Sunday, February 27, 2011

ႏွင္းမိွဳေပါင္း


ဒီေန႔ေတာ႔ ဆီမပါ ျပားမပါတဲ႔ ႏွင္းမိွဳေပါင္းဟင္း တင္လုိက္ပါတယ္ေနာ္။ အေမ႔အိမ္ျပန္တာ ေဆာင္းတြင္းအခ်ိန္ဆုိေတာ႔ အသီးအရြက္ေတြ၊ ႏွင္းမိွဳေတြ၊ မုန္႔ညွင္းေတြ ေပါတဲ႔အခ်ိန္ေပါ႔။ မိွဳကပ္ေပါင္း၊ ႏွင္းမိွဳေပါင္း၊ မုန္႔ညွင္းေပါင္းေတြ ႀကိဳက္တဲ႔ ကြ်န္မအတြက္ေတာ႔ အလြန္အင္မတန္ ေကာင္းလွပါတယ္။ ခုလဲ အေမက သမီးေရ....... ဒီေန႔ ႏွင္းမိွဳေပါင္းစားမလားေဟ႔ ေမးတယ္။ ဒီေတာ႔ မုိးေကာင္းသူလဲ ေအာက္ေမးရုိးေလး လုပ္ၿပီး ဟုတ္ခဲ႔အေမ အရည္ ရြဲရဲြ ႏွစ္ႏွစ္ေလးနဲ႔ စားခ်င္တယ္လုိ႔ အတြန္႔ေတြေရာ၊ အနားေတြေရာပါတက္ၿပီး ျပန္ေျဖလိုက္တယ္။ ဟဲဟဲ........။ ဒီေန႔ေတာ႔ ႏွင္းမိွဳေပါင္းဟင္းကုိ အားမနာတမ္း သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။


ႏွင္းမိွဳေပါင္းကုိ ရရခ်င္း ေရေႏြးၾကမ္းနဲ႔ ျမည္းလုိက္တယ္။ အလိုေလး ရွမ္းနံနံ အနံ႔ေလးကလဲေမႊးလုိ႔။ ငရုတ္သီး စပ္စပ္ေလးနဲ႔မုိ႔ ေကာင္းမွေကာင္း။ အခုေတာင္ ျပန္စားခ်င္တယ္။

ပုိၿပီး သြားရည္ၾကေအာင္ အနီးကပ္ ရုိက္လိုက္တယ္။ :D



အႏွစ္မ်ားမ်ားနဲ႔မုိ႔လို႔ ေပါင္းအုိးမွာ ဒီလုိ ေပါင္းလုိက္ပါတယ္။ အႏွစ္မမ်ားရင္ ငွက္ေပ်ာဖက္နဲ႔ထုပ္ၿပီး ေပါင္းလဲ ရပါတယ္ေနာ္။ ငွက္ေပ်ာဖတ္နံ႔ေတာင္ ပုိေမြးေသးတယ္။



အေမ လက္အိတ္စြတ္ၿပီး ဆား ျပား အရသာ၀င္ေအာင္ ပယ္ပယ္နယ္နယ္ နယ္ေနပါၿပီ။

ႏွင္းမိွဳရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ေထာင္းရယ္၊ ငရုတ္သီးေထာင္းရယ္၊ ဆန္ေလွာ္မွဳန္႔ရယ္၊ ရွမ္းနံနံရယ္၊ ဆားရယ္၊ အခ်ိဳရယ္ စတာေတြ ထည္႔ပါတယ္။

ႏွင္းမိွဳ


ႏွင္းမိွဳေပါင္း အတြက္လုိအပ္ေသာအရာ

ႏွင္းမိွဳ ၁ ပိသာ
ၾကက္သြန္နီ ဥႀကီး ၇ လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ ဥ
ငရုတ္သီးစိမ္း မိမိစိတ္ႀကိဳက္ထည္႔ပါ
ရွမ္းနံနံ ၂ စည္း
ဆန္ေလွာ္မွဳန္႔ ေမႊး တံဆိပ္ ၂ ထုပ္ (အႏွစ္မမ်ားခ်င္ရင္ေတာ႔ ၁ ထုပ္ေလာက္ထည္႔လဲ ရပါတယ္ေနာ္)
ဆား
အခ်ဳိမွဳန္႔


ျပဳလုပ္ပုံ

ပထမဦးစြာ ႏွင္းမိွဳကုိ သဲစင္ေအာင္ အၿမီးေတြကုိ ကတ္ေၾကးနဲ႔ ေသေသခ်ာခ်ာ ျဖတ္ပါ။ ၿပီး ေရစင္ၾကယ္ေအာင္ေဆးပါ။ ၿပီး မွိဳပြင္႔ႀကီးလွ်င္ ႏွစ္ျခမ္းစီ ခြဲၿပီး ေရစစ္ထားလိုက္ပါ။ ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းတုိ႔ကုိ ေထာင္းထား၊ ႀကိတ္ထားပါ။ ၿပီး ရွမ္းနံနံကုိ ေရေဆးၿပီး လက္တစ္ဆစ္စာ အေနေတာ္ေလာက္ လွီးထား၊ ျဖတ္ထားပါ။မဟုတ္လဲ မိမိစိတ္ႀကိဳက္ လွီး၊ ျဖတ္ႏုိင္ပါတယ္ေနာ္။ အဆင္သင္႔ျဖစ္ရင္ ဇလုံႀကီးႀကီးတစ္ခုထဲသုိ႔ အားလုံးထည္႔ၿပီး နယ္ပါေတာ႔မယ္။ ဆား၊ အခ်ဳိမွဳန္႔၊ ဆန္ေလွာ္မွဳန္႔တုိ႔ကုိပါ တစ္ခါတည္း ထည္႔ၿပီး နယ္ပါ။ ၿပီး စတီးဇလုံ(သုိ႔)ေၾကြဇလုံ ထဲ နယ္ထားတဲ႔မွိဳကုိ ထည္႔ၿပီး ေပါင္းေခ်ာင္ထဲ ထည္႔ၿပီး စတင္ေပါင္းႏုိင္ပါၿပီေနာ္။ ေပါင္းအုိးထဲ ေရထည္႔ဖုိ႔လဲ မေမ႔နဲ႔အုံးေနာ္။ နာရီ၀က္ေလာက္ဆုိရင္ေတာ႔ အနံ႔ေလး စတင္ရလာပါၿပီေနာ္။ ကြ်န္မေတာ႔ အနံ႔ရလာတာနဲ႔ အရသာ အေနေတာ္ဟုတ္မဟုတ္ အဖုံးေလး ဖြင္႔လုိက္ ျမည္းလုိက္၊ အဖုံးေလး ျပန္ပိတ္လုိက္နဲ႔ စတင္အလုပ္ရွဳပ္ေနပါၿပီ။ ႏွင္းမိွဳေလးလဲ ႏူးအိသြားရင္ေတာ႔ စတင္ ႏွင္းမိွဳေပါင္း ရပါၿပီေနာ္။ ရွမ္းနံနံအနံ႔ေမႊးေမႊး နဲ႔ ငရုတ္သီးစပ္စပ္ေလးနဲ႔မုိ႔ အလြန္ကုိ စားေကာင္းလွတဲ႔ ႏွင္းမိွဳေပါင္း ဟင္းတစ္ခြက္ရပါၿပီ။


က်န္းမာ ခ်မ္းသာၾကပါေစ။

5 comments:

Evy said...

စားေကာင္းမွာသိေနတယ္။ မုန္ညွင္းေပါင္းလဲ မမိုးေကာင္းသူဆီက နည္းနဲ႔အေတာ္အဆင္ေၿပေနတာ။ ခုလဲ ႏွင္းမိုေပါင္းတဲ႔။ လာမယ္႔ ရံုးပိတ္ရက္မွာလုပ္စားမယ္ :-)ေက်းဇူးေနာ္

Shinlay said...

ဟုတ္တယ္ေနာ္။စားေကာင္းမွာေသခ်ာတယ္။ မၾကာခင္လုပ္စားပါမယ္။ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

အဲဒီမိႈကို ႏွင္းမိႈလို႕ေခၚတာ ခုမွ သိတယ္
စားေကာင္းမွာေတာ႕ ေဗဒင္ေဟာဖို႔ေတာင္ မလိုေတာ႕ဘူး
ျမင္တာနဲ႔သိပါျပိီေလ

Peanut said...

လုပ္စားလုိက္တယ္ အမ...စားလုိ႔ေကာင္းတယ္ =)

khin yamone said...

ေကာင္းလိုက္တာ..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းလိုက္တာ..
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္....