Tuesday, March 8, 2011

ငပူသီးေထာင္း


ဒီကုိျပန္လာေတာ႔ အေမ႔အိမ္ကေန စားစရာေတြအမ်ားႀကီး ထည္႔ေပးလိုက္တယ္။ အဲဒီထဲမွာ ငပူသီးလဲ ပါတယ္။ ငပူသီးက ခရမ္းခ်ဥ္သီး လုိပုံစံ၊ သိပ္ေတာ႔မႀကီးဘူး ခပ္ေသးေသး၊ အေရာင္က ၀ါစိမ္းစိမ္းအေရာင္ပါ။ ရန္ကုန္အေခၚ စိန္ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေခၚလားေတာ႔မသိဘူး။ သူ႔ရဲ႕ အရသာက ဗမာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထက္ ပုိၿပီးခ်ဥ္ပါတယ္။ အိမ္မွာေတာ႔ ငပူသီးကို ေထာင္းပဲစားတယ္။ က်န္တာ ဘယ္လုိ လုပ္စားလုိ႔ ရေသးလဲေတာ႔ မေျပာတတ္ဘူး။ ဟင္းခ်ဳိဟင္းရည္၊ ပဲဟင္းရည္ စတဲ႔ ဟင္းရည္ေတြနဲ႔ အလြန္လိုက္ဖက္လွပါတယ္။ ဒီေန႔လဲ ဆီမပါတဲ႔ ငပူသီးေထာင္းကုိ အားမနာတမ္း သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။



ငပူးသီးေထာင္း၊ အမဲေျခာက္ေၾကာ္၊ ပဲနီေလးနဲ႔ၾကာဇံဟင္းရည္


ငပူသီးေထာင္း (ဒါက အေမ႔အိမ္မွာတုံးက စားခဲ႔တဲ႔ ငပူသီးေထာင္းပါ။)


ငပူသီးေထာင္း (ဒါက ကြ်န္မေထာင္းတဲ႔ ငပူသီးေထာင္းပါ။)


ငပူသီးကုိ အညွာျဖတ္၊ ေလးျခမ္းစိတ္ၿပီး ေရနည္းနည္းနဲ႔ ခမ္းေအာင္ ျပဳတ္လိုက္ပါတယ္။ (မီးေသြးမီးနဲ႔ဆုိ ဖုတ္လို႔၊ကင္လုိ႔ လဲရပါတယ္ေနာ္။)


ငပူသီးေထာင္းအတြက္ လုိအပ္ေသာအရာ

ငပူသီး ၁၀ လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁ ဥ
ပုဇြန္ေျခာက္ အနည္းငယ္ (ရွင္းရွင္းလင္းလင္း စားခ်င္ရင္ေတာ႔ ပုဇြန္ေျခာက္မထည္႔လဲ ရပါတယ္ေနာ္။)
ငရုတ္သီး ၁၀ ေတာင္႔
ဆား အနည္းငယ္
အခ်ဳိမွဳန္႔ အနည္းငယ္

ငပူသီးေထာင္းပုံ
ပထမဦးဆုံး ငပူသီးကုိ အညွာျဖတ္၊ ေလးျခမ္းစိတ္ ေရေဆးလိုက္တယ္။ ၿပီး ငပူသီးျပဳတ္ပါေတာ႔မယ္။ ျပဳတ္မယ္႔အုိးထဲသုိ႔ ေရနည္းနည္းထည္႔၊ ငပူသီးထည္႔ၿပီး ေရခမ္းေနေအာင္ ျပဳတ္ေပးပါ။ ငပူသီးျပဳတ္ ရၿပီဆုိရင္ေတာ႔ ေထာင္းပါေတာ႔မယ္။ ငရုတ္ဆုံထဲသုိ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴထည္႔၊ ငရုတ္သီးစိမ္းထည္႔၊ ပုဇြန္ေျခာက္ထည္႔၊ ဆားထည္႔၊ အခ်ဳိမွဳန္႔ထည္႔ ၿပီး အရင္ေထာင္းလုိက္ပါ။ အားလုံး ညွက္သြားရင္ ငပူသီးျပဳတ္ကုိ ထည္႔ၿပီးေထာင္းပါ။ ဆားေလး ျပားေလးျမည္းၾကည္႔ပါ။ ဆား ျပား အေနေတာ္ျဖစ္ရင္ေတာ႔ ခံတြင္းေတြ႔ေစမယ္႔ ငပူသီးေထာင္း ရပါၿပီေနာ္။


က်န္းမာ ခ်မ္းသာၾကပါေစ။

11 comments:

kham said...

that' s amazing,my favourite,thks for sharing,,

T T Sweet said...

ငပူသီးဆိုလို႕ တစ္ခါမွ ၾကားေတာင္မၾကားဖူးဘူး။ ၿပင္ထားတာေတာ႔ သရက္သီးေထာင္းတို႔ ဘာတို႔လို လွ်ာရည္လည္စရာပဲ ။

ေဆာင္းႏွင္းရြက္ said...

ငပူသီး ဆိုတာ
ၾကားေတာင္ ၾကားဖူးဘူးေရာ ..
ၾကည့္ရတာ စားခ်င္စရာေလး .. း))

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

တို႕က မပူသီး (ဆင္ခရမ္းခ်ဥ္သီး) လို႔ေခၚတယ္
ၾကိဳက္လဲၾကိဳက္လဲၾကိဳက္တယ္။
ငရုပ္သီးစပ္စပ္ေလးနဲ႔ ေထာင္းစားရင္ ရွယ္ဘဲ
အစိမ္းလဲပါးပါးလွီး ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းျပီး ပဲသီးတို႔နဲ႔ ေရာျပီး ေထာင္းစားေသးတယ္။

မဂၤလာပါ .... said...

တစ္ခါမွမစားဘူးေပမယ္႔ ပံုစံၾကည္႔ျပီး စားခ်င္စိတ္ျဖစ္မိတယ္ ..။ ငပုသီးရဲ႕ပံုကိုမျမင္ဘူးဘူး။

ႏွင္းေဟမာ
www.hninhaymar.com

Mon Petit Avatar said...

တခါမွမၾကားဖူး မစားဖူးဘူး။ ၾကည့္ရတာေတာ့ စားလို႕ေကာင္းမွာပဲ။

khin said...

ညီမေလးေ၇

ပံုမွာျကည္.၇တာေတာ. ၇န္ကုန္ကခ၇မ္းက်ြတ္သီးနဲ.တူပါတယ္ကြယ္။ ျကည္.ယံုနဲ.တင္သေ၇က်လာျပီ။

Iora said...

တခါမွမစားဘူးဘူး။ အရမ္းစားခ်င္တယ္။ စားရင္ၾကိဳက္မွာေသခ်ာတယ္။
Iora

Iora said...

ေခ်ာရဲ့မွတ္ခ်က္ကိုုေတြ ့မွ ဆင္ခရမ္းခ်ဥ္သီးဆိုုတာသိသြားတယ္။ ဒါဆိုု စားဘူးတာေပါ့။ တအိမ္လံုုးၾကိဳက္ၾကပါတယ္။ ဒီေတာ့ပိုုစားခ်င္သြားျပန္ျပီ။
Thanks,
Iora

PAUK said...

ခရမ္းကေဇာ့္ သီးမဟုတ္ဘူးလား..။
မစားရတာၾကာေပါ့..။

Sunny said...

ငပူသီးကို အေနာ္တို႔လည္း ဆင္ခရမ္းခ်ဥ္သီးလို႔ပဲ သိတာ.. အတူတူပါပဲေလ.. သူ႔ကို အစိမ္းပါးပါးလွီး၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ငါးပိမီးဖုတ္ (သို႔) ပုစြန္ေျခာက္ေထာင္း ၊ ဆား ၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ သံပုရာသီးနည္းနည္းညွစ္ျပီး သုပ္စားလည္း ေကာင္းတယ္..