Sunday, August 29, 2010

ပုတတ္ေၾကာ္ ကြ်တ္ကြ်တ္ေလး

ဒီလေတာ႔ အစ္ကုိေတာ္အိမ္ျပန္တာနဲ႔ အေမ႔အိမ္နဲ႔ ေမေမ႔အိမ္မွ ထည္႔ေပးလုိက္ေသာ ပြေၾကာမ်ားမ်ားရထားပါတယ္။ အဲဒီပြေၾကာမ်ားထဲမွ ရွာမွရွား ဆတ္ရယ္၊ ပုတတ္ေၾကာ္ နဲ႔ ေၾကြးေျခာက္တုိ႔ကုိ အေမအိမ္မွ ထည္႔ေပးလုိက္တယ္။ ဘာႀကီးေတြဘာလိမ္႔လုိ႔ ထင္ေနေတာ႔မယ္။ ပုတတ္ေၾကာ္ဆုိလုိ႔ က်ဳိက္ထီးရုိးမွာေရာင္းတဲ႔ သတ္သတ္လြတ္ေၾကာ္စားလုိ႔ရတဲ႔ ပဒတ္ေျခာက္နဲ႔ မွားႏုိင္ပါတယ္။ ဖြတ္ ၊ ပုတတ္လုိ႔ တဲြေျပာရင္ေတာ႔ ပုတတ္ကို အေကာင္မွန္းသိပါလိမ္႔မယ္ထင္ပါတယ္။ ပုတတ္ ရဲ႕ အေကာင္ပုံစံက ပုတ္သင္ညိဳအေကာင္ နဲ႔ တူပါတယ္။ အေကာင္လုိက္ထည္႔ေပးလုိက္ရင္လဲ စစ္ေဆးရင္ ဘာေကာင္ေတြ လဲထင္မည္စုိးေသာေၾကာင္႔ အိမ္ကေၾကာ္ၿပီးမွထည္႔ေပးလုိက္တယ္။ ပုတတ္ရဲ႕အရသာက ေတာ္ေတာ္ေလးကုိ ခ်ဳိပါတယ္။ ေလးေလးပင္ပင္ႀကီးကုိ ခ်ဳိလွပါတယ္။ ဘယ္အသားရဲ႕ အရသာနဲ႔ ခုိင္းႏွိဳင္းရမလဲေတာ႔ ကြ်န္မလဲ မေျပာတတ္ဘူး။ ပုတတ္ကုိလုပ္စားလုိ႔ရတဲ႔နည္းကေတာ႔ အေကာင္ကုိ ႏူးေနေအာင္ျပဳတ္တယ္။ ၿပီး ေၾကာ္စားတယ္။ ၿပီး ၾကက္သြန္နီေလးနဲ႔ ခ်က္စားတယ္။ ၿပီး ေထာင္းစားတယ္။ ၿပီး ျပဳတ္ရည္ကုိ ဟင္းခ်ဳိရြက္နဲ႔ ဟင္းခ်ဳိလုပ္တယ္။ အဟဲ......... လုပ္တဲ႔နည္းဘာက်န္ေသးလုိ႔တုံး မုိးေကာင္းသူရဲ႕လုိ႔ေျပာေတာ႔မယ္။ ကြ်န္မလဲ အိမ္ကခ်က္နည္းမွန္သမွ်ကုိ အကုန္ေျပာတာပဲ။ ဘာက်န္ေသးလဲ သိေတာ႔ဘူး။ ဒီေန႔ေတာ႔ အားမနားတမ္း ပုတတ္ေၾကာ္ကုိ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။ ေနာက္ေန႔မ်ားမွ ဆတ္ရယ္၊ ေၾကြးရယ္ လာပါအုံးမယ္။



ပုတတ္ေၾကာ္ ကြ်တ္ကြ်တ္ေလး သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။

ပုတတ္ ပုံပါ။ ပုတတ္ အေကာင္ျမင္ၿပီး မစားရဲ ဘဲေနေတာ႔မယ္။ (ကိုယ္ေတာ္ႀကီးက ပုတတ္ မျမင္ဖူးဘူးဆုိလုိ႔ အစ္မေတာ္ကုိ ဓာတ္ပုံရုိက္ခုိင္းလုိက္တယ္။ ပုံလဲျမင္ေရာ ေၾကာက္စရာႀကီးတဲ႔။ :D)

ပုတတ္ေၾကာ္နည္း

ပုတတ္ေျခာက္ကုိ ေရေဆးပါတယ္။ ၿပီး ျပဳတ္မယ္႔အုိးထဲသုိ႔ ေရထည္႔ ၊ ပုတတ္ထည္႔ၿပီး ႏူးေနေအာင္ျပဳတ္ပါတယ္။ ျပဳတ္ရည္ကုိ ဟင္းခ်ဳိရြက္ခတ္ၿပီး ဟင္းခ်ဳိဟင္းလုပ္ေသာက္ပါတယ္။ (အိမ္က ေၾကာ္ထည္႔ေပးလုိက္ေတာ႔ ဟင္းခ်ဳိဟင္းေတာ႔ လုပ္ေသာက္လုိ႔မရဘူးေပါ႔။) ပုတတ္ႏူးသြားရင္ ငရုတ္ဆုံထဲထည္႔ၿပီး ေထာင္းလုိက္ပါတယ္။ ၿပီး ေၾကာ္မယ္႔အိုးထဲသုိ႔ ဆီနည္းနည္းထည္႔ပါတယ္။ ဆီက်က္လာရင္ ေထာင္းထားတဲ႔ ပုတတ္ထည္႔ပါတယ္။ ဆားနည္းနည္း ထည္႔ၿပီး မီးျဖည္းျဖည္းနဲ႔ ကြ်တ္ေနေအာင္ ေၾကာ္ပါေတာ႔တယ္။ ပုတတ္ေၾကာ္ မ်ားမ်ား ပြားခ်င္ရင္ေတာ႔ ၾကက္သြန္နီရယ္ ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴရယ္ ေရာၿပီးေၾကာ္ပါတယ္။ အခုက ပုတတ္အရသာႀကီးပဲ ျဖစ္ေအာင္လုိ႔ ပုတတ္ကုိ သူ႔ႀကီးပဲ ပလိန္းေၾကာ္ေပးလုိက္တယ္။ (ဒီတစ္ခါေတာ႔ ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ မထည္႔ေတာ႔ပါဘူး။ နဂုိကတည္းက ပုတတ္က ခ်ိဳေတာ႔ ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ထည္႔စရာ မလုိပါဘူး)


အားလုံး က်န္းမာ ခ်မ္းသာၾကပါေစ။

10 comments:

Unknown said...

ဖြတ္နဲ႔ ခပ္ဆင္ဆင္ အေကာင္ပဲေနာ္.....
ဖြတ္နဲ႔ ပုတတ္ကို ဘယ္လို ခြဲလဲ မသိ....
စိတ္ဝင္စား စရာေတာ့ ေကာင္းသားးးးးး
တခါက ကြ်န္ေတာ့္ ေကာ္ဖီၿခံထဲမွာ ဖမ္းမိလို႔ တပည့္ တေယာက္က ခ်က္ေကြ်းလို႔ ဖြတ္သားေတာ့ စားဘူးတယ္။ အဲ.... ၿမည္းဖူးတယ္ ဆိုရင္ ပိုမွန္တယ္။

ညယံ said...

ခုမွပဲ ပုတက္ေကာင္ကိုၿမင္ဖူးေတာ့တယ္။ေခါင္းက ပုတ္သင္ညိဳေခါင္းနဲ ့တူတယ္။ေက်းဇူးပါ။

Vista said...

စာအုပ္ထဲပဲဖတ္ဖူးတာ ခုမွျမင္ဖူးေတာ့တယ္

Crystal said...

အသဲယားတယ္ရွင္...

ေထာပတ္သီး said...

စားရဲဘူး ေၾကာက္တယ္

ေထာ

လုလု said...

တစ္ခါမွ မစားဖူးဘူးေတာ့။
အထူးအဆန္းေလးပဲ။
ျမည္းေတာ့ ျမည္းၾကည့္ခ်င္တယ္။
အေကာင္မေတြ႕ရင္ေတာ့ မ်ားမ်ား စားမိမလားပဲ။
အသစ္အဆန္းေလးေတြ ေကၽြးတဲ့အတြက္ ေက်းဇူးပါေနာ္ ညီမေလးေရ။

ေႏြဆူးလကၤာ said...

ထန္းရည္နဲ႔ ျမည္းဖူးတယ္ .. ေတာ္ေတာ္ေကာင္းတယ္ဗ်

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ကခ်င္ျပည္နယ္သူေပမဲ႕ ဆတ္သားကလြဲလို႕ ပုတတ္၊ ဖြတ္၊ ေၾကြးဥ ဆိုတာ စားဖူးဘူးရယ္...
ျဖဴသားနဲ႕ ေတာ၀က္သားေတာ႕ စားဖူးတယ္..

ျမဴးျမဴး said...

အေပၚကပံုေလးပဲၾကည္႔မိရင္ စားခ်င္ေနဦးမွာ.. ေအာက္ကပံုေလးၿမင္လိုက္ေတာ႔ အူယားၿပီး စားရဲေတာ႔ဘူး..

ျမတ္မြန္ said...

စားခ်င္လိုက္တာ..
ခက္တာက ပုတက္ရွိဘူး။။