Monday, January 18, 2010

အေမ႔ အိမ္မွ စားခဲ႔ေသာ ၀က္သားဟင္းလွ်ာမ်ား

အေမ႔အိမ္မွာေတာ႔ မိုးေကာင္း ရွမ္းေခါက္ဆဲြ အျပင္ အစားအမ်ားဆုံးကေတာ႔ ၀က္သားဟင္းပါပဲရွင္။ ဒီမွာဆုိရင္္ ၀က္သားကုိ ရိုးရုိးခ်က္စားျဖစ္တာပဲ ပုိမ်ားပါတယ္။ အေမ႔အိမ္မွာေတာ႔ ၀က္သားကုိ ၀က္စတူး ၊ ၀က္ေျခေထာက္စတူး (သုိ႔) ၀က္ေျခေထာက္စြပ္ျပဳတ္၊ ၀က္သားအုိးႀကီးခ်က္ဆုိလား အဲဒါေတြ ပုိစားျဖစ္ခဲ႔တယ္။ ၀က္သားဆုိ အဆီ၊ အေခါက္ေတြႀကီးပဲ လိမ္႔စားခဲ႔တာမုိ႔ ကြ်န္မမုိးေကာင္းသူေလးမွာ မဲမဲ လုံးလုံး တုတ္တုတ္ေလးျဖစ္ၿပီးျပန္လာခဲ႔ပါတယ္။ :D
ဒီေန႔ေတာ႔ အခ်ဥ္မပါဘဲ ၀က္သားဟင္းေတြႀကီးပဲ တင္ေပးလုိက္တယ္ေနာ္။ အားမနာတမ္းသုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။



၀က္ေျခေထာက္ စတူး။ အခ်ဥ္မခ်ထားေပးလုိ႔ စိတ္ဆုိးနဲ႔အုံးေနာ္။ ကြ်န္မေတာ႔ ၀က္သားကုိ ဒီအတုိင္းႀကီးပဲ ေကာ္စားပလုိက္တယ္။



၀က္စတူးခ်က္


ေနာက္တစ္ေန႔ ၀က္စတူး (ဆီနည္းေသးတယ္ေနာ္)။ ဇြန္းေဘးနားမွာ နီနီေလးျမင္ေနရတဲ႔ အသီးကေတာ႔ ေစာေကာသီးပါ။ ရန္ကုန္မွာေတာ႔ ေစာေကာသီးကို ဒီအတုိင္းထည္႔လုိက္တယ္။ ပိုၿပီးေမႊးသြားတာေပါ႔။


၀က္နံရုိးေၾကာ္စားခ်င္တယ္ေျပာလုိ႔ ၀က္နံရုိးႏု၀ယ္ၿပီး ေၾကာ္ေပးပါတယ္။



နံရုိးေၾကာ္ႀကီးပဲ စားရတာ မေကာင္းမွာစုိးလုိ႔ ၀က္အူခ်ဳိေလးပါ တဲြလုပ္ထားေပးတယ္။ :D



၀က္အူခ်ဳိက ဒုတ္ထိုးစတုိင္ေနာ္။



၀က္ေျခေထာက္၊ ၀က္လက္ခ်က္နည္းကုိ တစ္ခါေရးဖူးပါတယ္။ ေနာက္တစ္ခါ ဒီေနရာက ကူးၿပီး ျပန္တင္လုိက္ပါတယ္ေနာ္။

၀က္လက္ စတူး အတြက္ လုိအပ္ေသာအရာ

၀က္လက္၊ ၀က္ေျခေထာက္
ကန္စြန္းရြက္ ၁ စည္းရဲ႕တ၀က္ (မထည္႔လဲ ရပါတယ္ေနာ္)
နာနတ္ပြင္႔ တျခမ္း
ေစာေကာမွုန္႔
ဂ်င္း လက္ႏွစ္ဆစ္
ၾကာညဳိ႕ (ေခၚ) ပဲငံရည္အေႏွာက္
သၾကား နည္းနည္း


၀က္လက္ စတူး ခ်က္ပုံ

အိမ္မွာေတာ႔ အရင္ဆုံး ၀က္လက္ကုိ မီးၿမိဳက္လုိက္ပါတယ္။ ၿပီး ၀က္လက္ကုိ ဓားနဲ႔ျခစ္ပါတယ္။ ၿပီး အေမႊးညွပ္တဲ႔ ဟာနဲ႔ ၀က္လက္က အေမႊးေတြကုိ စိမ္ေျပ နေျပ ႏုတ္ရပါတယ္။ ကြ်န္မကေတာ႔ ဓားနဲ႔ပဲျခစ္ပါတယ္။ ၿပီး ၀က္လက္ကုိ အေနေတာ္ အတုံးတုံးပါ။ ၿပီး ဆီအုိးတည္ပါ။ ဆီက်က္ရင္ ၀က္လက္ကုိ နည္းနည္း နီလာေအာင္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။ ၀က္လက္ရခါနီး နာနတ္ပြင္႔ တျခမ္းကုိထည္႔လုိက္ပါ။ အနံ႔ေမႊးသြားပါလိမ္႔မယ္။ ၿပီး ျပဳတ္မယ္႔အုိးထဲသုိ႔ ေၾကာ္ထားတဲ႔ ၀က္လက္ကုိထည္႔၊ ဂ်င္းထည္႔၊ ဆားထည္႔၊ အခ်ဳိမွုန္႔ထည္႔၊ သၾကားနည္းနည္းထည္႔၊ ေစာေကာမွုန္႔နည္းနည္းထည္႔၊ ၾကာညဳိ႕ (ေခၚ) ပဲငံရည္အေႏွာက္နည္းနည္းထည္႔၊ ေရ ထည္႔ၿပီး ႏူးေနေအာင္ျပဳတ္ထားေပးပါ။ ၀က္လက္ျပဳတ္ေနခ်ိန္မွာေတာ႔ ကန္စြန္းရြက္ကုိ အေနေတာ္ လွီးျဖတ္ၿပီး ေရေဆးထားပါ။ ၀က္လက္မ်ားႏူးအိၿပီး ေရခမ္းနီး ကန္စြန္းရြက္ကုိ ထည္႔၊ ၂ မိနစ္ေလာက္ဆုိ ရပါၿပီ။ ၀က္လက္ စတူး ရပါၿပီေနာ္။

5 comments:

ၿမတ္မြန္ said...

အဲေလာက္ေတာင္လြယ္လား မမရဲ႕။
ကိုယ္တိုင္ခ်က္ရင္ မေကာင္းဘူး။ သူမ်ားခ်က္တာေလးေတြဆို ေကာင္းမွ ေကာင္းပဲ။ ပံုေလးေတြ ႀကည္႔ရတာေတာင္ သေရက်တယ္။
ေက်းဇဴးတင္ပါတယ္ မမ။

Maydarwii said...

၀က္သားဟင္းလ်ာေတြၾကည့္ၿပီး သြားရည္က်သြားတယ္ မိုးေကာင္းသူေရ ..။ အဂၤလန္က၀က္ေတြက နံလို႔ မနံေအာင္ ဘယ္လိုလုပ္ရမလဲ နည္းလမ္းေလးရွိရင္ သိခ်င္ပါတယ္။ နာနတ္ပြင့္ထည့္ျပဳတ္လဲ အနံ႔က ရွိတာပဲ။ ၀က္သားစားခ်င္လ်က္နဲ႔ အနံ႔ေၾကာက္လို႔ မစားရတဲ့ဒုကၡ ႀကီးလြန္းလို႔ ကူညီႏိုင္ရင္ ကူညီပါအံုးေနာ္။ :)

moemoestar said...

ဝက္လက္စတူးနဲ ့အူခ်ိဳေလး စားခ်င္တယ္...
သြားရည္က်ၿပီးျပန္သြားရတယ္...

မိုးေကာင္းသူ said...

Maydarwii
ကြ်န္မကေတာ႔ ၀က္သားကုိ အနံ႔မနံေအာင္ Vinegar နည္းနည္းထည္႔ၿပီး အရင္နယ္လုိက္ပါတယ္။ ၁၀ မိနစ္ေလာက္ထား ထားလုိက္ပါ။ ၿပီးမွ ေရျပန္ေဆးလုိက္ပါ။ အဲလုိဆုိရင္ေတာ႔ အနံ႔ေပ်ာက္ပါတယ္။ ငါးေတြဆုိရင္လည္း အၿမဲတမ္း မန္က်ည္းမွည္႔ နဲ႔ေဆးပါတယ္ရွင္။

ေခ်ာ (အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

တကယ္ကို သြားေရက်ခ်င္စရာပါ.. ဗိုက္ဆာဆာနဲ႕ စားရရင္ ထမင္းဘယ္ႏွပန္းကန္ ကုန္မယ္မသိ.. မိုးေကာင္းမွာ မွ်စ္ခ်ဥ္ေလွာ္ နဲ႕ ဟင္းျပင္းရြက္ေရာ မစားခဲ႕ဘူးလား.. :)