Thursday, April 9, 2009

ငါးေၾကာ္ႏွပ္

ဒီေန႔ေတာ႔ ဟုိအပတ္က၀ယ္ထားတဲ႔ ငါးတစ္ေကာင္ကုိ ခ်က္လိုက္ပါတယ္။ အလွဴေတြမွာ ေကြ်းတဲ႔ ငါးေၾကာ္ခ်က္ လုိမ်ဳိးခ်က္လုိက္ပါတယ္။ အဟဲ.......အလွဴေတြမွာ ေကြ်းတဲ႔ငါးခ်က္က အရုိးေတြပါ ႏူးအိၿပီး စားလုိ႔လဲအရမ္းေကာင္းပါတယ္။ ကြ်န္မ ငါးေၾကာ္ႏွပ္ ကေတာ႔ အရုိးမႏူးပါဘူး။ pressure cooker နဲ႔ခ်က္မယ္ဆုိရင္ေတာ႔ ႏူးမွာေပါ႕။ ကြ်န္မမွာ ထမင္းအိုးရယ္၊ ဟင္းရည္ခ်က္တဲ႔အုိးရယ္၊ ဟင္းေၾကာ္ဖုိ႔အေၾကာ္အုိးရယ္ ဒါပဲရွိတယ္။ ဒီလုိပဲ ႀကံဳတုံး ၾကြားပလုိက္တယ္။ ဟီးဟီး


ငါးေၾကာ္ႏွပ္ေလး သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။ (ငရုတ္သီးေလး မပါရင္ စားလုိ႔မျဖစ္လုိ႔ ၂ ေတာင္႔ကုိ ခ်ခါနီး ထည္႔လုိက္တယ္။)



မုန္႔ညွင္း ဟင္းရည္ (ခေနာၾကက္သားမွုန္႔ တတုံးထည္႔လုိက္ပါတယ္။ ဒါပါပဲ။ က်န္တာဘာမွ ပါဘူး။)




လုိအပ္ေသာ အရာ

ငါး
ၾကက္သြန္နီ ၁ လုံး ႀကီးႀကီး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂ လုံးႀကီးႀကီး
သံပရာသီး ေသးေသး ၄ လုံး (မထည္႔လဲ ရပါတယ္ေနာ္)

ခ်က္ပုံ

ငါးကုိ ေရေဆး (မန္က်ည္႔မွည္႔နဲ႔ ေဆးရင္အရင္ အညွီနံ႔ ပုိသက္သာပါတယ္ေနာ္)။ ငါးကုိ အတုံးတုံးၿပီး ဆား၊ အခ်ဳိမွုန္႔၊ ဆႏြင္းမွုန္႔နဲ႔ သံပရာသီးညွစ္ထည္႔၊ နယ္ၿပီး နပ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ နဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ အကြင္းလုိက္လွီးထားပါ။ ခ်က္မယ္႔အုိးထဲသုိ႔ ဆီထည္႔ပါ။ ဆီက်က္လာရင္နယ္ထားတဲ႔ ငါးကုိ အေရာင္ နီလာေအာင္ အထိေၾကာ္ပါ။ ၿပီးရင္ ဆီကုိခြက္တခုထဲ အရင္ေကာ္ထားပါ။ ၿပီးရင္ ငါးကုိ ေရနည္းနည္းထည္႔ၿပီး အရုိးႏူးအိသြားသည္အထိ ျပဳတ္ထားပါ။ ျပဳတ္ေနတုံး ငါးကုိ သြားမေမႊလုိက္နဲ႔ေနာ္။ ငါးအတုံးေတြ ေၾကကုန္မွာစုိးလုိ႔ပါ။ အဲ အရုိးေတြလဲ ႏူးအိသြားရင္ေတာ႔ ေစာေစာက က်န္တဲ႔ဆီနဲ႔ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ အကြင္းလုိက္နဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ နည္းနည္းအိေအာင္ေၾကာ္ပါ။ ၿပီးရင္ ငါးထည္႔ပါ။ ဒါဆုိရင္ေတာ႔ ငါးေၾကာ္ႏွပ္ ရပါၿပီရွင္။

4 comments:

Phyo Evergreen said...

1 ယူပါရေစ.. ႐ွလြတ္... စပ္စပ္ေလးလုပ္ေပးပါ

Phyo Evergreen said...

1 ယူပါရေစ.. ႐ွလြတ္... စပ္စပ္ေလးလုပ္ေပးပါ

yehtutnaung said...

ငါးေၾကာ္ မၾကိဳက္တဲ့ ေၾကာင္မိုက္လို ့ေတာ့ အထင္မခံခ်င္ဘူး။ :P

ဇနိ said...

ငါးကို ရိုးရိုးခ်က္တာ မႀကိဳက္တတ္လို႔ ငါးေၾကာ္ႏွပ္ေလးေတာ့ စားခ်င္တယ္။ ဟင္းရည္ကလည္း စိမ္းစိမ္းစိုစိုေလး။
မဇနိ