Friday, February 25, 2011

ေခါပုတ္ေၾကာ္


မိုးေကာင္းသူတုိ႔ အေမ႔အိမ္ကုိ ျပန္တုံး စားခ်င္တာေလးေတြ မွတ္သြားၿပီး လုပ္ခုိင္းၿပီး စားခဲ႔တယ္။ ဒီေန႔ မနက္စာကုိ ဘာစားမယ္၊ ညာစားမယ္ဆုိၿပီး ရွိသမွ် ပါ၀ါအျပည္႔သုံးၿပီး စားခဲ႔တယ္။ ပါ၀ါမသုံးလဲ စားေစခ်င္လြန္းလုိ႔ လုပ္ေပးတယ္။ ငါ႔သမီးေလး အစားအေသာက္ ဆင္းရဲရွာမွာပဲဆုိၿပီး မုိးလင္းကတည္းက မ်က္စိႏွစ္လုံးဖြင္႔ၿပီ ဆုိတာနဲ႔ မနားတမ္း တစ္ခုၿပီး တစ္ခု ေကြ်းေတာ႔တာပဲ။ အစားနဲ႔ပါးစပ္နဲ႔လက္နဲ႔ကုိ မျပတ္ေစရဘူး။ ကုိယ္႔က ေအာက္ေမးရုိးေလး အသာေလး လုပ္ၿပီးစားရုံပဲ။ ဟဲဟဲ...........။ မိုးေကာင္းသူတုိ႔ ဇိမ္ၾကေနတာ။ အေမေရ ေခါပုတ္ေၾကာ္စားခ်င္တယ္ေျပာေတာ႔လဲ ေခါပုတ္ေၾကာ္ေပးတယ္။ ကိုယ္က ေဘးကေန ေတာက္တုိ လုပ္ေပးရုံပဲ။ မုိးေကာင္းသူတုိ႔က ေခါပုတ္ေၾကာ္ (သုိ႔) ေခါပုတ္ကင္ကုိ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပန္ထေရြေဖ်ာ္နဲ႔တုိ႔ စားရတာ အႀကိဳက္ဆုံးပဲ။ ဒုတိယ ဆီတုိပူးနဲ႔တုိ႔စား ရတာေပါ႔။ ကုိယ္ေတာ္ႀကီးက ပဲျပဳတ္ေလးနဲ႔မွ ဆုိလုိ ပဲျပဳတ္ေလးလဲ ပါေသးတယ္။ ကဲ ......... ဒီေန႔ေတာ႔ ေခါပုတ္ေၾကာ္ကုိ အားမနာတမ္း သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။


ေခါပုတ္ေၾကာ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပန္ထေရြေဖ်ာ္၊ ဆီတုိပူး၊ ပဲျပဳတ္ ဆီဆမ္း၊ ေရေႏြးၾကမ္း



ဒါက မုိးကုတ္ ေခါပုတ္ပါ။ မုိးကုတ္က အစ္မေတာ္ႀကီးရဲ႕သူငယ္ခ်င္းက လက္ေဆာင္ေပးလို႔။ စားလုိ႔အရမ္းေကာင္းတယ္။


ေခါပုတ္ေၾကာ္


ဆီတိုပူး ဆီဆမ္း


ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပန္ထေရြေဖ်ာ္ စပ္စပ္ေလး


ပဲျပဳတ္ ဆီဆမ္း


ခရမ္းခ်ဥ္သီးက ဗမာခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ေဖ်ာ္တာပါ။ (ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ မီးမဖုတ္ဘဲ ျပဳတ္လုိက္တယ္။ ငရုတ္သီး နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴပဲ တစ္ခါတည္း ထည္႔ျပဳတ္လုိက္ပါတယ္။)

မုိးကုတ္ ေခါပုတ္ပါ။


ေခါပုတ္ လုပ္ရန္အတြက္လုိအပ္ေသာအရာ

ေကာက္ညွင္းဆန္ ၃ ဗူး (အျဖဴ၊ အမည္း မိမိႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ လုပ္စားႏိုင္ပါတယ္။)
ဆီ
ႏွမ္းေလွာ္ (ေထာင္းထားပါ)
ဆား

ေခါပုတ္လုပ္နည္း

ပထမဆုံး ေကာက္ညွင္းဆန္ကုိ ေရစင္စင္ေဆးပါ။ ၿပီး ထမင္းအုိး ေပါင္းေခ်ာင္(သုိ႔)အန္ နဲ႔ေပါင္းေပးပါ။ ေကာက္ညွင္းက်က္ၿပီဆုိရင္ ငရုပ္ဆုံထဲသုိ႔ထည္႔ေထာင္းပါမယ္။ (ငရုတ္ဆုံ မရွိသူမ်ားလဲ ၾကြတ္ၾကြတ္အိတ္သန္႔သန္႔(သုိ႔) ပလက္စတစ္အိတ္သန္႔သန္႔ထဲ ေကာက္ညွင္းဆန္ ထည္႔ၿပီး ေထာင္းႏုိင္၊ ထုႏုိင္ပါတယ္ေနာ္။) ငရုတ္ဆုံမကပ္ေစရန္ အရင္ဆုံး ဆီနည္းနည္း သုတ္ေပး(သုိ႔)ပြတ္ေပးလုိက္ပါ။ ၿပီး ဆားနည္းနည္ထည္႔၊ ေထာင္းထားတဲ႔ ႏွမ္းေလွာ္နည္းနည္းထည္႔၊ ေကာက္ညွင္းဆန္ထည္႔ၿပီး ေထာင္းေပးပါ။ ဆန္လုံးေပ်ာက္သြားသည္အထိေထာင္းေပးပါေနာ္။ ၿပီး ေခါပုတ္ကုိ ျပားပါေတာ႔မယ္။ လက္ကုိ အရင္ဆံုး ဆီနည္းနည္းနဲ႔ ပြတ္လုိက္ပါ။ ၿပီးမိမိလုိခ်င္ေသာ ေခါပုတ္ အျပား အႀကီး အေသး ကို ျပားႏုိင္ပါၿပီ။ ၿပီး ဆီသုတ္ထားတဲ႔ လင္ပန္းထဲသုိ႔ထည္႔ၿပီး ခဏေအးသြားေအာင္အထိထားလုိက္ရင္ပဲ ေခါပုတ္ရပါၿပီ။ တစ္ခ်ဳိ႕လဲ ေထာင္းေထာင္းၿပီးခ်င္း ေခါပုတ္ကုိလုံး၊ ၿပီး ႏွမ္းေလွာ္ေထာင္းနဲ႔ စားပါတယ္။ ပူပူေလးနဲ႔ေကာင္းမွေကာင္းပါ။


က်န္းမာ ခ်မ္းသာၾကပါေစ။

11 comments:

ေငြစႏၵာ said...

မေရေခါပုတ္ေၾကာ္နဲ႔ပန္ေထြေဖ်ာ္လာစားသြားတယ္၊
ေခါပုတ္လုပ္နည္းလည္းမွတ္သြားပါတယ္။

Shinlay said...

စားခ်င္စရာေတြ။ မစားရတာၾကာၿပီ။

TZA said...

အားပါးပါး.. ငတ္ေနတာၾကာလွေပါ႔ဗ်ာ... ဂလု..

စႏၵကူး said...

စားခ်င္စရာေတြခ်ည္းဘဲ...
ငတ္ေနတာၾကာပီ..အထူးသျဖင့္ ေခါပုတ္..

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ျပထားတာ အားလံုးစားခ်င္စရာ အၾကိဳက္ေတြခ်ည္းဘဲ
သေဘာက်မိတယ္

Evy said...

အေတာ္ပဲ ေခါပုတ္လုပ္နည္းေသခ်ာသိခ်င္ေနတာ။ တစ္ခါမွ မစားဖူးေသးဘူး။ စမ္းစားၾကည္႔ရမယ္။ ေက်းဇူးေနာ္

Cameron said...

ေခါပုတ္ဆို အမဲကိုပိုၾကိဳက္တယ္....

ေထာပတ္သီး said...

ေခါပုတ္ ေခါပုတ္ စားခ်င္တယ္မမ

avocado

Iora said...

စားခ်င္တယ္။ စားခ်င္တယ္။ Thanks for sharing. It is so nice to read your blog.

ILoveMyLife said...

ေကာက္ညွင္းက ထမင္းေပါင္းအိုးအေပၚအံေလးေပၚတင္ျပီးပဲေပါင္းရမွာလား။ အဲလိုဆိုဘယ္ႏွမိနစ္ေလာက္ေပါင္းရပါသလဲ။ ထမင္းခ်က္သလိုခ်က္ရမွာလား။ ေျဖေပးပါေနာ္။ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။

မိုးေကာင္းသူ said...

ILoveMyLife ေရ
ေကာက္ညွင္းက ထမင္းေပါင္းအုိးအေပၚအံနဲ႔ေပါင္းလဲ ရပါတယ္။ ၄၅ မိနစ္ေလာက္ဆုိ ေကာက္ညွင္းက်က္ပါၿပီ။ ထမင္းခ်က္သလုိလဲ ခ်က္လုိ႔ ရပါတယ္ေနာ္။ ေရကလဲ ထမင္းခ်က္သလုိပဲထည္႔ၿပီး ခ်က္လုိ႔ရပါတယ္။အဲဒါက ပုိလြယ္မယ္ထင္တယ္။
ေနာက္က်မွ ျပန္လုိ႔ စိတ္မရွိနဲ႔ေနာ္။ တစ္ခါ တစ္ခါလဲ ေမးသြားတာ မသိလုိက္လုိ႔ပါ။

လာလည္လုိ႔လဲ ေက်းဇူးပါ။