Friday, February 27, 2009

ၾကက္သားကခ်င္ခ်က္



လုိအပ္ေသာအရာ
ၾကက္သား (သုိ႔) ၾကက္ရုိး
ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ဂ်င္း ၊ မက္လင္ဖက္ေျခာက္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း
ဗမာနံနံ၊ ပင္စိမ္း၊ ရွမ္းနံနံ၊ ဖက္ဖယ္ရြက္

ခ်က္ျပဳတ္ပုံ
ၾကက္သားကုိ အတုံးေသးေသးတုံးထားၿပီး ဆား၊ အခ်ိဳမုန္႔၊ ဆႏြင္း အနည္းငယ္ထည္႔ၿပီးနယ္ထားပါ။ ကြ်န္မက အရုိးခ်က္တာ ပုိႀကိဳက္လုိ႔ အရုိးမ်ားမ်ားနဲ႔ခ်က္ထားတယ္။ ၾကက္သြန္နီ ၂ လုံး ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ တက္၊ ဂ်င္း လက္တဆစ္ကုိ ေထာင္းပါ။ ဗမာနံနံ၊ ပင္စိမ္း၊ ရွမ္းနံနံ၊ ဖက္ဖယ္ရြက္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းတုိ႔ကုိ ေတာက္ေတာက္ စင္းထားပါ။ ကြ်န္မကေတာ႔ ဗမာနံနံနဲ႕ ဖက္ဖယ္ရြက္ပဲ ၀ယ္ထားတာ ရွိလုိ႔အဲဒီ ၂ မ်ဳိးနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းပဲ ေတာက္ ေတာက္စင္းထားတယ္။ ခ်က္မယ္႔အုိးထဲသုိ႔ ဆီနည္းနည္းပဲထည္႔ပါ။ ဆီက်က္ရင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ဂ်င္း တုိ႔ကုိ ဆီသတ္ပါ။ ၿပီးၾကက္သားထည္႔ပါ။ ၅ မိနစ္ေလာက္ လုံးထားပါ။(ခဏထားေပးပါ လုိ႔ ေျပာတာပါ)။ အရည္ေသာက္ အဖတ္စားခ်က္မွာမို႔လုိ႔ ေရေႏြးလုိသေလာက္ထည္႔ပါ။ ဆူေနေအာင္တည္ထား ပါ ေလ။ ဆားနဲ႔ အခ်ိဳမုန္႔ကေတာ႔လုိအပ္ရင္ေတာ႔ထည္႔ပါ။ ၾကက္သားဟင္းရည္ဆူပြက္လာရင္ မက္လင္ဖတ္ေျခာက္ ၃ ဖတ္ေလာက္ထည္႔၊ ေတာက္ေတာက္ စင္းထားေသာ ဗမာနံနံ၊ ပင္စိမ္း၊ ရွမ္းနံနံ၊ ဖက္ဖယ္ရြက္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း တုိ႔ကုိထည္႔ၿပီး ခဏၾကာေအာင္တည္ထားေပးပါ။ အနံမ်ားေမႊးႀကိဳင္လာရင္ေတာ႔ ၾကက္သားကခ်င္ခ်က္ရပါၿပီ။
(ပုိၿပီးခ်ဥ္ခ်ဥ္စားခ်င္ရင္ေတာ႔ မက္လင္ဖတ္ေျခာက္ပိုထည္႔ေပးပါ။ မက္လင္ဖတ္ေျခာက္မရွိလဲ သံပရာသီးညစ္ထည္႔ေပးလဲ ရပါတယ္)

5 comments:

broken heart said...

ဒီဟင္းကို ေတာ့ အရမ္းၾကိုက္ ပါတယ္....

khaingzm said...

အမေရ.. မက္လင္ဖတ္ေျခာက္ဆိုတာ ဘာလဲဟင္.. ဖက္ဖယ္ရြက္ဆိုတာ ကေရာ.. ခ်က္စားခ်င္လို႔အမ.. ရိုးရာအစားအစာ ဆန္းဆန္းျပားျပား ေလးေတြခ်က္ရတာ ၀ါသနာပါတာမို႔ အမဘေလာ႔ေလးကို အရမ္းၾကိဳက္ပါတယ္.. :D

မိုးေကာင္းသူ said...

မက္လင္ေျခာက္က မက္လင္သီးကုိ အေျခာက္လွမ္းထားတာပါ။ ဖက္ဖယ္ရြက္ကုိ ဒီမွာ Lakas leave ဆုိေရးထားပါတယ္။ အစ္မ အရြက္ေတြကုိ ဓာတ္ပုံရွာၿပီး ပုိ႔စ္တင္ေပးပါအုံးမယ္ေနာ္။

m said...

is it laksa leaf, sis?

Hpaji Ningli said...

အစ္မ ရဲ႕ ထမင္းအိုး blogမွ ခ်က္ၿပဳတ္နည္းေတြ ဖတ္ၿဖစ္ပါတယ္။ သိတဲ႔ခ်က္နည္းေလးေတြကို ေ၀ငွတဲ့ အတြက္ ေက်းဇူးပဲေနာ္။ ကခ်င္တစ္ေယာက္အေနနဲ႔ ေၿပာၿပခ်င္ဒါေလး ရွိပါတယ္။ ကခ်င္ရိုးရာ အစားအစာေတြကို ဖက္နဲ႔ထုတ္ၿပီးစားပါတယ္.ဒို႔ကခ်င္ေတြ ၀က္သား၊ ႀကက္သား၊ ငါး ကခ်င္ခ်က္ေတြ အားလံုးကို အရည္ခမ္းခ်က္ပါတယ္။ ဒါေႀကာင့္ ႀကက္သားကခ်င္ခ်က္ကို အရည္ခမ္းခ်က္ ရင္ပိုၿပီးေတာ့ သင့္ေလ်ာပါတယ္။ အရည္ေသာက္အေနနဲ႔ေတာ့ ကခ်င္ပိန္းဥ ဟင္းရည္ အၿမဲပါပါတယ္။
မွတ္ခ်က္။ ။ကခ်င္ဟင္းအစစ္ အမ်ားစုမွာ ဆီအသံုး အလြန္နည္းပါတယ္။