ျမန္မာျပည္မွာ သႀကၤန္ပိတ္ရက္က ရက္ရွည္ျဖစ္လုိ႔ ဒီအခ်ိန္ အိမ္မွာ အမ်ဳိးေတြလဲ ေရာက္ေနၾကေပါ႔။ ၿပီးေတာ႔ သႀကၤန္တြင္းမွာ မုန္႔မ်ဳိးစုံလုပ္စားေနေလာက္ၿပီ။ ဘာမွ မလုပ္စားရင္ေတာင္မွ ေန႔လည္ ေန႔ခင္း စားဖုိ႔ဆုိၿပီး အေမက မခ်စ္စု သရက္သီးစိမ္းေတာ႔ ၀ယ္ထားေပးတယ္။ မဟုတ္လဲ မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္ကုိတည္ထားေပးတယ္။ ေန႔ခင္းဆုိ ေရေႏြးၾကမ္းနဲ႔ အခ်ဥ္သုပ္ေတာ႔ စားၾကတယ္။ မျဖစ္မေနေတာ႔ မုိးေကာင္းမွ်စ္ခ်ဥ္ေခါက္ဆဲြ လုပ္စားတယ္။ (မုိးေကာင္း မွ်စ္ခ်ဥ္ေခါက္ဆဲြလုပ္နည္းကုိ ဒီမွာ ေရးဖူးပါတယ္။) တအိမ္လုံးကလဲ ႀကိဳက္ၾကတာကုိး။ ကြ်န္မ အစ္ကို၀မ္းခဲြ တေယာက္ဆုိ လူကလဲ ထြားထြားႀကီးဆုိေတာ႔ တခါစားရင္ ရွမ္းေခါက္ဆဲြဖတ္ႀကီးပဲ ၂၅ က်ပ္သားေလာက္ရွိမယ္။ ဟီးဟီး အဲလုိအစားႀကီးၾကတယ္။ မုိးေကာင္းသူ ကြ်န္မကုိ အိမ္ေခၚေကြ်းမယ္ဆုိ စဥ္းစားအုံးေနာ္။ ၿပီးေတာ႔ ဂ်ဳိးဂ်ဳိးကြ်တ္ကြ်တ္စားဖုိ႔ ဆုိၿပီး ေနၾကာေစ႔၊ ငါးမုန္႔၊ စာကေလးေၾကာ္ အဲတာေလးေတြ၀ယ္ထားေပးတတ္တယ္။ သႀကၤန္တြင္းဆုိေတာ႔လဲ အိမ္ကုိ သတိရတယ္။ က်န္တဲ႔အခ်ိန္မ်ားမွာလဲ သတိရပါတယ္ေနာ္။ မေန႔က သႀကၤန္အႀကိဳေန႔ဆုိေတာ႔ တခုခုေတာ႔ လုပ္စားအုံးမွဆုိၿပီး အလြယ္တကူး ခ်က္လုိ႔ရတဲ႔ အုန္းႏုိ႔ေခါက္ ဆဲြလုပ္စားလုိက္ပါတယ္။ ဒါေလးကုိ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးေနာ္။
အုန္းႏုိ႔ေခါက္ဆဲြ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။
လုိက္ပဲြ (အမွန္က နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ပါပလာေၾကာ္ နဲ႔ ငရုတ္သီးမွုန္႔ မထည္႔ခင္ ရုိက္ထားတာ) :D
နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ သံပရာသီး
ေခါက္ဆဲြေျခာက္ေၾကာ္အစား ပါပလာေၾကာ္
ၾကက္ဥ ေခါက္ဆဲြျပဳတ္ ႀကိဳက္သေလာက္သာ စားေနာ္။ အားမနာနဲ႔။
လုိအပ္ေသာအရာ
ၾကက္သား (အရုိး နဲ႔ အသား မိမိႀကိဳက္သေလာက္ထည္႔)
ၾကက္ဥ ၄ လုံး
ပဲျပား ၁၀ တုံး (ေၾကာ္ၿပီးသား ၀ယ္ထည္႔လုိက္ပါတယ္)
ေခါက္ဆဲြ
အုန္းႏို႔ အႏွစ္ (200 ml) အေသးတဗူးပဲထည္႔လုိက္တယ္
ေမႊး ပဲက်က္မွုန္႔ အထုပ္ေသး ၁ ထုပ္
နံနံပင္
သံပရာသီး
ၾကက္သြန္နီ ၄ လုံးႀကီးႀကီး (အေသးဆုိရင္ ၁၀ လုံး)
သၾကား
အုန္းႏုိ႔ ေခါက္ဆဲြ ဟင္းရည္ခ်က္ပုံ
ၾကက္သားကုိ အတုံးေသးေသးတုံးၿပီး ေရေဆးပါ။ ဆား၊ အခ်ဳိမွုန္႔၊ ဆႏြင္း ထည္႔ၿပီးနယ္ပါ။ ဟင္းရည္ခ်က္မယ္အုိ႔တည္ပါ။ ဆီနည္းနည္းထည္႔ပါ။ ဆီက်က္လာရင္ နယ္ထားတဲ႔ ၾကက္သားကုိထည္႔ၿပီး အရင္လုံးေပးပါ။ ၁၀ မိနစ္ေလာက္ဆုိရပါၿပီ။ ၾကက္သြန္နီ ၃ လုံးကုိ ေလးျခမ္းစိတ္ထည္႔ပါ။ အလုံးေသးေသးကုိထည္႔ရင္ ပုိေကာင္းပါတယ္။ ကြ်န္မက အႀကီးပဲရွိလုိ႔ ေလးျခမ္းစိတ္ထည္႔လုိက္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီကုိပါ ခဏလုံးလုိက္ပါ။ ၿပီးရင္ မိမိလုိသေလာက္ ေရေႏြးထည္႔ပါ။ ကြ်န္မကေတာ႔ ထမင္းေပါင္းအုိး (၄ လုံးခ်က္) ေရေႏြး အျပည္႔နီးပါးထည္႔ပါတယ္။ ေရေအးထည္႔လဲ ရပါတယ္ေနာ္။ ကြ်န္မက ဟင္းရည္ခ်က္ရင္ ေရေႏြးထည္႔တဲ႔ အက်င္႔ျဖစ္ေနလုိ႔ပါ။ အုန္းႏုိ႔အႏွစ္ထည္႔ပါ။ ၿပီးရင္ ဆူေနေအာင္တည္ထားပါ။ ဆူလာရင္ ပဲက်က္မွုန္႔ကုိ ေရက်က္ေအးနဲ႔ ပဲက်က္မွုန္႔မ်ား ေပ်ာ္သြားေအာင္ေဖ်ာ္ပါ။ ၿပီးရင္ ဆူေနေသာအုိးထဲသုိ႔ ထည္႔ပါ။ အုိးအဖုံး အဖုံးထားပါနဲ႔ေနာ္။ ပဲက်က္မွုန္႔ အျမဳပ္ေတြထလာတယ္။ ေ၀က်သြားမွာစုိးလုိ႔ပါ။ ၿပီးရင္ ဆား၊ အခ်ဳိမွုန္႔၊ သၾကားထည္႔ၿပီး ဆူေနေအာင္တည္ထားေပးပါ။ ၾကက္ဥကုိလဲ ျပဳတ္ၿပီး ပါးပါးလွီးၿပီးထည္႔ပါ။ အလုံးလုိက္ထည္႔လဲ ရပါတယ္ေနာ္။ ဆူၿပီး အျမဳပ္မ်ားလဲ ကုန္သြားရင္ေတာ႔ အုန္းႏုိ႔ေခါက္ဆဲြ ဟင္းရည္ ရပါၿပီေနာ္။ သုံးေဆာင္းသြားပါအုံးေနာ္။
လူသစ်
-
နေရာတော်တော်များများမှာ ကျမ လူသစ်တယောက်အဖြစ် ကြုံဖူးပါတယ်။
လူသစ်တယောက်အနေနဲ့ နေရာသစ်မှာ အလုပ်သစ်မှာ အရင်ရှိနေပြီးသားလူတွေကြားမှာ
အရာရာကိုလေ့လာရင်း တန်ညှိ...
6 months ago
5 comments:
မမမိုးေရ အုန္းႏို႕ေခါက္ဆြဲစားခ်င္ေနတာ ၾကာျပီ... အဟင့္... ျမင္သာျမင္ရ မၾကင္ရတဲ့ဘ၀ပါလား..
အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲစားခ်င္တယ္။ အရင္ေန႔ကလည္း ထမင္းသုပ္စားသြားတယ္။ ဟိုပန္းကန္က နည္းနည္း၊ ဒီပန္းကန္က နည္းနည္း။
မဇနိ
ႏွိပ္စက္တယ္ေနာ္. ႏွိပ္စက္တယ္.. ေက်နပ္ဘူး..
အုန္းႏို႔ေခါက္ဆဲြအလြန္ၾကိဳက္ပါသည္။ အခုပံုေတြ႔ေတာ႔လဲစားခ်င္ပါသည္။ မေန႔ကပဲ ဆန္ဘာ၀မ္း ေက်ာင္းမွာ စားလာခဲ႔ၿပီးၿပီ။
oh gosh!! i want to eat i want to eat.
thet htar
Post a Comment