၀က္သား ဒုတ္ထုိး နဲ႔ ၾကာဇံေၾကာ္ ဒီမွာ တစ္ခါတင္ဖူးပါတယ္။ အဲဒီတုံးကေတာ႔ ကိုယ္ေတာ္ႀကီးနဲ႔ ၂ ေယာက္တည္းလုပ္စားထားတာပါ။ အခု တစ္ေခါက္ေတာ႔ သူငယ္ခ်င္းမ်ားနဲ႔ လုပ္စားျဖစ္တာပါ။ ေသာၾကာေန႔က ဘန္ေကာက္အုပ္စုနဲ႔။ စေနေန႔ကေတာ႔ ေဘာလုံး အသင္း ၁ သင္းစာနဲ႔ အရန္ေတြပါမ်ားတဲ႔ သူငယ္ခ်င္းမ်ားနဲ႔ လုပ္စားျဖစ္တာပါ။ အဲဒီေန႔က (၁၄ ေယာက္) ရွိပါတယ္။ ဒီေန႔လဲ ကြ်န္မတုိ႔ေကြ်းတာ မဟုတ္ပါဘူး။ လာျပန္ၿပီေနာ္ အကုန္အက်မ်ားတယ္ေျပာအုံးမလား။
ေဘာလုံး ၁ သင္းေက်ာ္ေက်ာ္ရွိတဲ႔အထဲက သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္က မေဟသီေခ်ာေခ်ာေလးရလုိ႔ ေကြ်းျဖစ္တဲ႔ပဲြလုိ႔ေျပာရမယ္။ ေကြ်းတဲ႔သူက တစ္ေယာက္၊ ၀က္သားေတြ ၀ယ္ျခမ္းတဲ႔သူက တစ္ေယာက္ပါ။ အိမ္ကအခုမွေျပာင္းလုိ႔ ၀က္ကလီစာ မ၀ယ္တတ္ေသးတာနဲ႔ ညီမေလးတစ္ေယာက္ ေအာ္ဒါသြားမွာထားေပးတာ။ ဒုတ္ထိုးလုပ္ၾကတာကေတာ႔ ၀ယ္ခဲ႔တဲ႔ ညီမေလးနဲ႔ ကြ်န္မနဲ႔ ၂ ေယာက္သား လက္စြမ္းျပလုိက္ၾကပါတယ္။ ဒီေန႔လဲ အလွဴလက္ဖက္နဲ႔ မ်က္ႏွာလုပ္လုိက္တယ္။ အားမနာတမ္း သုံးေဆာင္သြားအံုးေနာ္။
ဒီမွာလဲ ၀က္သားဒုတ္ထုိးေတြေနာ္
မမလုရဲ႕ လက္ရာ
စုဘူးအိမ္ရဲ႕ လက္ရာ
ညီမ ျမရြက္ေ၀ (ခ်စ္စရာထမင္းဗူး)ရဲ႕ လက္ရာ
၀က္သား ဒုတ္ထိုး စားလုိ႔ရပါၿပီ။ ခရင္းလဲ ခ်ထားေပးဘူး။ ဘာနဲ ထုိးစားမလဲေနာ္။ :D
ပထမ တစ္ပန္းကန္
ဒုတိယ တစ္ပန္းကန္
ပထမ အခ်ဥ္ (ေဆာ႔စ္နဲ႔ ဆုိင္အတုိင္းလုပ္ထားတာေနာ္။ ဆရာစားမခ်န္ပဲ လုပ္ထားတယ္။ တူမတူေတာ႔ သိဘူး)
ဒုတိယ အခ်ဥ္ (ၾကက္သြန္ျဖဴခ်ဥ္)
ဘရုိကုိလီ စိမ္းစိမ္းေၾကာ္
၀က္သားမစားတဲ႔ ေမာင္ေလး နဲ႔ ညီမေလးကုိ ပုဇြန္ နဲ႔ ကင္းမြန္ထည္႔ၿပီး ဒီလုိ တစ္ပန္းကန္စီ ေၾကာ္ေပးတယ္။
ဒါက ၾကာဇံေၾကာ္ပလိန္း
ဒါကလဲ ၾကာဇံေၾကာ္ပလိန္း (ၾကာညိဳ႕ နည္းနည္းမ်ားသြားတယ္) လူမ်ားလုိ႔ ၾကာဇံ ၄ ထုပ္ေၾကာ္ရပါတယ္။
ပထမအုိး (မ်က္လုံးေကာပါတယ္။ ေတြ႔လားဟင္)
ဒုတိယအုိး (အႀကီးႀကီးက အစာအိတ္)
၀က္သား ဒုတ္ထုိးအတြက္လုိအပ္ေသာအရာ ( စေနေန႔က လုပ္စားတဲ႔ဟာေတြ ေရးလိုက္ပါတယ္ေနာ္)
- အူခ်ဳိ
- အစာအိတ္
- လွ်ာ
- ႏွလုံး
- အသဲ
- နားရြက္
- ေက်ာက္ကပ္
- ၀က္ေခါက္
- အသား
- မ်က္လုံး
အသားေတြ ၊ ကလီစာေတြကုိ ေရေသခ်ာေဆးပါ။ ၿပီးရင္ vinegar နည္းနည္း (တအိုးကုိ ထမင္းစားဇြန္ ၅ ဇြန္းေလာက္ထည္႔လုိက္ပါတယ္) စီထည္႔ၿပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ။ နာရီ၀က္ၾကာၿပီးေနာက္ ဆား ၊ သၾကား ၊ ေစာေကာမွုန္႔၊ ၾကာညိဳ႕(ေခၚ)ပဲငံျပာရည္အေႏွာက္ ၊ နာနတ္ပြင္႔ ၃ ပြင္႔ဆီထည္႔ၿပီး နယ္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ ျပဳတ္မယ္႔အုိးတည္ ၊ ေရထည္႔ၿပီး ႏူးေနေအာင္တည္လုိက္ပါတယ္။ ႏူးလာရင္ေတာ႔ ၀က္သားဒုတ္ထုိးရပါၿပီ။ လြယ္ပါတယ္ေနာ္။ ဒီေန႔ေတာ႔ ဒီနည္းနဲ႔လုပ္စားလုိက္တယ္။
မွတ္ခ်က္။ ။ မ်က္လုံးက ေပါက္တတ္တယ္ေနာ္။ သတိထားပါ။
(သုိ႔)
အသားေတြ ၊ ကလီစာေတြကုိ ေရေသခ်ာေဆးပါ။ ၿပီးရင္ vinegar နည္းနည္း (တအိုးကုိ ထမင္းစားဇြန္ ၅ ဇြန္းေလာက္ထည္႔လုိက္ပါတယ္) စီထည္႔ၿပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ။ ေၾကာ္မယ္႔အုိးတည္ပါ။ ဆီနည္းနည္းထည္႔ပါ။ ဆီက်က္လာရင္ သၾကားထည္႔ပါ။ အေရာင္လွေအာင္လုိ႔ပါ။ မီးျဖည္းျဖည္းနဲ႔ေၾကာ္ပါ။ မီးမ်ားလြန္းရင္လဲ သၾကားေတြ တအားႀကီးမည္းသြားလိမ္႔မယ္။ ၿပီးရင္ ၀က္သားကုိနီေအာင္ေၾကာ္ပါ။ ကလီစာေတြကုိလဲ နီေအာင္ေၾကာ္ပါ။ ေၾကာ္ၿပီးသား အသားေတြ ၊ ကလီစာေတြကုိ ဆီစစ္ထားပါ။ ၿပီးျပဳတ္မယ္႔အုိးတည္ပါ။ ေၾကာ္ထားတဲ႔ အသား နဲ႔ ကလီစာေတြထည္႔ ၊ ေရထည္႔ ၊ နာနတ္ပြင္႔ထည္႔ ၊ ေစာေကာမွုန္႔ေလးထည္႔ၿပီး ႏူးေနေအာင္တည္ထားပါေလ။ ဒီ၀က္သား ဒုတ္ထုိးကေတာ႔ တအားႀကီးအေရာင္မည္းမေနပါဘူး။ ခပ္ညိဳညိဳ ၀ါ၀ါေလးပါ။ ၾကာညိဳ႕ထည္႔လဲ ရပါတယ္ေနာ္။ ႀကိဳက္တဲ႔ နည္းနဲ႔ လုပ္စားႏုိင္ပါေစ။
ဒီ ၂ နည္းမ်ဳိးကေတာ႔ ကြ်န္မလုပ္တတ္တာေတြပါ။
8 comments:
လွ်ာနဲ႕ ႏွလုံး ေရြးစားသြားပါတယ္ေနာ္ း)
ခက္ရင္းမပါလည္းရပါတယ္
အိမ္ကေန ယူလာမယ္
း)
၀က္သားတုတ္ထိုးစားခ်င္တယ္.
မမလဲဒီေန႔ၾကာဇံေၾကာ္စားတယ္ ညီမေလးေရ. း))
ပံုေလးေတြၾကည့္ၿပီး......
၀က္သားတုတ္ထိုး စားခ်င္လိုက္တာ
ျမန္မာဆိုင္ေရာက္မွ ၀ယ္စားရမယ္ း-)
မမမိုးေကာင္းသူေရ....ညီမလည္း ၀က္သားတုပ္ထိုးအရမ္းၾကိုက္တယ္။ ညီမလည္း မမိုးေကာင္းသူ လုပ္ထားတာၾကည္႔ျပီးအရမ္းကိုလုပ္စားခ်င္ျပီ....ဟူး....မနက္ျဖန္ဘဲ လုပ္စားလိုက္ရင္ေကာင္မယ္ထင္တယ္။ လုပ္စားျပီးရင္ ျပန္ေျပာျပမယ္ေနာ္....မေရေက်းဇူေနာ္...ျပူလုပ္နည္းပါ သင္ေပးလို႔ေလ။
ဟိုအခ်က္၄၀ နဲ့ေတာ႔ လံုးကို ေျပာင္းျပန္ျဖစ္ေနျပီ...ညေနပိုင္းမစားဘူးဆိုပိုျပီးစားခ်င္တယ္။ ဘုရင္လိုပဲစားလိုက္ေတာ႔မယ္ေနာ္. ၀ရင္လည္းမတတ္နိုင္ဘူးမေရ...အိမ္ေထာင္က်ျပီးျပီဆိုေတာ႔ ဘာမွမျဖစ္ေလာက္ပါဘူးေနာ္....ဟီးဟီး
မမေနာ္
ေတာ္ေတာ္ႏွိပ္စက္...မစားရဘဲၾကည္႔ေနရတယ္..အိမ္မွာလာစားပါ႔မယ္ ဆိုေတာ႔ မေခၚဘူး
ဟြန္းးးးးးးးးးးးးးးးးးးး
မမကိုခ်စ္တဲ႔
ေမေလး
မိုးေကာင္းသူက ကိုလူေထြးအိမ္မွာ ရုပ္ရွင္အေၾကာင္းလာဖတ္ျပီးရင္ လင့္ေပးပါလို႕ ေတာင္တယ္...
ကိုလူေထြးကလဲ မွတ္မိသမွ်ျပန္ေရးတာဆိုေတာ့ မကူညီႏိုင္ဘူး...
တတ္ႏိုင္တာတခုပဲရွိတယ္... ကိုယ္ဖာသာကိုယ္ ေဒြးေနရာမွာ ဝင္ သရုပ္ေဆာင္ျပီး ျပန္ရိုက္မွပဲ...
းဝ)
(စာၾကြင္း... ဝက္သားတုတ္ထိုးက တုတ္ေတြလဲ မပါဘူး...)
အားလံုးအျကိုက္ေတြခ်ညး္ပဲ.. ဟီး... ၀ါးတီးသြားျပီ
Post a Comment