ၿပီးခဲ႔တဲ႔ ေသာၾကာေန႔ ညေနကေပါ႔။ မင္းသားတုိ႔ ဖုန္းဆက္လာတယ္။ တစ္ခုခုလုပ္စားၾကမယ္တဲ႔။ ဘာလုပ္စားၾကမလဲေပါ႔။ ကြ်န္မလဲ အိမ္မွာ ရွိတာ မွန္သမွ်ရြတ္ျပတယ္။ ဒီေတာ႔ ဂဏန္းခ်က္စားမယ္ေပါ႔။ ဂဏန္းခ်က္ ဓာတ္က်ေနၾကတယ္။ လူပ်ဳိသုိးႀကီး နည္းအတုိင္းခ်က္တာ အေကာင္းလြန္သြားလုိ႔လားမသိဘူး။ စားေကာင္းတယ္တဲ႔။ အမွတ္ေတြရေနတယ္။ ဟီးဟီး။ အရည္ေလးနဲ႔ခ်က္ေတာ႔ တစ္မ်ဳိးစားလုိ႔ေကာင္းပါတယ္။ ခ်က္နည္းကေတာ႔ ဟုိတစ္ခါတုံးက ေရးထားၿပီးလုိ႔ မေရးေပးလုိက္ေတာ႔ဘူးေနာ္။ ခ်က္နည္းက ဒီမွာ ေရးဖူးပါတယ္ရွင္။
ဒီေန႔မွာ ထူးထူးျခားျခားခ်က္စားျဖစ္တာက ခရုခ်က္ပါ။ မင္းသားတုိ႔၀ယ္လာတာ။ ၿပီးေတာ႔ မင္းသားက မစားဘူး။ စားဖုိ႔ ေနေနသာသာ ထိေတာင္ မထိရဲဘူး။ မင္းသား သတိၲရွိပုံမ်ားေနာ္။ အဟီး ေျပာေတာ႔ဘူး။ ခရုခ်က္တာေတာ႔ ကြ်န္မလဲ အရုိးသီးခ်င္းထဲကလုိ ရွိတာ အကုန္ပစ္ထည္႔ၿပီး ခ်က္လုိက္ပါတယ္။ ဒီခရုခ်က္ရဲ႕ အရသာက ျပည္ႀကီးငါး(ေခၚ)ကင္းမြန္ စားရတဲ႔အရသာနဲ႔ တူပါတယ္။ အထူးသျဖင္႔ ျပည္ႀကီးငါးရဲ႕လက္ေတြစားရတဲ႔ အရတာနဲ႔ ပုိတူသလားလုိ႔။ စားရတာေတာ႔ ေကာင္းပါတယ္။ ဒါေပမယ္႔ ခရုတစ္ေကာင္စားဖုိ႔ တစ္နာရီေလာက္ ၾကာမည္ထင္ပါသည္။ သြားၾကားထုိးတံနဲ႔ ေခ်ာ႔ ေခ်ာ႔ၿပီး ေကာ္ထုိးမွ ထြက္လာပါတယ္။ ပထမ ေလး ၊ ငါးေကာင္ေလာက္ကေတာ႔ တစ္ေကာင္လုံး ထြက္မလားေသးပါဘူး။ စိတ္ရွည္ရွည္နဲ႔ ေကာ္ထုိးမွ ရပါတယ္။ အလြန္ အင္မတန္ ခက္ခက္ခဲခဲ စားရတဲ႔ ခရုပါ။ စားဖူးသမွ်ခရုထဲမွာ စားရတာ အခက္ဆုံးျဖစ္မယ္ ထင္ပါတယ္။ စားတဲ႔သူ ၈ ေယာက္ထဲမွာ ကြ်န္မ မုိးေကာင္းသူသာလွ်င္ ခရုတစ္ေကာင္လုံး ထြက္လာေအာင္ ေကာ္ထုိးႏုိင္ပါတယ္။ က်န္တဲ႔သူမ်ားေတာ႔ အပုိင္းအျပတ္ေလးပဲ ရပါတယ္။ မုိးေကာင္းသူတုိ႔ ေတာ္ပုံမ်ားေနာ္။ အဟဲ ခ်ီးမြမ္းခမ္းထုတ္လုိက္အုံးမယ္။ အမွန္တကယ္က အစားအေသာက္မီးလုိေတာက္တဲ႔သူမို႔ပါ။ :D
ေအာ္............ ခရုခ်က္ နဲ႔ ဂဏန္းခ်က္ နဲ႔ အားၿပိဳင္ၾကရာမွာ ဂဏန္းခ်က္တာတင္ အႏုိင္ရရွိသြားပါေၾကာင္း။
ပုိ႔စ္တင္တာ နည္းနည္းက်ဲသြားလည္း လာလည္ၾကသူအားလုံးကုိ အထူးေက်းဇူးတင္ပါေၾကာင္း။
ခရုခ်က္ နဲ႔ ဂဏန္းခ်က္ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။
သီးစုံကိတ္ (အခ်ဳိပဲြေပါ႔)
ဂဏန္းခ်က္ တစ္အုိးလုံးအကုန္ ခ်ျပထားေပးပါတယ္။ ကုန္ရင္ ဧည္႔သည္ေတြ ျပန္ေအာင္လုိ႔။
ခရုခ်က္ (ၾကက္သြန္ျဖဴ နီရယ္၊ ငရုတ္သီးေဆာ႔ရယ္၊ ယိုးဒယား green curry paste ရယ္၊ ပဲပုတ္အငန္ရယ္၊ ခရုဆီရယ္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ရယ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းရယ္ ရွိတာ အကုန္ထည္႔ခ်က္ထားပါတယ္။ ဘာခ်က္နည္းလုိ႔ ေျပာရမွန္းမသိပါ)
အလှ
-
မနက်အာရုံဦးအလှ
မနက်က ၃:၃၀ ထပြီး တောင်တက်ဖို့ ပြင်ဆင်တယ်။
အိမ်အနီးအနားကတောင်ဖြစ်လို့ ၄:၃၅ မှာ ရောက်တယ်။
မနက်က သိပ်လှတယ်နော်၊
လွမ်းကြောင်း သတိရကြောင်...
4 months ago
12 comments:
ညီမေလးေရ..
ငယ္ငယ္က ခရုခ်က္ကေလးကို ဆီတိုဖူးေလးနဲ႔ အရည္
က်ဲေလးခ်က္တာ အရမ္းၾကိဳက္တယ္ေလ။ မစားရတာ
ကခ်င္ျပည္နယ္က ေျပာင္းလာျပီးကတည္းကဆိုေတာ႔
အနွစ္ ၂၀ ေက်ာ္ၾကာေပါ႔။ မမက ၾကိဳက္တယ္ သိလား။
စားခ်င္လိုက္တာ။ ဟုတ္တယ္ စားေနမက်တဲ႔သူေတြက
ေတာ႔ စားတတ္မွာ မဟုတ္ဖူးထင္ရဲ႕။
သြားရည္က်သြားပါတယ္ ညီမေရ။
အေၾကြးစာရင္ဖတ္သြားတယ္. း)) ေအးေအးမွေရးေပးပါ။
အလ်ွင္မလိုပါဘူး။ ဘယ္လို ဘယ္လို ေတြ႔ခဲ႔ၾကတယ္ေပါ႔။
ဒါေလးပါပဲ။ း)
ညီမေလးေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ။
ပုဇြန္ေျခာက္ဘူးၾကီးျမင္တိုင္း ပိုသတိရမိေနတယ္ သိလား။ း)))
မမ၀ါ
စားခ်င္လာၿပီ။ မစားျဖစ္တာၾကာၿပီ...
ႏွစ္ခုလံုးၾကိဳက္ေပမဲ့ နည္းနည္းဘဲစားရဲတယ္။ ေခါင္းေနာက္လို ့။ သြားရည္ဘဲက်သြားပါတယ္ :))
ထိပ္ျဖတ္ျပီးခ်က္စား ရတာ မႉတ္ဘူးလား ဟင္..
ဒါဆို ဆြဲထုတ္လို ့ပိုလြယ္မယ္ ထင္တယ္ေနာ္
တအိုးလံုးတူးျပီေဟ့ မည္းရင္ ခရုခ်က္ပဲ... း)
ကိုလူေထြးလဲ ခရုနဲ႕ ကဏန္းယွဥ္ရင္ ကဏန္းပဲ စားမွာပါ...
းဝ)
:(မတည္႔လို႔ မစားရဘူး။
ရွယ္ပဲ... ခ႐ုစြပ္ျပဳတ္ကုိ ေ႐ွာက္႐ြက္ င႐ုပ္ေကာင္း ခပ္ၿပီး ရာသီဥတု ေအးေအးမွာ ေသာက္ရတာ သတိရတယ္။ ဂဏန္းေရာ ခ႐ုေရာ မခ်က္တတ္ဘူး။ ေနာက္မွပဲ ခ်က္နည္း လာဖတ္မယ္။ :)
ခ႐ုမႀကိဳက္လို႔ ဂဏန္းပဲစားသြားတယ္
ဂဏန္းေတာ႔ တအားႀကိဳက္
ဟင့္ ခ်က္တတ္ဘူး အဲ့ဒါေတြ... ဒြတ္ခပါပဲ...
အဲ့ဒီခရုကို ဘယ္လိုမ်ား ရေအာင္ေကာ္ပါလိမ့္ေနာ္... ပညာခန္းကိုေတာ့ ေလးစားသြားၿပီ....
မမမိုးေရ။
ဂ်ာမုန္းသတိရစြာနဲ႔လာစားသြားတယ္ေနာ္
ခရုခ်က္ကိုအရမ္းၾကိုက္တယ္.
ခ်က္စားအံုးမယ္။
အားလံုးေကာင္းတာမို႔တစ္ခုမက်န္စားသြားတယ္သိလား။
ခ်စ္တဲ့
ညီမဂ်ာမုန္း
မမ၀ါ
အေၾကြးဆပ္မယ္ေနာ္။ ျဖည္းျဖည္းေပါ႔။ :D
ွ့Shinlay
ဒီကေနပဲ သုံးေဆာင္သြားပါေနာ္။
စုဘူး
သြားရည္ေတြ က်ေနတာေတြ႔တယ္ေနာ္။ :D
မီးမီးခ်စ္
ထိပ္ျဖတ္ၿပီးခ်က္စားရတဲ႔ ခရုက ဒီခရုဟုတ္ဘူး။ ထိပ္ျဖတ္ခ်က္ထားတဲ႔ ခရုကုိ ေနာက္ေန႔ တင္အုံးမယ္။
ကုိလူေထြး
ဂဏန္းဟင္းပုိႀကိဳက္တယ္ေပါ႔။ ဒီေရာက္ရင္ လက္တုိ႔လုိက္ပါ ခ်က္ေကြ်းပါမယ္ေနာ္။
ThuHninSee
seafood နဲ႔ တည္႔ဘူးလားဟင္။
Pablo (yo)
Thank you so much for visiting my blog.
မီယာ
ကြ်န္မေတာ႔ ဂဏန္းဟင္း ခ်က္တတ္ေနၿပီ။ ခရုက ပထမဆုံးဆုိေတာ႔ သိပ္မေကာင္းေသးဘူး။ :D
စူးႏြယ္
ကြ်န္မနဲ႔ ႀကိဳက္တာေတြ တူတာမ်ားတယ္ေနာ္။
စိမ္း
အစားအေသာက္ မီးလုိေသာက္တဲ႔သူဆုိေတာ႔ ခရုကုိ ေကာ္တတ္သြားတယ္။
ညီမ ဂ်ာမုန္းဒန္
ခရုခ်က္ႀကိဳက္တယ္ဟုတ္။ ကခ်င္ခ်က္လုိ စားခ်င္တာ။ မ်ွစ္ခ်ဥ္နဲ႔ ဆန္ေလွာ္နဲ႔ေလ။ ေနာ္။
ခရုေရာ ဂဏန္းပါ ႏွစ္ခုစလံုးကို ႀကိဳက္လို႔ စားသြားပါတယ္။
Post a Comment