Friday, April 3, 2009

ကန္စြန္းရြက္ ခ်ဥ္ဟင္း၊ ပဲႏွပ္ နဲ႔ ငရုတ္သီးေထာင္း

ဒီေန႔ေတာ႔ အသားဟင္းေတြ မခ်က္ဘဲ အသီးအရြက္ ဟင္းေတြပဲ ခ်က္လုိက္ပါတယ္။ သတ္သတ္လြတ္ဟင္းလုိ႔လဲ ေျပာလုိ႔မရပါဘူး။ ကန္စြန္းရြက္ ခ်ဥ္ဟင္းထဲမွာ ငါးပိ နဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္ ခတ္ထားလုိ႔ပါ။ သူနဲ႔ ကြ်န္မက အသားဟင္းေတြပါမွ ထမင္းၿမိန္တာ မဟုတ္ပါဘူး။ ကုိယ္စားခ်င္တဲ႔ အသီးအရြက္ေလး တခြက္နဲ႔စားလဲ ထမင္း ၿမိန္ပါတယ္။ ဒီေန႔ေတာ႔ အသားႀကီး ငါးႀကီး ေရွာင္ေသာေန႔ဆုိၿပီး ဆင္ေျခ ဆင္လက္ ေပးလုိက္မယ္ေနာ္။ ဟီး



ကန္စြန္းရြက္ ခ်ဥ္ဟင္း သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား



ပဲႏွပ္ေလး သုံးေဆာင္းသြားပါအုံးလား။ ဆီေတာ႔ နည္းတယ္ေနာ္။



ေဟာဒီက ငရုတ္သီးေထာင္း စပ္မွာစုိးလုိ႔ ေခၚေတာ႔ဘူး အစပ္ေလးနဲ႔မွ ႀကိဳက္တယ္ဆုိလဲ စားသြားပါအုံး။ (ငရုတ္သီး ၅ ေတာင္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ တက္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမွုန္႔၊ နံနံပင္နဲ႔ ေထာင္းထားပါတယ္ရွင္) ဆီစိမ္းေလး ဆမ္းလဲရတယ္ေနာ္။ ဒီေန႔ေတာ႔ ဆီစိမ္း မဆမ္းဘဲ ဒီတုိင္းေလး ထားလုိက္ပါတယ္။




ကန္စြန္းရြက ္ခ်ည္ဟင္း အတြက္ လုိအပ္ေသာအရာ

ကန္စြန္းရြက္ အေသး ၁ စည္း
ၾကက္သြန္နီေသးေသး ၁ လုံး ပါးပါးလွီး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ တက္ ေထာင္း
ငါးပိ လက္တဆစ္
ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း (တခ်ဳိ႕လဲ ပုဇြန္စိတ္ေလး နဲ႔ ခ်ဥ္ဟင္းခ်က္ပါတယ္။ ဒီမွာ ပုဇြန္စိတ္ မေတြ႔ပါဘူး)
မက္လင္ေျခာက္ဖတ္ ၅ ဖတ္ (သုိ႔) မန္က်ည္းမွည္႔


ကန္စြန္းရြက္ခ်ည္ဟင္း ခ်က္နည္း

ကန္စြန္းရြက္ကုိ ကတ္ေၾကးေလးနဲ႔ အေနေတာ္ျဖတ္ၿပီး ေရေဆးထားပါ။ မဟုတ္လဲ လက္နဲ႔ျဖတ္လုိက္ေနာ္။ ဟင္းရည္ခ်က္မယ္႔အုိးထဲသုိ႔ ဆီနည္းနည္းေလးထည္႔ ဆီက်က္လာရင္ ေထာင္းထားတဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ပုဇြန္ေျခာက္တုိ႔ကုိထည္႔၊ ၾကက္သြန္နီထည္႔၊ အေရာင္တင္ ငရုတ္သီးမွုန္႔ နည္းနည္းထည္႔ ကန္စြန္းရြက္ထည္႔ၿပီး ခဏလုံးထားပါ။ ကန္စြန္းရြက္မ်ားအိသြားၿပီ ဆုိမွ ဆား၊ အခ်ဳိမွုန္႔၊ ငါးပိ၊ ေရေႏြးထည္႔ၿပီး တည္ထားပါ။ ဟင္းရည္အုိးဆူလာရင္ မက္လင္ေျခာက္ဖတ္ ၅ ဖတ္ (သုိ႔) မန္က်ည္းမွည္႔ကုိ ေရေဖ်ာ္ၿပီးထည္႔ေပးပါ။ နာနာေလး ဆူေနေအာင္တည္ထားေပးပါ။ အခ်ဥ္အန႔ံေလးမ်ားလဲ တေထာင္းေထာင္းထြက္လာရင္ေတာ႔ ကန္စြန္းရြက္ ခ်ဥ္ဟင္း ရပါၿပီရွင္။



ပဲႏွပ္ အတြက္ လုိအပ္ေသာအရာ

ကုလားပဲ (သုိ႔) ပဲ၀ါေလး လက္ႏွစ္ဆုပ္
ၾကက္သြန္နီ အေနေတာ္ ၁ လုံး


ပဲႏွပ္ပုံ ႏွပ္နည္း

ကုလားပဲ (သုိ႔) ပဲ၀ါေလး လက္ႏွစ္ဆုပ္ကုိေရေဆးပါ။ ဒီေန႔ ကြ်န္မကေတာ႔ ပဲ၀ါေလး ႏွပ္ပါတယ္။ တျခားသူေတြေတာ႔ ပဲကုိ ဘယ္လုိႏွပ္လဲ မသိ။ ကြ်န္မကေတာ႔ ဆားမပါဘဲ ပဲကုိ ႏူးေအာင္ အရင္ျပဳတ္လုိက္ပါတယ္။ အေမကေျပာတယ္ ပဲျပဳတ္ရင္ ဆားမထည္႔ဘဲ ျပဳတ္တဲ႔။ ဒါမွ ပဲကႏူးလြယ္ ႏွပ္လြယ္တာတဲ႔။ မဟုတ္ရင္ ပဲက ဆတ္ေတာက္ ဆတ္ေတာက္ႀကီးတဲ႔။ (ပဲက မာတာတာနဲ႔ မက်က္ခ်င္ဘူးလုိ႔ေျပာခ်င္တာပါ။) အဲ.......... ပဲႏူးသြားရင္ေတာ႔ ၾကက္သြန္နီကုိ ပါးပါးလီွးၿပီး ဆီက်က္ ၀ါ၀ါေလးခ်က္လုိက္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ ဆီက်က္ ရၿပီဆုိရင္ေတာ႔ ဆား၊ အခ်ဳိမွုန္႔ နည္းနည္းထည္႔၊ ျပဳတ္ထားတဲ႔ပဲနဲ႔ေရာေမြ ၿပီး ၅ မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္လုိက္ပါတယ္။ ဒါဆုိရင္ေတာ႔ ပဲႏွပ္ ရပါၿပီရွင္။

7 comments:

Phyo Evergreen said...

ငွင္းငွင္း ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလး ဦးဦးဖ်ားဖ်ားေသာက္သြားတယ္.. ေကာင္းေကာင္း။

sin dan lar said...

ကန္စြန္းရြက္ခ်ဥ္ရည္၊ ငါးေၾကာ္၊ ကန္ဇြန္းရြက္+ပဲပင္ေပါက္+ပဲျပားောကာ္..
ပဲႏွပ္နည္း မွတ္သြားပါသည္။

MrDBA said...

အား ပါး .. အညာစာေတြပါလား။ ႏြားႏို႔ခဲခ်က္ကေလး ခ်က္ပါဦးလား တစ္ရက္ေလာက္။

ဇနိ said...

အင္း ငရုတ္သီးေထာင္းႀကိဳက္တယ္.. ကိုကို ဒီဘီေရ က်ေနာ္ေတာ့ ႏြားႏို႔ခဲခ်က္တာ အရီခံရဖူးတယ္... တခ်ိဳ႕နယ္ေတြက မခ်က္ၾကဘူးထင္တယ္

၀ါ၀ါေမာင္ said...

ပဲၾကီးနွပ္ေရာ.. ကဇြန္းရြက္ခ်ဥ္ရည္ေရာ.. အကုန္ၾကိဳက္
ျငဳတ္သီးကေတာ႔ စားဘူးးး း)

မိုးေကာင္းသူ said...

phyo
လွ်ာလဲ အပူေလွာင္အုံးမယ္ေနာ္။ ျဖည္းျဖည္းေသာက္ပါ။

sin dar lar
မွတ္ပါ မွတ္ပါ။

ကုိႀကီး ဒီဘီ
သူ႔အႀကိဳက္ေတြေလ။ ဟီး။ ႏြားႏုိ႔ခဲေတာ႔ မလုပ္တတ္ဘူ။ ခ်က္တာေတာ႔ ခ်က္တတ္ပါတယ္။ ကုိႀကီး ဒီဘီ ေျပာမွ စားေတာင္စားခ်င္လာၿပီေနာ္။

ကုိဇနိ
ႏြားႏုိ႔ခဲက အညာကပဲ ခ်က္တာထင္တယ္။ ကြ်န္မက မႏၲေလးေရာက္မွ စားဖူးတာ။

မမ၀ါ
ကြ်န္မက စပ္သီး ႀကိဳက္ႀကိဳက္။ အစပ္မပါရင္ကုိ မစားတတ္ဘူးျဖစ္ေနၿပီ။

စူးႏြယ္ said...

တို႔အေမလည္း အဲလိုပဲ အာလူးတို႔၊ ပဲတို႔ ခ်က္ရင္ ဆားမထည့္ပဲ အရင္တည္တယ္။ ႏူးလြယ္ေအာင္လို႔တဲ႔။