Saturday, June 12, 2010

ငါးေခါင္းဟင္း (Curry Fish Head )

ထမင္းအုိးဘေလာ႔ေလးလဲ ဟင္းအသစ္မတင္ျဖစ္တာ ေတာ္ေတာ္ၾကာသြားၿပီ။ အလုပ္မ်ားေနတာေရာ အပ်င္းႀကီးေနတာေရာ နဲ႔ ဘာဟင္းမွ အသစ္မတင္ျဖစ္ဘူး။ အပ်င္းႀကီးေနတာက မ်ားေနတာပါေလ။ မိုးေကာင္းသူကုိေကာ မွတ္မိၾကပါအုံးမလားမသိဘူး။ လာလည္သူေတြလဲ အသစ္မရွိဘဲ ျပန္ျပန္သြားရတာ တကယ္ႀကီးကုိ အားနာပါတယ္ရွင္။ လာလည္သူအားလုံးကုိလဲ အထူးေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ ဒီေန႔ေတာ႔ ငါးေခါင္းဟင္းရည္ခ်က္ကုိ တင္လုိက္ပါတယ္ရွင္။ အားမနာတမ္းသုံးေဆာင္သြားပါအံုးေနာ္။



ငါးေခါင္းဟင္း ခ်ဳိခ်ဥ္စပ္ေလး သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။


ငါးေခါင္းဟင္းအတြက္ လုိအပ္ေသာအရာ

ငါးေခါင္း တစ္ျခမ္း
ၾကက္သြန္နီ ၂ လုံး (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၇ တက္ (ေထာင္းထားပါ)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂ လုံး (ေလးစိတ္ျခမ္းထားပါ)
ခရမ္းသီး ၂ လုံး (အေနေတာ္ တုံးထားပါ)
ရုံးပေတသီး ၇ ေခ်ာင္း (ႏွစ္ပုိင္း ပုိင္းထားပါ)
ငရုပ္သီးစိမ္း ၁၀ ေတာင္႔
ျပင္းေတာ္သိမ္ရြက္
မက်ည္းမွည္႔ ကြမ္းသီးလုံးေလာက္ (အရည္ေဖ်ာ္ထားပါ)
ငါးေခါင္းဟင္း အႏွစ္ထုပ္ ၁ ထုပ္ (ကြ်န္မကေတာ႔ ေစ်းထဲက ကုလားဆုိင္ကေန ငါးေခါင္းဟင္းခ်က္ခ်င္လုိ႔ စပ္ေပးပါလုိ႔ ေျပာၿပီး၀ယ္ခဲ႔တယ္။ ရယ္ဒီမိတ္ထုပ္ထက္ ကုလားဆုိင္ကစပ္ေပးတာက ပုိေကာင္းပါတယ္။ကုိယ္လုိခ်င္တာကုိ လုိတုိးပုိေလွ်ာ႔လုပ္လုိ႔လဲရတယ္။ ကြ်န္မက စပ္စပ္ေလးစာခ်င္ေတာ႔ ငရုတ္သီးအႏွစ္မ်ားမ်ားထည္႔ေပးပါလုိ႔ ေျပာလုိက္တယ္။ )


ငါးေခါင္းဟင္းခ်က္နည္း

ငါးေခါင္းကုိ ေရနဲ႔ေသခ်ာစြာေဆးပါ။ ၿပီး ဆား အခ်ဳိမွဳန္႔နဲ႔ နယ္ထားေပးပါ။ ငါးေခါင္းဟင္းခ်က္မယ္႔အိုးတည္ပါမယ္။ အုိးထဲသုိ႔ ဆီအနည္းငယ္ထည္႔ပါ။ ဆီက်က္ရင္ ပါးပါးလွီးထားတဲ႔ ၾကက္သြန္နီ နဲ႔ ေထာင္းထားတဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ အရင္ ဆီသတ္လုိက္ပါတယ္။ အနီေရာင္သန္းလာတဲ႔အထိေၾကာ္လုိက္ပါ။ ၿပီး ျပင္းေတာ္သိမ္ရြက္ကုိ ေရေဆးၿပီး ထည္႔လုိက္ပါ။ သူ႔ကုိ အရင္ ဆီသတ္လုိက္ေတာ႔ အနံ႔ကပုိၿပီးေမႊးပါတယ္။ ၿပီး ငါးေခါင္းဟင္း အႏွစ္ထုပ္ကုိ ထည္႔လိုက္ပါ။ ၃ မိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ၿပီးရင္ ငံျပာရည္ထည္႔၊ ေရေႏြးအနည္းငယ္ထည္႔လုိက္ပါ။ ဆူေနေအာင္တည္လုိက္ပါ။ ၿပီး ေဖ်ာ္ထားတဲ႔ မက်ည္းမွည္႔ အရည္ကုိထည္႔ပါ။ ဆူေနေအာင္တည္လုိက္ပါ။ ဆူလာရင္ ငါးေခါင္းကုိထည္႔ပါ။ ဆူလာေအာင္တည္ပါ။ ဆူလာရင္ လွီးျဖတ္ထားတဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ခရမ္းသီး၊ ရုံးပေတသီး နဲ႔ ငရုတ္သီးကုိထည္႔ၿပီး ၁၀ မိနစ္ေလာက္တည္ထားပါ။ ဒါဆုိရင္ေတာ႔ ငါးေခါင္းဟင္း(ေခၚ) Curry fish head ရပါၿပီရွင္။ အားမနာတမ္း သုံးေဆာင္သြားပါအုံးေနာ္။

6 comments:

Nge Naing said...

ဗိုက္ဆာသြားၿပီ ထမင္းသြားစားမွ ျဖစ္ေတာ့မယ္။ အိမ္မွာလည္း ငါးဟင္းခ်က္တယ္။ ဒါေပမဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ရုပ္ၾကက္သြန္ဆီသန္႔ၿပီး တခါတည္းထည့္လိုက္တယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကမွ ငါးကိုထည့္တယ္ ငါးက်က္ေအာင္တည္ၿပီးတာနဲ႔ မာဆလာနဲ႔ နံနံပင္အုပ္လုိက္တယ္။ ျပင္းေတာ္သိမ္ရြက္နဲ႔ နံနံပင္ပဲ ကြာတယ္ အရသာေတာ့ တူမယ္ထင္တယ္။ ထမင္းသြားစားေတာ့မယ္။

ဂ်ဴနို said...

မိုးေကာင္းသူရယ္ ေပၚမယ့္ ေပၚလာေတာ့လည္း ေခါင္းႀကီးကိုင္ ထြက္လာတာကိုး။:))

ငါးေခါင္းဟင္းႀကိဳက္တယ္။


မအယ္

Evy said...

Delicious!!

T T Sweet said...

ေပ်ာက္ေနတဲ႔ မိုးေကာင္းသူေလး ငါးေခါင္းဟင္းလာစားသြားပါတယ္။ ရွလြတ္ ...

ၿမတ္မြန္ said...

အဝကို စားသြားတယ္..မမေရ..
ႀကည္႔ႀကည္႔ၿပီးခ်က္ၿဖစ္ပါတယ္။
ေက်းဇဴးတင္ပါတယ္ရွင္။

Vista said...

ခ်က္စားအံုးမယ္