Monday, August 17, 2009

ေမြးေန႔ရွင္မ်ားအတြက္ အထူးစပယ္ရွယ္ ဂဏန္းခ်က္ နဲ႔ တျခားဟင္းလွ်ာမ်ား

ဒီလထဲ ကြ်န္မသိတဲ႔ ဘေလာဂါ ေမြးေန႔ရွင္ ေလးေယာက္ရွိပါတယ္။ ဒီေန႔မွာ ေမြးေန႔ရွင္ ႏွစ္ေယာက္ရွိပါတယ္။ တစ္ေယာက္က ကုိယ္ေတာ္ႀကီးနဲ႔ကြ်န္မတုိ႔ရဲ႕ သူငယ္ခ်င္း ကုိသီဟသစ္ပါ။ ေနာက္တစ္ေယာက္က ညီမေလး ေႏြးေနျခည္ပါ။ သူတုိ႔က အေဖမတူ အေမကဲြ အမႊာပူး ေမာင္ႏွမေတြေပါ႔။ အဘုိးႀကီး နဲ႔ ေျမးမအရြယ္။ ဟီးဟီး။ ေနာက္ႏွစ္ေယာက္က ၁၄ ရက္ေန႔မွာေမြးၾကတာပါ။ တစ္ေယာက္က ေမတၲာရပ္၀န္း မီးဖုိးေဆာင္ပုိင္ရွင္ မမလု ပါ။ ေနာက္ထပ္ တစ္ေယာက္ကေတာ႔ ညီမေလး ေမဇင္ပါ။ ဒီႏွစ္ေယာက္လဲ အေဖမတူ အေမကဲြ အမႊာပူး ညီအစ္မေတြေပါ႔။ ဟီးဟီး။ ညီမေလးျမဴးက ဘေလာ႔ဂါ ေမာင္ႏွမေတြအတြက္ ေမြးေန႔လက္ေဆာင္ဟင္းေလးေတြ တင္ေပးတာနဲ႔ ကြ်န္မလဲ ျမဴးေလးရဲ႕အတုကုိ ခုိးၿပီး ေမြးေန႔လက္ေဆာင္တင္ေပးလုိက္ပါတယ္ေနာ္။ အသက္ဘယ္ေလာက္ျပည္႔ၾကလဲလုိ႔ေတာ႔ ထည္႔မေရးေပးလုိက္ေတာ႔ဘူးေနာ္။ ေတာ္ေန အရုိက္ခံေနရမွာစုိးလုိ႔။ :D ။ ေမြးေန႔ရွင္မ်ား အသက္ ၁၂၀ ရွည္ေစေသာ္။


Happy Birthday all !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




ဂဏန္းခ်က္ စပ္စပ္ေလး သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။


အရည္ေသာက္ အဖတ္စား ခ်က္ထားပါတယ္။


အိုးလုိက္ ခ်ထားေပးတယ္ေနာ္။ အားမနာတမ္း သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။


ခ်က္နည္းက လူပ်ဳိသုိးႀကီးရဲ႕ ခ်က္နည္းကုိ တစ္ေသြမတိန္းလုိက္နာၿပီးခ်က္ထားပါတယ္ေနာ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီကုိ ဒီလုိ အရင္ဆီသတ္ထားလုိက္ပါတယ္။


ဂဏန္းေတြကုိ ေရနဲ႔ျပဳတ္ထားပါတယ္။

ဂဏန္းေတြကုိ ေရေဆးၿပီး လက္မေတြကုိ ထုေထာင္းထားပါတယ္။


ဂဏန္းခ်က္ အတြက္ လုိအပ္ေသာအရာမ်ား

ဂဏန္း (မိမိႀကိဳက္ရာ ဂဏန္း ခ်က္ႏုိင္ပါတယ္ေနာ္။ ေပ်ာက္က်ားလုိအေကာင္ေတြလဲ ရွိလုိ႔ပါ။ ဒီေန႔ေရးလုိက္တာက လူ ၅ ေယာက္စာခ်က္အတြက္ပါေနာ္။ )
ျပင္းေတာ္သိမ္ရြက္ ၂ ခက္
ၾကက္သြန္နီ ၆ လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ ဥ
ငရုတ္သီးစိမ္း ၁၅ ေတာင္႔ ပါးပါးလွီးထားပါ။ ကြ်န္မေတာ႔ ခပ္ရွည္ရွည္ အေျမာင္းလုိက္လွီးလုိက္ပါတယ္။ (ဒီမွာက ငရုတ္သီးအနီေထာင္႔က ပုိစပ္ပါတယ္။ အစိမ္းေထာင္႔က အနံ႔ေမႊးပါတယ္။ အစပ္မႀကိဳက္လဲ ေလ်ွာ႔ထည္႔ႏုိင္ပါတယ္ေနာ္)
မန္က်ည္းမွည္႔ ကြမ္းသီးလုံး ၂ လုံး ေလာက္ (ေရေႏြးနဲ႔ စိမ္ထားၿပီး အႏွစ္ရည္လုပ္ထားပါ။)
ကုလားေလး မဆလာ
ငံျပာရည္


ဂဏန္းခ်က္နည္း

ဂဏန္းေတြကုိ ေရေသခ်ာေဆးၿပီး လက္မေတြကုိ ေထာင္းလုိက္ပါတယ္။ ဂဏန္း လက္မေတြက စားတဲ႔အခါ ကိုက္ေနရတာမာေနမွာစုိးလုိ႔ပါ။ ဂဏန္းမွာပါတဲ႔ အဆီအႏွစ္ေတြကုိ ပန္းကန္သတ္သတ္နဲ႔ ဖယ္ထားလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေရထည္႔ၿပီး ျပဳတ္ထားလုိက္ပါ။ ေရကေတာ႔ မိမိလုိသေလာက္ထည္႔ပါေနာ္။ ကြ်န္မကအရည္မ်ားမ်ားနဲ႔ ႀကိဳက္လုိ႔ အရည္ကုိမ်ားမ်ားထည္႔လုိက္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ ကုိ အခြံခြာၿပီး ေလးျခမ္းစိတ္ စိတ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကုိလဲ အခြံခြာၿပီး အလုံးကြဲေလာက္ေအာင္ပဲ ေထာင္းထားပါ။ ဂဏန္းခ်က္ထဲ ထည္႔ဖုိ႔ ဆီသတ္ေတာ႔မယ္ေနာ္။ ခ်က္သတ္မယ္႔အုိးတင္လုိက္ပါ။ ဆီ အနည္းငယ္ ထည္႔ပါ။ ဆီက်က္လာရင္ ေထာင္းထားတဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ႔ ေလးျခမ္းစိတ္ထားတဲ႔ ၾကက္သြန္နီကုိ နည္းနည္းအိေအာင္အထိေၾကာ္ေပးပါ။ ပန္းကန္သတ္သတ္နဲ႔ဖယ္ထားတဲ႔ ဂဏန္းအဆီအႏွစ္ကုိထည္႔လုိက္ပါ။ အနံ႔ေမႊးသြားပါလိမ္႔မယ္။ ၿပီးရင္ မန္က်ည္းမွည္႔ရည္ထည္႔ပါ။ ျပင္းေတာ္သိမ္ရြက္ ၂ ခက္ကုိ အရြက္ေျခြၿပီး ထည္႔ပါ။ ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမွဳန္႔ ထည္႔ပါ။ ဆားထက္ ငံျပာရည္နဲ႔ခ်က္တာ ပုိေကာင္းပါတယ္ေနာ္။ ဆားထည္႔လဲ ရပါတယ္။ ဆားနည္းနည္း ငံျပာရည္နည္းနည္းဆီထည္႔ေပါ႔။ ဆီေလးျပန္လာရင္ ကုလားေလး မဆာလာထည္႔ပါ။ ပါးပါးလွီးထားတဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းထည္႔လုိက္ပါ။ ဆီသတ္လုိ႔ၿပီးပါၿပီရွင္။ ၿပီးရင္ ဂဏန္းျပဳတ္အုိးထဲသုိ႔ ထည္႔လုိက္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ဆူေနေအာင္တည္ထားလုိက္ပါ။ အေပါ႔ အငန္႔ ျမည္းၾကည္႔ပါ။ အခ်ဥ္အငံ ထပ္ထည္႔ခ်င္လဲ ထည္႔ပါအုံးေနာ္။ အရည္ေသာက္ အဖတ္စား ဂဏန္းခ်က္ ရပါၿပီရွင္။ လူပ်ဳိသုိးႀကီးကေတာ႔ ထမင္းနဲ႔ စားတာထက္ ၀ီစကီနဲ႔ ျမည္းတာ အေကာင္းဆုံးလုိ႔ ေျပာပါတယ္။ ဒီအတုိင္းေလးစားလဲေကာင္းပါတယ္။ ကဲ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးေနာ္။

-------------


ၾကက္ေၾကာ္ ကြ်တ္ကြ်တ္ေလး (အသားေကာ အရုိးေကာ အားလုံးေၾကာ္ထားေပးတယ္ေနာ္)

-------------


၀က္ဦးေႏွာက္ေၾကာ္ ေပ်ာ႔စိစိ

-------------


အာလူး ကတ္သလစ္ေၾကာ္ ကြ်တ္ကြ်တ္ေလး (ဒါေတာ႔ ညီမေလးေႏြးေနျခည္အႀကိဳက္ထင္တယ္ေနာ္)

-------------


အားျဖစ္ေစမယ္႔ မွဳိစြပ္ (Mushroom soup)

------------

အသီးအႏွံ နဲ႔ အခ်ဳိပြဲကေတာ႔ ဟုိေန႔က အျပင္မွာသြားစားတဲ႔ဟာ တင္ေပးလိုက္တယ္ေနာ္။



အသီးအႏွံ ထုတ္ထုိး (စေတာ္ပယ္ရီရုိးရုိး နဲ႔ စေတာ္ပယ္ရီ ေခ်ာကလက္စိမ္၊ စပ်စ္သီးရုိးရုိးနဲ႔ စပ်စ္သီး ေခ်ာကလက္စိမ္၊ ယုိယုိ႔ ေပ်ာ႔စိစိ နဲ႔ ယိုယို႔ ေခ်ာကလက္စိမ္၊ ဆမ္းကစ္သီး တစ္စိတ္၊ နဂါးေမာက္သီးတစ္စိတ္၊ ဖရဲသီး တစ္စိတ္၊ ခ်ိစ္ကိတ္၊ ေခ်ာကလက္ကိတ္ နဲ႔ ေက်ာက္ေက်ာ တုိ႔ပါေနာ္)


စေတာ္ပယ္ရီ ေရခဲမုန္႔ (ထူးေရခဲမုန္႔ေတာ႔ ဟုတ္ဘူးကြယ္)


အားလုံး က်န္းမာ ခ်မ္းသာၾကပါေစရွင္။

13 comments:

naychi said...

မမမိုးေရ ေက်းဇူးတင္လိုက္တာ..
မႀကိဳက္တာ တခုမွမပါဘူး။။ ေက်းဇူးပါ မမရယ္။


အခုလို ေမာင္ႏွမေတြကို ခ်က္ေကြ်းတဲ့ မမရဲ႕ ေစတနာေၾကာင့္ ရာသက္ပန္ ကိုယ္ေတာ္ႀကီးရဲ႕ အခ်စ္ရဆုံး ထမင္းအိုးေလးျဖစ္ပါေစ မမမိုးေရ။

ေႏြးေနျခည္

လုလု said...

ညီမေလးေရ ႕ ႕ ႕
ေမြးေန႕မွာ အမွတ္တရခ်က္ေကၽြးတဲ့အတြက္ ေက်းဇူးအထူးတင္ရွိပါတယ္ေနာ္။
အကုန္ၾကိဳက္တယ္။
ကုိယ္ေတာ္ၾကီးနဲ႕လည္း ရာသက္ပန္ေပ်ာ္ရႊင္ၾကည္ႏူးႏုိင္ပါေစေနာ္။
ခ်စ္တဲ့
လုလု

MrDBA said...

မန္းၾကီး ဒီတစ္ခါေတာ့ အိမ္ကိုဘဲ လာေတာ့မယ္ဗ်ာ ေနာ္ .....

Yu Ya said...

ဂဏန္းဟင္းေတြေကာ.. တစ္ၿခားဟင္းေတြေကာ စိတ္ကူးနဲ႔ ယူသြားပါတယ္ အစ္မမိုးေရ..

yu ya

သီဟသစ္ said...

ေက်းဇူးတစ္၀က္တင္သြားပါေၾကာင္း
ကုိကုိ MK နဲ႔ မုိးေကာင္းသူတုိ႔ေရ

က်န္တစ္၀က္ကုိေတာ့ တကယ္ေကြ်းတဲ့ အခါတင္ပါမည္

:)

ေမြးေန႔ဆုေတာင္းအတြက္ ေက်းဇူးပါ

ခင္မင္စြြာျဖင့္
သီဟသစ္

subuueain said...

ဂဏန္းဟင္းစပ္စပ္ေလး စားခ်င္တယ္ဗ်ိဳ ့။

ကိုလူေထြး said...

ေမြးေန႕ရွင္ေတြက အသက္ ၁၂၀ စီရွိၾကျပီကိုး...

ကဏန္းေတြကေတာ့ စားခ်င္စရာ...

းဝ)

Anonymous said...

ေမြးေန ့ရွင္မ်ားအားလံုးကိုဆုေတာင္းေပးလိုက္တယ္
ထာ၀ရေပ်ာ္ရႊင္ေသာဘ၀ကိုပိုင္ဆိုင္ႏိူင္ပါေစ
ခ်စ္ေကြ်းတဲ့ မမေလးေရာ မႊာမႊာပူးပူးေတြတပံုၾကိးရပါေစ
ကိုယ္ေတာ္ၾကီးလဲ ျမန္ျမန္အေဖၾကီးျဖစ္ပါေစ
ဟီဟီဟီဟီဟီဟီဟီဟီးးးးးးးးးးးး


ခ်စ္တဲ့
ျမဴးေလး

ေမဇင္ said...

မမေရ........... ေမာလုိက္တာ.... က်န္ေသးလား...ေနာက္က်သြားတယ္...။ ဟာ.... အၾကိဳက္ပဲ ... ေနာင့္ ဂဏန္းရမ္းၾကိဳက္ပဲ... Choachu kaung park ထဲမွာ သြားသြားစားျဖစ္တယ္.... ၾကိဳက္လို႕ တမင္သြားစားတာ.. ကုိယ့္ဘာသာေတာ့ မခ်က္တတ္ဘူး...။ ခ်က္နည္းေလး ေျပာျပမယ္ဆိုလုိ႕ ေပ်ာ္လုိက္တာ...။ ေသခ်ာမွတ္ထားျပီး စမ္းခ်က္မယ္..။ အဟဲ..
ဒါနဲ႕ မမလုလု နဲ႕ ေနာင့္ ေမြးေန႕တူတာ မသိလုိက္ဘူးေတာ့ ခုမွ သိတယ္... း)

ေက်းဇူးေနာ္...မမ...။

ေမေလး said...

မမေရ ေၿပးလာတာ တုန္ပီတဲ႔။
ဟင္႔
ထပ္ခ်က္ေပး
ၿပီးရင္ ဖုန္းဆက္လုိက္ေနာ္

neking said...

အမဆီလာရင္ကြ်န္ေတာ့္အၾကိဳက္ေတြခ်ည္းပဲ။ဂဏန္းမစားရတာၾကာၿပီ။အားရပါးရသံုးေစာင္သြားပါတယ္ဗ်ာ

ေက်ာပိုးအိတ္ said...

ေမြးေန ့ရွင္မ်ားနဲ ့ထပ္တူ စားသြားတယ္။

အကုန္ဘဲေနာ္။ ဘာတစ္ခုမွ မခ်န္ထားဘူး။
စံုတြဲလာစားသြားတယ္။
း)

စံုတြဲလို ့သာ ေအာ္ေအာ္ေနရတာ တကယ္ေတာ့ တစ္ေယာက္ထဲ လာလာစားေနရတာ။
အဟင့္

ေက်ာပိုးအိတ္ said...

ေမ့လို ့ေမ့လို ့

၀က္ဦးေဏွာက္ ပါဘူး။ စားဘူး။ ၾကိဳက္ဘူး။
း)