Monday, June 15, 2009

ဆိတ္ရိုးပဲဟင္း နဲ႔ ခ်ပါတီ

အမွန္တကယ္က ဆိတ္ရုိးပဲဟင္းနဲ႔ ပလာတာခ်က္စားမလုိ႔ဘဲ။ သြား၀ယ္ေတာ႔မွ ပလာတာကေန ခ်ပါတီပဲ ၀ယ္ေတာ႔မယ္ဆုိၿပီး စိတ္ကူးေျပာင္းသြားတာ။ ဆိတ္သားအာလူး နဲ႔ ပလာတာခ်က္နည္းကုိေတာ႔ ဒီမွာ တင္ဖူးပါတယ္ေနာ္။ အခု ဆိတ္ရုိးပဲဟင္းခ်က္နည္းကလဲ ဆိတ္သားအာလူးခ်က္နည္းအတုိင္းပါပဲ သိပ္မကြာပါဘူး။ အားမနာတမ္း သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။


ဒီမွာလဲ စားစရာေတြ

ညီမေလးျမဴးရဲ႕ ၾကက္သားပလာတာ

ကိုအန္ဒီရဲ႕ ခ်ာပါတီႏွင္႔ဆိတ္ႏုိ႔ခဲဟင္း




ဆိတ္ရိုးပဲဟင္း နဲ႔ ခ်ပါတီဟင္း သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။ ဆိတ္ရုိးကေတာ႔ ဘုရားစူးအရုိးႀကီးပဲ။ ဇြန္း ခရင္းကို ဟန္နဲ႔ပန္နဲ႔တာ ထည္႔ထားလုိက္တယ္။ ၿပီးေတာ႔ လက္နဲ႔စားတယ္။ ဆိတ္ရိုးက လက္နဲ႔စားမွ ပုိအဆင္ေျပတယ္။ ခ်ပါတီ ၆ ခ်ပ္ေၾကာ္ထားပါတယ္။ ကိုယ္ေတာ္ႀကီးအတြက္ ၄ခ်ပ္၊ ကြ်န္မအတြက္ ၂ခ်ပ္။ အစားအေသာက္မက္တဲ႔ ကြ်န္မ ဒီ၂ခ်ပ္ကုိ မကုန္ဘူး။ ခံတြင္းပ်က္ေနတယ္။ :(


ဆီသိပ္မပါဘဲ ေၾကာ္ထားတယ္။ (ခ်ပါတီကုိ ေရခဲေသတၲာအေပၚထပ္မွာ ထည္႔ထားပါ၊ ေၾကာ္မွ တခုခ်င္းသြားယူေနာ္။ ဒါမွ ပလက္စတစ္ခြာရတာ၊ ေၾကာ္ရတာပုိအဆင္ေျပတယ္ထင္လုိ႔။ အိုးပူလာမွ ဆီနည္းနည္းထည္႔ ၊ မီးရွိန္ျဖည္းျဖည္းနဲ႔ စိတ္ရွည္လက္ရွည္ေၾကာ္ပါ။ ကြ်န္မကေတာ႔ တူတစ္ဖက္၊ ဇြန္းျပားျပားတစ္ဖက္စီ ကုိင္ၿပီးေၾကာ္ပါတယ္။)


ဆိတ္ရုိးနဲ႔ပဲဟင္းရည္


သခြားသီး အခ်ဥ္သုပ္ (ဆား၊ အခ်ဳိမွုန္႔၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ သံပရာသီးညစ္ထည္႔ထားပါတယ္ရွင္)


ခ်ပါတီေၾကာ္ ကြ်တ္ကြ်တ္ေလး။


ဒီဟာကုိ၀ယ္စားပါတယ္။ ၁၀ ခ်ပ္ပါတယ္။ ပလာတာဆုိရင္လဲ ဒီတံဆိပ္ေကာင္းပါတယ္။ ၅ ခ်ပ္ပါတယ္။ အထုပ္မွာပါတဲ႔ ဂရမ္ခ်င္းေတာ႔ အတူတူပဲ။ ပလာတာက နည္းနည္းပုိထူတယ္။ ခ်ပါတီက နည္းနည္းပါးတယ္။


အအီေျပ စပ်စ္သီး စားသြားပါအုံးလား။ သူငယ္ခ်င္း ၂ ေယာက္ အိမ္လာလည္တုံးက ၀ယ္လာေပးခဲ႔တာ။


လုိအပ္ေသာအရာ

ဆိတ္ရိုး
ကုလားပဲ လက္ ၂ ဆုပ္
ၾကက္သြန္နီ ၂ လုံးေလးျခမ္းစိတ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ တက္ေထာင္း၊ ဂ်င္း လက္တဆစ္ေထာင္းအရည္
သခြားသီး တျခမ္း
ငရုတ္သီးစိမ္း
သံပရာသီးေသးေသး


ဆိတ္ရုိးပဲဟင္းခ်က္ပုံ

ဆိတ္ရုိးကုိေရေသခ်ာေဆးပါ။ ၿပီးရင္လဲဆားနဲ႔ နယ္ၿပီးေရေဆးလုိက္တယ္။ ၿပီးေတာ႔ မန္က်ည္းမွည္႔ကုိေရေဖ်ာ္ၿပီး ဆိတ္ရိုးကုိျပန္ေဆးလုိက္တယ္။ (၃ ခါ ၊ ၄ ခါ ေလာက္ေဆးလုိက္ပါ) မဟုတ္လဲ ၅ မိနစ္ ေလာက္မန္က်ည္းမွည္႔ေရေဖ်ာ္ထဲ စိမ္ထားလုိက္ပါ။ ဆိတ္သားက တျခားအသားေတြနဲ႔ မတူဘူး။ အနံ႔နံမွားစုိးလုိ႔။ ငါးေတြ မွန္သမွ်လဲ မန္က်ည္းမွည္႔နဲ႔ေဆးတယ္။ အဲလုိေဆးလုိက္ရင္ ငါးညွီတဲ႔အနံေတြေပ်ာက္သြားပါတယ္။ ၿပီးရင္ဆိတ္ရုိးကုိ ဆား၊ အခ်ဳိမွုန္႔၊ ဆႏြင္း၊ အေရာင္တင္မွုန္႔၊ ဇီယာမွုန္႔(ဆိတ္သားဆုိ ဇီယာမွုန္႔ထည္႔ရင္ေကာင္းတယ္ေျပာလုိ႔)၊ ဂ်င္းေထာင္းရည္တုိ႔နဲ႔နယ္ေပးပါ။ ကုလားပဲကုိလဲ ေရစိမ္ထားလုိက္ပါ။ ၿပီးခ်က္မယ္႔အုိးထဲသုိ႔ ဆီထည္႔ပါ။ ဆီက်က္လာရင္ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ထည္႔ၿပီးဆီသတ္ပါ။ ၿပီးနယ္ထားတဲ႔ ဆိတ္ရုိးကုိထည္႔ပါ။ ခဏေလာက္ လုံးထားပါ။ ( ၅မိနစ္ ၁၀မိနစ္ေလာက္ေပါ႔) ေရေႏြးထည္႔၊ ပဲထည္႔ၿပီး ႏူးေနေအာင္တည္ထားပါ။ ဆီျပန္လာခါးနီး ကုလားေလး မဆလာပါနည္းနည္းထည္႔လုိက္တယ္။ အနံမ်ားေမႊးႀကိဳင္လာရင္ေတာ႔ ဆိတ္ရုိးပဲဟင္းခ်က္ရပါၿပီ။ ဒီလုိေလး ခ်က္စားၾကည္႔ပါလား။

6 comments:

ေမေလး said...

မမေရ
စပ်စ္သီးေလး ယူသြားမယ္ေနာ္..အဟဲ..ေမေလးက စပ်စ္သိး အရမ္းၾကိဴက္တာ..မမ ေမေလးဆီလာလည္ရင္ဝယ္လာခဲ႔ေနာ္ ..၂ဗူးေလာက္ေလ..(ေသခ်ာတာေတာ႔ မမလာလည္မွာဟုတ္ေတာ႔ဘူး) ခ်ာပါတီလဲ မမထဲက ကပ္စားသြားတယ္ေနာ္ ...မမဘဲကုန္ဘူးဆိုလို႔...
မမေပ်ာ္ရႊင္ပါေစေနာ္
မမကို္ခ်စ္တဲ႔
ေမေလး

Anonymous said...

အစ္မ မုန္႕လာစားတယ္ .. မနက္စာ ဘာမွ စားရေသးဘူး .. ဗိုက္အရမ္းစာေနၿပီ ... ၂ ခ်ပ္မကုန္ႏိုင္ဘူးမလား တစ္ခ်ပ္ခြဲေကၽြးေနာ္ ... ဆိတ္ရိုးပဲဟင္းေလး ေကာင္းလိုက္တာ .. ရွလြတ္ ရွလြတ္ ... အဟြတ္ ( နင္းကန္ စား၍ လည္မ်ိဳ၌ နင္ကာဆိုးေသာေခ်ာင္း ) :D
ေနေဒးသစ္။

ညေလး said...

မမေရ.. ဆိတ္ရိုးနဲ႔ ပဲဟင္း ႀကိဳက္မွႀကိဳက္ပဲ ခ်ပါတီလဲ ႀကိဳက္တယ္... တ၀ႀကီးစားသြားတယ္ ညေလးေတာ့ စားရင္ ၂ခ်ပ္ေလာက္ ကုန္မယ္... :P

ကိုလူေထြး said...

ဆိတ္သားတဲ့.....................

ပုန္ကန္တယ္ေပါ့ေလ...........

ဗိုလ္ခ်ဳပ္ရူးၾကီး ကိုလူေထြးကို ဘာမွတ္ေနလဲ.....

ငွဲေလ်ာင္း ငွဲေလ်ာင္း...........

သြပ္သြပ္သြပ္.....................

(အသက္ၾကီးမွ ရူးသြားတာ း))

ခင္တဲ့
ကိုလူေထြး

ေမသစၥာေမာင္ said...

အိမ္မွာ ငါးဟင္းခ်က္တုိင္း အနံ႔နံေနတာ

ေနာက္ဆိုရင္ မိုးေကာင္းသူေျပာသလို ငါးဟင္းခ်က္မယ္ဆိုရင္ မန္က်ည္းမွည္႔နဲ႔ အရင္ေဆးၾကည့္ရမယ္..

Anonymous said...

မေရးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးး
ပလာတာ တခ်ပ္ပဲစားေတာ့မယ္ေနာ္
မိုးခ်ဳပ္ျပီေလ ..မ်ားၾကီးားစားရင္
သိတယ္မွတ္လားးးဟီ