Tuesday, August 25, 2009

ငါးရံေျခာက္ စပ္စပ္ခ်က္

တစ္ခ်ဳိ႕ရက္လဲ ဘာခ်က္စားလုိ႔ ဘာခ်က္စားရမွန္းမသိဘူး။ ဒါေတာင္ အသားမ်ဳိးစုံစားလုိ႔ ေတာ္ေသးတယ္ ေျပာရမယ္။ ၾကက္သားကလဲ မစားခ်င္။ ၾကက္သားကလဲ ဗမာၾကက္မဟုတ္ေတာ႔ စားရတာက ေပါ႔ေတာ႔ေတာ႔နဲ႔။ ဆီျပန္ခ်က္ေတြ ခ်က္မစားဘဲနဲ႔ အေၾကာ္အေလွာ္ေတြလုပ္စားအုံးမွ။ ဒါနဲ႔ ငါးရံေျခာက္ တစ္ျပားက်န္ေသးတာကုိ သတိရတယ္။ အိမ္ကပါးထားတာ။ ေနာက္ဆုံးလက္က်န္ ငါးရံေျခာက္ကုိ ဒီတစ္ခါ ခ်က္စားလုိက္ပါတယ္။ ၿပီးတဲ႔ တစ္ခါတုံးက ေၾကာ္ၿပီး ေထာင္းတာမာတာနဲ႔ ဒီတစ္ခါ တစ္မ်ဳိးခ်က္စားလုိက္ပါတယ္။ ဆီနည္းနည္း အရည္က်ဲက်ဲေလးနဲ႔ စပ္စပ္ေလးခ်က္လိုက္တယ္။ ၿပီးေတာ႔ ခ်ဥ္ေပါင္ရည္က်ဲဟင္းရည္နဲ႔ တြဲစားလုိက္ပါတယ္ေနာ္။ အားမနာတမ္း သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။



ငါးရံေျခာက္ စပ္စပ္ခ်က္


ခ်ဥ္ေပါင္ရည္က်ဲ ဟင္းရည္ (ပုဇြန္ေျခာက္ ငပြေလးေတြကို ခပ္ထားပါတယ္။ မဆုိးဘူးေသာက္လုိ႔ေကာင္းတယ္။)

ငါးရံေျခာက္အတြက္ လုိအပ္ေသာအရာ

ငါးရံေျခာက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂ လုံး
ၾကက္သြန္နီ ၂ လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ တက္
ငရုတ္သီးစိမ္း ၅ ေတာင္႔
ဗမာ နံနံ အနည္းငယ္


ငါးရံေျခာက္ စပ္စပ္ခ်က္နည္း

ငါးရံေျခာက္ကုိ ေရစိမ္ထားၿပီး အေနေတာ္ အတုံးေလးေတြ တုံးပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီကုိေထာင္းထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ ပါးပါးလွီးထားပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းကုိလည္း ပါးပါးလွီးထားပါ။ ခ်က္မယ္႔အုိးတည္ပါ။ ဆီအနည္းငယ္ထည္႔ပါ။ ဆီက်က္လာရင္ ေထာင္းထားတဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴနီကို ဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီမ်ား အေရာင္နည္းနည္း နီလာရင္ လီွးထားတဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိထည္႔ပါ။ အေရာင္တင္မွဳန္႔အနီထည္႔၊ ဆားထည္႔၊ အခ်ဳိမွဳန္႔ထည္႔ပါ။ ဆီျပန္လာေအာင္ထားပါ။ ဆီျပန္လာရင္ တုံးထားေသာ ငါးရံေျခာက္ကုိထည္႔ပါ။ ၃ မိနစ္ေလာက္ ခဏလုံးလုိက္ပါ။ ၿပီး ေရေႏြးအနည္းငယ္ထည္႔ပါ။ (အရည္ စပ္စပ္ေလးနဲ႔ စားခ်င္လုိ႔ ေရေႏြးနည္းနည္းထည္႔လုိက္တာပါ။ ဆီျပန္စားလဲရပါတယ္ေနာ္။) ဆူလာေအာင္ထားလုိက္ပါ။ ဆူလာၿပီဆုိရင္ေတာ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းထည္႔၊ နံနံပင္ကုိ ထည္႔အုပ္ၿပီး မီးဖုိေပၚကခ်ႏုိင္ပါၿပီရွင္။ ငါးရံေျခာက္ခ်က္နည္း ရပါၿပီရွင္။ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။

20 comments:

Yu Ya said...

ငါးရံေၿခာက္ စပ္စပ္ခ်က္ေလးကို ရႈးရွဲရႈးရွဲၿဖစ္ေအာင္ စားသြားပါတယ္ခင္ဗ်။

yu ya

subuueain said...

ငါးရံ ့ေၿခာက္ဟင္းကို အႏွစ္ေလးနယ္စားရတာ အရမ္းၾကိဳက္တယ္။ အိမ္မွာဆို တမာခ်ဥ္ေပၚခ်ိန္ဆို တမာခ်ဥ္နဲ့တို ့တယ္။ ခ်ဥ္ေရေလးလည္းေသက္သြားပါတယ္။ မမိုးနဲ့အၾကိဳက္ခ်င္းေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားတူမယ္နဲ့တူတယ္။ အစပ္ၾကိဳက္တာခ်င္း။ ဗမာအစာကိုပိုၾကိဳက္တာခ်င္းေလ

JuneOne said...

ဗိုက္ဆာခ်ိန္လာဖတ္မိရက္သားၿဖစ္ေနတယ္။ဂလု

မီယာ said...

ငါးရံ႕ေျခာက္ေတာင္ လြမ္းလာၿပီ...
ငါးေျခာက္နဲနဲပဲ ပါလာလုိ႔ ႏွေျမာေနတာ... စမ္းၿပီး ခ်က္ၾကည့္ဦးမယ္။

ကိုလူေထြး said...

မိုးေကာင္းသူတို႕ကေတာ့ ဘယ္ေတာ့မွ မရိုးေစရဘူးေနာ္...

းဝ)

ျမစ္က်ဳိးအင္း said...

ညအိပ္မေပ်ာ္လို႔ ဗိုက္ဆာေနတာ အခ်ိန္မွားျပီး လာမိျပီး အခုဗိုက္ပိုဆာသြားျပီ အမေရ။

(၀န္ခံခ်က္။ တကယ္စားခ်င္စိတ္ ျဖစ္ေပၚေနပါေၾကာင္း)

ေက်ာပိုးအိတ္ said...

မမေရ မမေရ မမေရ မမေရ

စပ္လို ့ေရေတာင္းေနတာေနာ္။
အဟိ

ခ်စ္တဲ့
ေက်ာပိုးအိတ္

စႏၵကူး said...

ငါးေျခာက္ထဲမွာငါးရံ႔ကို အၾကိဳက္ဆံုးဘဲ..
အသားနဲ႔ေတာင္လဲစားႏိုင္တယ္သိလား...
စပ္စပ္ခ်က္တာ မစားဖူးေသးဘူး...
ဟူးးဟူးးးးး ဒီအရြယ္ေရာက္ေနပီ မစားဖူးေသးတာ ေတြအမ်ားၾကီးဘဲ....
အနဲဆံုးေတာ့ ပံုေလးငမ္းလို႔ရတယ္.. ခ်က္နည္းေလး လဲမွတ္ထားလို႔ရတယ္..
ေက်းဇူးေနာ္္ ..ေနာ္္္္

Vista said...

အေသၾကိုက္တဲ့ဟင္းပါ မမရယ္ ဟင့္

ေမေလး said...

ငါးရံ႔ေၿခာက္ ႏွစ္ဖတ္ ႏွိဳက္စားၿပီး ခ်ဥ္ဟင္း ႏွစ္ဇြန္းေသာက္သြားတယ္ မမေရ

ေမဇင္ said...

မမ ေနာင့္ မွာ ငါးရံ႕ေျခာက္ေတြ ရွိတယ္ အိမ္က ပို႕ထားတာ... ကင္ ပဲစားတတ္တယ္..ဒီမွာက ကင္ဖုိ႕ လဲ အဆင္မေျပတာနဲ႕ ဒီတုိင္းထားထားတာ... ခုေတာ့ အိုင္ဒီယာ ရျပီကြယ္... ေက်းဇူးပဲမမ.. ခ်က္နည္းေလး ေရာ ဆိုေတာ့... ေကာင္းလုိက္တာ..ေနာင့္ လိုက္ခ်က္မယ္..။

ဂ်ာမုန္းဒန္ said...

စားမယ္ဗ်ိဳ႔။
အစပ္ဆိုဂ်ာမုန္းတို႔အၾကိဳက္ပါရွင္။

စူးနွယ်လေး said...

ေကာင္းတယ္ ႀကိဳက္တယ္
တမာ႐ြက္၊ ဆလပ္႐ြက္နဲ႔ တို႔ရင္ ႐ွယ္ပဲ

ငွက္ငယ္ေလး said...

ညေလးလည္းမ်ားၾကီးလာစားသြားတယ္ :D

ခေရညိဳ said...

အမ်ားၾကီး စားသြားပါတယ္။ အမေလး စပ္လိုက္တာ ။
ခေရညိဳ ဆီလာလည္ျပီ လိုတာေျပာေပးပါအုန္း။
http://khayaynyo.blogspot.com/

neking said...

မစားရတာၾကာၿပီ...ပံုၾကည့္ယံုနဲ႔အရသာေကာင္းမွန္းသိတယ္ေနာ္...ဟဲဟဲ..

သိဂၤါေက်ာ္ said...

ေကာင္းမယ့္ပံုပဲ
ၾကိဳက္တယ္...။
ကိုယ္ဟာကိုယ္သာ မခ်က္ခ်င္တာ၊ သူမ်ားခ်က္တာ အားလံုး စားခ်င္တယ္။

rose of sharon said...

ငါးရံ႕ေၿခာက္ေလးလြမ္းလိုက္တာ

ေက်ာ္ႏွင္းဆီလြင္ said...

မေရခုတေလာအေမခ်က္တဲ႕ဟင္းေတြလြမ္းေနတာ။
ငါးရံ႕ေၿခာက္ဘယ္ဆိုင္မွာသြား၀ယ္ၿပီးခ်က္စားရမလဲ စဥ္းစားေနတယ္
:D

ေမသစၥာေမာင္ said...

ပံုေလးေတြၾကည့္ၿပီး ဗိုက္ေတာင္ဆာလာၿပီကြယ္ :D