Sunday, October 4, 2009

ယေန႔ဟင္း

ခုတစ္ေလာ ဟင္းအသစ္မတင္ျဖစ္ဘူး ျဖစ္ေနတယ္။ ဟင္းအသစ္ ေန႔တုိင္းတင္ေတာ႔လဲ သူ ၊ မတင္ျပန္ေတာ႔လဲ သူလုိ႔ ေျပာၾကေတာ႔မယ္ေနာ္။ မိုးေကာင္းသူေလး အရွဳပ္လုပ္မိလုိ႔ လိတ္ပတ္မလည္ေသးဘူးျဖစ္ေနလုိ႔ပါ။ ဘေလာ႔ေတြလဲ မလည္မိဘူး။ အခ်ိန္ေလးအားတာနဲ႔ အိပ္မယ္ ႀကီးပဲျဖစ္ေနတယ္။အစားအေသာက္ မီးလုိေတာက္ေသာ မုိးေကာင္းသူေလးမွာ ခုေတာ႔ အစားထက္ အအိပ္ႀကီးပဲ မက္ေနမိတယ္။ လာလည္သူေတြလဲ အသစ္မရွိဘဲ ျပန္ျပန္သြားရတယ္။ ခုလဲ အိပ္ခ်င္ေနမိတယ္။ ဟင္းအသစ္ေလး တစ္ခုေတာ႔ ၿပီးမွ အိပ္ေတာ႔မယ္။ ေတာ္ပါၿပီ အိပ္ခ်င္တဲ႔အေၾကာင္းႀကီးပဲ မေျပာေတာ႔ဘူး ခ်က္တဲ႔ဟင္းေလး အေၾကာင္းေျပာအုံးမွ။ ယေန႔ဟင္းလွ်ာေတြကေတာ႔ ၾကက္ဥခ်က္၊ ပဲပုပ္ေထာင္း၊ အရြက္ခြ်ဲခြ်ဲ ဟင္းခ်ဳိဟင္းတုိ႔ျဖစ္ပါတယ္။ ႀကိဳက္တဲ႔ဟင္းေလး သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။




အားနာနဲ႔ေနာ္။ ျဖည္းျဖည္းခ်င္း သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။


ေရႊေခါင္းေျပာင္ခ်က္ (ေခၚ) ၾကက္ဥခ်က္ပါရွင္။


ပဲပုပ္ေထာင္း


ၾကက္ဥခ်က္ အတြက္ လုိအပ္ေသာအရာ

ၾကက္ဥ ၆ လုံး
ၾကက္သြန္နီ ၂ လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ တက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂ လုံး
ငရုတ္သီးစိမ္း
နံနံပင္


ၾကက္ဥ ခ်က္နည္း

ၾကက္ဥ ၂၀ မိနစ္ေလာက္ ျပဳတ္ၿပီး အခံြခြာထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ အခံြခြာၿပီးေထာင္းထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ ပါးပါးလွီးထားပါ။ ခ်က္မယ္႔အုိးထဲသို႔ ဆီနည္းနည္းထည္႔ပါ။ ဆီက်က္လာရင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ အေရာင္နီလာေအာင္ ဆီသတ္ပါ။ အေရာင္တင္မွဳန္႔အနီ၊ ဆႏြင္းနည္းနည္းထည္႔ပါ။ ၿပီးရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႔ပါ။ ငံျပာရည္ နည္းနည္း ၊ အခ်ဳိမွဳန္႔နည္းနည္း ထည္႔ေပးပါ။ ဆီျပန္လာေအာင္ခ်က္ေပးပါ။ ဆီျပန္လာရင္ ျပဳတ္ထားတဲ႔ ၾကက္ဥကုိထည္႔ပါ။ ၅ မိနစ္ေလာက္ ၾကာရင္ မီးဖုိေပၚက ခ်ႏုိင္ပါၿပီ။ မီးဖုိေပၚက မခ်ခင္ နံနံပင္ နဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင္႔ေလး ထည္႔လုိက္ပါတယ္။ ၾကက္ဥခ်က္ ရပါၿပီရွင္။

---------------

ပဲပုပ္ေထာင္းနည္း

ပဲပုပ္ ၅ ျပားကုိ မီးကင္လုိက္ပါ။ ကင္စရာ မီးေသြးမီး မရွိေတာ႔ မီးမကင္ဘဲ ဆီနည္းနည္းထည္႔ၿပီး ကြ်တ္ေနေအာင္ ေၾကာ္လုိက္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ တက္၊ ဂ်င္း လက္တစ္ဆစ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ၅ ေတာင္႔၊ ဆား၊ အခ်ဳိမွဳန္႔ထည္႔ၿပီး ငရုတ္ဆုံထဲ ထည္႔ေထာင္းလုိက္ပါတယ္ရွင္။ ငရုတ္ဆုံ မရွိလဲ စိတ္မပူနဲ႔ေနာ္။ blander ထဲ ထည္႔က်ိတ္လုိက္ပါ။ ပဲပုပ္ေထာင္း ေမႊးေမႊးေလး ရပါၿပီရွင္။

---------------

အရြက္ ခဲြ်ခြ်ဲ ဟင္းခ်ဳိရည္


အရြက္က ခြ်ဲခြ်ဲမုိ႔ုလုိ႔ အရြက္ခြ်ဲခြ်ဲလုိ႔ ေခၚလုိက္ပါတယ္။ ဟင္းခ်ဳိခ်က္မယ္႔ အုိးထဲသုိ႔ မိမိလုိသေလာက္ ေရထည္႔လုိက္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ ၾကက္သြန္နီ ၁ လုံးကုိ ေလးျခမ္းစိတ္ၿပီး ထည္႔လုိက္တယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁ တက္ကုိ ေထာင္းထည္႔လုိက္တယ္။ ပုဇြန္ေျခာက္နည္းနည္း ေထာင္းထည္႔လုိက္တယ္။ ဆား နဲ႔ အခ်ိဳမွဳန္႔ နည္းနည္းထည္႔လုိက္တယ္။ ဟင္းခ်ဳိအုိး ဆူလာေအာင္ တည္ထားလုိက္ပါတယ္။ ဟင္းခ်ဳိအုိး ဆူလာရင္ေတာ႔ အရြက္ခြ်ဲခြ်ဲကုိ ထည္႔လုိက္ပါတယ္။ ၃ မိနစ္ေလာက္ဆုိ ရပါၿပီရွင္။

8 comments:

Nge Naing said...

ဟင္းေတြက ေကာင္းပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ အခ်ိဳမႈန္႔သံုးမည့္အစား အခ်ိဳမႈန္႔လိုပဲ ခ်ိဳၿပီး အႏၱရယ္ကင္းတဲ့ မႈိ၊ ဟင္းသီးဟင္းဟင္းရြက္နဲ႔ တျခားအသားငါးေတြကို အမႈန္႔ျပန္လုပ္ထားတာေတြ သံုးသင့္တယ္။

စိမ္း... said...

ပဲပုပ္ေထာင္းနည္း မွတ္သြားၿပီ အစ္မေရ ေက်းဇူး... :)

ေက်ာ္ႏွင္းဆီလြင္ said...

မမိုးေရ
:O
မစားရတာၾကာလို႕အမ်ားၾကီးလာစားသြားတယ္
ပဲပုပ္ေထာင္းအရမ္းၾကိဳက္...
:D

Yu Ya said...

မမိုးေရ.. ဟင္းေတြ အမ်ားၾကီး လာစားသြားပါတယ္ခင္ဗ်..။

ခ်က္နည္းၿပဳတ္နည္းလည္း မွတ္သြားပါတယ္။

yu ya

Vista said...

အရြက္ခၽႊဲ ကဘာအရြက္လဲ ဟိ
ွဗိုက္ဆာလာဘီ

ကိုလူေထြး said...

ကိကီဆီမွာ ဘဲဥအေၾကာင္းဖတ္လာျပီး မိုးေကာင္းသူဆီမွာ အဲဒီ ေရႊေခါင္းေျပာင္ေတြကို အျငိဳးနဲ႕ အားရပါးရ တြယ္သြားပါတယ္...

းဝ)

(ခ်က္ထားတဲ့ဟင္းထဲမွာ အရိုးရဲ႕ 'ဥ' ေရာ ပါသလား းP)

kiki said...

ဘဲဥ က ဟင္း လိုခ်က္စားရင္ေတာ့ ေကာင္းသားေနာ္..
အခ်ဥ္ႏွစ္ေလး နဲ ့..စားခ်င္စဖြယ္ ပါဘဲ ..
ပဲပုပ္ေထာင္း လဲ ၾကိဳက္ပ ..
ခုေတာ့...ခုေတာ့ ..ဟင့္.. ငတ္ေနတာ ၾကာျပီ..

စကားမစပ္ .. ကိုလူေထြး သိခ်င္တဲ့ ဥထဲမွာ အရုိး ပါတယ္ ဆိုတာ .. ဘာဥၾကီးပါလိမ့္ေနာ္ .ဟိဟိ.. အရုိးရဲ ့ဥ .. ကလူထြင္းၾကီး အေတာ္ၾကိဳက္ ပံုရတယ္ ..
သူ့အတြက္ အရုိးနဲ့ ဥ အတူေရာျပီး စပါယ္ရွယ္ ခ်က္ေပးလိုက္ေနာ္ ..
ေက်းဇူး မမိုး..

Shinlay said...

အရြက္ခြ်ဲခြ်ဲ အ႐ြက္ကဘာလဲဟင္။။။။
အရြက္ခြ်ဲခြ်ဲ ဟင္းခ်ဳိဟင္း ဆိုေတာ့စားခ်င္လာလို ့ပါ။