Monday, April 6, 2009

ခရမ္းသီး နဲ႔ အာလူးခ်က္

ဒီေန႔ေတာ႔ ဘာခ်က္ရမလဲလုိ႔စဥ္းစားလုိက္တယ္။ မမအယ္ဇီလုိ လွခ်င္တာနဲ႔ ဒီေန႔ေတာ႔ ခရမ္းသီးကုိ အာလူးနဲ႔ေရာၿပီး ခ်က္စားလုိက္ပါတယ္။ အာလူးေရာလုိက္ေတာ႔ ပုိမ်ားလွလားမလားလုိ႔ပါ။ မမအယ္ဇီေရ လွခ်င္လုိ႔ ဒီလုိေလး ခ်က္လုိက္ပါရေစေနာ္။ ခရမ္းသီးနဲ႔အာလူး အလုံးေသးေလးေတြလဲ ရွိတာနဲ႔ ေရာၿပီးခ်က္စားလုိက္ပါတယ္။ အာလူးအလုံးေသးဆိုလုိ႔ ေျပာရပါအုံးမည္။ ကြ်န္မရဲ႕သူငယ္ခ်င္း အမ်ဳိးသမီး (ခုေတာ႔ ကြ်န္မနဲ႔သူငယ္ခ်င္းျဖစ္ေနပါၿပီ) ဒီလုိပဲ ဖုန္းဆက္ျဖစ္ၾကရင္ ဟဲ႔ ... ဒီေန႔ဘာခ်က္စားလဲ ဘာလဲ ညာလဲေပါ႔။ ကြ်န္မလဲ အာလူးေသးေသးေလးကုိ ၀က္သားနဲ႔ေရာခ်က္တယ္၊ ဆိတ္သားနဲ႔ေရာခ်က္တယ္၊ အမဲသားနဲ႔ေရာခ်က္တယ္ စသျဖင္႔ေပါ႔။ အာလူးေသးေသးေလးက စားလုိ႔လဲေကာင္းတယ္။ ဆီးဆီးေလးလုိ႔ေျပာလိုက္တယ္။ အဲဒီေတာ႔ သူလဲ ကြ်န္မေျပာသလို အာလူးေသးေသးကုိ၀ယ္ၿပီးခ်က္စားပါေတာ႔သည္။


အဲဒီမွာ အာလူးအလုံးေသး ဇာတ္လမ္းစပါၿပီ။ ကြ်န္မက အာလူးအလုံးေသးရင္ အရင္ျပဳတ္လုိက္တယ္။ က်က္ၿပီဆုိမွာ အခံြႏႊာလုိက္ပါတယ္။ ဒါမွလဲ အခြံႏႊာရတာ ပုိျမန္တာေလ။ အဲ ကြ်န္မရဲ႕သူငယ္ခ်င္းအမ်ဳိသမီးကေတာ႔ အစိမ္းလုိက္အာလူးကုိ အရင္ႏႊာတယ္။ အာလူးေလးက ေသးေသးေလးဆုိေတာ႔ ႏႊာရခတ္တာေပါ႔။ သူ႕မွာ တမနက္လုံး အာလူးႏႊာေနတာ အခ်ိန္ေတြကုန္သြားတယ္ အာလူးက ႏႊာလုိ႔မၿပီးေသးဘူးတဲ႕။ အင္း ..........စိတ္ထဲမွာ ကြ်န္မကုိေလ ရုိက္ခ်င္လုိက္တာတဲ႔။ ေပါက္ေပါက္ရွာရွာ အာလူးေသးေသးကိုမ်ား အလုပ္ရွဳပ္ခံၿပီး စားရတယ္ေပါ႕။ ဒီလုိ အာလူးကုိ ႏႊာေနရရင္ေတာ႔ ထမင္းငတ္ေတာ႔မယ္ မျဖစ္ေခ်ဘူး ရသေလာက္နဲ႔အရင္ခ်က္မယ္ ညေနမွ က်န္တာကုိႏႊာမယ္ဆုိၿပီး တ၀က္ကုိသာခ်က္စားလုိက္ရတယ္။ အဲဒီေန႔လည္ၾကေတာ႔ ကြ်န္မကိုဖုန္းဆက္ၿပီးေျပာလုိ႔ သိလုိက္ပါ။ ဒါနဲ႔ အာလူးအေသးကုိ ခရမ္းသီးနဲ႔ေရာခ်က္ရပါေတာ႔တယ္ရွင္။


ဒီေန႔ သူငယ္ခ်င္းတေယာက္ပါ ထမင္စားေခၚထားလုိ႔ ဟင္းကုိ နည္းနည္းပုိခ်က္လုိက္ပါတယ္။



ခရမ္းသီး နဲ႔ အာလူးခ်က္ေန သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား




ဒီေန႔ေတာ႔ အမဲသားကုိ အတုံးေသးေသးတုံးၿပီး ဆား၊ အခ်ိဳမွုန္႔၊ ဂ်င္းလက္တဆစ္ေထာင္းအရည္၊ ဆႏြင္းထည္႔ၿပီး ေၾကာ္ထားတာပါရွင္။ အမဲေၾကာ္ေလးေကာ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။



အစပ္ေလးပါေအာင္လုိ႔ ငါးနီတူးေလးပါ ေၾကာ္လုိက္တယ္။ ငါးနီတူးေၾကာ္စပ္စပ္ေလး သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။



ဒါကေတာ႔ ထုံးစံအတုိင္း မုန္လာဥ ခ်ဥ္ဟင္းပါ။ အခ်ဥ္ဟင္းေလးပါ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။




ခရမ္းသီး နဲ႔ အာလူးခ်က္ အတြက္ လုိအပ္ေသာအရာ

ခရမ္းသီး အေနေတာ္ ၂ လုံး
အာလူးေသးေသး ၁၀ လုံး
ၾကက္သြန္နီ ၂ လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ တက္
ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း


ခရမ္းသီး နဲ႔ အာလူးခ်က္ပုံ

အာလူးေသးေသးကုိ အရင္ဆုံး ျပဳတ္ထားလုိက္ပါ။ အာလူးက်က္ရင္ေတာ႔ အခြံႏႊာထားပါ။ အာလူးေသးေသးက အရင္ျပဳတ္လုိက္မွ အခံြႏႊာရတာ ပုိလြယ္ပါတယ္။ ခရမ္သီးကုိ အတုံးတုံးထားၿပီး ေရးေဆးပါ။ ါခ်က္ခါနီးမွ ေရေဆးၿပီးတုံးပါ။ မဟုတ္လုိ႔ရွိရင္ ခရမ္းသီးက မည္းသြားတတ္ပါတယ္။ ဒါမွမဟုတ္ အတုံးတုံးထားၿပီး ေရနဲ႔စိမ္ထားေပးပါ။ အာလူးျပဳတ္ေနတုံး ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ အခံြႏႊာၿပီး ေထာင္းတာပါ။ ီခ်က္မယ္႔အိုးထဲသုိ႔ ဆီနည္းနည္းထည္႔ ဆီက်က္လာရင္ ေထာင္းထားတဲ႔ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ပုဇြန္ေျခာက္တုိ႔ကုိ ဆႏြင္း၊ အေရာင္တင္ နည္းနည္းထည္႔ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ နည္းနည္းေလးအိသြားေအာင္အထိ ဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴလဲ အိသြားရင္ တုံးထားတဲ႔ ခရမ္းသီး နဲ႔ ျပဳတ္ၿပီးအခံြႏႊာထားတဲ႔ အာလူးတုိ႔ကုိထည္႔၊ ဆားထည္႔၊ အခ်ဳိမွုန္႔ထည္႔ၿပီး ၅ မိနစ္ေလာက္ ခဏလုံးထားပါ။ ၿပီးရင္ ေရေႏြးနည္းနည္းထည္႔ၿပီး ဆီျပန္လာေအာင္တည္ထားေပးပါ။ ဆီျပန္လာရင္ေတာ႔ ခရမ္းသီး နဲ႔ အာလူးခ်က္ရပါၿပီ။ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။

4 comments:

MrDBA said...

အဲဒီသူငယ္ခ်င္းက တို႔ျဖစ္မသြားတဲ့ အတြက္ မန္းကိုထုျခင္တယ္။ ပံုနဲ႔ဘဲ လာလာၾကည့္ေနရတဲ့အတြက္။

ကဲ သီဟေရ .. သြားျပီးႏွိပ္စက္လိုက္ၾကရေအာင္လား

T T Sweet said...

ခရမ္းသီးအာလူးခ်က္ ... စားေကာင္းမဲ႕ပံုပဲ။ ေနာက္က်ရင္ ခ်က္စားဦးမယ္။ အာလူးအေသးေလးေတြ အလံုးလိုက္ သုတ္စားရင္ေကာင္းတယ္ေနာ္။

ကိုလူေထြး said...

ေတာ္ေသးတာေပါ့။ ထမင္းစားျပီးမွ ဒီပို ့စ္ကို ၾကည့္မိလိို ့။ ႏို ့မို ့ရင္ သြားရည္ခံေတြ ဘာေတြ ဝတ္ထားရမလားပဲ ...

Phyo Evergreen said...

စားေကာင္းမယ္.. ခရမ္းသီးအာလူးခ်က္ကို အာလူးပူရီက ပလာတာလို အခ်ပ္နဲ႔စားလည္းေကာင္းတယ္... ။