သေဘာၤသီးေၾကာ္ရယ္၊ မန္က်ည္းမွည္႔အခ်ဥ္ရည္ရယ္၊ ေရေႏြးၾကမ္းရယ္ |
အေၾကာ္အုိးေပၚက ခ်ခ်ျခင္း သေဘာၤသီးေၾကာ္ပါ |
ဗမာနံနံပင္ေလးပါ ထည္႔ထားတဲ႔ မန္က်ည္းမွည္႔ အခ်ဥ္ရည္ပါ |
သေဘာၤသီးအစိမ္းကုိ ေရေဆးၿပီး ျခစ္ထားတယ္။ |
အဆာပလာေတြထည္႔ၿပီး နယ္ၿပီးပုံ |
ယိုးဒယားတံဆိပ္ ဆန္စိမ္းမွဳန္႔ |
သေဘာၤသီး အစိမ္း ၁ လုံး
ၾကက္သြန္နီ ႀကီးႀကီး ၃ လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၇ တက္
ဆန္စိမ္းမွဳန္႔ (ယိုးဒယားတံဆိပ္ ဆန္စိမ္းမွဳန္႔ သုံးပုံ တစ္ပုံထည္႔လုိက္ပါတယ္။ ဆန္စိမ္းမွဳန္႔ ခပ္ေထြးေထြးေလး စားခ်င္ရင္ေတာ႔ ပုိထည္႔ရင္ ရပါတယ္ေနာ္)
ငရုတ္သီးစိမ္း (မိမိစိတ္ႀကိဳက္ထည္႔ပါ။ မထည္႔လဲ ရပါတယ္ေနာ္။)
သေဘာၤသီးေၾကာ္ရန္ အဆာပလာနယ္နည္း
သေဘၤာသီးကုိ အခြံႏႊာပါ။ ၿပီးရင္ ေရေဆးၿပီး သေဘၤာသီးျခစ္နဲ႔ ျခစ္ပါ။ ၿပီး နယ္မယ္႔ ဇလုံထဲသုိ႔ သေဘာၤသီးျခစ္ထားတာကရယ္၊ ၾကက္သြန္နီပါးပါးရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းရယ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးညွပ္ထားတာရယ္၊ ဆန္စိမ္းမွဳန္႔ရယ္၊ ဆားရယ္၊ အခ်ဳိမွဳန္႔ရယ္ နယ္ေပးပါ။ အရအသာ အေနေတာ္ သိခ်င္ရင္ေတာ႔ သေဘာၤသီးနယ္ထားတာကုိ လက္ညွိးနဲ႔ တုိ႔ၿပီး ဆားျပား အေနေတာ္ ဟုတ္မဟုတ္ ျမည္းၾကည္႔ပါ။ အရသာလဲ အေနေတာ္ျဖစ္ရင္ေတာ႔ ေၾကာ္မယ္႔ ဒယ္အုိးထဲ ဆီထည္႔ၿပီး ေၾကာ္ႏုိင္ပါၿပီေနာ္။ ဒါဆုိရင္ေတာ႔ သေဘာၤသီးေၾကာ္ (သုိ႔) သေဘာၤသီး ကေမာင္းေၾကာ္ ရပါၿပီေနာ္။
က်န္းမာ ခ်မ္းသာၾကပါေစ။
5 comments:
အဆန္းေလးပဲ မမိုးေကာင္းသူေရ... သေဘၤာသီးေႀကာ္ တစ္ခါမွ မစားဖူးဘူး။ ပုံေလးေတြနဲ႔ ေသခ်ာ ေရးျပီး မွ်ေ၀ေပးလို႔ ေက်းဇူးပါ း)
ေမွ်ာ္လိုုက္ရတာ။ ဘာလာလာစားဘိုု ့အသင့္။
လင့္ခ္ယူသြားတယ္ ညီမေရ၊ တခါမွ မစားဘူးပါ ေၾကာ္စားၾကည့္ပါဦးမယ္ :))
Your concept and issue is pretty good. Please visit us back at http://motors.com.mm/?utm_campaign=mot_mm_lb_blog_
gvisoy&utm_source=mot_lb_blog&utm_medium=lb_blog
မိုးေကာင္းသူက တို႕သွ်မ္းနီလာကြယ္
Post a Comment