Wednesday, July 22, 2009

မႏၲေလး မုန္လာခ်ဥ္သုပ္

ခုရက္ပုိင္း အခ်ဥ္ေတြ အသုပ္ေတြႀကီးပဲ လုပ္စားေနလုိက္တယ္။ မမလုဆီကေနနည္းၾကည္႔ၿပီး ၀က္သားခ်ဥ္ (၀က္ေခါက္ခ်ဥ္) လဲ တည္ထားပါေသးတယ္ေနာ္။ ရေနၿပီ။ ေနာက္ေန႔စားမယ္။ ဒီလုိ မုန္လာခ်ဥ္သုပ္နည္းကုိ မႏၲေလးေရာက္မွ စားဖူးတာပါ။ ကြ်န္မ ၃ တန္းႏွစ္တုံးကလားမသိဘူး။ မႏၲေလးကုိ အလည္လာရင္း တည္းတဲ႔အိမ္က ၀ယ္ၿပီးသုပ္ေကြ်းလုိ႔ ႀကိဳက္သြားတာ။ အိမ္မွာဆုိရင္ေတာ႔ ရုိးရုိးပဲသုပ္စားတတ္ပါတယ္။ မႏၲေလးမွာဆုိရင္ ေမာင္းထုၿပီးေရာင္းတဲ႔ အခ်ဥ္ေပါင္းတြန္းလွည္းနဲ႔ အသည္ေတြအမ်ားႀကီးပဲ။ အဲဒီ တြန္းလွည္းသည္ေတြမွာလဲ မုန္လာခ်ဥ္သုပ္ပါေရာင္းတယ္။ ဘယ္တြန္းလွည္းသည္ ေနေန စားေကာင္းတာႀကီးပဲ။ ေန႔လည္ ေန႔ခင္း ထမင္းေအးေအးနဲ႔ မုန္႔လာခ်ဥ္သုပ္နဲ႔ စားရတာလဲ ေကာင္းမွေကာင္းပဲ။ ၿပီး ေရေႏြးေလးပါ တည္ထားအုံး။ ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႔ စားရင္လဲ ေကာင္းတယ္ေနာ္႔။ ဒီလုိေလး လုပ္စားၾကည္႔ပါလား။



မုန္လာခ်ဥ္သုပ္။ အားမနားတမ္း သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။ ပဲက်က္မွဳန္႔ နဲ႔ ေျမပဲဆံေထာင္း မ်ားမ်ားေလးထည္႔သုပ္ထားပါတယ္။ ကုိယ္ေတာ္ႀကီးက ပဲက်က္မွဳန္႔ေထြးေထြးေလးနဲ႔ ပုိႀကိဳက္လုိ႔။



မႏၲေလး မုန္လာခ်ဥ္သုပ္နည္းအတုိင္း သုပ္ထားပါတယ္ေနာ္။ (ေျမပဲဆံေထာင္း၊ ပဲက်က္မွဳန္႔၊ ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ဳိမွဳန္႔၊ ငရုတ္သီးအက်တ္မွဳန္႔၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္တုိ႔ထည္႔ၿပီး နယ္ထားပါတယ္ေနာ္။)


၃ ရက္ၾကာေသာအခါ


ဗူးသန္႔သန္႔ထဲ ေလလုံေအာင္ပိတ္ထားလုိက္ပါတယ္ေနာ္။



မုန္လာခ်ဥ္တည္နည္း

မုန္လာဥကုိ အခံြႏႊာၿပီး အရွည္လုိက္ လွီးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။ မုန္လာဥ အရုိးအရြက္ေတြပါ ပါရင္ ပုိေကာင္းတယ္။ ဒီမွာ ကေတာ႔ အရြက္ပါတာ သိပ္မေတြ႔ဘူး။ ရွိေတာ႔ ရွိတယ္။ ရွားတယ္။ ၿပီးနယ္မယ္႔ ဇလုံထဲသုိ႔ ထမင္း လက္တဆုပ္ထည္႔၊ ဆားထည္႔(ပုံမွန္ထက္ ၂ ဆထည္႔) ၿပီးအရင္နယ္ပါ။ ဆားနည္းလြန္းရင္လဲ စားလုိ႔မေကာင္းဘူးေနာ္႔။ မခ်ဥ္ဘူး ျဖစ္တတ္တယ္။ ထမင္းနဲ႔ ဆားနဲ႔ ေရာသြားေအာင္ နာနာနယ္ေပးပါ။ ၿပီးရင္ အရွည္လုိက္လွီးထားတဲ႔ မုန္လာဥကုိ ထည္႔ၿပီးနယ္ေပးပါ။ နယ္ၿပီးရင္ေတာ႔ ဗူးသန္႔သန္႔ေလးထဲမွာထည္႔ပါ။ အရည္နဲ႔လုိခ်င္ရင္ေတာ႔ ေရေအးေအး (ေရခဲေရ ဆုိ ပုိေကာင္းတယ္) ထည္႔ပါ။ ရာသီဥတုပူရင္ေတာ႔ ၃ ရက္ဆုိရပါၿပီ။ ရာသီဥတုေအးရင္ေတာ႔ ၄ ရက္၊ ၅ ရက္ေလာက္ထားေပးပါ။ အခ်ဥ္ရရင္ေတာ႔ ပုိၿပီးမခ်ဥ္သြားေစရန္ ေရခဲေသတၲာထဲထည္႔ထားေပးပါ။ စားခ်င္တဲ႔အခါထုတ္ၿပီး သုပ္စားႏုိင္ပါၿပီေနာ္။

14 comments:

Anonymous said...

မုန္လာခ်ဥ္သုတ္လည္းမစားဖူးဘူး အစိမ္းေလးေတြကိုအဲလိုလုပ္ၿပီးသုတ္တာေတာ့စားဖူးတယ္ :)ဗိုက္စာစာနဲ့ႏိႈက္စားသြားတယ္ မမ

ဂ်ပန္ေကာင္ေလး said...

စားမယ္ ၀ါးမယ္.. ဒါနဲ႔ စလံုးမွာလား.. စလံုးမွာဆိုရင္ ေကၽြးဖို႔သာျပင္ထား..း)

subuueain said...

အမေရ လက္တြန္းလွည္းနဲ့ေနာင္ေနာင္သည္ေတြ ေရာင္းတာအရမ္းစားေကာင္းတယ္။ မုန္လာခ်ဥ္ေရာ၊ သေဘာႍသီးသုတ္ေရာ ေကာင္းတယ္ ။ လြမ္းေတာင္လာၿပီ
မုန္လာခ်ဥ္တည္ၾကည့္ဦးမယ္။ အမနည္းအတိုင္း

မီးမီးခ်စ္ said...

အခ်ဥ္သုပ္ ဆို အရမ္းၾကိုက္တယ္..
မမ မုန္လာဥ သုပ္က မီးခ်စ္ တို ့ ကန္တင္းမွာ ဝယ္ဝယ္စားတဲ့ အားလူးစိမ္းသုပ္နဲ ့ တူတယ္..

ေမဇင္ said...

မမ ေရ...ခုတေလာ မမေရးတာေတြနဲ႕ေတာ့ အၾကိဳက္ပဲ...ေနာင့္ တုိ႕ အိမ္က ဖြားဖြားက မေန႕ကေျပာတယ္...သမီးတုိ႕ အန္တီ မုန္လာဥေတြကို အခ်ဥ္တည္ထားတယ္တဲ့...စားခ်င္ယူစားၾကေနာ္တဲ့..အိမ္မွာ အဖြားပဲစားတယ္...က်န္တဲ့သူေတြက မၾကိဳက္ၾကလုိ႕တဲ့.... ဟိဟိ ပြတာပဲ...ယူသုတ္စားျပစ္မယ္.... ေက်းဇူးေနာ္ မမ... း)

စႏၵကူး said...

စားခ်င္စရာေလး..
ကိုယ္ေတာ္ၾကီးအၾကိဳက္.. ကိုယ္ေတာ္ၾကီးအၾကိဳက္.. ထမင္းအိုးေလး အၾကိဳက္ကေရာ.. ဘာမ်ားပါလိမ့္.. း)

လုလု said...

မမလုလည္း စားသြားပါေနာ္။
မုန္လာခ်ဥ္သုပ္ေလးနဲ႕ ပဲနီေလးၾကာဇံဟင္းေလးနဲ႕ဆုိ အလုိက္႔ျေနာ္။

ေက်ာပိုးအိတ္ said...

မမေရ

ဘာအခ်ဥ္ဘဲသုတ္သုတ္ ၾကိဳက္တယ္။
း)

စံုတြဲလာစားသြားတယ္ေနာ။
ညေနစာအတြက္ပါ ပါဆယ္ထုတ္ .......

အားးးးးးးးးးးး
ကိုေတာ္ၾကီးလိုက္ထုေနတယ္။

ေတာ္ျပီယူေတာ့ဘူး
အဟီးးးးးးးးးးး

စတာေနာ္။
တကယ္ပါဆယ္ဆြဲသြားတယ္။
ခ်စ္သူတစ္လုတ္ ေက်ာပိုးအိတ္တစ္လုပ္
အဟဲ

ေက်ာ္ႏွင္းဆီလြင္ said...

မမိုးေရ
မမိုးလက္ရာေတြၾကည္႕ၿပီး
အေမ႕ကိုလြမ္းလိုက္တာ
O~O

rose of sharon said...

စားခ်င္စရာေတြခ်ည္းဘဲေနာ္... သြားေရယိုသြားတယ္

ဂ်ာမုန္းဒန္ said...

မုန္လာခ်ဥ္သယ္နည္းကိုေသခ်ာစြာေလ႔လာသြားတယ္
မမမိုးေကာင္းသူရဲ့လက္ရာကေကာင္းျပီးသားပဲ။
ူသြားေရယိုသြားတယ္။
လုပ္စားၾကည္႔အံုးမယ္။
တ့တာေနာ္..ဆပ္ျပာေနာ္။
ခ်စ္တဲ့ညီမ
မုန္း

Anonymous said...

မေရ...............
စားခ်င္တယ္
ၾကိဳက္တယ္

ကိုလူေထြး said...

ခ်ဥ္ဖတ္ေရာင္းတဲ့ဆိုင္ေရာက္ဖူးတယ္.. ယင္ေကာင္တေလာင္းေလာင္းနဲ႕ေလ...

ကိုယ္ဖာကိုယ္တည္တတ္ေတာ့ မသန္႕မွာ မပူရေတာ့ဘူးေပါ့...

San said...

Hello , I like your cooking and thank you.