Wednesday, April 1, 2009

သရက္သီးေထာင္း

မေန႔က ဗုံလုံသီး ငါးပိခ်က္ဟင္း ကိုခံတြင္း ေတြ႔သြားလုိ႔လားမသိ :D ဒီေန႔လဲ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးပိခ်က္ နဲ႔ အခ်ဥ္ တခုခုခ်က္ပါလားဆုိလုိ႔ အသားေလးပါ ပါေအာင္ တခါတည္း အမဲေျခာက္ ငါးပိခ်က္လုိက္ပါတယ္။ တခ်က္ခုတ္ ႏွစ္ခ်က္ျဖတ္ေပါ႔။ ကြ်န္မကလဲ အခ်ဥ္ဆုိလာထားေလ။ ဘယ္အခ်ိန္စားစားရတယ္။ သရက္သီး ေထာင္းလုိက္မယ္ေပါ႔။ သရက္သီး ေထာင္းတယ္လုိ႔တာေျပာတာ အမွန္ေတာ႔ သေဘၤာသီးျခစ္ နဲ႔ျခစ္လုိက္တာပါ။ေထာင္းေနရင္လဲ အသံဗလံေတြအရမ္းႀကီးျမည္ေနမွာစုိးလုိ႔ပါ။ ဒီမွာကလဲ ဟုိဟာလုပ္ေၾကာက္ရ ဒီဟာလုပ္ေၾကာက္ရနဲ႔ဆုိေတာ႔ေလ။ အရုိးသီခ်င္းလုိ အားရပါးရထုိင္ေထာင္းးးးးးးးးးးးးး လုိ႔မျဖစ္ဘူးေလ ေနာ္။ တခါတေလလဲ ေထာင္းပါတယ္ေလ။ အိမ္မွာလုိ အားရပါးရတာ ထုိင္မေထာင္းတာတခုပါ။



သရက္သီးေထာင္းေလး သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။



အမဲေျခာက္ ငါးပိခ်က္ (အမဲေျခာက္ ငါးပိခ်က္ ခ်က္နည္းက ဆိတ္သားေျခာက္ငါးပိခ်က္နည္းအတုိင္းပါပဲ။ ဒီေန႔ေတာ႔ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ မပါဘဲ ပလိန္းခ်က္ထားပါတယ္ရွင္။ ဆိတ္သားေျခာက္ခ်က္နည္းက ဒီမွာပါ။ အိမ္က ပါးလုိက္ေသာ အမဲေျခာက္ နဲ႔ ဆိတ္သားေျခာက္ လဲဒီေန႔ကုန္ပါၿပီရွင္။)




ပဲ၀ါေလး နဲ႔ ၾကာဇံ ဟင္းရည္ ခ်က္နည္းေတာ႔ ေျပာဖုိ႔လုိဘူးထင္တယ္ေနာ္။ ပဲက သူ႔အႀကိဳက္မုိ႔လုိ တပတ္ကုိ ၃ ရက္၊ ၄ ရက္ ခ်က္ပါသည္။ ေန႔တုိင္းခ်က္ၿပီး ပုိ႔စ္တင္ရင္ ရုိးသြားမွာစုိးလုိ႔ မတင္ဘဲ ထားလုိက္တယ္။ အဟီးးးးးးးးးးးးး




သရက္သီးေထာင္းအတြက္ လုိအပ္ေသာအရာ

သရက္သီး ေသးေသး ၁ လုံး
ၾကက္သြန္နီ ေသးေသး ၁ လုံး
ငါးပိေထာင္း(သုိ႔) ငါးပိကင္နဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း
ငရုတ္သီးစိမ္း ၂ ေတာင္႔
ဆီ

သရက္သီး ေထာင္းပုံ

သရက္သီးကုိ အခံြႏႊာ။ ေရခဏစိမ္ထားပါ။ အေစးေတြထြက္ေအာင္လုိ႔။ ေထာင္းမယ္ဆုိရင္ေတာ႔ အတုံးေသးေသးတုံးၿပီး ဆားနည္းနည္းထည္႔ၿပီး ေထာင္းေပးပါ။ သရက္သီးကုိ ဒီအတုိင္းေထာင္းရင္ မည္းသြားတတ္တယ္။ ဆားထည္႔ေထာင္းေတာ႔ အရမ္းႀကီး မမည္းေတာ႔ဘူး။ သရက္သီး ေထာင္းတာညွက္သြားရင္ ငါးပိေထာင္း(သုိ႔) ငါးပိ နဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္ ေထာင္းထည္႔၊ အခ်ဳိမွုန္႔ထည္႔၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ထည္႔ၿပီးေထာင္းေပးပါ။ ၿပီးရင္ ၾကက္သြန္နီကုိေလးျခမ္းစိတ္ထားပါ။ အယ္.........ၿပီးရင္ေတာ႔ စားမယ္႔ ပန္းကန္ ထဲ႔သုိ႔ သရက္သီးေထာင္းကုိထည္႔၊ ဆီစိမ္းေလး နည္းနည္းဆမ္း၊ ၾကက္သြန္နီေလးကုိ အေပၚကအုပ္ၿပီး စားလုိ႔ရပါၿပီရွင္။ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။

10 comments:

sin dan lar said...

ခ်က္စားပစ္မယ္. မနက္ျဖန္

Phyo Evergreen said...

တီစင္ၾကီး ၿမန္လိုက္တာ.. ေၾကာက္ခ်ာၾကီး...။ သရက္သီးေထာင္းေလး ေကာ္စားသြားတယ္.။

ဂ်ဴနို said...

စိတ္ပ်က္ေလာက္ေအာင္ စားခ်င္စရာေတြပါလား။ ေန ့တိုင္းဒီလိုေတြ စားေနရတယ္ဆိုေတာ့ မနာလိုလိုက္တာေနာ္။

အယ္ဇီ

MrDBA said...

ေကာင္းမယ့္ပံုဘဲ။ အိုေကာင္းကိုေကာင္းတာပါေလ။

ေႏြးေနျခည္ said...

အမဲသားမစားလို႕ သရက္သီးေထာင္းပဲစားသြားတယ္

ဘုန္းျမင့္သူ said...

အမ ... ဟင္းစပ္ထားတာ လုိက္ပါ႔။ ပဲ ဟင္းရည္ထဲ ပဲၾကာဆံနဲ႕ စပါးလင္ထံုးေလးကုိ စိတ္မွန္းနဲ႕ထည့္ပီး အားလံုး ကၽြန္ေတာ့ အၾကိဳက္ခ်ည္းမုိ႕လုိ႕ စားသြားတယ္ အမေရ။ အဲလုိ ဟင္းေတြ စပ္ထားလုိ႕ကေတာ့ ကၽြန္ေတာ့ ၃ပန္းကန္ေလာက္က အသာေလးပဲ။

ဇနိ said...

ဖတ္ရင္းနဲ႔ သြားရည္ေတြက်တယ္ဗ်

nyimuyar said...

သရက္သီးေထာင္းႏွင္႔ အမဲေျခာက္ငါးပိခ်က္ ပါဆယ္ မွာခ်င္ပါတယ္။
သက္ထား။ :)

khaingzm said...

ဟီဟီ.. ဒီတစ္ပတ္ေတာ႔ အေထာင္းဟင္းေတြပဲ ခ်က္စားပစ္မယ္.. ေက်းဇူးေနာ္ မမ..

မိုးေကာင္းသူ said...

sin dar lar
မနက္ျဖန္ကုိ ခ်က္စားပလုိက္။ ဟီး

phyo
မ်ားမ်ား ေကာ္စားသြားပါေနာ္။

မမအယ္ဇီ(ေခၚ)မမဂ်ဳႏုိ
အားေနတာလဲ ပါလုိ႔ပါရွင္။

ကုိႀကီး ဒီဘီ
တရက္ေလာက္ အိမ္ေခၚၿပီး ဖိတ္ေကြ်းပါအုံးမည္။ :)

ညီမ ေႏြးေနျခည္
စားပါ စားပါ

ေမာင္ေလး ဘုန္းျမင္႔သူ
၃ ပန္းကန္ေလာက္ အသာေလးပဲလား။ ေမာင္ေလးကုိ အိမ္ေခၚေကြ်းရင္ ဆန္ တျပည္ေလာက္ခ်က္ထားမွ။

ကုိဇနိ
မဇနိ ေလာက္ေတာ႔ လက္ရာ မေကာင္းေလာက္ပါဘူး။ မဇနိ လက္ရာလဲ ဒီကသိတယ္ေနာ္။

သက္ထား
ပါဆယ္ ပုိ႔လုိက္ပါၿပီ

khaingzm
အေထာင္းေတြ ႀကီးပဲ ခ်က္စား ေကာင္းတယ္ ေနာ႔