Wednesday, April 15, 2009

ပဲႀကီးႏွပ္ နဲ႔ ငါးရံေျခာက္ခ်က္

ပဲႀကီးခ်က္စားရတဲ႔အေၾကာင္းကေတာ႔ ေနာက္တပတ္လဲ ၀ါးတီးရွိပါေသးတယ္။ မုိးေကာင္းသူတုိ႔ လင္မယား ဒီလ ဘာကံဇာတာေတြ တက္ေနလဲမသိ။ သူငယ္ခ်င္းရဲ႕မိန္းမက ပဲႀကီးဟင္းရည္ကုိ ဆူးပုတ္နဲ႔ ခ်က္ေကြ်းမယ္၊ ၿပီးတျခားဟင္းေကာေပါ႔။ ပဲႀကီးကုိ ကြ်န္မတုိ႔နားက ကုလားမဆုိင္မွာ လာ၀ယ္ပါတယ္။ ပင္နီဆုိလာက ေသးေသးေလးတထုပ္ကုိ ၂က်ပ္ ၂၀ျပားေပးရတယ္။ ဒီမွာက ၁ကီလုိမွ ၃က်ပ္ ၅၀ ျပားဆုိေတာ႔ ပုိတန္သလားလုိ႔ပါ။ ၿပီးေတာ႔ ကုလားမဆုိင္က ပဲမ်ဳိးစုံရွိတယ္။ ဘာပဲလုိ႔ ဘာပဲမွန္းမသိဘူး။ ဒီေတာ႔ကြ်န္မလဲ ပဲႀကိဳက္တဲ႔ကုိယ္ေတာ္ရွိေတာ႔ ခ်က္စမ္းၾကည္႔အုံးမွဆုိၿပီး ပဲႀကီးကုိ ၀ယ္ခဲ႔ပါတယ္။ ပဲႀကီးကုိေတာ႔ တခါမွ မခ်က္ဖူးပါ။ သူငယ္ခ်င္း အစ္မက ပဲႀကီးကုိ ညေနခ်က္မယ္ဆုိရင္ မနက္မွာေရစိမ္ထား။ ၿပီးအခံြခြ်တ္လုိက္တယ္။ ပဲႀကီးကုိ ႏွစ္ေယာက္စာ တခြက္တည္းခ်က္ေပလုိ႔ေတာ္ေသးတယ္။ အခြံခြ်တ္ရတာက နာရီ၀က္ ေလာက္ေတာ႔ အသာေလးၾကာသည္။ (ဟုိေန႔က်ရင္ လာစားမယ္႔သူမ်ားမွာ အေယာက္ ၂၀ ေလာက္အသာေလးရွိမည္။ ပဲႀကီးကုိ ဘယ္လုိခြ်တ္မလဲေတာ႔ ကြ်န္မလဲ မသိ) ၿပီးေတာ႔ ပဲႀကီးက ႏူးလြယ္တဲ႔အမ်ဳိးတဲ႔။ ဒါနဲ႔ ကြ်န္မလဲ ပဲႀကီးကုိ မတုိ႔ မထိပဲ ျပဳတ္ထားလုိက္ပါတယ္။ ဟဲဟဲ ဒါေပမယ္႔ ဆီက်က္နဲ႔လဲ ေရာေၾကာ္ေရာ ပဲႀကီးလဲ ဘ၀ပ်က္ပါေလေရာ။ ပဲႀကီးရုပ္ေပါက္ေတာင္မျမင္ရေတာ႔ဘူး။ မထူးပါဘူးေလဆိုၿပီး ပဲႀကီးကုိ ေက်ေအာင္သာ ေမႊလုိက္ပါေတာ႔တယ္။





ပဲႀကီးႏွပ္ေလး သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။ ဓာတ္ပုံကုိ စတုိင္တမ်ဳိးနဲ႔ရုိက္ထားတယ္။ လွမလားလုိ႔။






ငါးရံေျခာက္ခ်က္ေလးလဲ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။ အိမ္က ပါးတဲ႔ ငါးရံေျခာက္ပါ။ ဒီတခါေတာ႔ ငါးရံကုိ ခ်က္လုိက္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ မပါပါဘူး။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ ပလိန္းခ်က္လုိက္ပါတယ္။ ဆိတ္သားေျခာက္ခ်က္နည္းနဲ႔ အတူတူပါပဲ။ ဒီမွာ ေရးဖူးပါတယ္ေနာ္။




ပဲႀကီးႏွပ္ အတြက္ လုိအပ္ေသာအရာ

ပဲႀကီး လက္ႏွစ္ဆုပ္
ၾကက္သြန္နီ ၁ လုံး နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ တက္ ဆီက်က္ ၀ါ၀ါေလးခ်က္


ပဲႀကီးႏွပ္ပုံ

ပဲႀကီးကုိ ေရစိမ္ထား။ ၾကာၾကာစိမ္ေလ ေကာင္းေလပါပဲ။ ဒါမွ အခြံခြာရတာ ပုိေကာင္းတယ္။ အဲၿပီးရင္ေတာ႔ ပဲႀကီးကုိ ဇိမ္နဲ႔ခြာပါေတာ႔။ ဇတ္ေက်ာေတာ႔ ေညာင္းတယ္ေနာ္။ မယုံ မရွိနဲ႔ေနာ္ ကုိယ္ေတြ႔ ကုိယ္ေတြ႔။ အခြံခြာၿပီးရင္ေတာ႔ ပဲႀကီးကုိ ေရထည္႔ၿပီး ႏူးေနေအာင္ျပဳတ္ထားပါ။ ပဲႀကီးႏူးရင္ ဆားထည္႔၊ အခ်ဳိမွုန္႔ထည္႔၊ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီက်က္၀ါ၀ါေလးနဲ႔ ေရာၿပီးေၾကာ္ေပးပါ။ ဆီရႊဲရဲႊေလးနဲ႔ စားခ်င္ရင္ေတာ႔ ဆီက်က္မ်ားမ်ားထည္႔ပါ။ ကြ်န္မလဲ ဆီထည္႔ေတာ႔ ထည္႔တာပဲ။ ပဲက ဆီစုတ္တယ္နဲ႔တူတယ္။ ဆီထည္႔လုိက္ ေပ်ာက္လုိက္နဲ႔။ အမ်ားႀကီးလဲ ထည္႔ရဲဘူး။ ေတာ္ေနဆီမ်ားၿပီး အီေနမွာစုိးလုိ႔။ ကဲ ဒါဆုိရင္ေတာ႔ ပဲႀကီးႏွပ္ေလး ရပါၿပီေနာ္။ လုပ္စားၾကည္႔ပါလား ဇာတ္ေက်ာ တက္ေစရမယ္။ ဟီးဟီး

2 comments:

စူးႏြယ္ said...

ေဟး....ခုမွပဲ တို႔အႀကိဳက္လာေတာ႔တယ္။ ပဲႀကီးႏွပ္နဲ႔ ငါးရံ႕ေျခာက္ခ်က္ သိပ္လိုက္ေပါ႔။ အေမက အိမ္မွာခ်က္ရင္ ပဲႀကီးကို ေရေႏြးပူပူထဲမွာ စိမ္လို္က္တယ္။ ဒါဆို ခဏေနရင္ အခြံခၽြတ္လို႔ရၿပီ။ အ၀ငမ္းသြားတယ္ေနာ္။ မစားရ ေညွာ္ခံဘ၀ထက္ေတာင္ ဆိုးေနၿပီ။ ေညွာ္နံ႔ေလးေတာင္ မ႐ႉရတဲ႔ ဘ၀ပါလားေနာ္..

ကိုလူေထြး said...

ပဲၾကီးႏွပ္ ေကာင္းပါတယ္... မမိုးေကာင္းသူက ဖြယ္ဖြယ္ရာရာ ခ်က္တတ္တယ္...