ဒီမွာလဲ မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္း ရွယ္ေတြေနာ္
- မမလုရဲ႕ ငါးနဲ႔မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းခ်က္နည္း
- ကုိအန္ဒီရဲ႕ ငါးေခါင္းဟင္းခ်ဳိခ်က္နည္း
- ရွင္မင္းရဲ႕ ၀က္သားနဲ႔မွ်စ္ခ်ဥ္ခ်က္နည္း
- ညီမေလး ျမဴးရဲ႕ ၾကက္သားနဲ႔မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းခ်က္နည္း
ဒါက ပထမရက္က ခ်က္ထားတာ။ ၀က္သား သုံးထပ္သားနဲ႔ခ်က္ထားတယ္။ (၀က္သား၊ တုိပူးတုံးျဖဴ (ေခၚ) ပဲျပား၊ မုန္လာဥနီ၊ စပါးလင္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ တုိပန္က်န္ (ေခၚ) တရုတ္ပဲငါးပိ နဲ႔ခ်က္ထားတယ္။) သုံးေဆာင္သြားပါအုံးေနာ္။
ဒါက အသားမပါ ရုိးရုိးပလိန္းခ်က္ထားတယ္။
ခ်က္ဟင္းေတြ မစားခ်င္လုိ႔ ၾကက္သားကုိေၾကာ္ထားတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္းပါးပါးလွီးၿပီးေၾကာ္ထားတယ္။
ငါးပိေထာင္း သံပရာညွစ္။ ဟဲဟဲ နယ္ၿပီးရုိက္ထားတာ။ စားခ်င္စရာပါ႔ေနာ္။ ခြက္ေဘးမွာ ပြေနတာပဲ။
ျဖည္းျဖည္းခ်င္း သုံးေဆာင္သြားပါအုံးေနာ္။
မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္း အတြက္လုိအပ္ေသာအရာ
မွ်စ္ခ်ဥ္
၀က္သား (မိမိႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာအသားထည္႔လဲရပါတယ္ေနာ္၊ ငါးေခါင္းနဲ႔ဆိုလဲ ေကာင္းပါတယ္)
စပါလင္
မုန္လာဥနီ
တုိပူးတုံးျဖဴ (ေခၚ) ပဲျပား
တုိပန္က်န္ (ေခၚ) တရုတ္ပဲငါးပိ
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ တက္၊ ၾကက္သြန္နီ ၁ လုံး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁ လုံး
၀က္သား နဲ႔ မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းရည္ ခ်က္နည္း
၀က္သားကုိ အေနေတာ္လွီး၊ ေရေဆး၊ ဆား၊ အခ်ဳိမွုန္႔ နဲ႔နယ္ထားပါ။ ဟင္းရည္အုိးတည္ပါ။ မွ်စ္ခ်ဥ္ထည္႔ ၊ နယ္ထားတဲ႔ ၀က္သားထဲ႔ၿပီး မွ်စ္ခ်ဥ္နဲ႔ ၀က္သားႏူးေနေအာင္တည္ထားပါ။ မွ်စ္ခ်ဥ္နဲ႔၀က္သား တည္ထားတုံး။ ဆီနည္းနည္းတတ္လုိက္ပါအုံးမယ္။ ဆီသတ္မယ္႔အုိးထဲသုိ႔ ဆီနည္းနည္းထည္႔ပါ။ ဆီၾကက္လာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ၾကက္သြန္နီ ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို တခါတည္းထည္႔ၿပီး ဆီသတ္လုိက္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ႔ ၾကက္သြန္နီမ်ား နီသြားေအာင္အထိ မလုိပါဘူးေနာ္။ အိသြားရင္ရပါၿပီ။ ၿပီး တုိပန္က်န္ (ေခၚ) တရုတ္ပဲငါးပိ အနည္းငယ္ထည္႔ပါ။ မွ်စ္နဲ႔၀က္သားအုိး ရၿပီဆုိရင္ ဆီတတ္ထားတာကုိထည္႔။ မုန္လာဥနီထည္႔ ၊ ပဲျပားထည္႔ ၊ စပါးလင္ေလးေတြကုိ အထုံးထုံးၿပီးထည္႔ၿပီး တည္ထားပါ။ ဟင္းရည္အုိး ဆူလာရင္ေတာ႔ ရပါၿပီ။
3 comments:
ေတာ္ေတာ္ခ်က္ျပီး ေတာ္ေတာ္စားႏိုင္တယ္
ၾကည့္ရတာ ႏွစ္ေယာက္လံုး ဝတုတ္တုတ္ၾကီးေတြလား မသိဘူး... ဟီးးး :D
မေရးးးးးးးးးးးးးးး
ပလိန္းတပြဲေနာ္
အခ်ဥ္ေတြခ်ည္းစားခ်င္ေနတာ...
ရိုးရိုးလားးးး ဆန္းဆန္းလားးးး ငါ့ညီမ
(အဲ...
ဒါ ကိုယ့္ညီမကိုယ္ေမးရမယ့္ ေမးခြန္း မဟုတ္ပါလား...
ဘြားေတးးးး ဘြားေတးးးး)
Post a Comment