔ဟင္းခါးကေတာ့ အၾကိဳက္ဆံုးပဲ....။
ခင္မင္စြာၿဖင့္
ဂ်စ္
မုန္႔ဟင္းခါးေရာရခိုင္မုန္႔တီေရာၾကိဳက္တယ္... ပဲေၾကာ္ေလးကၾကည္႔ရတာအဆင္ေၿပသား.. ရုပ္မဆိုးပါဘူး...
Post a Comment