ဒီေန႔ေတာ႔ တခ်က္ခုတ္ ႏွစ္ခ်က္ျပတ္ ဟင္းခ်က္လုိက္ပါတယ္ေနာ္။ ဘာဟင္းႀကီးပါလိမ္႔ဆုိၿပီး စဥ္းစားစရာျဖစ္ကုန္ေတာ႔မည္။ နဂုိကမွ ဟင္းစဥ္းစားရတာ ဦးေႏွာက္ေျခာက္ရတဲ႔ အထဲေနာ္။ ဒီမုိးေကာင္သူက တမ်ဳိး။ အရုိးသီခ်င္းလုိ ေတြ႔ရာအကုန္ပစ္ထည္႔ၿပီး ခ်က္လုိက္ပါတယ္ရွင္။ ဒီဟင္းခ်က္နည္းကုိ သူငယ္ခ်င္းရဲ႕မိန္းမ ဆီကေနရတာပါ။
မွဳိနဲ႔ကန္စြန္းရြက္ခ်က္ စပ္စပ္ေလး သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား
စားခ်င္ေအာင္ အမ်ဳိးမ်ဳိးရုိက္ထားလုိက္တယ္။
မိွဳက ဒီမွိဳပါရွင္။ ေတာင္ပုိ႔မွဳိအရသာနဲ႔ေတာ႔ ဆင္တယ္။ ခပ္ခြ်ဲခြ်ဲေလး။ ဒီမွဳိကုိ Fair Price (NTUC ) ၊ sheng siong ၊ wet market ေတြမွာ ရတတ္ပါတယ္။ ကြ်န္မေတာ႔ Fair price ကေန ၀ယ္လာတာပါ။ ေၾသာ္ေမ႔လုိ႔ မွဳိနာမည္ကုိ King Oyster Mushroom ဆုိၿပီးေရးထားပါတယ္ေနာ္။
လုိအပ္ေသာအရာ
ကန္စြန္းရြက္ ေသးေသး ၁ စည္း
မွဳိ
ပုဇြန္ လုိသေလာက္ထည္႔ေနာ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂ လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ တက္
ငါးပိ လက္တစ္ဆစ္
ငရုတ္သီး ၃ ေတာင္႔
ခ်က္ပုံ
ကန္စြန္းရြက္ကုိ အေနေတာ္ျဖတ္ၿပီးေရေဆးထားပါ။ မွဳိကုိလဲ အရွည္လုိက္လွီးပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ပါးပါးလွီးထားပါ။ ခ်က္မယ္႔အုိးထဲသို႔ ဆီထည္႔ပါ။ ဆီက်က္လာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴထည္႔၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႔ၿပီး လုံးထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏူးအိသြားရင္ ပုဇြန္ထည္႔၊ မွဳိထည္႔၊ ဆားထည္႔၊ အခ်ဳိမွုန္႔ထည္႔၊ ငါးပိထည္႔ၿပီး ဆီျပန္လာေအာင္ထားပါ။ အရည္စပ္စပ္ေလးနဲ႔စားခ်င္ ဆီျပန္လာခါနီး ေရေႏြးနည္းနည္းေလးထည္႔ပါ။ စားေတာ႔မယ္ဆုိရင္ ကန္စြန္းရြက္ထည္႔၊ ငရုတ္သီးထည္႔ ၃ မိနစ္ေလာက္ဆုိ မီးဖုိေပၚက ခ်ႏုိင္ပါၿပီေနာ္။ ကဲ ထမင္းၿမိန္ေစတဲ႔ ဟင္းတခြက္ ရပါၿပီ။
အလှ
-
မနက်အာရုံဦးအလှ
မနက်က ၃:၃၀ ထပြီး တောင်တက်ဖို့ ပြင်ဆင်တယ်။
အိမ်အနီးအနားကတောင်ဖြစ်လို့ ၄:၃၅ မှာ ရောက်တယ်။
မနက်က သိပ်လှတယ်နော်၊
လွမ်းကြောင်း သတိရကြောင်...
4 months ago
4 comments:
ဒို႔နံပါတ္(၁)
စားလို႔ေကာင္းမွာပဲ စားခ်င္လိုက္တာ။ ရွိေသးရင္နဲနဲေကြၽးပါ။ :P
Thet Htar
စားလည္း စားပါတယ္.. း)
မဂၤလာႏွစ္သစ္ပါ
ရွိတာေလးဘဲေရာခ်က္တာမဟုတ္ပါဘူးေနာ္..
အဲဒါလဲေကာင္းတာပါဘဲ..အဲဒီမိႈကဒီမွာဆိုအရမ္းေစ်း ၾကီးတာ..ဒါေတာင္စူပါမားကတ္တိုင္းမွာမရဘူး..သိလား..
စပ္စပ္ေလး စားခ်င္ေနတာ ... အေတာ္ပဲ ... ေနာက္ေန႔က်တကယ္ခ်က္စားအံုးမွာ ...
Post a Comment