Thursday, July 2, 2009

ကြ်န္မရဲ႕ လက္ဖက္ႏွပ္

ညီမေလး avocado က အစ္မလက္ဖက္ႏွပ္ရင္ ဘယ္လုိႏွပ္လဲလုိ႔ ေမးတာနဲ႔ ၿပီးခဲ႔တဲ႔အပတ္က လက္ဖက္ႏွပ္ထားတာကုိ တင္လုိက္ပါတယ္ေနာ္။ လက္ဖက္မစားရလုိ႔ တားျမစ္ထားလဲ စားလာတာၾကာေတာ႔ မထူးဘူး ေသခါမွေသေရာ ဆက္လက္ၿပီးစားေနလုိက္တယ္။ ကိုယ္ေတာ္ႀကီးက ေသာၾကာ၊ စေနမွာ လက္ဖက္မစားရရင္ မေနႏုိင္ေတာ႔ တခါတည္းမ်ားမ်ားႏွပ္ထားေပးလုိက္တယ္။ သူ႔ကုိပဲ လဲြခ်လုိက္တယ္။ ၿပီးမွ ကုိယ္ကေဘးကေန၀င္စားတာေပါ႔။ :D လက္ဖက္ႏွပ္ၿပီးသားဆုိရင္ ရီမြန္လက္ဖက္ကုိ၀ယ္စားျဖစ္တယ္။ လက္ဖက္အစိမ္း၀ယ္လာခဲ႔ရင္ေတာ႔ ဒီလုိေလးႏွပ္စားလုိက္ပါတယ္။ ဒီလုိေလး ႏွပ္စားၾကည္႔ပါလား။



နယ္ေတာ႔မယ္ေနာ္။ ငရုတ္သီးမ်ားသလားေတာ႔ မေမးနဲ႔။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ျဖစ္ေအာင္ႏွပ္ တာမုိ႔လုိ႔ပါ။



ငရုတ္သီးအနီေထာင္႔က လက္ပူတယ္။ ဒါေၾကာင္႔ လက္အိတ္ ၂ ထပ္စြပ္ထားၿပီး နယ္ပါတယ္။


ဒီလုိ ဒီလုိေလး နယ္ပါတယ္။


ကဲ စားလုိ႔ရပါၿပီရွင္။ အားမနာတမ္း သုံးေဆာင္သြားပါအုံးမလား။ စပ္တယ္လုိ႔ မေျပာနဲ႔ေနာ္။



ၿပီးေတာ႔ ဆီဆမ္းၿပီး ပလက္စတစ္ဗူးထဲ ထည္႔၊ ေရခဲေသတၲာထဲထည္႔ၿပီး သိမ္းထားလုိက္ပါတယ္။ စားခ်င္တဲ႔အခါ လုိသေလာက္ ေကာ္စားရုံပါပဲေနာ္။



လက္ဖက္ခ်ဥ္စပ္ႏွပ္ေလး သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။ ပုဇြန္ေျခာက္လဲ ကုန္ပါၿပီရွင္။ အိမ္ကုိျပန္မွာရအုံးမယ္။ လူႀကံဳမရွိခင္ေတာ႔ ဒီက ၀ယ္စားရေတာ႔မွာေပါ႔။


လက္ဖက္ႏွပ္ရန္ လုိအပ္ေသာအရာ

လက္ဖက္အစိမ္း (၂၅ က်ပ္သားအထုပ္လားမသိဘူး)
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁ ဥ
ငရုတ္သီးစိမ္း ၁၅ ေတာင္႔
သံပရာသီး ၁လုံး ႀကီးႀကီး
ဆား
အခ်ဳိမွုန္႔
ဆီ


ႏွပ္ေတာ႔မယ္ကြယ္

လက္ဖက္စိမ္းကုိ ဇကာခုံးထဲထည္႔ေဆးရင္ပုိေကာင္းတယ္။ ဒါမွ လက္ဖက္သားက်န္မွာ။ အစတုံးက လက္ဖက္စိမ္းကုိ ဒီအတုိင္းေဆးလုိက္တာ။ တ၀က္ပဲက်န္လုိက္တယ္။ ေရေဆးလုိက္ သြန္လုိက္ ၊ လက္ဖက္သားကပါသြားလုိက္နဲ႔ ဘာမွ သိပ္မရလုိက္ဘူး။ ဇကာခုံးထဲထည္႔ေတာ႔ လက္ဖက္သား သိပ္ၿပီး အေလအလြင္႔မျဖစ္ေတာ႔ဘူးေပါ႔။ အဖန္ရည္ထြက္သြားေအာင္ ၃ ခါေလာက္ေတာ႔ညစ္ေဆးပလုိက္တယ္။ ၿပီး ဆားနည္းနည္း၊ အခ်ဳိမွုန္႔နည္းနည္း၊ သံပရာသီး ၁ လုံးႀကီးႀကီးညစ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁ ဥ ပါးပါးလွီး၊ ငရုတ္သီးစိမ္း လုိသေလာက္ပါးပါးလွီး အရင္နယ္လုိက္ပါတယ္။ ငရုတ္သီးပူမွာေၾကာက္ရင္ေတာ႔ လက္အိတ္ေလးစြတ္ေနာ္။ ကြ်န္မေတာ႔ ႏွစ္ထပ္စြတ္ၿပီးနယ္လုိက္ပါတယ္။ နယ္ၿပီးရင္ ဆား အခ်ဳိ ျမည္းၾကည္႔လုိက္တယ္။ အေနေတာ္ပဲဆုိရင္ေတာ႔ ဆီနည္းနည္းထည္႔ၿပီး ျပန္နယ္လုိက္တယ္။ ၿပီးရင္ ဗူးအလြတ္သန္႔သန္႔ထဲထည္႔၊ အေပၚကေန ဆီစိမ္းျပန္ဆမ္းၿပီး ေရခဲေသတၲာထဲ သိမ္းထားလုိက္ပါေတာ႔တယ္။


13 comments:

Anonymous said...

ဒီတပတ္ရံုးပိတ္ရက္လုပ္မယ္မမ ..လၻက္ဆိုတအားၾကိဳက္တယ္ ဘယ္ခါစားစားရိုးဘူး

ေက်ာပိုးအိတ္ said...

မမေရ လၻက္ႏွပ္ေလး တစ္တို ့ေလာက္။

မမေျပာတာ သေဘာက်လြန္းလို ့ျပံဳးေတာင္ေနမိတယ္။
ေသကာမွေသေရာ စားေနၾကမွာဘဲ။

ဟုတ္တယ္ေနာ္။ ျမန္မာရိုးရာအစားအစာထဲမွာ သူလဲပါေနတာ။ စားမွာဘဲ. မတားနဲ ့။ ခုမွစားတာဟုတ္ဘူး။

ရႈးးးးးးးးးးးးးးတိုးတိုးေနာ္။ ေတာ္ၾကာေတာ္ၾကာ
း)

naychi said...

လက္ဖက္ဆို ၾကိဳက္စ္စ္စ္
အိမ္မွာလည္း ႏွပ္ထားတယ္... ဒီတိုင္းကို ကေလာ္စားတာ (အေၾကာ္ကုန္ေနလို႕ ဟီးးဟီးး )

Anonymous said...

မစားရဲဘူး..... င႐ုတ္သီး ေႀကာက္လို႔....

subuueain said...

လက္ဖက္က တစ္ေယာက္တည္းစားရတာ
ထက္္အေဖာ္အေပါင္းေလးနဲ ့စကားတေၿပာေၿပာနဲ့စားရတာေကာင္းတယ္ :)

စႏၵကူး said...

ႏွပ္ထားတာေလးဘဲစားသြားပါတယ္..ကြယ္...

လွတ်ငြိမ်းလေပြေ (breeze) said...

မမိုး
ေလေျပလည္း မသိခ်င္ေယာင္ေဆာင္ျပီး လဖက္စားေနတုန္းပဲ
း)

ကိုလူေထြး said...

ေၾသာ္ လက္ဘက္ႏွပ္လား...

ပံုကိုျမင္ကာစက ႏွင္းဆီေတြ ဂန္ဓမာေတြနဲ႕ စည္းထားတဲ့ ပန္းစည္းၾကီးလို႕ ထင္ေနတာ...

အဲေလာက္ မ်က္လံုးကေကာင္းတာေလ...

ဂ်ပန္ေကာင္ေလး said...

လက္ဖက္ေတာ့ မႏွပ္ခ်င္ဘူး. စားေတာ့စားခ်င္တယ္.. အဟိ

rose of sharon said...

လက္ဖက္ႏွပ္ေလးကစားခ်င္စရာေလး က်မကအဲလိုႏွပ္စားရတာၾကိဳက္တယ္...

မီးမီးခ်စ္ said...

မေထာင္း ဘူး လား မမ..
မီးခ်စ္ က ေတာ့ ေထာင္း တာ ပို ၾကိုက္တယ္..
ဝါးစရာ မလို ေတာ့ ဘူး .. း)

MrDBA said...

အား .. မန္းၾကီးက အဲေလာက္ေတာင္ အစပ္စားသလား။ မထင္ရဘူး။ ဒါေၾကာင့္ အသားမဲတာေနမွာ ..ဟမ္ ဘာမွလဲဆိုင္ဘူး။

ေမေလး said...

မမ မေထာင္းရဘူးလား။ ေမေလးဆိုအၿမဲေထာင္းထားတယ္။ ေမေလးလဲေသာၾကာညတိုင္းလက္ဖက္စားတယ္