Monday, April 20, 2009

မုန္႔ဟင္းခါး (ခင္ေထြးရီ)

ဒီေန႔ေတာ႔ ခင္ေထြးရီ မုန္႔ဟင္းခါးထုပ္ကုိ လုပ္စားလုိက္ပါတယ္။ အစ္မတေယာက္က ခင္ေထြးရီခ်က္စားၾကည္႔ ပုိၿပီးေကာင္းတယ္ဆုိလုိ႔ပါ။ ခါတုိင္း မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္ရင္ ေျမာင္းျမေဒၚခ်ဳိပဲ ၀ယ္ၿပီး ခ်က္စားတတ္ပါတယ္။ ေျမာင္းျမေဒၚခ်ဳိမွာ ပါတဲ႔ ဟင္းေၾကာ္ထုပ္က ငါးျပာရည္အနံ႔လုိ နည္းနည္း အနံ႔ျပင္းပါတယ္။ ခင္ေထြးရီ ငါးေၾကာ္ထုပ္က ပုိၿပီးေမႊးပါတယ္။ ႀကိဳက္တာတာ ခ်က္စားပါေနာ္။ ကြ်န္မကေတာ႔ ႏွစ္မ်ဳိးစလုံး ႀကိဳက္ပါတယ္။





ကြ်န္မ ပန္းကန္ပါ။ ညွပ္ဖတ္နဲ႔ စားပါတယ္။ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။





သူ႔ပန္းကန္းပါ။ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။




သူ႔ပန္းကန္ပါ။ ညေန တေခါက္စားေတာ႔ အသုပ္စားခ်င္တယ္ဆုိလုိ႔ သုပ္ေပးလုိက္ပါတယ္။ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။





ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ဆီက်က္၊ ပဲက်က္မုန္႔၊ မန္က်ည္းမွည္႔အႏွစ္၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ဳိမွုန္႔၊ ငရုတ္သီးမွုန္႔နဲ႔ အုိးၾကက္ဥ တုိ႔ကုိ ထည္႔ၿပီး နယ္ပါတယ္။



ဟင္းရည္




မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ နဲ႔ ညွပ္ဖတ္ (ႀကိဳက္သေလာက္စားသြားေနာ္။ အားမနာနဲ႔)




ဟင္းရည္ကုိ အုိးလုိက္ခ်ထားေပးတယ္။ အပူေလွာင္မယ္ေနာ္။ သတိထားပါ။


မုန္႔ဟင္းခါး ဟင္းရည္ ခ်က္နည္း


ၾကက္သြန္နီ ႀကီးႀကီး ၃ လုံး ေလးျခမ္းစိတ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၇ တက္ ပါးပါးလွီး၊ စပါးလင္ ၁ ေခ်ာင္း ေထာင္းထားပါ။ ကြ်န္မကေတာ႔ ငါးေၾကာ္ကုိ ျပန္ၿပီးဆီသတ္လုိက္ပါတယ္ေနာ္။ ဆီသတ္မယ္႔အုိးတည္ၿပီး ဆီနည္းနည္းထည္႔ပါ။ ဆီက်တ္လာရင္ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ စပါးလင္ ထည္႔ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီမ်ားအိလာရင္ ဆႏြင္း နည္းနည္းထည္႔၊ ငါးေၾကာ္ထုပ္ထည္႔ၿပီးေၾကာ္ေပးပါ။ ၿပီး ဟင္းရည္ခ်က္မယ္႔အုိးထဲသုိ႔ ဆီသတ္ထားတဲ႔ငါးကုိထည္႔လုိက္ပါတယ္။ ထမင္းေပါင္းအုိးထဲသုိ႔ ေရေႏြး တ၀က္ေက်ာ္ေက်ာ္ထည္႔ တည္လုိက္ပါတယ္။ ငံျပာရည္ နဲ႔ အခ်ဳိမွုန္႔ ထည္႔ပါ။ ဆူပြက္လာရင္ သူ႔မွာပါတဲ႔ ပဲက်က္မွုန္႔ နဲ႔ ဆန္ေလွာ္မွုန္႔ကုိ ေရက်က္ေအးနဲ႔ ေဖ်ာ္လုိက္ပါ။ ၿပီးထည္႔လုိက္ပါ။ ကြ်န္မကေတာ႔ အိမ္မွာရွိတဲ႔ ပဲက်က္မွုန္႔ နဲ႔ ဆန္ေလွာ္မွုန္႔ကုိ နည္းနည္းပုိထည္႔လုိက္ပါတယ္။ အဖုံးေတာ႔ ဖြင္႔ထားပါေနာ္။ ဆူလာရင္ ေ၀က်သြားမွာစုိးလုိ႔ပါ။ ၾကက္ဥျပဳတ္ထည္႔ပါ။ မဟုတ္လဲ ၾကက္ဥကုိ ေခါက္ထည္႔လဲ ရပါတယ္ေနာ္။ ကြ်န္မ ခ်က္တတ္သလုိ ေရးလုိက္ပါတယ္ေနာ္။

10 comments:

nyimuyar said...

စားသြားပါတယ္ ခင္ေထြးရီလည္းေကာင္းတယ္ စံျပေဒၚၾကည္က ငရုတ္ေရာင္ရွိတယ္။ ေျမာင္းျမ ေဒၚခ်ိဳ လည္းစားတယ္။

သက္ထား

MrDBA said...

တို႔လဲလာစားသြားတယ္။ ညွပ္ဘူးသီး တစ္ပြဲေပး .. :P

ဂ်ဴနို said...

ဟုတ္တယ္ ညီမေရ
ေၿမာင္းၿမေဒၚခ်ိဳက အနံ ့ၿပင္းတယ္။ စားရင္လည္း အီသလိုပဲ။ ရင္ၿပည့္ သလို အစာ မေက်သလိုမ်ိဳး။
အထားခံေအာင္ ဘာေတြပါလည္းမွ မသိတာ။

ေႏြးေနျခည္ said...

မမိုးရဲ႕ သူပဲ ျဖစ္လိုက္ခ်င္ပါေတာ့တယ္...

စႏၵကူးေမ said...

ဟူး... ေၿပာရင္ဆိုရင္းမုန္႔ဟင္းခါးေတာင့္တလာၿပီ...
စားခ်င္လိုက္တာေနာ္...အသုပ္နဲ႔ဟင္းရည္တစ္ပြဲေပးပါ..း)

စူးႏြယ္ said...

ခင္ေထြးရီ ရယ္ဒီမိတ္မစားဖူးဘူး။ စမ္းေခ်ာင္းက ဆိုင္မွာေတာ႔ခဏခဏ စားဖူးတယ္။ ေျမာင္းျမေဒၚခ်ဳိေတာ႔ ရယ္ဒီမိတ္ စားဖူးတယ္။ ဒါေပမယ္႔ေပါ႔ တခါက ရန္ကုန္ကျပန္ေတာ႔ မုန္႔ဟင္းခါး ရယ္ဒီမိတ္ထုပ္ေတြ အိမ္က၀ယ္တည့္ေပးလိုက္ တယ္။ ဒီေရာက္ေတာ႔ ေျမာင္းျမေဒၚခ်ဳိ အရင္ဆံုးစမ္းၾကည့္တယ္။ အိုေကတယ္။ ေက်ာက္ေျမာင္းေဒၚၾကည္ဆိုတဲ႔ အထုပ္လည္းေဖာက္လိုက္ေရာ ဟင္းအႏွစ္ထဲက ပိုးဟပ္ႀကီး တေကာင္ထြက္လာတယ္။ အစက အေတာင္ပံ တ၀က္တပ်က္ႀကီးပဲျမင္ေတာ႔ တို႔က စပါးလင္ဖတ္ႀကီး ထင္ေနတာ။ ေအာ္...စပါးလင္တဖတ္က မညက္ဘူးေပါ႔ ဆိုၿပီး ဆဲြလည္းထုတ္လိုက္ေရာ ပိုးဟပ္ႀကီး။ တေကာင္းလံုး အျပည့္။ ဒါနဲ႔ က်န္တဲ႔ အထုပ္ေတြပါ ပစ္လိုက္တယ္။ အဲဒီကတည္းက မုန္႔ဟင္းခါးထုပ္ မစားေတာ႔ဘူး။ တျခား ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ေတြ ဘာေတြေတာ႔ နည္းနည္းပါးပါး စားေနေသးတယ္။ ပိုးဟပ္ မျမင္ရေသးလို႔ေလ..ဟီးးးးး

မဆုမြန္ said...

သူ႕အတြက္ မုန္႕ဟင္းခါးသုတ္ေလး စားခ်င္လိုက္တာေနာ္..
ကၽြန္မက မုန္႕ဟင္းခါးဆို အေသရရ အရွင္ရရ. အေသတြယ္တာပဲ...

Thant said...

စံျပေဒၚၾကည္လဲေကာင္းတယ္။ ငါးနံ႕ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕။ အခုလဲၾကည့္ၿပီး ဗိုက္ဆာလာၿပီ ။

မီးမီးငယ္ said...

မုန္ ့ဟင္းခါးလာစားသြားပါတယ္ရွင္။

ကြ်န္မလဲ မုန္ ့ဟင္းခါးကိုညွပ္နဲ ့ဘဲၾကိဳက္တယ္။ ဘဲေသြးေလးပါေတာ့ပိုေကာင္းမယ္ေနာ္။

း)

T T Sweet said...

ဟိုဘက္ကလဲ အုန္းနို႔ေခါက္ဆဲြ ... ဒီဘက္ကလဲ မုန္႔ဟင္းခါး ... အမတို႔ေရ ... လာၾကပါဦး စားခ်င္လို႔ပါ။ ခ်က္မစားၿဖစ္တာ ၾကာတာေတြ လာၿပေနပါတယ္ဗ်ိဳ႔ း)