Monday, October 4, 2010

မန္က်ည္းသီးစိမ္းေထာင္း


ဒီေန႔ မန္က်ည္းသီးအစိမ္းေထာင္း တင္လုိက္ပါတယ္ေနာ္။ မန္က်ည္းသီးကုိ အစိမ္းလဲ ေထာင္းစားလုိ႔ ရသလုိ အမွည္႔ကုိလဲ ေထာင္းစားပါတယ္။ မန္က်ည္းသီးအမွည္႔က အခ်ိန္မေရြးေထာင္းစားလုိ႔ရပါတယ္။ မန္က်ည္းသီးစိမ္းေလးေတာ႔ ေပၚတဲ႔ရာသီမွ ေထာင္းစားလုိ႔ရတယ္ေလ။ မန္က်ည္းသီးစိမ္းကုိ လုပ္စားလုိ႔ရတဲ႔နည္းေတြကေတာ႔ ေထာင္းစားတယ္။ ပလိန္းခ်က္စားတယ္။ ပလိန္းေၾကာ္စားတယ္။ ရုံးပေတသီးေလးနဲ႔ ပင္စိမ္းေလးနဲ႔လဲ ေရာၿပီးခ်က္စားတယ္။ ပုဇြန္ေသးေသးနဲ႔လဲ ေရာၿပီးခ်က္စားတယ္။ မန္က်ည္းသီး ငါးပိခ်က္ဆုိၿပီးလဲ ခ်က္စားလုိ႔ရပါတယ္။ ဒီေန႔ေတာ႔ ဆီမပါ ျပားမပါတဲ႔ အစိမ္းေထာင္းေလး လုပ္စားလုိက္ပါတယ္ေနာ္။ အားမနာတမ္း သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။



ပုိၿပီး သြားရည္က်ေအာင္ အနီးကပ္ရုိက္လုိက္တယ္။


မန္က်ည္းသီးေထာင္းေလး လွသြားေအာင္လုိ႔ ပန္ကန္းလုံးေလးထဲအရင္ထည္႔ ျပန္ၿပီးေတာ႔ ပန္းကန္ျပားေပၚေမွာက္ခ်က္လိုက္တယ္။ ဒါေပမယ္႔ ပန္းကန္တစ္လုံးပုိေဆးရတာပဲ အဖတ္တင္ပါတယ္။ လွလဲ လွပါဘူး။ (မန္က်ည္းသီးစိမ္းေထာင္းကုိ ပဲဟင္းရည္နဲ႔ ငါးေၾကာ္(သုိ႔) ၾကက္ေၾကာ္ေလးနဲ႔တဲြစားရင္ အလြန္အင္မတန္မွ ဟင္းလိုက္ပါတယ္ေနာ္။)


မန္က်ည္းသီးစိမ္းအတြက္လုိအပ္ေသာအရာ

မန္က်ည္းသီးစိမ္း လက္ ၂ ဆုပ္
ၾကက္သြန္နီ ၁ လုံး ႀကီးႀကီး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ တက္
ငရုတ္သီးစိမ္း ၁၀ ေထာင္႔ (လုိသေလာက္ထည္႔ပါ)
ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း
ငါးပိကင္


မန္က်ည္းသီးစိမ္းေထာင္နည္း

မန္က်ည္းသီးစိမ္းကုိ အရင္ဆုံးဆားနည္းနည္းထည္႔ၿပီးေထာင္းပါ။ ဆားမထည္႔ဘဲ ေထာင္းရင္ မန္က်ည္းသီးက မည္းသြားလုိ႔ပါ။ မန္က်ည္းသီးအားလုံးေထာင္းၿပီးရင္ ပန္ကန္းတစ္လုံးထည္႔ထားလုိက္ပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းပါမယ္။ ၿပီးေထာင္းထားတဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္နည္းနည္းထည္႔၊ ၿပီး ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးၿပီးထည္႔၊ ငါးပိကင္ထည္႔၊ အခ်ိဳမွဳန္႔နည္းနည္းထည္႔၊ ေထာင္းထားတဲ႔ မန္က်ည္းသီးထည္႔ၿပီး အရသာျမည္းၾကည္႔ပါ။ မန္က်ည္းသီးေထာင္းထားတုံးက ဆားထည္႔ၿပီး ေထာင္းထားတာမုိ႔ ဆားကုိ ေနာက္ထပ္ မထည္႔ေတာ႔ပါဘူး။ ငန္သြားမွာစုိးလုိ႔ပါ။ ဆားေပါ႔လုိ႔ လုိလဲ ထည္႔ထပ္လုိ႔ရပါတယ္ေနာ္။ ဒါဆုိရင္ေတာ႔ မန္က်ည္းသီးအစိမ္းေထာင္း ရပါၿပီေနာ္။

5 comments:

ဂ်ဴနို said...

မန္က်ည္းသီးေထာင္းၾကိဳက္တယ္။
ငါးခူေလးနဲ႔ မန္က်ည္းသီးနဲ႔ ငါးပိက်က္ခ်က္ ။
ေက်ာက္ဖရုံသီးရယ္ သစ္ကပ္မွိဳရယ္ ၾကက္သားရယ္ကို အရည္ေလးနဲ႔ခ်က္။
ေရွာက္ရြက္ေလးေတြ တို႔။
ငါးသလဲထိုးေလးေတြ ေၾကာ္။

စားခ်င္လာၿပီေနာ္။

မအယ္

စႏၵကူး said...

လွပါတယ္..ပန္းကန္လံုးေလးနဲ႔ျပန္ေမွာက္ခ်လိုက္ ေတာ့လံုးလံုးေလးျဖစ္သြားတာေပါ့..
ေျပာရင္းနဲ႔စားခ်င္လာပီ..ဒီမွာလဲ မန္က်ည္းစိမ္းေတြတစ္ခါတစ္ေလ ေစ်းမွာေတြ႔တယ္..
ပ်င္းတာ..ေထာင္းရမွာပ်င္းတာ.. း)))

T T Sweet said...

ပိုၿပီးသြားရည္က်သြားတယ္ ... သြားလဲနည္းနည္းက်ိန္းသြားတယ္။
တစ္ခါသား ဖတ္ဖူးတာ သူတို႔အိမ္မွာ ငရုပ္ဆံုမရွိလို႔ဆိုလား မက်ည္းသီးစိမ္းကို သြားနဲ႔၀ါးၿပီး မန္က်ည္းသီးစိမ္းေထာင္းသတဲ႕။ ဟာသေရးထားတာပါ။ အဲဒါဖတ္ၿပီးကထဲက မက်ည္းသီးစိမ္းေထာင္းၿမင္တိုင္း သြားေတြက်ိန္းေနေတာ႔တာပဲ။

မိုးေငြ႔...... said...

မက်ည္းသီးစိမ္းေထာင္းေလးကို သေရယိုသြားပါတယ္

ခင္တဲ႔
မိုးေငြ႔

'-ChanChan-' said...

ငပိကင္ဆိုတာဘယ္လိုမ်ိဳးလဲဟင္ ရိုးရိုးစိမ္းစားငါးပိေရာ ရလားအမ
ဒီစေနေန႔က်ရင္ အမblogက ၀က္သားဗမာခ်က္နဲ႔ မန္က်ည္းသီးစိမ္းေထာင္းခ်က္စား
မလားလို႔။

း)
ခ်မ္း