မမလုရဲ႕အေခၚအေ၀ၚေတြ တန္းစီေရးထားေပးလုိက္တယ္ေနာ္။
မမလုရဲ႕ ပင္လယ္စာ အေခၚအေ၀ၚ ၁
မမလုရဲ႕ ပင္လယ္စာ အေခၚအေ၀ၚ ၂
မမလုရဲ႕ အေခၚအေ၀ၚ ၃
မမလုရဲ႕ အေခၚအေ၀ၚ ၄
ဆင္ေခါင္းပဲ အေခၚအေ၀ၚ

ဖာလာေစ႔ (cardamom)

ဇီယာ (cumin)

သစ္ဂ်ပုိးေခါက္္ (cinnamon)


ကရေ၀းရြက္ (bay leaf)

သံပရာရြက္ (lime leaf)

ဆႏြင္း (Indian Saffron or tumeric)

ပဒဲေကာ (galingale or galangal)

ဂ်င္း (ginger)

ပူစီနံ (mint leaves)

စပါးလင္ (lemon grass)


ျပင္းေတာ္သိမ္ရြက္ (curry leaf)

နံနံေစ႔ (coriander seed)

နံနံပင္ (coriander)

ၾကက္သြန္ၿမိတ္ (onion spring)

က်ဴဆုိင္ (chinese chives, Kui Chai)

ပင္စိမ္းရြက္ (basil leaves)

ရွမ္းနံနံ (culantro or saw leaf herb)
10 comments:
ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ေတြ စံုေနတာပဲ။ ဒီလိုေလးစာရင္းၿပဳစုထားရင္ ေနာက္လိုရင္ရွာရ လြယ္တာေပါ႔ေနာ္ ... ဆက္ေရးပါ ... အားေပးေနပါတယ္။
သီးစံုကုလားဟင္းထဲ ျပင္းေတာ္သိမ္႐ြက္ေလး ထည့္တာလည္း ေကာင္းတာပဲ။ ဒီမွာလည္း ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ ေတာ္ေတာ္သံုးၾကတယ္။ စံုေနတာပဲ။
တယ္စံုပါလားေဟ...
အကုန္လံုးကိုလိုခ်င္ပါတယ္...
မိုးေကာင္းသူေရ ဟင္းခတ္အဆာပလာေတြထဲမွာေလ တရုတ္မဆလာဆိုတာ ဘာလဲဟင္..အဲ့တာ ခဏခဏေတြ႕ျပီး မသိလို႕. ေျပာျပေနာ္
တစ္ေနရာတည္းမွာ စုစုစည္းစည္းေလးဖတ္ရတာေကာင္းလိုက္တာ
ရွမ္းနံနံ၊ ပင္စိမ္းရြက္၊ ဖတ္ဖယ္ရြက္ ေတြရဲ႕ အေခၚအေဝၚေတြ သိလိုက္ရေတာ့ ဝမ္းသာသြားတယ္။ ရွမ္းျပည္မွာ ငါးဟင္းေပါင္းရင္ အဲဒါေတြ ထည့္တယ္ေလ။ အေသအခ်ာလည္း မမွတ္မိေတာ့ ဘယ္လို ဝယ္ရမလဲ မသိ ျဖစ္ေနတာ။
အယ္ အစံုပဲေတာ့။ ျမင္တာနဲ႔ကို ဟင္းခ်က္ခ်င္လာၿပီ။
မဇနိ
တကယ့္ကို စံုစီနဖာပါပဲ မိုးေကာင္းသူရယ္...
ပင္စိမ္းရြက္ (basil leaves)မၿမင္ဘူးဘူး ဆုိင္မွာ.
မမ ညီမေလး နံနံပင္မ်ိဳးေစ႔ေတြ ေတြ႔လုိ႔ ၀ယ္လာတာ ..အဲဒါေလ သူငယ္ခ်င္းတေယာက္က ေလွာ္ထားwmတဲ႔ ညီမေလးက မေလွာ္ရေသးဖူးလို႔ျငင္းပီး ငါ စိုက္ထားျပမယ္လို႔ ေၾကြးေၾကာ္ထားတာ..( လုပ္ပါဦးမမ ေလွာ္ပီးသားနဲ႔ မေလွာ္ရေသးတာနဲ႔ ဘယ္လိုခြဲရလဲ မမ ကူညီပါေနာ္ :)
Post a Comment