Monday, October 6, 2008

လမ္းသရဲမုန္႔ (သုိ႔) မုန္႔ေရပါး................



ဒါကေတာ႔ ေရႏြမ္းၾကမ္းနဲ႔ မုန္႔ေရပါး။ ႀကိဳက္သေလာက္စားသြားေနာ္။ :D



ဒီအေၾကာ္အုိးနဲ႔လုပ္တာ အုိးမကပ္ဘူးဗ်။


ဒီမုန္႔လုပ္နည္းကုိ ကြ်န္မအန္တီဆီက သင္လာတာေနာ္။ အိမ္ကုိလာၿပီး ကုိယ္တုိင္လာသင္သြားေပးတာ။ (ဒယ္အုိးျပားရယ္၊ မုန္႔ေရပါးထုိးဖုိ႔ သံဇြန္းျပားျပားရယ္ပါ ယူလာၿပီး လုပ္ေပးတာ)။ ေက်းဇူးပဲ အန္တီေရ။ အခုေတာ႔ လုပ္စားတတ္သြားၿပီလုိ႔ေျပာရမယ္။ ေအာ္ဒါမွာခ်င္တဲ႔သူမ်ား ႀကိဳတင္ေအာ္ဒါမွာႏုိင္ပါတယ္။ တစ္နာရီ တစ္ခ်ပ္ႏွဳန္း နဲ႔ အျမန္ဆုံးျဖစ္ေအာင္ လုပ္ေပးေနပါတယ္။ ဟီး ဟီး။ အစားနဲ႔ပတ္သက္လာရင္ ဒါဆုိ ဒါစားလုိက္ရမွေက်နပ္တဲ႔သူပါ။ အုိး.........ဒါနဲ႔ စကားေတြက ဘယ္ေတြေရာက္ကုန္ပါလိမ္႔။ မုန္႔ေရပါးဆီျပန္သြားအုံးမွ။
လမ္းသရဲမုန္႔ဆုိလို႔ စားရမွာေတာင္ေၾကာက္သြားလား။
ဟုတ္ပါ႔ေနာ္။ မုန္႔နာမည္လဲေပးစရာရွားလုိ႔ေနာ္။ ႀကံႀကံဖန္ဖန္လမ္းသရဲလုိ႔ေပးရတယ္။
ရန္ကုန္အေခၚအေ၀ၚအေနနဲ႔ လမ္းသရဲမုန္႔လုိ႔ေခၚၾကတယ္။
တစ္ခ်ိဳ႕ကလဲ မုန္႔ေရပါး၊ ေရမုန္႔၊ မုန္႔ပ်စ္သလက္ စသျဖင္႔ေခၚၾကတယ္။
ဘယ္လုိပဲေခၚၾကပါေစ။ စားလုိ႔ေကာင္းရင္ၿပီးတာပဲပါေလ။ ေနာ္။
လုိအပ္ေသာစာရင္းမ်ား
၁။ ဆန္စိမ္းမုန္႔
၂။ ၾကက္ဥ (သုိ႔) ဘဲဥ
၃။ ျမန္မာနံနံ၊ ပဲပင္ေပါက္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ စေတာ္ပဲျပဳတ္၊ ေဂၚဖီထုပ္
၄။ မဆလာ

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ဆန္စိမ္းမုန္႔တစ္ဆ ေရႏွစ္ဆထည္႔ပါ။ ဆား၊ အခ်ဳိမုန္႔ အေနေတာ္ထည္႔ပါ။ ဆန္စိမ္းမုန္႔ေပ်ာ္ေပ်ာ္ေလျဖစ္ေအာင္ေမႊပါ။
၂။ ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ ျမန္မာနံနံ ႏွင္႔ ပဲပင္ေပါက္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းတုိ႔ကုိ ဆား၊ မဆလာ၊ အခ်ဳိမုန္႔ျဖင္႔ေရာနယ္ပါ။ မုန္႔ေရပါးလုပ္ရန္ အသင္႔ျဖစ္ေနပါၿပီ။ အေၾကာ္အုိးထဲ ဆီထည္႔တည္ပါ။ ဆီကုိပါေလ
ရုံပဲထည္႔ပါ။ ဆီက်က္ရင္ ေဖ်ာ္ထားေသာ ဆန္မုန္႔ကုိဇြန္းႀကီးႀကီး တစ္ဇြန္းနဲ႔ခပ္ပါ။ အေၾကာ္အုိးထဲသုိ႔ ေ၀ွ႔ခ်လုိက္ပါ။ ဒါမွလဲ ခပ္ျပားျပားျဖစ္မွာေလ။ ၿပီးရင္ နယ္ထားတဲ႔ အဆာပလာထည္႔၊ စေတာ္ပဲျပဳတ္ထည္႔၊ ္႔ၾကက္ဥေဖာက္ထည္႔၊ ၿပီးရင္ေတာ႔ အေၾကာ္အုိးအဖုံးကုိဖုံးပါ။ ခဏေန တစ္မိနစ္၊ ႏွစ္မိဆုိရင္ ဆီကုိ ခပ္နည္းနည္းေလးျဖန္းေပးပါ။ ဆီလဲ တအားမမ်ားေစနဲ႔ေနာ္။ မ်ားလြန္းလဲ စားရတာအီတယ္။ နည္းလြန္းျပန္ရင္လဲ အုိးကပ္မွာပူရေသးတယ္။ အုိး...........သုံးမိနစ္ေလာက္ဆုိရင္ေတာ႔ အနံေလးလဲေမႊးလာပါၿပီ။ စားခ်င္စိတ္ေတြ တဖြားဖြားေပါက္လာပါလိမ္႔မယ္။ ဟီး ။ ဟုတ္မဟုတ္စမ္းလုပ္ၾကည္႔ပါ။ ေကာင္းရင္ေတာ႔ ကြ်န္မ လက္ရာေနာ္။ မေကာင္းရင္ေတာ႔ .... ။ ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႔ စားလုိက္ရရင္ျဖင္႔ လူျဖစ္ရက်ိဳးနပ္ေလရဲ႕။ ဟုတ္တာမဟုတ္တာေတာ႔မသိပါ။ တတ္သေလာက္မွတ္သေလာက္လုပ္စားလုိက္ပါတယ္။ စေတာ္ပဲျပဳတ္မရွိလုိ႔ မထည္႔လုိက္ရပါဘူး။ ကဲ ရွဴးရွဴးရွဲရွဲနဲ႔ သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီရွင္။ တစ္ခ်ိဳ႕က ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥအစား ၀က္ဆီဖတ္ေၾကာ္ကုိထည္႔စားၾကတယ္။
(အခုမွ စေရးလုိ႔ စာလုံးေပါင္းမွားရင္ သည္းခံခြင္႔လြတ္ေပးၾကပါရန္။)

2 comments:

Khin Nyein Chan said...

ဒီပို႔စ္ေလးအတြက္လည္းေက်းဇူး။ အစကထင္တာ မုန္႕ေရပါးကိုသူ႕အိုးနဲ႕သူလုပ္မွလားလို႕။ အခု အမလုပ္ျပမွာပဲ ဒီကအိုးေတြနဲ႕လုပ္လို႕ရမွန္းသိတယ္။ လုပ္စားဦးမယ္။

မုိးေကာင္းသူ said...

ဟုတ္တယ္ အစ္မလဲ အုိးျပားျပား မရွိလုိ႔ ရွိတဲ႔အုိးကုိသုံးလုိက္ရတာပါ။