Thursday, April 2, 2009

ငါးကင္ (အိမ္ ငါးကင္)

ဒီေန႔မနက္ ေစ်း(wet market) သြားလုိက္တယ္။ ကြ်န္မက အသား ငါး ဆုိရင္ ေစ်းမွာ၀ယ္တာမ်ားတယ္။ ကုိယ္ႀကိဳက္တဲ႔ အသားေလးကုိ ေရြးၿပီး၀ယ္လုိ႔ရတာေပါ႔။ ဒီကုိ ေရာက္ခါစတုံးက wet market မွာမ၀ယ္ဘူး။ ဘယ္လုိ၀ယ္ရမွန္းမသိတာလဲ ပါပါတယ္။ fair price(NTUC), shop n save, Sheng siong supermarket ေတြမွာတာ ၀ယ္ပါတယ္။ အဲဒီထဲက Sheng siong ကုိေတာ႔ အႀကိဳက္ဆုံးပဲ။ ဘာလုိ႔လဲဆုိေတာ႔ အသီးအရြက္ေတြဆုိရင္ ကုိယ္လုိသေလာက္ခ်ိန္ၿပီး ၀ယ္လုိ႔ရတယ္။ ဥပမာ......သီးစုံခ်ဥ္ဟင္း ခ်က္မယ္ဆုိရင္ ဟုိဟာနည္းနည္း ဒီဟာနည္းနည္းဆီ ၀ယ္လုိ႔ရပါတယ္။ အခု ဒီနားမွာ Sheng siong မနီးေတာ႔လဲ မ၀ယ္ျဖစ္ေတာ႔ပါဘူး။ fair price နဲ႔ shop n save မွာဆုိရင္ေတာ႔ အသီးအရြက္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားက ပါကင္ထုပ္ထားတာမ်ားတယ္။ အမ်ားႀကီး၀ယ္ျပန္ေတာ႔လဲ ပုိက္ပုိက္ကုန္တယ္ေလ။ အဲေလ.......ေျပာခ်င္တာက ဒီေန႔ေစ်းလဲသြားေရာ ငါးဆုိင္မွာ လူေတြတန္းစီလုိ႔။ ဒီမွာ လူတန္းစီၿပီဆုိ သေဘာေပါက္။ တန္လုိ႔ ေကာင္းလုိ႔ပဲ။ ကြ်န္မလဲ သူမ်ားေတြ၀ယ္ေနတာ ဟုိၾကည္႔ ဒီၾကည္႔ လုပ္လုိက္တယ္။ အဓိက ပုိက္ပုိက္ဘယ္ေလာက္လဲေပါ႔။ ယေန႔၀ယ္ခဲ႔တဲ႔ ငါးတစ္ေကာင္ႀကီးႀကီးကုိ (ငါး နာမည္ေတာ႔ မသိပါ) S$ 2, S$ 2.5 တဲ႔။ ကြ်န္မလဲ မဆုိးဘူး ၀ယ္အုံးမွဆုိၿပီး ငါးကုိ အေနေတာ္ေရြး ၂ ေကာင္ေရြးၿပီး ၾကဴ (တန္းစီ) လုိက္တယ္။ ငါးကုိ ဒီအတုိင္း မရွင္းလင္းဘဲယူခဲ႔ရင္ေတာ႔ ပုိျမန္ပါတယ္။ မရွင္းလင္းခဲ႔ရင္ေတာ႔ မနက္ခင္းတခ်ိန္လုံး ငါးနဲ႔ နပန္းလုံး ေနရမည္။ ဒါေတြ ဒါေတြ သိလုိ႔ ရွင္းလင္းၿပီးမွ ယူခဲ႔သည္။ သူတုိ႔လုပ္ေပးလုိက္ရင္ ကုိယ္လုပ္ရတာ သက္သာတယ္ေလ။ အိမ္ေရာက္တာနဲ႔ နည္းနည္းပါးပါးရွင္းလင္းေရး လုပ္လုိက္ရင္ရပါၿပီ။




ငါးကင္လား ငါးေၾကာ္လား သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား



အေ၀းပုံ


ဒီလုိအရြယ္ ငါး ၂ ေကာင္ကုိ S$ 3.2 ပါ။ ဒီေန႔ တေကာင္ပဲေၾကာ္သည္။ က်န္တေကာင္ တုံးတစ္ၿပီး ေရခဲေသတၲာထဲ ထည္႔ထားလုိက္သည္။ ေနာက္ေန႔မ်ားမွာမွ ေၾကာ္၊ ခ်က္၊ ေပါင္း၊ အုံး တခုခုလုပ္မည္။



ကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။






ငါးကင္ အတြက္ လုိအပ္ေသာအရာ

ငါး
ၾကက္သြန္နီ ၂ လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ တက္
ဂ်င္း လက္ ၃ ဆစ္
ငရုတ္သီး ၅ ေတာင္႔
ပင္စိမ္းရြက္
ဖက္ဖယ္ရြက္
ရွမ္းနံနံ (ကြ်န္မမွာ မရွိလုိ႔မထည္႔လုိက္ပါဘူး)



ငါးကင္ပုံ

ငါး အေၾကးခံြကုိေသခ်ာခြာေရနဲ႔ေဆးလုိက္တယ္။ ၿပီးရင္ မန္က်ည္းမွည္႔ နည္းနည္းကုိ ေရေဖ်ာ္ၿပီး ငါးကုိ ေဆးပါ။ အိမ္မွာေတာ႔ ဘယ္ငါးခ်က္ခ်က္ မန္က်ည္းမွည္႔နဲ႔ ေဆးတတ္ပါတယ္။ ငါး အညွီနံေတြ ေပ်ာက္သြားေအာင္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ႔ ငါးကုိ ဆား၊ အခ်ဳိမွုန္႔န႔ဲ နယ္ထားၿပီ ၁၅ မိနစ္ေလာက္နပ္ထားပါ။ ငါးထဲ ဆားေလး ျပားေလး ၀င္သြားေအာင္ပါ။ ငါးကုိ နပ္ထားတဲ႔အခ်ိန္ အဆာပလာကုိ လုပ္ပါမည္။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ပင္စိမ္း၊ ဖက္ဖယ္ရြက္တုိ႔ကုိ ဆား နဲ႔ အခ်ဳိမွုန္႔ နည္းနည္းထည္႔ၿပီး ေတာက္ေတာက္စင္းထားပါ။ ၿပီးရင္ ငါးဗုိက္ထဲသုိ႔ သြတ္ၿပီး ကင္ႏုိင္ပါတယ္။ ကင္စားရင္ေတာ႔ ပုိၿပီး အနံေမႊးတာေပါ႔ ေနာ္။ ဒါမွမဟုတ္ ေၾကာ္ႏုိင္ပါတယ္။ ေၾကာ္ရင္ေတာ႔ အဆာပလာထဲ ဆီေတာ႔၀င္တာေပါ႔ေနာ္။ ကြ်န္မမွာ ကင္စရာ မုိက္ခရုိေ၀႔ လဲမရွိဆုိေတာ႔ မကင္ဘဲ ေၾကာ္လုိက္ပါတယ္။ ငါးကုိအရင္ေၾကာ္လုိက္ပါတယ္။ ၿပီးမွ အဆာပလာ ဆီနည္းနည္း ေရနည္းနည္း ထည္႔ၿပီး ေၾကာ္လုိက္ပါတယ္။ ၿပီးမွ အေပၚကေန အဆာပလာကုိ ဆမ္းခ်လုိက္ပါတယ္ရွင္။ ေျပာေတာ႔အကင္ လုပ္လုိက္ေတာ႔ အေၾကာ္ႀကီးပါလားေနာ္။ ဟီး......... ရွိတာေလးနဲ႔ ျဖစ္ေအာင္လုပ္ရတာဆုိေတာ႔လဲ သီးခံပါရွင္။ ကဲပါေလ............ ေဟာဒီက ကြ်န္မရဲ႕ ငါးေၾကာ္လား ငါးကင္လား ဘယ္လုိေခၚရမွန္းမသိဘူး။ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။

7 comments:

၀ါ၀ါေမာင္ said...

ငါးကင္ေရာ.. ကဇြန္းရြက္ေၾကာ္ေရာ အ၀စားသြားျပီဗ်ိဳ႕.
ကဇြန္ရြက္ေၾကာ္ေလးက စားရက္စရာေတာင္မရိွဘူး.
လွလွေလး.. :D

MrDBA said...

ကိုမန္းကေတာ့ ဗိုက္ပူထြက္လာဦးမွာဘဲ။

sskyaw said...

အေတာ္ဘဲ ငါးကင္စားခ်င္ေနတာ ဘယ္လိုကင္ရမွန္းမသိလို႔ ခုေတာ့ နည္းေလးရသြားျပီ။ ေက်းဇူးေနာ္ :)

KYAW

Phyo Evergreen said...

ငိုက္မၾကား..ငိုက္မၾကား

ဇနိ said...

မန္းက်ည္းမွည့္နဲ႔ ေဆးတာကို မသိဘူးဗ်
အညီွနံ႕ေပ်ာက္တာေပါ့ ေကာင္းတယ္
ငါးကင္ကင္ ေၾကာ္ေၾကာ္ ႀကိဳက္တယ္

မိုးေကာင္းသူ said...

မမ၀ါ
ကန္စြန္းရြက္က နည္းနည္း မည္းသြားတယ္။ ဟီး

ကုိႀကီး ဒီဘီ
ထမင္း ဟင္းေၾကာင္႔ ပူတာဟုတ္ဘူးေနာ္။ ဘီယာေၾကာင္႔ပူတာပါ။

sskyaw
လုပ္စားၾကည္႔ပါ။ လြယ္ပါတယ္။

phyo
ငုိက္မၾကားဘူးလား။ အစ္မပဲစားရတာေပါ႔။ :)

ကုိဇနိ
ငါးေတြမွန္သမွ် မန္က်ည္းမွည္႔နဲ႔တာေဆး။ အညွီန႔ံေပ်ာက္တယ္။ ေၾကာ္စား ကင္စားၾကည္႔ပါ။

kaung kaung said...

ၾကိဳက္တယ္ဗ်ာ