Friday, April 2, 2010

ခ်ဥ္ေပါင္သီးေထာင္း

Sheng Siong supermarket ကေန ခ်ဥ္ေပါင္သီးကုိ ရွားရွားပါးပါးေတြ႔ခဲ႔တယ္။ ေတြ႔ေတာ႔ ခ်ဥ္ေပါင္သီးေကာ ဟုတ္ေကာ ဟုတ္ရဲ႕လားလုိ႔ ေသေသခ်ာခ်ာျပန္ၾကည္႔ရတယ္။ ခ်ဥ္ေပါင္သီးကုိ ဟင္းရည္လဲခ်က္စားလုိ႔ရတယ္။ ခ်ဥ္ေပါင္သီးယုိဆုိၿပီး ယုိထုိးစားလုိ႔လဲ ရတယ္။ ခ်ဥ္ေပါင္သီးစပ္စပ္ေလး ေထာင္းစားလုိ႔လဲ ရပါတယ္။ အဲဒီသုံးမ်ဳိးထဲက ဘယ္လုိလုပ္စားရမလဲေပါ႔။ ဟင္းရည္ခ်က္မယ္ဆုိရင္လဲ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ကုိ ဟင္းရည္ခ်က္စားလဲရတယ္ပဲ။ ဒီေတာ႔ ခ်ဥ္ဟင္းေတာ႔ မခ်က္စားေတာ႔ဘူး။ ယိုထုိးစားမယ္ဆုိရင္လဲ ေျပာသေလာက္မမ်ား။ ဒါဆုိေတာ႔ စပ္စပ္ကေလးေထာင္းစားလုိက္မယ္ေပါ႔။ ဟင္းရည္ခ်ဳိပူပူေလးနဲ႔ဆို အလြန္လုိက္ပါတယ္။ ဒီေတာ႔ မုန္းညွင္းနဲ႔တုိပူးတုံးေလးထည္႔ၿပီးခ်က္လုိက္ပါတယ္။ အားမနာတမ္း သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။



ခ်ဥ္ေပါင္သီး ေတာ္ေတာ္ေလးကုိႀကီးပါတယ္။


ဒီလုိေလးထုပ္ထားတာကုိ ျမင္ခဲ႔ၿပီး ၀ယ္ခဲ႔ပါတယ္။


ခ်ဥ္ေပါင္သီးေထာင္း


၀က္အူေခ်ာင္းေၾကာ္၊ ခ်ဥ္ေပါင္သီးေထာင္း၊ မုန္႔ညွင္းနဲ႔တုိပူးဟငး္ခ်ဳိပူပူေလး


ခ်ဥ္ေပါင္းသီးေထာင္းအတြက္ လုိအပ္ေသာအရာ

ခ်ဥ္ေပါင္သီး
ငရုတ္သီးစိမ္း (မိမိလုိသေလာက္ထည္႔ပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ငါးပိကင္
ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း


ခ်ဥ္ေပါင္သီးေထာင္းနည္း

ခ်ဥ္ေပါင္သီးကုိ အရင္ဆုံးေရေဆးလုိက္ပါတယ္။ ၿပီး ခလယ္ကေန ႏွစ္ျခမ္း ျခမ္းလုိက္ပါတယ္။ ၿပီး ခလယ္ကအဖူးကုိ ဖယ္ထုတ္ၿပီး ပစ္လုိက္ပါတယ္။ ငရုတ္ဆုံထဲသုိ႔ ခ်ဥ္ေပါင္သီး၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငါးပိကင္၊ ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း၊ ဆား၊ အခ်ဳိမွဳန္႔ (အခ်ဳိမွဳန္႔က စားေနၾကမုိ႔လုိ႔ ျဖတ္လုိ႔ မရေသးပါဘူး။ ေလွ်ာ႔ၿပီးေတာ႔ ထည္႔ပါတယ္။ အခ်ဳိမွဳန္႔ မစားတဲ႔သူေတြလဲ ဟင္းခတ္မွဳန္႔ထည္႔စားႏုိင္ပါတယ္ေနာ္။) ထည္႔ၿပီး ေထာင္းႏုိင္ပါၿပီရွင္။ ငရုတ္ဆုံမရွိလဲ ႀကိတ္စက္ထဲ ထည္႔ၿပီးထည္႔ႀကိတ္လုိက္ပါ။ ဒါဆုိရင္ေတာ႔ ခ်ဥ္ေပါင္သီးေထာင္း စပ္စပ္ေလးရပါၿပီ။

4 comments:

စႏၵကူး said...

စားခ်င္လိုက္တာ.. ဒီမွွာေတာင္ခ်ဥ္ေပါင္ေယာင္လို႔ေတာင္ မျမင္ရ.. အသီးဆိုေ၀းးးးးး...
ခ်ဥ္ေပါင္သီးေထာင္းေတာ့မစားဖူးေသးဘူး
ငပိခ်က္ေတာ့ခ်က္စားဖူးတယ္...
အိမ္ျပန္ေရာက္ရင္ေတာ့ လုပ္ေၾကြးပါလို႔ေျပာရမယ္။ း)

Shinlay said...

စာခ်င္တယ္။ ရန္ကုန္ေရာက္ရင္စားမဲ့စာရင္းထဲထဲ့လိုက္ပါ
ၿပီ။

စႏၵကူး said...

မမ မိုးေကာင္းသူ ေပ်ာက္ေနတယ္ေနာ္။
ဘယ္ဆီ ဘယ္၀ယ္..တမ္းတကာ..မွန္းဆကာ..
လြမ္းရပါ့မယ္။

royal said...

ကၽြန္ေတာ္က အသစ္ေလးပါ.. ခုမွ လာဖတ္ဖူးတာ... ဒါေပမယ့္ ဒီခ်ဥ္ေပါင္သီးေထာင္း ဆိုတဲ့ ေခါင္းစဥ္က ေတာ္ေတာ္ ဆြဲေဆာင္သြားတယ္ ကၽြန္ေတာ့္ကိုေပါ့ေနာ္... ဒီ လင့္ခ္ ရတာက အျခားအေၾကာင္း အရာပါ... ကၽြန္ေတာ္လည္း အရမ္း အရမ္းကို ႀကိဳက္ၿပီး လြမ္းေနရတဲ့ ဟာေလးေပါ့... ေျမပဲဆံေလးကိုပါ ဆီေလးနဲ႔ ေၾကာ္ၿပီး ညက္ညက္ေလး ေထာင္းၿပီး ထပ္ထည့္စားၾကည့္ အမေရ လွ်ာေပၚမွာ စိမ့္ ေနတာပဲဗ်ာ... ေျပာရင္းေတာင္ ပါးစပ္ထဲမွာ အေရေတြ လည္လာၿပီ :D အိမ္မွာ အဲ့ဒါေထာင္းရင္ အမ်ားႀကီးေထာင္းေပးရတယ္.. ကၽြန္ေတာ္က ႀကိဳက္လြန္းလို႔ ဒီတိုင္းလည္းစားစားေနတာ.. လွ်ာေပၚမွာ ၿမဳ႕ံၿပီးမွ အရသာခံထားၿပီးမွ မ်ဳိခ်:D ရတာ အရမ္းမိုက္တယ္ဗ်ာ.မနက္ထမင္းၾကမ္းလည္း အဲ့ဒါနဲ႔ခ်ည္းစား..ထမင္းေအးတဲ့ အရသာရယ္.. အဲ့ဒီအရသာရယ္ ေပါင္းသြားရင္ အရမ္းမိုက္တယ္....