Thursday, April 16, 2009

မုန္လာဥေၾကာ္

မုန္လာဥကုိ ထုံးစံအတုိင္း ခ်ဥ္ဟင္းခ်က္မလုိ႔ဘဲ။ တခါလာလဲခ်ဥ္ဟင္း ဆုိရင္ ျဖစ္ေသးဘူး တမ်ဳိးတဖုံေျပာင္းခ်က္မွဆုိၿပီး အခ်ဳိေၾကာ္ေလးလုပ္ပါတယ္။ ျဖဴဖတ္ျဖဴေရာ္နဲ႔ အေရာင္ေတြ မပါေတာ႔ စားလုိ႔မေကာင္းဘူးလုိ႔မထင္လုိက္နဲ႔ေနာ္။ မုန္လာဥေလး နဲ႔ ပုဇြန္ေလးနဲ႔ ေရာေၾကာ္လုိက္ေတာ႔ ခ်ဳိေနတာပါပဲ။ စားခ်င္ေအာင္ ဒီလုိပဲ ႀကံဖန္ေျပာပလုိက္တယ္။ :D




မုန္လာဥေၾကာ္ေလး သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။




၀က္အူေခ်ာင္းေၾကာ္ေလး သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။ Fair Price (NTUC) ကေန ၀ယ္ခဲ႔ပါတယ္။


မုန္လာဥေၾကာ္အတြက္ လုိအပ္ေသာအရာ

မုန္လာဥ ၁ ျခမ္း (မုန္လာဥက ႀကီးလုိ႔ တျခမ္းနဲ႔ေလာက္ပါတယ္)
ၾကက္သြန္နီ ၁ လုံးေသးေသး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ တက္
ပုဇြန္ေသးေသး (ရယ္ဒီမိတ္ အခြံခြာၿပီးသားပါ။ Fair Price (NTUC) ကေန ၀ယ္ခဲ႔ပါတယ္။)



ေၾကာ္ပုံ

မုန္လာဥကုိ အခြံႏႊာ ေရေဆးၿပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိေထာင္းထားပါ။ ေၾကာ္မယ္႔အုိး တည္ပါ။ ဆီနည္းနည္းထည္႔ပါ။ ဆီက်က္လာရင္ ေထာင္းထားတဲ႔ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိထည္႔ၿပီး အရင္ဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ား ႏူးအိသြားရင္ ပုဇြန္ေသးေသးထည္႔၊ မုန္လာဥထည္႔၊ ဆားထည္႔၊ အခ်ဳိမွုန္႔ထည္႔ၿပီး ေၾကာ္ေပးပါ။ မုန္လာဥေလး ပုိႏူးခ်င္ရင္ ေရေႏြးနည္းနည္းေလး ထည္႔ၿပီးေၾကာ္ ေပးႏုိင္ပါတယ ္ေနာ္။ ဒီလုိေလးေၾကာ္စားေတာ႔လဲ ဟင္းတမ်ဳိးတုိးတာေပါ႔။ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးေနာ္။

3 comments:

စႏၵကူး said...

ကဲကဲ..မုန္လာဥနဲ႔ပုဇြန္..ေနာက္ဆံုးပန္းကန္ထဲမွာဘာဘဲက်န္ခဲလဲ သိခ်င္ပါတယ္.. ကူးကူးဆိုရင္ေတာ့ ပုဇြန္ဘဲေရြးစားမွာ။။ ဟိဟိ

Unknown said...

အဟိ ၀က္အူေခ်ာင္းက တူးေနတယ္။ မန္းၾကီးေတာ့ ရုိက္ေတာ့မွာပဲ။

မိဘေမတၱာ said...

အစ္မ ႕ြန္မန္႕တာေနာ္ ကိုၾကီး မဟုတ္ဘူး ...