Monday, July 20, 2009

ဆလပ္ရြက္သုပ္

ဆလပ္ရြက္ကုိ အတုိ႔အေနနဲ႔စားလုိ႔ ရသလုိ သုပ္စားလဲ ရတယ္ေနာ္။ ဆလပ္ရြက္သုပ္က သူငယ္ခ်င္းအိမ္သြားတုံးက သူငယ္ခ်င္းမိန္းမက သုပ္ေကြ်းတာ။ သူ႔အတုိင္းသုပ္ထားပါတယ္ေနာ္။ အိမ္တစ္အိမ္လည္ရင္ အနည္းဆုံးဟင္းတစ္မ်ဳိးေတာ႔ တုိးတယ္။ တစ္အိမ္နဲ႔ တစ္အိမ္လဲ ဟင္းခ်က္နည္းေတြ မတူၾကဘူးေလေနာ္။ ႀကိဳက္ၿပီဆုိရင္ ခ်က္နည္းေလးေမးခဲ႔တယ္။ ဒီေန႔ေတာ႔ ဆလပ္ရြက္ကုိ သုပ္စားလုိက္ပါတယ္ေနာ္။ အားမနာတမ္း သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။



ဆလပ္ရြက္သုပ္ (ဆလပ္ရြက္အေနေတာ္ပါးပါးလွီး၊ ႏွမ္းေထာင္း (သုိ႔) ေျမပဲဆံေထာင္း၊ ၾကက္သြန္နီ တစ္လုံးကုိ ပါးပါးလွီး၊ တစ္လုံးကုိ ဆီက်က္ ၀ါ၀ါခ်က္၊ ပဲက်က္မွုန္႔၊ ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း၊ ဆား၊ အခ်ဳိမွုန္႔၊ ငရုတ္သီးအက်က္မွုန္႔ ထည္႔ၿပီး နယ္လုိက္ပါတယ္ေနာ္)



ပုဇြန္ငါးပိခ်က္

ပုဇြန္ငါးပိခ်က္၊ ဆလက္ရြက္သုပ္ နဲ႔ ဗူးသီးခ်ဥ္ဟင္းရည္။ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။



ပုဇြန္ ငါးပိခ်က္ အတြက္ လုိအပ္ေသာအရာ

ပုဇြန္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၃ လုံး
ငရုတ္သီးစိမ္း ၅ ေတာင္႔
ဗမာနံနံ
ငါးပိစိမ္း (သုိ႔) ငါးပိကင္


ခ်က္ပုံ

ပုဇြန္ကုိ အခံြခြာေရေဆးၿပီး ဆား၊ အခ်ဳိမွုန္႔၊ ဆႏြင္းမွုန္႔နည္းနည္းနဲ႔နယ္ထားပါ။ အခြံကေလးနဲ႔ႀကိဳက္လဲ မခြံမခြာပဲခ်က္စားလုိ႔ရပါတယ္ေနာ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ ပါးပါးလွီးထားပါ။ ခ်က္မယ္႔အုိးထဲသုိ႔ ဆီထည္႔ပါ။ ဆီက်က္လာရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိထည္႔ပါ။ ငါးပိထည္႔၊ ဆားထည္႔၊ အခ်ဳိမွုန္႔ထည္႔၊ အေရာင္တင္မွုန္႔အနီထည္႔ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား အိၿပီး လိတ္သြားေအာင္အထိခ်က္ေပးပါ။ ၿပီးရင္ နယ္ထားေသာ ပုဇြန္ထည္႔ပါ။ ၁၀ မိနစ္ေလာက္ေနရင္ ပုဇြန္လဲရပါၿပီေနာ္။ မီးဖုိေပၚက ပုဇြန္အုိးခ်ခါနီး ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီးထည္႔၊ နံနံပင္ ပါးပါးလွီးထည္႔ပါ။ ဒီေန႔ ကြ်န္မမွာ နံနံပင္မရွိလုိ႔ မထည္႔လုိက္ဘူးေနာ္။ ဒီ ပုဇြန္ငါးပိခ်က္နည္းကလဲ သူငယ္ခ်င္းမိန္းမရဲ႕ ခ်က္နည္းပါပဲေနာ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ မပါဘဲ ရုိးရုိးရွင္းရွင္းေလးနဲ႔ စားေကာင္းပါတယ္။ ဒီလုိေလးလဲ ခ်က္စားၾကည္႔ပါလား။

21 comments:

Anonymous said...

ဆလပ္ရြက္သုတ္ က်ေနာ္လည္း ၾကိဳက္တယ္ဗ်
အသား ငါးေတြထက္ အသီး အရြက္ ေတြကို ပိုၾကိဳက္တယ္ ... ဂြတ္တယ္ ..
ေက်းဇူးဗ်ာ အစ္မ မိုးေကာင္းသူ :)
ဒါနဲ႕ က်ေနာ္လည္း တစ္ခ်ိန္က မိုးေကာင္းသား ဗ် ....
အခုေတာ့ မိုးေကာင္းကိုေတာင္ မေရာက္တာ ၾကာျပီ :)
ေပ်ာ္ရႊင္ ပါေစ အစ္မ

ေမဇင္ said...

အိုး....မုိက္တယ္...ဒီတစ္ခါ ခ်က္နည္းေလးေတြက လြယ္တယ္... အဲ့တုိင္းခ်က္စားမယ္... ဒီေန႕ပဲ ခ်က္မယ္... ပုစြန္ကို ... ဆလပ္ရြက္ေတာ့ ေနာက္တစ္ပါတ္ ေစ်းသြားေတာ့မွ ၀ယ္သုတ္စားမယ္... ပုစြန္ငပိခ်က္ ကို ဒီေန႕ ေဂၚဖီ နဲ႕ပဲ တုိ႕ေတာ့မယ္... မနက္ျဖန္လဲ ထမင္းခ်ိဳင့္ထည့္မယ္... ။ ေက်းဇူးေနာ္ခ်စ္မမၾကီး.... း)


ခင္တဲ့
ေမဇင္

ေမသစၥာေမာင္ said...

ဆလပ္ရြက္သုပ္နည္းေလးယူသြားတယ္။
သုပ္စားလို႔ရမွန္းေတာင္ မသိဘူး
ေက်းဇူးပါ မိုးေကာင္းသူေရ

rose of sharon said...

ပုဇြန္ငါးပိခ်က္ကိုအၾကိဳက္ဆံုး... း)

ဂ်ပန္ေကာင္ေလး said...

ဆလပ္ရြက္ကစပ္တယ္..ၾကိဳက္ဘူး... း(...

ဂ်ပန္ေကာင္ေလး said...

ပုဇြန္ငါးပိခ်က္ေတာ့ၾကိဳက္တယ္..အဟီး..

မီးမီးခ်စ္ said...

ငပိခ်က္ နဲ ့ ဆလပ္ရြက္ေလး လိုက္တယ္ေနာ္..
ၾကိုက္တယ္. ဆလပ္ရြက္ ကို တို ့စားလဲ ၾကိုက္တယ္ း))

နုိင္ကုိ said...

ဆလပ္ရြက္ -ေကာင္းပါတယ္ ထမင္းနဲ႔စားဖုိ႔ အတုိ႔အၿမဳပ္ဖုိ႔ဆုိရင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ အကုန္ၾကိဳက္တယ္ :)

Phyo Evergreen said...

ထမင္းစားၿမိန္အုန္းမယ္.. စားခ်င္တယ္..။

subuueain said...

ဆလတ္ရြက္သုတ္ၾကိဳက္ပါတယ္။ ပုစြန္ကို ဟိုတစ္ေန ့ကသုတ္တာၾကိဳက္တယ္။ ဘူးသီးခ်ဥ္ဟင္းေလးလည္း စားသြားၿပီ။ ကိုယ္ေတာ္ၾကီးေတာ့ ဝ ဝလာၿပီနဲ့တူတယ္ေနာ္။ မ အခ်က္အၿပဳတ္ေကာင္းတာနဲ့။

Anonymous said...

မမေရ ဆလပ္ရြက္သုတ္ေတာ့မစားဖူးဘူး စားခ်င္တယ္ အသုတ္ဆိုရင္ၾကိဳက္တယ္ ဒီေန့ခ်က္တာေတြၾကိဳက္တယ္ ႏိႈက္စားသြားတယ္ ညေနစာမစားရေသးဘူးခုထိ ဗိုက္မစာလို့ မမဆီလည္းလာေရာ ဗိုက္စာၿပီးၿပန္သြားရၿပီ အဟင့္

Conello said...
This comment has been removed by the author.
Phyo Evergreen said...

ေမ့လို႔ အိမ္က သုပ္စားရင္ ၾကက္ဥၿပဳတ္နဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပါးပါးလွီးၿပီး ထည့္ေသးတယ္..။

ေက်ာပိုးအိတ္ said...

ဟုတ္တယ္ေနာ္.

အစတုန္းက သိထားတာ ဆလပ္ရြက္ဆိုတာ
အေၾကာ္နဲ ့စားမယ္။ ျပီးရင္တိုး ့စရာလုပ္စားမယ္။ ဒီေလာက္ဘဲသိတာ။

ခုေတာ့ သုတ္စားလို ့ရတယ္ဆိုဘဲ။ နည္းနည္းေတာ့ ခါးသက္သက္ျဖစ္မယ္နဲ ့တူတယ္ေနာ္ မမ။

ဘာဘဲေျပာေျပာ လုပ္စားၾကည့္ဦးမွ

JuneOne said...

ဆလပ္ရြက္ကို ခပ္ၾကီးၾကီးလွီးၿပီး ၾကက္ဥ၊ဆီခ်က္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး။
သံပရာရည္ေလးဆမ္းၿပီး သုပ္စားတာလည္းေကာင္းတယ္။

ေက်ာ္ႏွင္းဆီလြင္ said...

အမေရဆလတ္ရြက္သုပ္တခါမွမစားဖူးဘူး
လုပ္စားၾကည္႕ဦးမယ္
အမကတကယ္႕ပေရာ္ဖက္ရွင္နယ္ၿဖစ္ေနၿပီ
စပ္ဟပ္ထားတာလည္းအရမ္းလွတယ္
:D

ေမေလး said...

မမေရ
လာလာစားၿပီး အေၾကာင္းမၾကားႏိုင္ဘူးၿဖစ္ေနတယ္(ေနာက္ေက်ာမလုံလို႔)
ခုေတာ႔ အဝတုတ္သြားၿပီ။

ျမစ္က်ဳိးအင္း said...

ဆလတ္ရြက္ကို သုတ္တာေရာ အေၾကာ္စားရင္း ဒီအတိုင္းစားတာေရာၾကိဳက္တယ္..ပုဇြန္ကေတာ့ အၾကိဳက္ဆံုးပါပဲ...။
အမအိမ္ေရာက္မွပဲ မနက္စာ စားဘို႔သတိရမိေတာ့တယ္
အလိုလိုဆာလာလို႔ေလ..။

weik.zar said...

ဒီ Salad မွာ ဘယ္လိုု Lettuce ကိုုသံုုးလဲဗ်ိဳ့။

PAUK said...

ပုဇြန္ငပိခ်က္ေလး မွတ္သြားတယ္..
လြယ္တယ္ေနာ္..

မိုးေကာင္းသူ said...

မိုးေသာက္ေရ
အစ္မလဲ မိုးေကာင္းမေရာက္တာ အေတာ္ၾကာပါၿပီ။

ေမဇင္
အစ္မလ လာစားမယ္ေလ။ ရလား။

ေမသစၥာေမာင္
ကြ်န္မလဲ သူငယ္ခ်င္းရဲ႕ မိန္းမနည္းအတုိင္းသုပ္ထားတာပါရွင္။

rose of sharon
သူငယ္ခ်င္းရဲ႕ မိန္းမခ်က္နည္းပါ။

ဂ်ပန္ေကာင္ေလး
ေနာက္တစ္ခါ အစပ္ေလွ်ာ႔ေပးမယ္ေနာ္။ ပုဇြန္ေတာ႔ ႀကိဳက္တယ္ဟုတ္။ မ်ားမ်ားစားသြားေနာ္။

မီးမီးခ်စ္
ငါးပိခ်က္နဲ႔ ဆလပ္ေလး လုိက္မွလုိက္ပဲေနာ္။

ႏိုင္ကုိ
ကြ်န္မလဲ အသားထက္ အသီးအရြက္ပုိႀကိဳက္တယ္။

ၿဖိဳး
မ်ားမ်ားစားသြားေနာ္။ အားနာနဲ႔။

စုဘူးေရ
ကိုယ္ေတာ္ႀကီးကုိ ထမင္းေလွ်ာ႔ေကြ်းတယ္။ ဟီး

ေထာပတ္သီးေလး
ဒီအစ္မႀကီးက ညီမေလးကုိ ဗိုက္ဆာေအာင္ လုပ္မိတယ္။

ေက်ာေက်ာ
ဆလပ္ရြက္က နည္းနည္းေတာ႔ ခါးသက္သက္ပဲ။ တစ္ခ်ဳိ႕လဲ မခါးဘူးေနာ္။ ေျမပဲဆံေထာင္းနဲ႔ပဲက်က္မွုန္႔နဲ႔ပါေတာ႔ ခါးေတာ႔ဘူးရယ္။

JuneOne
အဲလုိေလးလဲ သုပ္စားအုံးမယ္။ အသုပ္ဆုိ ဘာေနေနႀကိဳက္လုိ႔။

ညီမ ဇာျခည္
ပေရာ္ဖက္ရွင္နယ္ေတာ႔ ဟုတ္ဘူးေနာ္႔။ ေနာက္ကြယ္မွာ ျဖစ္ပ်က္ေနတာ မသိလုိ႔။ :D

ေမေလး
ေအးေအးေဆးေဆးမွ လာပါ။ ရပါတယ္။ အ၀ စားသြားေနာ္။ အားနာနဲ႔။

ကုိျမစ္က်ဳိးအင္း
မႏၲေလးက အေၾကာ္ဆုိင္ေတြဆုိ ဆလပ္ရြက္ပါေပးတယ္။ အေၾကာ္နဲ႔စား၊ အခ်ဥ္နဲ႔တုိ႔စား ေကာင္းတယ္ေနာ္။

weik zar
ကြ်န္မက ရုိးရုိး ဆလပ္ရြက္ကုိ ၀ယ္ၿပီးသုပ္ပါတယ္ရွင္။ တစ္ခ်ဳိ႕လဲ ေဂၚဖီထုပ္လုိပုံစံရွိတဲ႔ ဆလပ္ရြက္နဲ႔လဲ သုပ္စားပါတယ္။ ဒီမွာေတာ႔ ဆလပ္ရြက္စုံတယ္ေနာ္။ ခရမ္းေရာင္ေတြလဲရွိတယ္။

ေပါက္
လြယ္တယ္ လြယ္တယ္။