Thursday, August 20, 2009

ကြ်န္မရဲ႕ Spaghetti (စပါကတီ)

Spaghetti လဲ ၿပီးခဲ႔တဲ႔ ပိတ္ရက္တုံးက လုပ္စားတာပါ။ လုပ္စားျဖစ္တဲ႔အေၾကာင္းအရင္းက ဘန္ေကာက္က ကုိယ္ေတာ္ႀကီးရဲ႕ သူငယ္ခ်င္းလာမယ္ဆုိတာနဲ႔ ညေနစာမခ်က္ဘူး။ သူငယ္ခ်င္းနဲ႔ အျပင္မွာစားမယ္ေပါ႔။ ဒီေတာ႔ ကြ်န္မလဲ မနက္စာပဲခ်က္ၿပီး ညေနစာကုိ ဘာမွ မခ်က္လိုက္ေတာ႔ဘူး။ ညေန ၆ နာရီ ၊ ၇ နာရီေလာက္ေတာင္ ရွိေနၿပီ သူငယ္ခ်င္းကလဲ ဖုန္းမဆက္။ ညေနစာခ်က္မယ္ဆုိလဲ ေနပါအုံး ဖုန္းဆက္လိမ္႔မယ္ ေစာင္႔ပါအုံး ဆုိတာနဲ႔ ဆက္လက္ၿပီး ေစာင္႔ေနလုိက္တယ္။ ၈ နာရီခဲြေနၿပီ ဒါနဲ႔ မျဖစ္ေခ်ေတာ႔ဘူး တစ္ခုခုေတာ႔ လုပ္စားမွဆုိၿပီး ႏွစ္ေယာက္သား ေစ်းဆင္း၀ယ္ၾကတယ္။ ေရာက္ေတာ႔လဲ ဟုိဟာခ်က္စားရင္ ေကာင္းႏုိး၊ ဒီဟာ ခ်က္စားရင္ ေကာင္းႏုိးနဲ႔။ ကုိင္လုိက္ခ်လုိက္နဲ႔ မၿပီးေတာ႔ဘူး။ ကဲကဲ ဆုံးျဖတ္ခ်က္ခ်ဆုိၿပီး စပါကတီလုပ္စားမယ္ဆုိၿပီး ျဖစ္သြားတယ္။ ဘာမွ သိပ္လဲလုပ္စရာမလုိဘူး။ အားလုံး ရယ္ဒီမိတ္၀ယ္လာခဲ႔တယ္။ အိမ္ေရာက္မွ ဟုိေရာ ဒီေရာ လုပ္လုိက္ပါတယ္ေနာ္။ ျမန္ဆန္ သြက္လက္ စပါကတီ တစ္ခြက္။ အားမနားတမ္း သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။


ကြ်န္မရဲ႕ စပါကတီေလး သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။


ကဲ ........ ဇြန္း ခရင္း နဲ႔ ဆဲြမယ္ကြယ္။ ကုိယ္ေတာ္ႀကီး ပန္းကန္။


ဒါကေတာ႔ ကြ်န္မ ပန္းကန္။


ခ်ိစ္ေတြ ေပ်ာ္သြားေအာင္ ကင္စက္ေလးထဲ အေပၚမီးနဲ႔ ၁၀ မိနစ္ ထည္႔လုိက္ပါတယ္ေနာ္။


အသားတလႊာ၊ ေဆာ႔စ္တလႊာ၊ ခ်ိစ္တလႊာ လုပ္လုိက္ပါတယ္။


ဟုိေန႔က က်န္တဲ႔ အမဲသားေတာက္ေတာက္ေၾကာ္္ရယ္၊ ၀က္သားေတာက္ေတာ္ရယ္ ေရာေၾကာ္လုိက္ပါတယ္။ ၿပီး ေခါက္ဆဲြေပၚကေန တင္လုိက္တယ္ေနာ္။ အမဲသား နဲ႔ ၀က္သား မစားၾကတဲ႔သူေတြ ဘယ္လုိ လုပ္ရပါ႔။ ေရာလုပ္မိတယ္။


ဒီ ေဆာ႔စ္ကုိ ထည္႔ပါတယ္ေနာ္။


ကြ်န္မရဲ႕ စပါကတီလုပ္နည္း

ေခါက္ဆဲြကုိ ႏူးေနေအာင္ ျပဳတ္လုိက္ပါတယ္။ စပါကတီက အေက်ာမာေတာ႔ ၾကာၾကာျပဳတ္ရတယ္။ ၿပီး ေရစစ္ၿပီး ထားထားပါတယ္။ အသားေတာက္ေတာက္ကုိ ဆား၊ အခ်ဳိမွဳန္႔ထည္႔ၿပီး ေၾကာ္လုိက္ပါတယ္ေနာ္။ ၿပီးရင္ေတာ႔ ကင္စက္ထဲ ထည္႔မယ္ လင္ပန္းထဲသုိ႔ ေထာပတ္နည္းနည္းပြတ္လုိက္ပါတယ္ေနာ္။ ေခါက္ဆြဲေတြ တူးသြားမွာစုိးလုိ႔ပါ။ ဆီပြတ္လဲ ရပါတယ္ေနာ္။ ေထာပတ္ပြတ္လုိက္ေတာ႔ ပုိေမႊးမလားလုိ႔ပါ။ ၿပီး ေခါက္ဆဲြျပဳတ္ထည္႔ၿပီး ျဖန္႔ခင္းလိုက္ပါတယ္။ အသားေတာက္ေတာက္ေၾကာ္ ျဖန္႔ခင္းလိုက္ပါတယ္။ ေဆာ႔စ္ျဖန္႔ခင္းလုိက္ပါတယ္။ ခ်ိစ္႔ ျဖန္႔ခင္းလုိက္ပါတယ္။ အားလုံး ျဖန္႔ခင္းၿပီးရင္ေတာ႔ ကင္စက္ေလးထဲ အေပၚမီး ၁၀ မိနစ္ထားလုိက္ပါတယ္။ ခ်ိစ္႔လဲ ေပ်ာ္သြားပါၿပီ။ ကြ်န္မရဲ႕ စပါကတီလုပ္နည္း လြယ္ဘူးလားေလ။ အားမနာတမ္း သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။

13 comments:

လုလု said...

တုိ႕ပထမကြ
စားသြားျပီ။
ၾကိဳက္တယ္

Yu Ya said...

မမိုးေရ.. ကၽြန္ေတာ္က ဒုတိယဗ်.. ၾကိဳက္လို႔ အကုန္စားသြားၿပီ။ သူမ်ာေတြအတြက္ ထပ္လုပ္ေပးလိုက္ပါအံုး..အဟီး။

yu ya

ဝက္ဝံေလး said...

ကိုယုယ ဒုတိယဆုိရင္ မ်ားက တတိယ ကြ ရွလြတ္ သြားရည္က်တယ္ကြာ စားခ်င္ခ်ာၾကီးးး ဟီးးး

subuueain said...

မမိုးေရ လာစားသြားၿပီေနာ္။ အလိုလုပ္တာမစားဖူးဘူး။ ကင္စက္ထဲထည့္တာေလ။

ကိုလူေထြး said...

စားေကာင္းမယ့္ပံုပဲ...
ဥေရာပစာလည္း ၾကိဳက္တာပဲလား...

းဝ)

Vista said...

ဒါက အေနာ္တို.လိုအပိန္ေတြစားရမွာ ဟိဟိ

JuneOne said...

ဟင့္ သူ႔ဘေလာ့မလာခင္ ကေလးေတြလို သေရခံတပ္ထားရမယ္။

ျမစ္က်ဳိးအင္း said...

ဒီတခါေတာ့မစားသြားေတာ့ဘူး ၾကည့္ရံုပဲ ၾကည့္သြားတယ္...။ း(

ေက်ာပိုးအိတ္ said...

အားမနာတမ္းသံုးေဆာင္သြားပါဆိုလို ့အိမ္ရွင္ေက်နပ္ေအာင္ စားသြားတယ္။

တကယ္ေတာ့ စားခ်င္ေနတာ
အဟိ

ေမဇင္ said...

အား........ ေနာက္က်သြားျပီကြယ္...ဒါေတာ့ လုပ္တတ္မယ္ မထင္ကြယ္.... း))

Phyo Evergreen said...

Spaghetti ေတာ့သိပ္မစားၿဖစ္ဘူး..။ ဒီကဟာေတြက ခရမ္းခ်ဥ္သီးအရည္ေတြနဲ႔ခ်ဥ္စုပ္ေနတာဘဲ..။ ပံုထဲကဟာေလးကေတာ့ ေထြးေထြးေလးနဲ႔စားေကာင္းမယ့္ပံုဘဲ..။

ဂ်ာမုန္းဒန္ said...

မမမုိးေကာင္းသူေရ...
စပါကတီေခါက္ဆြဲကေကာင္းလြန္းလို႔ပါ။
အရမ္းေကာင္းတယ္။
နွစ္မ်ိဳးစလံုးလာၾကိတ္သြားတယ္။
ရွယ္ပဲကြာ။ေတာ္လိုက္တာေနာ္။
ခ်စ္စရာလည္းအင္မတန္ေကာင္းသား။
ိခ်စ္တဲ့ညီမ
ဂ်ာမုန္း

စႏၵကူး said...

မိုက္စ္ ္ ္္ တယ္..
စမ္းၾကည့္မွ ကိုယ္တိုင္လုပ္ေတာ့ အရသာစိတ္ၾကိဳက္ ထည့္လို႔ရတာေပါ့..
ကိုယ္ေတာ္ၾကီးက ေရာာ... ၾကိဳက္တယ္တဲ့လား.. း)