Monday, March 9, 2009

အမဲသားပုန္းရည္ႀကီးခ်က္



အမဲသားပုန္းရည္ႀကီးခ်က္လုိ႔ ကြ်န္မကုိယ္တုိင္ တစ္ခါမွ မၾကားဘူး၊ မစားဘူးပါ။ :D တကယ္ေတာ႔ ၀ယ္ထားတဲ႔ ၀က္သားက ေတာက္ေတာက္စင္းမုိ႔လုိ႔ ရွိတဲ႔အမဲသားကုိ ပုံရည္ႀကီးနဲ႔ခ်က္လုိက္ရျခင္းျဖစ္ပါတယ္။ ၀က္သားအစား အမဲသားထည္႔လုိက္တာပါ။ က်န္တာကေတာ႔ ၀က္ပုန္းရည္ႀကီးခ်က္နည္းအတုိင္းပါပဲ။ ၀က္ပုန္းရည္ႀကီးခ်က္တဲ႔နည္းပဲေရးထားပါတယ္။

လုိအပ္ေသာအရာ

၀က္သား မိမိႀကိဳက္ႏွစ္သက္ေသာ အပုိင္း(တခ်ဳိ႕က သုံးထပ္သားႀကိဳက္တယ္၊ တခ်ဳိ႕က အသားႀကီးပဲႀကိဳက္ၾကတယ္။) (ကြ်န္မကေတာ႔ အမဲသားနဲ႔ဒီေန႔ခ်က္လုိက္တယ္)
ပုံရည္ႀကီးထုပ္ အလတ္ ၂ ထုပ္
ၾကက္သြန္နီ ၃ လုံး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ တက္

ခ်က္ျပဳတ္ပုံ

၀က္သားကုိ အေနေတာ္ အတုံးတုံးထားၿပီး ဆား၊ အခ်ဳိ႔မွဳန္႔ အနည္းငယ္ထည္႔ၿပီး နယ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိေထာင္းထားပါ။ ခ်က္မယ္႔အုိးထဲသုိ႔ ဆီထည္႔ပါ။ ဆီက်က္လာရင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိထည္႔ပါ။ အေရာင္နီေအာင္ထိ ေၾကာ္ေပးပါ။ အေရာင္တင္မွုန္႔၊ ဆႏြင္းနည္းနည္းထည္႔ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ ၿပီး နယ္ထားေသာ ၀က္သားကုိထည္႔ပါ။ ၁၀ မိနစ္ေလာက္လုံးထားေပးပါ။ ၿပီး ေရေႏြးထည္႔ၿပီး အသားႏူးေအာင္တည္ထားပါ။ ဆီျပန္လာခါနည္း ပုံရည္ႀကီးထည္႔ပါ။ ဆီျပန္လာရင္ ၀က္ပုံးရည္ႀကီးခ်က္ရပါၿပီ။ ဒီေန႔ကြ်န္မကေတာ႔ အမဲပုန္းရည္ႀကီးခ်က္ေပါ႔။ ျမည္းၾကည္႔သြားပါအုံးေနာ္။

No comments: