Thursday, December 18, 2008

ဆန္ၾကာဆံေၾကာ္



မႏၲေလးမွာ ေန႔လည္ဆုိရင္ ဆန္ၾကာဇံကုိ ေခါင္းရြက္ေစ်းသည္ေတြ ေရာင္းၾကၿပီ။ ဆီကလဲ နည္းနည္းနဲဆုိ႔ေတာ႔ စားလုိ႔ ေကာင္းမွေကာင္း။ ငါးေရခံြေၾကာ္နဲ႔ပါ တဲြစားမယ္ဆုိ သူမ်ားတုိ႔အႀကိဳက္ေပါ႔။ ေဂၚဖီဟင္းခါးလဲနဲ႔ လုိက္မွလုိက္။ ကဲပါေလ ေလကမ်ားတာနဲ႔ ေၾကာ္နည္းအေၾကာင္္းေလးေျပာအုံးမွ။
လုိအပ္ေသာ အရာေတြက
ဆန္ၾကာဇံ
မိမိႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာအသား၊ ငါး ( ၾကက္၊ ၀က္၊ ပုဇြန္၊ ၾကက္ဥ)
ေဂၚဖီထုပ္
ပဲပင္ေပါက္
ဥနီ(ခါခ်က္ဥ)
ဗိုလ္စားပဲသီး

ျပဳလုပ္ပုံ
ဆန္ၾကာဇံကုိ ၁ နာရီေလာက္ေရစိမ္ထားပါ
သီးရြက္စုံကုိ ေရေဆးၿပီး ေရစစ္ထားပါ
ေၾကာ္မည္႔ အေၾကာ္အုိးထဲသုိ႔ ဆီနည္းနည္းထည္႔ပါ
ဆီက်က္ရင္ ထည္႔မယ္႔အသားကုိထည္႔ေၾကာ္ပါ။ အသားက်က္ရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ တစ္တက္ ႏွစ္တက္ ဓားနဲ႔ရုိက္ျပားၿပီး ထည္႔ အသီးအရြက္စုံထည္႔ပါ။ အသီးအရြက္စုံမႏူးခင္ ဆန္ၾကာဇံထည္႔၊ ေရေႏြးအနည္းငယ္ထည္႔ပါ။ဆား၊ အခ်ဳိ႕မွဳန္႔ထည္႔။ အဖုံးအုပ္ထားပါ။ အေပၚေအာက္ေမႊေပးပါ။ ၅ မိနစ္၊ ၇ မိနစ္ေလာက္ဆုိ ရေလာက္ပါၿပီ။ သူမ်ားရဲ႕ စားခ်င္စဖြယ္ ၾကာဇံေၾကာ္နည္းပါ။

No comments: