Thursday, July 16, 2009

အမဲအရြတ္ စပ္စပ္ခ်က္

ဒီေန႔ေတာ႔ တမ်ဳိးတဖုံျဖစ္ေအာင္ခ်က္လုိက္ပါတယ္ေနာ္။ အမဲသားကုိ အသားႀကီးပဲစားရတာလဲ ပ်င္းလာၿပီတဲ႔။ သူတုံးရွိမတုံးေနာ္။ အမဲအရြတ္ကုိ စပ္စပ္ခ်က္ေလးစားခ်င္တယ္တဲ႔။ ပုိေတာင္ ေစ်းသက္သာေသးတယ္လုိ႔။ ေန႔တုိင္းခ်က္ေကြ်းမယ္လုိ႔။ ဟီးဟီး။ ဒါနဲ႔ ေစ်းသြားၿပီး အမဲသားကုိ မ်ဳိးစုံ၀ယ္ခဲ႔တယ္။ အမဲကုိ အသားႀကီးပဲ တတ္တတ္ရယ္၊ အရြတ္ရယ္၊ အဆုတ္ရယ္ (တစ္ခါမွ မစားဖူး၊ မခ်က္ဖူးပါ။ ေနာက္ေန႔လုိက္တင္မယ္ေနာ္)။ ဒါေတာင္ အသဲ မေတြ႔ခဲ႔လုိ႔ မ၀ယ္ခဲ႔ရဘူး။ ပုိဆိုးၾကမ္းလုိ႔ေခၚလားမသိ အဲဒါေတာ႔ ေတြ႔ခဲ႔တယ္။ မလုပ္တတ္ေတာ႔ မ၀ယ္ခဲ႔ဘူး။ ဒီေန႔ေတာ႔ အမဲအရြတ္ စပ္စပ္ခ်က္ေလးနဲ႔ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးေနာ္။


အမဲအရြတ္ စပ္စပ္ခ်က္ေလး သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။



ပုံစံတမ်ဳိး ရုိက္ထားတယ္။ စားခ်င္ေအာင္လုိ႔။ :D



အမဲအရြတ္ စပ္စပ္ခ်က္နဲ႔ တဲြစားတဲ႔ ဟင္းေတြကေတာ႔ ပဲ၀ါေလး ဟင္းရည္ (ၾကာဇံေလးပါခတ္လုိက္တယ္)၊ ပဲတီခ်ဥ္ နဲ႔ ဆလတ္ရြက္ အတုိ႔ ပါပဲ။

လုိအပ္ေသာအရာ

အမဲအရြတ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂ လုံး
ၾကက္သြန္နီ ၂ လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ တက္
ငရုတ္သီးစိမ္း
ငါးပိစိမ္း
နံနံပင္


ခ်က္နည္း

အမဲအရြတ္ကုိ ေရေသခ်ာေဆးပါ။ ကြ်န္မေတာ႔ ထုံးစံအတုိင္း မန္က်ည္းမွည္႔နဲပါ ေဆးလုိက္ပါတယ္။ အမဲအရြတ္ကုိ ဆား၊ အခ်ဳိမွုန္႔၊ ဆႏြင္းမွုန္႔နဲ႔ နယ္လုိက္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီကုိ ေထာင္းထားပါ။ မဟုတ္လဲ ေတာက္ေတာက္စင္းထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေရေဆးၿပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။ ခ်က္မယ္႔အုိးထဲသုိ႔ဆီထည္႔ပါ။ ဆီက်က္လာရင္ ေထာင္းထားတဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီထည္႔ၿပီး အရင္ အိလာေအာင္ေၾကာ္လုိက္ပါ။ ၿပီးရင္ အေရာင္တင္မွုန္႔ နဲ႔ ဆႏြင္းမွုန္႔ နည္းနည္းစီထည္႔ပါ။ ၿပီးရင္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိထည္႔ပါ။ ၿပီးရင္ ငါးပိစိမ္း၊ ဆား၊ အခ်ဳိမွုန္႔ နည္းနည္းထည္႔ပါ။ ၿပီးရင္ အမဲအရြတ္ကုိထည္႔ပါ။ ၅ မိနစ္ေလာက္ လုံးေပးပါ။ ၿပီးရင္ ေရေႏြးနည္းနည္းထည္႔ ၿပီးႏူးေနေအာင္တည္ထားပါေလ။ ဆီျပန္လာခါနီး ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ားထည္႔၊ နံနံပင္ထည္႔ပါ။ အနံ႔မ်ား ေမႊးႀကိဳင္လာလိမ္႔မယ္။ ၿပီးရင္ ဆားအေပါ႔ အငန္ေလး ျမည္းၾကည္႔လုိုက္ပါေနာ္။ တစ္ခါတစ္ေလ အမဲအရြတ္ကေလးခ်က္စားၾကည္႔ပါလား။ စားေကာင္းတယ္ေနာ္။ ကြ်န္မေတာင္ ႀကိဳက္သြားၿပီ။ ေနာက္ခါလဲ အဲလုိ ခ်က္ခ်က္ေကြ်းအုံးမယ္။ ဟင္းတစ္မ်ဳိးတုိးၿပီ။

14 comments:

avocado said...

ပဲ၀ါေလးဟင္းရည္ ၾကာဇံခတ္ တအားၾကိဳက္ ေသာက္သြားတယ္ ၿပီးေန့လည္စာအတြက္ပါဆယ္ယူသြားတယ္ အမဲသားေတာ့မစားဘူး မမရယ္ :)

vista said...

၁ မ ရ ဘူး .. အမဲသားမစားၿဖစ္ဘူးမမ စားေနမက်လို. ပဲဟင္းေတာ.ေသာက္ခ်င္တယ္

ေမဇင္ said...

အဟဲ...အမဲသားမစားတဲ့ ေနာင့္..စားခ်င္စိတ္ေပါက္သြားတယ္..ပဲဟင္း ကေတာ့ ၾကိဳက္မွ ၾကိဳက္

စႏၵကူးေမ said...

အမဲသား အသားခ်ည္းထက္ အဲလိုမ်ိဳးပိုၾကိဳက္တယ္
မခ်က္တတ္လို႔ သာမစားရတာ.. အရမ္းစားခ်င္တာ.. ပဲတီခ်ဥ္လဲၾကိဳက္တယ္..
ေျပာရင္းနဲ႔အသားစားခ်င္စိတ္ျပန္ေပါက္လာပီ.. း)

subuueain said...

အမဲသားမစားဘူးမရဲ ့။ အမဲေၾကာေကာင္းတာေတာ့ေၿပာသံၾကားဖူးတယ္။ အမဲပုဆိုးၾကမ္းေတာ့မသိဘူး ဆိတ္ပုဆိုးၾကမ္းကေတာ့ pressure cooker နဲ ့အရည္ေလးနဲ့ေပါင္းၿပီး ေရွာက္ရြက္ေလးခပ္ေသာက္ရင္ ေကာင္းတယ္။ ဟီး စားခ်င္လာၿပီ

ျမရြက္ေဝ said...

အမဲသားေတာ့ သူ႕ကိုဘဲ ခ်က္ေကြၽးျဖစ္တယ္။ အရြတ္ေတာ့ ဒီမွာ မေရာင္းဘူးလိုဘဲ။ ပဲဝါေလးကို သိပ္မသိဘူး၊ ပဲနီေလးဘဲသိတယ္၊ ဆႏြင္းေလး ခတ္ျပီး ခ်က္လိုက္ရင္ ဝါသြားေရာ။ :D

စူးႏြယ္ said...

အေဖက အ႐ြတ္ဆိုသိပ္ႀကိဳက္
အမဲသားေရပြေၾကာ္ေတာင္ ျမင္ေယာင္လာတယ္
ပုဆိုးၾကမ္းလည္း အေမခ်က္တယ္ စပါးလင္ေလးနဲ႔..ေ႐ွာက္႐ြက္ခပ္ေသာက္တယ္

စူးႏြယ္ said...

ပဲတီခ်ဥ္ႀကိဳက္တယ္
ေၾကာ္စားလည္း ေကာင္းတယ္ေနာ္
အိမ္ျပန္မွ စားဖို႔ စားရင္းတို႔ထားလိုက္ၿပီ

မီးမီးခ်စ္ said...

အမဲသား နဲ ့ မတည့္ဖူး.. အသား မ်က္စိ ယားလို ့..
မတည့္လဲ စားတာပဲ.. ဘယ္လိုခ်က္ခ်က္ ၾကိုက္စ္..
ပဲတီခ်ဥ္ က မီးခ်စ္ အၾကိုက္ အဝစားသြားျပီ း))

ေမသစၥာေမာင္ said...

အမဲသားစားခ်င္ေနတာ သူက အမဲသားဟင္းေတြ စားခ်င္စဖြယ္ ခ်က္ျပေနျပန္ၿပီေနာ္ :P

ေန႔လည္စာေတာ့ စားၿပီးၿပီ
ခုေတာ့ ပံုေလးေတြၾကည့္ၿပီး ဗိုက္ေတာင္ျပန္ဆာလာတယ္။
ညစာအတြက္ ေငးသြားတယ္ :D

မဆုမြန္ said...

တိုက္တုိက္ဆိုင္ဆိုင္ပါကြယ္
ဒီေန႕ အမဲသားခ်က္စားမယ္ဆိုျပီး ၀ယ္လာတယ္ မိုးေကာင္းသူ နည္းအတိုင္း ခ်က္ပါမယ္။။။

ျမဴးသွ်ရီ said...

မေရ.........
အမဲသားအရြက္စားဖူးဘူးေနာ္
ေကာင္းလားဟင္မမ

ေက်ာပိုးအိတ္ said...

မမေရ

သိဘူး။
ၾကိဳက္တယ္ေနာ္။ စပ္စပ္ေလး။ခံတြင္းကပ်က္ေနတာနဲ ့အေတာ္ဘဲ။
း)

ခ်စ္တဲ့
ေပ်ာပိုးအိတ္

Heartmuseum said...

အရြတ္ေတာ့ မစားဘူးဖူး.... မႏၱေလးမွာ ေနတုန္းက အမဲသားဟင္းထဲကို အမဲေႀကာေလးေတြထည့္ၿပီး မုန္႔တီလုပ္ေရာင္းတာကိုေတာ့ မက္မက္စက္စက္ စားဖူးတယ္။