Monday, March 23, 2009

ဆိတ္သားနဲ႔အာလူူး ပလာတာ

ဒီေန႔ေတာ႔ ထမင္းမခ်က္ဘဲ ပလာတာပဲေၾကာ္စားလုိက္တယ္။ ခါတုိင္းတုံးကေတာ႔ ပလာတာေၾကာ္ရင္ ၾကက္သားနဲ႔အာလူးခ်က္ပဲခ်က္ဖူးတယ္။ ဆိတ္သားကလဲ မခ်က္တတ္ရင္ ညီွတယ္ေလ။ ဒီနဲ႔လဲ ဆိတ္သားခ်က္နဲ႕အာလူးခ်က္ရာမွာ ဆရာစားမခ်န္ဘဲ ရွိသမွ်အစြမ္းအကုန္ထုတ္ၿပီးခ်က္ထားတာပါ။
(ဆိတ္သားကုိ ခုမွ ၃ ခါသာခ်က္ဖူးပါတယ္) ဟဲဟဲ



ဆိတ္သားနဲ႔အားလူးခ်က္


ပလာတာေၾကာ္


သခြားသီးအခ်ဥ္သုပ္(သူေလးက မပါမျဖစ္ေနာ္)


ဒီအထုပ္ကုိ၀ယ္ၿပီးေၾကာ္တာပါ။ ဒီတခါ၀ယ္တာ ဟင္းအႏွစ္ေလးေတာင္လက္ေဆာင္ပါေသး။ ေနာက္တခါေၾကာ္မွပဲ ဒီဟင္းအႏွစ္နဲ႔စားေတာ႔မယ္။


လုိအပ္ေသာအရာ

ဆိတ္သား
အာလူး ၂ လုံး
သခြားသီး တျခမ္း
ၾကက္သြန္နီ ၂ လုံး
ငရုတ္သီးစိမ္း ၂ ေတာင္႔
သံပရာသီးေသးေသး ၃ လုံး
ဂ်င္း လက္တဆစ္ေထာင္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ တက္ေထာင္း

ဆိတ္သားအာလူးခ်က္ပုံ

ဆိတ္သားကုိ အတုံးေသးေသးတုံးၿပီး ဆားနဲ႔အရင္နယ္ၿပီးေရေဆးလုိက္တယ္။ ၿပီးေတာ႔ မန္က်ည္းမွည္႔ကုိေရေဖ်ာ္ၿပီး ဆိတ္သားကုိျပန္ေဆးလုိက္တယ္။(၂ ခါ၊ ၃ ခါေလာက္ေဆးလုိက္ပါ) အိမ္မွာေတာ႔ ငါးဟင္းခ်က္ရင္ မန္က်ည္းမွည္႔နဲ႔ေဆးတယ္။ အဲလုိေဆးလုိက္ရင္ ငါးညွီတဲ႔အနံေတြေပ်ာက္သြားတယ္။ အဲဒါနဲ႔ဆိတ္သားလဲ အညွီနံေပ်ာက္ေအာင္ဆုိၿပီး ေဆးလုိက္တယ္။ ၿပီးေတာ႔ ဆိတ္သားကုိဆား၊ အခ်ဳိမွုန္႔၊ ဆႏြင္း၊ ဂ်င္းေထာင္းရည္တုိ႔နဲ႔နယ္ေပးပါ။ အာလူးကုိ အခံြႏႊာၿပီး အတုံးတုံးထားပါ။ ၿပီးခ်က္မယ္႔ထဲသုိ႔ ဆီထည္႔ပါ။ ဆီက်က္လာရင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴထည္႔ၿပီးဆီသတ္ပါ။ ၿပီးနယ္ထားတဲ႔ ဆိတ္သားထည္႔ပါ။ ေရေႏြးထည္႔ၿပီး နာရီ၀က္ေလာက္ႏူးေနေအာင္တည္ထားပါ။ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ၾကာလာရင္ေတာ႔ အာလူးတုံးမ်ားထည္႔ပါ။ ဆီျပန္လာခါးနီး မဆလာထည္႔ေပးပါ။ အနံမ်ားေမႊးႀကိဳင္လာရင္ေတာ႔ ဆိတ္သားနဲ႔အာလူးခ်က္ရပါၿပီ။ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။


သခြားသီးအခ်ဥ္သုပ္

သခြားသီးကုိ ပါးပါးလွီး၊ အရွည္လုိက္ျပန္လွီးပါ။ ၾကက္သြန္နီကုိလဲပါးပါးလီွးပါ။ သုပ္မယ္႔ပန္းကန္ထဲသုိ႔ ပါးပါးလွီးထားတဲ႔ သခြားသီး၊ ၾကက္သြန္နီကုိထည္႔၊ ဆားထည္႔၊ အခ်ဳိမွုန္႔ထည္႔၊ ငရုတ္သီးထည္႔၊ သံပရာသီးညွစ္ထည္႔ၿပီးနယ္ေပးပါ။

2 comments:

ေႏြးေနျခည္ said...

အမခ်က္ထားတာ အိမ္က ခ်က္ထားတာနဲ႕ တူလိုက္တာအမရယ္...
တိုက္တုက္ဆိုင္ဆိုင္ ကြန္းမန္႕ေရးေနတုန္း ဗိုက္ထဲက ဂြီ.. ဆိုျပီးျမည္လာတယ္ (အဟင့္ မနက္စာမွ မစားရေသးတာကိုး... )

မိုးေကာင္းသူ said...

မနက္က အသံၾကားလုိက္တယ္။ ဘယ္ကပါလိမ္႔လုိ႔ ထင္ေနတာ။ ညီမေလးေႏြးေနျခည္ဆီက အသံကုိး။