Sunday, June 12, 2011

ဆိတ္ရုိးစြပ္ျပဳတ္

မေန႔ကခ်က္တဲ႔ ဆိတ္ရုိးစြပ္ျပဳတ္ တင္လုိက္ပါတယ္ေနာ္။ ခုတစ္ေလာ ရုံးပိတ္ရက္ဆုိ ရာသီဥတုကလည္း ကုိယ္ေတာ္ႀကီးဘက္ ပါပါေနတယ္။ အဟဲ ။ ဒီအပတ္ပါဆုိ ပိတ္ရက္ ၂ ပတ္ ဆက္တုိက္ရွိၿပီ။ ပိတ္ရက္ ဆုိ မိုးေတြႀကီး လိမ္႔ပိန္႔ရြာေနတယ္။ မိုးေလးကလည္း ေအးေအးေလးနဲ႔ဆုိေတာ႔ ကိုယ္ေတာ္ႀကီးလည္း အရည္ေသာက္မွ (ေရေႏြးၾကမ္း ေျပာပါတယ္။ :D) ျဖစ္ေပေတာ႔မည္။ ကုိယ္က အရည္ဦးေအာင္ တုိက္ထားမွ ဆုိၿပီး ဆိတ္ရုိး စြပ္ျပဳတ္ အရည္ေသာက္ ပူပူေလး လုပ္ၿပီး တုိက္လုိက္ပါတယ္ေနာ္။ ကိုယ္ေတာ္ႀကီးက မနက္တာ ေရေႏြးၾကမ္းေသာက္ လြတ္သြားပါတယ္။ ညေနေတာ႔ ကိုႀကီး ဒီဘီတုိ႔နဲ႔ အစည္းအေ၀းရွိလုိ႔ ခ်ယ္ရီေမမွာ ေရေႏြးၾကမ္းေသာက္လုိက္တာ သန္းေခါင္ယံမွ အိမ္ျပန္ေရာက္ပါေရာလား။ ဒီလုိ ရာသီဥတု ေအးေအးေလးနဲ႔ဆုိ အရည္ေသာက္ ပူပူေလးေတြ ခ်က္စားတာ အလြန္ေကာင္းပါတယ္ေနာ္။ ေနာက္ထပ္ အရည္ေသာက္ ပူပူေလးေတြ ခ်က္စားမယ္ဆုိရင္ေတာ႔ မုန္႔ဟင္းခါး၊ ၾကာဇံဟင္းခါး၊ အုန္းႏို႔ေခါက္ဆဲြ၊ အာပူလွ်ာပူ (ေခၚ) ရခုိင္မုန္႔တီ၊ ေျမအုိး ၿမီးရွည္၊ စမူဆာ ပဲရည္သုပ္ အဲဒါေတြ ခ်က္စားလည္း ရပါတယ္ေနာ္။ ေနာက္ဆုိ သိၿပီ ေရေႏြးၾကမ္းႀကီးပဲ က်ဳိက်ဳိ တုိက္ပလုိက္မယ္။ ဒီေန႔ေတာ႔ ဆိတ္ရုိး စြပ္ျပဳတ္ အရည္ေသာက္ပူပူေလးကုိပဲ အားမနာတမ္း သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။

ဆိတ္ရုိးစြပ္ျပဳတ္ရယ္၊ ကုလားဗယာေၾကာ္ရယ္ 
 ဆိတ္ရုိးစြပ္ျပဳတ္ အနီးကပ္
ျပင္းေတာ္သိမ္ရြက္ ႏုိင္းခ်င္းနဲ႔ ေၾကာ္ထားတဲ႔ ကုလားဗယာေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး

ဆိတ္ရုိးရယ္၊ ဂ်င္းရယ္၊ ၾကက္သြန္နီ ေလးျခမ္းစိတ္ေတြရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ လုံးခဲြေထာင္းရယ္၊ စပါးလင္ရယ္၊ ဆားရယ္၊ အခ်ဳိရယ္ အရင္ဆုံး လုံးလုိက္ပါတယ္။

ဆိတ္ရုိးစြပ္ အတြက္လုိအပ္ေသာအရာ
ဆိတ္ရုိး ၁ ကီလုိ
အာလူး ကီလုိ၀က္ (အာလူးကုိ မထည္႔လဲ ရပါတယ္ေနာ္)
ၾကက္သြန္နီ ႀကီးႀကီး ၆ လုံး (ေလးျခမ္းစိတ္ထားပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁ ဥ (လုံးခဲြေထာင္းထားပါ)
ဂ်င္း လက္ ႏွစ္ဆစ္စီ ၃ တက္ (အခြံခြာၿပီး က်ည္ေပြ႔နဲ႔ထုထားပါ)
စပါးလင္ ၂ ေခ်ာင္း (အေပၚအခြံခြာၿပီး က်ည္ေပြ႔နဲ႔ထုထားပါ)


ဆိတ္ရုိး စြပ္ျပဳတ္ခ်က္ပုံ
ဆိတ္ရုိးကုိ ေရ စင္စင္ေဆးလုိက္ပါတယ္။ ၿပီး ဇလုံထဲထည္႔ သံပရာသီး တစ္လုံးကုိ အရည္ညစ္၊ ဆားထည္႔ၿပီး နာရီ၀က္ေလာက္ နယ္နပ္ထားလုိက္ပါတယ္။ သံပရာသီးညစ္ရတာက အနံ မနံေအာင္လုိ႔ပါ။ ဆိတ္ရုိးကုိ နယ္နပ္ထားတဲ႔အခ်ိန္ အာလူးကုိ အခံြခြာ ၂ ျခမ္းျခမ္းၿပီး ေရစိမ္ထားလိုက္တယ္။ ေရစိမ္လုိက္တာက အာလူး အေရာင္မမည္းသြားေအာင္လုိ႔ပါ။ ၿပီးၾကက္သြန္နီကုိ ေလးျခမ္းစိတ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ လုံးခဲြေထာင္းထားပါ။ ဂ်င္း အခြံခြာၿပီး က်ည္ေပြ႔နဲ႔ထုထားပါ။ စပါးလင္ကုိ အေပၚအခြံခြာၿပီး က်ည္ေပြ႔နဲ႔ထုထားပါ။ ၿပီး ဆိတ္ရုိးကုိ ေနာက္ထပ္ ေရစင္စင္ျပန္ေဆးပါတယ္။ ၿပီး ျပဳတ္မယ္အုိးထဲသုိ႔ ဆိတ္ရုိးရယ္၊ ဂ်င္းရယ္၊ ၾကက္သြန္နီ ေလးျခမ္းစိတ္ေတြရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ လုံးခဲြေထာင္းရယ္၊ စပါးလင္ရယ္၊ ဆားရယ္၊ အခ်ဳိရယ္ ထည္႔ၿပီး အရင္ဆုံး လုံးလုိက္ပါတယ္။ မိနစ္ ၂၀ ေလာက္ဆုိ  အားလူးထည္႔၊ ေရေႏြးထည္႔ၿပီး ႏူးေအာင္တည္ထားေပးပါ။ ဒါဆုိရင္ေတာ႔ ဆိတ္ရုိး စြပ္ျပဳတ္ ပူပူေလး ရပါၿပီေနာ္။


က်န္းမာ ခ်မ္းသာၾကပါေစ။

13 comments:

...အလင္းစက္မ်ား said...

ဗယာေၾကာ္ပဲက စက္နဲ ့ၾကိတ္လုိက္ပံု၇တယ္။ ညက္ညက္ေလးရယ္။ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ေလးနဲ ့ဆို ေမႊးေနမွာပဲ။ ဆိတ္ရုိးစြပ္ေလး ေသာက္သြားတယ္။ :))))))))

SHWE ZIN U said...

ညီမ ခ်က္တာေလး က သပ္သပ္ရပ္ရပ္ နဲ႕ အရသာ ရွိမဲ႕ပံုေလး စားခ်င္တယ္

တီခ်မ္း said...

မိုုးေကာင္းသူေရ

ေဘးက ဆိုုက္ဘား ေလ ဟင္းအမ်ိဳးအစားေတြ drop down box ေလး ဘယ္လိုုလုုပ္ရလဲေျပာျပေပးပါ

တီလဲ ဟင္းေတြကိုု အကုုန္ အဲ့လိုု လုုပ္ထားခ်င္လိုု႔
ဟင္းေတြအကုုန္စုုျပီးေတာ့ အဲ့လိုုလုုပ္ထားလိုုက္ရင္ တခါတခါ ျပန္ရွာ ခ်င္ရင္ လြယ္မယ္ေလ ေနာ္

မိုးေကာင္းသူ said...

တီခ်မ္းေရ

ဘေလာ႔လဲ မ၀င္ျဖစ္လုိ႔ တီခ်မ္း ေမးထားတာ မသိလုိက္ဘူး။ ခုမွ ေျဖလုိက္ပါတယ္ေနာ္။
ကြ်န္မလည္း ကုိရန္ေအာင္ ဘေလာ႔ကေန ယူထားတာပါ။ ကုိရန္ေအာင္ ဘေလာ႔မွာ ေသခ်ာ ရွင္းျပထားပါတယ္ေနာ္။ (http://www.yanaung.net/2007/05/dropdown-menu-box.html)

ျမတ္ၾကည္ said...

အစ္မေရ ညီမလည္း အစ္မ က ကိုသေဘာက်လို႕ တစ္ခုယူခ်ိတ္လိုက္တယ္။ ဆိုက္ ညႊန္ေပးတာ ေက်းဇူးေနာ္။

PAUK said...

ဆိတ္ရိုးစြပ္ကုိ အာလူးမပါပဲ ခ်က္လိူ႔မရဘူးလား။

Mai's Corner said...

Ma Ma Rice Cooker!
You got a real cool blog. I also starting a new blog name "My Last Appetite" about foods (especially Burmese foods). Nice to meet you here.

Maribel Artaste said...

Hi!Great and interesting blog you have:) Come and visit my site too. http://ads.com.mm/?cid=4fd60e65e4b0fa6db841e338&utm_campaign=ads_mm_lb_blog_martaste&utm_source=ads_lb_blog&utm_medium=lb_blog

phung bella said...

hi beautiful blog. We have a big classified site in Myanmar. Please visit us back at: http://ads.com.mm/?cid=4fd60e51e4b0fa6db841e336&utm_campaign=ads_mm_lb_blog_phung&utm_source=ads_lb_blog&utm_medium=lb_blog

phung bella said...
This comment has been removed by the author.
Mary Grace said...

Hi your blogs looks so impormative and interesting.would you come and visit us back too
http://ads.com.mm/?cid=4fd9a687e4b0fa6db841e34f&utm_campaign=ads_mm_lb_blog_mgesc&utm_source=ads_lb_blog&utm_medium=lb_blog

ခ်စ္၀င္းေန said...

ဟင္းခ်က္နည္းေတြသိ၇လို့..ေက်းဖူးတင္ပါတယ္ဗ်ာ..သၾကႍန္ထမင္း..လုပ္စားခ်င္လို့..သိ၇င္ေၿပာၿပေပးပါဗ်ာ...က်မ္းမာေပ်ာ္ရြွင္ပါေစ...

Ko Htwe said...

Recipe Web site, Recipe iPad Apps မ်ားႏွင့္ ပတ္သက္ၿပီး သိလို ေမးလုိသည္ မ်ားကို ေမးျမန္းေဆြးေႏြးႏိုင္ရန္ Blog က မဟုတ္ပါဘဲ တုိက္ရိုက္ဆက္သြယ္ လို႔ ရႏုိင္ မႏုိင္ သိခ်င္ပါတယ္ ခင္ဗ်ား၊ ကၽြန္ေတာ့္ gmail က kobaikpu နာမည္နဲ႔ပါ။ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္