ကြ်န္မက ၾကက္ဆုိရင္အသားကုိ မႀကိဳက္ဘူး။ ရင္ဖုံမွလဲြလုိ႔ က်န္တဲအပိုင္းဆုိရင္ေတာ႔ ႀကိဳက္ပါတယ္။ ၾကက္ဆုိအရုိးေလးကုိက္လိုက္ရမွေက်နပ္တယ္။ ရန္ကုန္ ၁၉ လမ္း တရုတ္တန္းက ၾကက္ေျခေထာက္ေပါင္းဆုိအႀကိဳက္ဆုံးေပါ႔။ အိမ္ျပန္တုံးက ၁၉ လမ္းမွာ သြားၿပီး ၀ါးတီးဆြဲခဲ႔ေသးတယ္။ ၾကက္အသဲအျမစ္ဆုိလဲ အျမစ္ပဲႀကိဳက္တယ္။ ဒီမွာက အသဲႀကီးပဲသတ္သတ္ အျမစ္ႀကီးပဲသတ္သတ္၀ယ္လုိ႔ရေတာ႔ပုိေကာင္းတာေပါ႔ေနာ္။ ဘဲျမစ္ဆုိပုိၿပီးေတာင္ေကာင္းေသးတယ္။ ႀကီးလဲႀကီးတယ္ စားရတာလဲ မာမာကြ်တ္ကြ်တ္ေလး။ အဟီး ၿပီးေတာ႔ ၾကက္ဆီဖူး(ဖင္ဆီဖူး)နဲ႔ ၾကက္အူလဲ ႀကိဳက္တယ္။ ၾကက္အူကုိ ၾကက္ကခ်င္ခ်က္ ခ်က္သလုိခ်ဥ္စပ္ေလးခ်က္စားရင္ေကာင္းမွေကာင္းပဲ။ ၾကက္ကခ်င္ခ်က္ခ်က္နည္းကုိေတာ႔
ဒီမွာ ေရးဖူးပါတယ္။ (ၾကက္အူကုိေတာ႔ အေသအခ်ာေလးေရေဆးရတာေပါ႔ေနာ္) ဒီမွာေတာ႔ အဲဒါေတြ၀ယ္လုိ႔မရတတ္ပါ။ ၾကက္ဆီဖူးက ၾကက္တေကာင္လုံး၀ယ္ရင္ေတာ႔ စားရပါေသးတယ္။ ဒီမွာ ၾကက္အူကေတာ႔ ေရာင္ရမ္းၿပီးေတာင္ မေတြ႔မိ။ ဒီမုိးေကာင္းသူေတာ႔ ကုိယ္႔အသားမဟုတ္တုိင္း သူမ်ားအသားကုိမ်ားေျပာေနလုိက္တာ ဟုိဟာေလးႀကိဳက္တယ္ ဒီဟာေလးႀကိဳက္တယ္နဲ႔လုိ႕ေျပာေတာ႔မွာပဲေနာ္။ ဒါမွ မဟုတ္လဲ ၾကက္ဆီဖူးနဲ႔ၾကက္အူမ်ား ေပါက္ေပါက္ရွာရွာႀကိဳက္လဲႀကိဳက္တတ္တယ္ အံၾသပါရဲ႕ေနာ္ ျဖစ္ေနေတာ႔မည္။ အဟီး ေျပာခ်င္တာက ၾကက္ရင္ဖုံကုိခ်က္တာမစားခ်င္တာနဲ႔ ဒီေန႔ေတာ႔ ၾကက္သားသုပ္ခ်ဥ္စပ္ေလး လုပ္စားမွဆုိၿပီးေျပာခ်င္တာပါရွင္။ ေလရွည္ေနတာနဲ႔ ၾကက္သားသုပ္အေၾကာင္းေျပာအုံးမွ။

ၾကက္သားသုပ္၊ ပဲေတာင္႔ရွည္သုပ္၊ ဘူးသီးဟင္းခါး

ၾကက္သားသုပ္ ခ်ဥ္စပ္ေလး သုုံးေဆာင္သြားပါအံုးလား

ပဲေတာင္႔ရွည္သုပ္ (ေျမပဲဆံေထာင္း၊ ၾကက္သြန္နီ ဆီက်က္၊ ပဲက်က္မွဳန္႔၊ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ဳိမွဳန္႔ ထည္႔ၿပီး သုပ္ထားပါတယ္ရွင္)

ဘူးသီးဟင္းခါး (ၾကက္သားျပဳတ္ရည္ထဲ ဘူးသီးရယ္၊ ပဲၾကာဇံရယ္ထည္႔လုိက္ပါတယ္)
လုိအပ္ေသာအရာ
ၾကက္ရင္ဖုံ (မိမိႀကိဳက္ႏွစ္သက္ေသာအသားဆုိလဲရပါတယ္)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂ လုံး
ေဂၚဖီထုပ္
ၾကက္သြန္နီ ၂ လုံး ( ၁ လုံးကုိ ဆီက်က္ခ်က္)
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ တက္
ငရုတ္သီးစိမ္း ၃ ေတာင္႔
သံပရာသီးေသးေသး ၄ လုံး
ဗမာ နံနံပင္
သုပ္ပုံသုပ္နည္း
ၾကက္သားကုိေရေဆး ဆား၊ အခ်ဳိမွုန္႔ထည္႔ၿပီး အရင္ျပဳတ္ထားပါ။ ဒီမွာက CP ၾကက္ေတြဆုိေတာ႔ နာရီ၀က္ေလာက္ဆုိရင္ေတာ႔ အသားမ်ားက်က္ပါၿပီ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ငရုတ္သီး၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ နံနံတုိ႔ကုိ ပါးပါးလီွးထားပါ။ သုပ္မယ္႔ပန္းကန္ထဲသုိ႔ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ငရုတ္သီး၊ နံနံတုိ႔ကုိထည္႔၊ ျပဳတ္ထားတဲ႔ၾကက္သားကုိ အမွ်င္ေလးေတြႏႊာၿပီးထည္႔၊ ဆား၊ အခ်ဳိမွုန္႔ထည္႔၊ သံပရာသီးညွစ္ထည္႔ၿပီး နယ္ေပးပါ။ အေပၚကေန ၾကက္သြန္နီဆီက်က္ေလးကုိထည္႔ၿပီး စားလုိ႔ရပါၿပီရွင္။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္နဲ႔ အလြန္ျမန္ဆန္ေသာ ၾကက္သားသုပ္ဟင္းတစ္ခြက္ရပါၿပီ။ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။
7 comments:
ေနမေကာင္းျဖစ္ေနလို႔ ဘာမွမစားႏိုင္ဘူး
ၾကက္သားသုပ္နဲ႔ ဘူးသီးဟင္းခါးစားခ်င္လိုက္တာေနာ္ ပံုေတြၾကည့္ၿပီး ဗိုက္ဆာလာၿပီ
အ႐ိုးႀကိဳက္တာခ်င္းတူတယ္
ၾကက္သားသုပ္ ၾကိဳက္တယ္။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္နဲ႔စားလုိ႔ေကာင္းတယ္
အသုပ္နဲ ့ဟင္းခါး
လိုက္မွလိုက္...
ဒီက ၾကက္ေတြကို သိပ္မၾကိဳက္လို႔...
သိပ္ခ်က္မစားျဖစ္ဖူး..မမိုးေကာင္းသူ..
မမိုးေကာင္းသူ သုတ္ထားတာျမင္ေတာ့လည္း
စားခ်င္စရာ..။။
ပဲေတာင့္ရွည္သုတ္လည္း..က်ေနာ္တို႔ဖက္နဲ႔တူတူပဲ။။
ကိုယ့္ဖာကိုယ္ေတာ့ မသုတ္စားဖူးပါဘူး။။
ၾကက္သားသုပ္ ၾကိဳက္တယ္
ဗူးသီးဟင္းခါးေလးနဲ႕မုိ႕ ပုိဂြတ္
ၾကက္အူ၊ ၾကက္ျမစ္ ၾကိဳက္တယ္
အသုပ္နဲ႕ဆုိ ထမင္းစား ပုိျမိန္ေစတယ္ေနာ္
လုလု
မမိုးေရ
ၾၾကက္သား အစိတ္အပိုင္းေတြ ၿကိဳက္တာခ်င္း တူတယ္ေတာ႔
သုိ႔ ေသာ္ ဖင္ဆီဗူးေတာ႔ လံုးဝ မစား.. ;)
Post a Comment