Friday, July 24, 2009

၀က္သား ပုန္းရည္ႀကီးခ်က္

အရင္တစ္ေခါက္က အမဲသား ပုန္းရည္ႀကီးခ်က္ဆုိၿပီး ဒီမွာ ပို႔စ္တင္ဖူးပါတယ္။ ၀က္သား ၀ယ္ထားတာ မရွိလုိ႔ ရွိတာနဲ႔ခ်က္တင္လုိက္တယ္။ နည္းတစ္မ်ဳိးရတာေပါ႔။ ေနာ္႔။ ဒီေန႔ေတာ႔ ၀က္သား ပုန္းရည္ႀကီးခ်က္ေလး ခ်က္စားလုိက္ပါတယ္ေနာ္။



၀က္ပုန္းရည္ႀကီးခ်က္ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။




ဆီေတာ႔ နည္းနည္းမ်ားတယ္ကြယ္။



လုိအပ္ေသာအရာ

၀က္သား မိမိႀကိဳက္ႏွစ္သက္ေသာ အပုိင္း (သုံးထပ္သားဆုိပုိေကာင္းတယ္။ ဒီေန႔ေတာ႔ သုံးထပ္သား ၀ယ္ထားတာ မရွိလုိ႔ အသားႀကီးပဲခ်က္လုိက္တယ္။)
ပုံရည္ႀကီးထုပ္ ၂ ထုပ္
ၾကက္သြန္နီ ၃ လုံး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ တက္ (အႏွစ္မ်ားခ်င္ရင္ေတာ႔ ၾကက္သြန္နီမ်ားမ်ားထည္႔ပါေနာ္)

ခ်က္ျပဳတ္ပုံ

၀က္သားကုိ အေနေတာ္ အတုံးတုံးထားၿပီး ဆား၊ အခ်ဳိ႔မွဳန္႔ အနည္းငယ္ထည္႔ၿပီး နယ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိေထာင္းထားပါ။ ခ်က္မယ္႔အုိးထဲသုိ႔ ဆီထည္႔ပါ။ ဆီက်က္လာရင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိထည္႔ပါ။ အေရာင္နီေအာင္ထိ ေၾကာ္ေပးပါ။ အေရာင္တင္မွုန္႔၊ ဆႏြင္းနည္းနည္းထည္႔ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ ၿပီး နယ္ထားေသာ ၀က္သားကုိထည္႔ပါ။ ၁၀ မိနစ္ေလာက္လုံးထားေပးပါ။ ၿပီး ေရေႏြးထည္႔ၿပီး အသားႏူးေအာင္တည္ထားပါ။ ဆီျပန္လာခါနီး ပုံရည္ႀကီးထုပ္ကုိထည္႔ပါ။ ပုံးရည္ႀကီးကုိ စီးစီးေလးစားခ်င္လုိ႔ မီးျဖည္းျဖည္းနဲ႔ ၾကာၾကာခ်က္ထားပါတယ္ေနာ္။ (အေျခာက္ထုပ္ဆုိရင္ ေရေႏြးနဲ႔အရင္ေဖ်ာ္လုိက္ပါေနာ္) ဆီျပန္လာရင္ ၀က္ပုံးရည္ႀကီးခ်က္ရပါၿပီ။ ျမည္းၾကည္႔သြားပါအုံးေနာ္။

13 comments:

avocado said...

ေထာပတ္သီး ေဖေဖဆိုတအားၾကိဳက္ ၀က္သားပုန္းရည္ၾကီးခ်က္ ေထာပတ္သီၤးလည္းၾကိဲဳက္တယ္ ဒါေပမယ့္တအားေတာ့ၾကိဳက္ဘူး ညစာယူသြားသည္

ေမဇင္ said...

ဟား....မုိက္တယ္ကြာ... ဒီတစ္ခါ လဲ မီးမီး အၾကိဳက္ပဲ....၀က္ပုန္း ကုိ အိမ္မွာတုန္းက အေမ အျမဲ ခ်က္ေကြ်းေပါ့ ေနာင့္ နဲ႕ အေဖ ၾကိဳက္လုိ႕... ဒီေရာက္မွ တစ္ခါ မွ မစားရေသးတာ...ေမ့ေတာင္ေမ့ေနတာ (ဟိဟိ ၾကိဳက္ေပလုိ႕).... ခ်က္ၾကည့္ဦးမယ္ေနာ္.. ဒါနဲ႕ ပုန္းရည္ၾကိးေတာ့ မနက္ျဖန္ ရုံးပိတ္ေတာ့ ပင္နီစူလား သြား၀ယ္ရမလား မသိဘူး... း)

ဂ်ာမုန္းဒန္ said...

မမမိုးေကာင္းသူေတာ႔တကယ္ခ်က္စားတတ္တယ္။
စားေကာင္းေတြကိုထြင္တတ္လြမ္းပါတယ္။
၀က္သားပုန္းဆိုဂ်ာမုန္းလည္းအရမ္းၾကိဳက္တယ္
ေနာက္ခ်က္စားျဖစ္ရင္ျပအံုးမယ္။
ကခ်င္ျပည္နယ္သူေတြအစပ္ေတာ႔ၾကိဳက္တယ္ေနာ္။
ညီမဆီမငပိကအ၇မ္းစပ္တာ။ အစပ္စားရင္ေတာ႔၂ခါအီမယ္...ဒါပဲလိုတယ္။
စားရတာေတာ႔မိန္တယ္ေနာ္...ဟီး။
ဂ်ာမုန္းရဲ့ေမးလ္ေနာ္(blessingroi@gmail.com)
မမမိုးေကာင္းသူနဲ့တခါတေလခ်က္တိန္လုပ္မယ္ေလ။
ေမးလ္ပို႔လိုက္အံုေနာ္။
ခ်စ္ညီမေလး
ဂ်ာမုန္း

ဂ်ပန္ေကာင္ေလး said...

:).. ၾကိဳက္တယ္..

subuueain said...

ဝက္ပုန္းရည္ကို ငရုတ္သီးေထာင္းနဲ့နယ္စားခ်င္တယ္

rose of sharon said...

ၾကိဳက္တယ္.... ပံုထဲကအတိုင္းၿဖစ္ေအာင္ခ်က္စားၾကည္႕မယ္...

ko luu htwe ... said...

ပုန္းရည္ၾကီး... ၾကိဳက္စ္စ္စ္စ္စ္စ္စ္

ေက်ာပိုးအိတ္ said...

ခ်က္နည္းသိသြားျပန္ျပီ။ အစကေလ သမီးခ်က္တာ ေကာင္းဘူးေတာ့။ တစ္ခုခုမွားေနတယ္ထင္တာ။ သမီးကေလ စခ်က္ကတည္းက ပုန္းရည္ၾကီးေတြပါ ထည့္လိုက္တာ။
း)

ခုေတာ့သိျပီ။
ေက်းဇူးမမ

ခ်စ္တဲ့
ေက်ာေက်ာ

yaewoori said...

လာလည္ရင္း အကုန္စားသြားပါတယ္။

Zar Chy said...

မမိုးေရ
ဒီေန႕ခ်က္စားမွာ
၀က္သားေတာင္၀ယ္ထားၿပီ
ၾကည္႕ရုံနဲ႕မတင္းတိမ္ႏိုင္ေတာ႕ဘူး
:D

Phyoe Khaing Min said...

wai..When I come and visit to you, don't forget to cook that curry. :D

Mogok Thar said...

က်ေနာ္ သိပ္ၾကိဳက္တဲ့ဟင္းးး။ ခ်က္ေတာ့့ မစားတတ္ဘူးး။
ပံုေလးပဲ ငမ္းပီး စားေတာ့မယ္ဗ်ာ။

ျမတ္မြန္ said...

ဝက္ပုန္းရည္ၾကီး ခ်က္မလို႔ နည္းလာယူသြားတယ္..အမေရ..။