Sunday, August 22, 2010

ရွမ္းသုပ္ (ေခၚ) ရခိုင္ သေဘၤာသီးသုပ္


ဒီေန႔ပိတ္ရက္ကုိ မန္က်ည္းသီးစိမ္းေလး ရွိတာနဲ႔ သေဘၤာသီးသုပ္ သုပ္စားလိုက္ပါတယ္ေနာ္။ အယ္......... မန္က်ည္သီးစိမ္းႀကီးနဲ႔ ဘာဆုိင္လို႔တုံးေမးေနအုံးမယ္။ မုိးေကာင္းမွာေတာ႔ ရခုိင္သေဘၤာသီးသုပ္ကုိ သံပရာသီးအစား မန္က်ည္းသီးစိမ္းေလးနဲ႔ သုပ္စားပါတယ္။ မန္က်ည္းသီးေပၚတဲ႔ အခ်ိန္ရာသီမဟုတ္ရင္ေတာ႔ သံပရာသီးက အစားထုိးေပါ႔။ ၿပီးေတာ႔ေလ ရခုိင္သေဘၤာသီးသုပ္ကုိ ရွမ္းသုပ္လုိ႔လဲ မုိးေကာင္းမွာေခၚတယ္။ ရခုိင္သုပ္လုိ႔ေျပာရင္ ခ်ဥ္ ငံ စစ္ ျဖစ္မယ္ဆုိတာ မ်က္စိတည္း ကြင္းခနဲ ကြက္ခနဲ တစ္ခါတည္း တမ္းၿပီးျမင္သြားတာေပါ႔ေလ။ တတ္ႏုိင္ဘူး ရွမ္းသုပ္ရဲ႕ ခ်ဥ္ပုံ၊ စပ္ပုံကုိေတာ႔ ေသေသခ်ာခ်ာေျပာထားရတယ္။ အမယ္ေလး ဖတ္ေနရင္း သြားရည္ေတြေတာင္က်လာၿပီျဖစ္ေနေတာ႔မယ္။ ဟိဟိ။ ရွမ္းသုပ္ကုိ ေရေႏြးျခမ္းေလးရယ္၊ ထမင္းျခမ္းေအးေအးနဲ႔ တဲြၿပီးစားလုိ႔ အင္မတိ အင္မတန္ အလြန္႔အလြန္ ေကာင္းပါတယ္။ ဒီေန႔ေတာ႔ ရွမ္းသုပ္ကုိ အားမနားတမ္း သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။ အယ္........... ေမ႔ေနလုိ႔ တစ္ခုေတာ႔ သတိေပးလိုက္ပါရေစ။
သေဘၤာသီးသုပ္ေလး စားေတာ႔မယ္ဆုိလွ်င္ ႏွာရည္သုတ္ရေအာင္ တစ္ရွဴးျဖစ္ျဖစ္၊ လက္ကုိင္ပ၀ါျဖစ္ျဖစ္ေဆာင္ထားေနာ္။ ငရုတ္သီးက စပ္ေတာ႔ မ်က္ရည္လည္းထြက္၊ ႏွာရည္ထြက္နဲ႔ တစ္ရွဴးရွဴး တစ္ရွဲရွဲျဖစ္ေနမွာစုိးလုိ႔ပါေနာ္။ :D



ရွမ္းသုပ္ နဲ႔ ေရေႏြးျခမ္းနဲ႔ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။


ရွဴးရွဴး ရဲွရွဲျဖစ္ေစ႔မယ္ ရွမ္းသုပ္ လာပါၿပီေနာ္။


ရွမ္းသုပ္အတြက္ ပါ၀င္မယ္႔ ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္းရယ္၊ ငရုတ္သီးအစိမ္းေရာင္နဲ႔အနီေရာင္ အေတာင္႔ေထာင္းရယ္၊ ငါးပိေထာင္းရယ္၊ မန္က်ည္သီးစိမ္းေထာင္းရယ္၊ ရွမ္းနံနံရယ္ပါ။



ရွမ္းနံနံ မသိမွာစုိးလုိ႔ လွီးေနရင္း တန္းလန္း သတိရလုိ႔ ဓာတ္ပုံရုိက္လုိက္တာပါ။ ရွမ္းနံနံကုိ ဒီမွာလဲ ပုံႏွင္႔တကြ တင္ဖူးပါတယ္ေနာ္။


ၾကက္သြန္နီပါးပါး (ၾကက္သြန္နီက ပါးလြန္လြန္းလုိ႔ ေလတုိက္ရင္ေတာင္ လြင္႔ေတာ႔မယ္လုိ႔ ေျပာကုန္ေတာ႔မည္။ ကြ်န္မက စိတ္ျမန္လို႔တူပါရဲ႕အဲလုိ ပါးပါးႏုတ္ႏုတ္ေလးေတြ မလွီးတတ္ဘူး။ သူမ်ားေတြလုိ ပါးပါးရားရား မလွီးတတ္ဘူး။ လွီးလုိက္လဲ ပုံမွန္ပဲ။)


အကုန္ထည္႔ၿပီး နယ္ပါေတာ႔မယ္။ စိတ္ျမန္ လက္ျမန္ ခ်က္ခ်င္းႀကီး မနယ္လိုက္နဲ႔အုံးေနာ္။ လက္ကုိ လက္အိတ္ေလး စြတ္လိုက္ပါအုံး။ ေတာ္ေန လက္ေတြ ပူေနမွာစုိးလုိ႔ပါ။ လက္ မပူတတ္ဘူးဆုိရင္ေတာ႔ ဒီအတုိင္း နယ္လဲ ရပါတယ္ေနာ္။


ေဟာဒီက သေဘၤာသီးအခ်စ္ အယ္.... အယ္..... သေဘၤာသီးျခစ္ပါ။


သေဘၤာသီးသုပ္ အတြက္လုိအပ္ေသာအရာ

၁။ သေဘၤာသီးစိမ္း တစ္လုံး
၂။ ရွမ္းနံနံ(ေခၚ)ကုလားနံနံ တစ္ထုပ္ (ပင္နီဆုိလာက၀ယ္လာပါတယ္)
၃။ မန္က်ည္းသီးစိမ္း လက္တစ္ဆုပ္ (အေမ႔အိမ္က ပါးလုိက္တာပါ)
၄။ ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း လက္တစ္ဆုပ္
၅။ ငါးပိကင္၊ ငါးပိဖုတ္၊ ငါးပိေထာင္း (ေဂၚလီလုံးေလာက္ ၂ လုံးေလာက္ထည္႔ပါ)
၆။ ငရုတ္သီးစိမ္း (မ်ားမ်ားစပ္ခ်င္ေတာ႔ မ်ားမ်ားတာ ထည္႔ေပေတာ႔။ ဒီေန႔ေတာ႔ ငရုတ္သီး အထည္႔လြန္သြားတယ္။)
၇။ ၾကက္သြန္နီ ၃ လုံး

ျပဳလုပ္ပုံ
သေဘၤာသီးကုိ အခြံႏႊာပါ။ ၿပီးရင္ သေဘၤာသီးျခစ္နဲ႔ ျခစ္ပါ။ ၿပီးရင္ ေရေအးေအး(ေရခဲေရဆုိလဲပုိေကာင္္းပါတယ္)နဲ႔ ၁၀မိနစ္ေလာက္ခဏစိမ္ထားပါ။ ျခစ္ထားတဲ႔ သေဘၤာသီး ကြ်တ္ကြ်တ္ေလးျဖစ္ေအာင္လုိ႔ပါ။ ကြ်တ္ကြ်တ္ေလးဆုိ စားရတာလဲ ပုိေကာင္းပါတယ္။ သေဘၤာသီးေရစိမ္ထားတုံး မန္က်ည္းသီးစိမ္းကုိေထာင္းထားပါ။ ၾကက္သြန္နီကုိလည္း ပါးပါးလွီးထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ အခုိးအေငြ႔ဓာတ္ မႀကိဳက္သူမ်ားကေတာ႔ ေရနဲ႔ေဆးပလုိက္ပါ။ ၾကက္သြန္ အခုိးအေငြ႔မ်ားကုန္သြားေအာင္လုိ႔ပါ။ ရွမ္းနံနံ(ေခၚ)ကုလားနံနံကုိလဲ ပါးပါးလွီးထားပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းလဲ ေထာင္းထားပါ။ ပုဇြန္ေျခာက္လဲေထာင္းထားပါ။

သုပ္စားပုံ
ျခစ္ထားေသာ သေဘၤာသီး၊ ေထာင္းထားေသာ ငရုတ္သီး၊ မန္က်ည္းသီးနဲ႔ပုဇြန္ေျခာက္၊ ငါးပိကင္၊ ပါးပါးလွီးထားေသာ ရွမ္းနံနံ နဲ႔ ၾကက္သြန္နီ၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ဳိမုန္႔ အနည္းငယ္ထည္႔ၿပီး ေရာနယ္ပါ။ ေရေရလည္လည္ လွ်ာလည္ေစမည္႔ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ မုိးေကာင္း ရွမ္းသုပ္ (ေခၚ) ရခုိင္သေဘၤာသီးသုပ္ ရပါၿပီ။ ေရေႏြးၾကမ္းနဲ႔ ေလြးကအလြန္တရာမွ ေကာင္းလွတယ္ေနာ္႔။
(မန္က်ည္းသီးအစား သံပရာသီး၊ ရွမ္းနံနံအစား ျမန္မာနံနံ နဲ႔သုပ္စားႏုိင္ပါတယ္။)


က်န္းမာ ခ်မ္းသာၾကပါေစ။

9 comments:

စႏၵကူး said...

ေစာေစာစီးစီး..မေနႏိုင္မထိုင္ႏိုင္ျဖစ္ေအာင္လုပ္ရက္ တယ္။ စားခ်င္လိုက္တာ...
ေက်ာင္းတုန္းကေလ ရခိုင္ဘက္က အမၾကီးေတြနဲ႔ သုပ္စားဖူးတယ္၊ သေဘၤာသီးကုိ ဒီတိုင္းပါးပါးလွီးျပီးမွ်င္ငပိစိမ္း၊ ငရုတ္သီးမိုးေမွ်ာ္ေထာင္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ႔ ေျမပဲေထာင္း၊ ဆီစိမ္းထည့္..အားလံုးေရာနယ္ပီးစားတာ၊ မန္က်ည္းသီးမွည့္လဲပါတယ္.. ေျပာရင္းနဲ႕ေတာင္ စားခ်င္လာပီ... းး)

မိုးေကာင္းသူ said...

ကူးကူးေရ ေျမပဲဆီစိမ္းေလးထည္႔ေတာ႔ ပုိၿပီးေမႊးတယ္။ သြားရည္က်ေအာင္လုပ္မိၿပီ။

Vista said...

ဂလုဂလု ဖစ္သြားတယ္

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ငယ္ငယ္က မိုးေကာင္း အထက(၁)မွာေတာ႕
ရွမ္းသုပ္ကို အေပၚက ပဲေၾကာ္ေလးျဖဴးျပီး စားၾကတယ္
အိုး ေကာင္းမွေကာင္း
ခုေတာင္ ပံုေလးၾကည္႕ျပီး သြားေရေတြပါးစပ္ထဲျပည္႔လာတယ္
ဒီပိုစ္႕ဖတ္ျပီး ငယ္ဘ၀ကို သတိရသြားတာေတာ႕ အေသအခ်ာဘဲ....
တို႕က အထက(၁)မွာ ေနခဲ႕ဖူးတယ္.. း)

Mila said...
This comment has been removed by the author.
kyimar said...

ၾကည့္ရင္းနဲ႔ေတာင္ စားခ်င္စိတ္ေတြ တဖြားဖြား ျဖစ္လာျပီး...:P

kyimar said...

ၾကည့္ရင္းနဲ႔ေတာင္ စားခ်င္စိတ္ေတြ တဖြားဖြား ျဖစ္လာျပီး...:P

Thelay said...

Hi where do u buy Shan nan nan in singapore?

Thelay said...

Hi where do u buy Shan nan nan in singapore?