Tuesday, March 31, 2009

ဗုံလုံသီးငါးပိခ်က္

သူမ်ားေတြ ဗုံလုံသီးကုိအစာသြတ္ၿပီး (၀က္သားေတာက္ေတာက္စင္းနဲ႔သြတ္၊ ၾကက္သားေတာက္ေတာက္စင္းနဲ႔သြတ္၊ ပုဇြန္နဲ႔သြတ္ဆုိၿပီး) ခ်က္တာေတာ႔စားဖူးပါတယ္။ ကုိယ္တုိင္ေတာ႔တခါမွ မခ်က္ဖူးပါ။ ဒီေန႔ ကြ်န္မမွာသြတ္စရာအစာပလာလဲဘာမွ မရွိဆုိေတာ႔ ဒီအတုိင္းေလးခ်က္စားၾကည္႔မယ္ဆုိၿပီး လက္တည္႔စမ္းခ်က္လုိက္ပါတယ္။ ေနာက္တခါမွ အစာသြတ္ၿပီးခ်က္ၾကည္႔ပါအုံးမည္။ ဒီေန႔ေတာ႔ ေကာင္းေလအိ မေကာင္းေလအိမသိ။




ဗုံလုံသီးငါးပိခ်က္ေလး သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။



ၾကက္ဥေခါက္ေၾကာ္ကုိ စားသြားပါအုံးလုိ႔ေခၚေတာ႔ဘူးေနာ္ :D



ဗုံလုံသီးခ်က္အတြက္ လုိအပ္ေသာအရာ

ဗုံလုံးသီး တေတာင္႔
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂ လုံး
ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း
ငါးပိ လက္တဆစ္
ငရုတ္သီးစိမ္း ၃ေတာင္႔ (မထည္႔လဲရပါတယ္။ ကြ်န္မက အစပ္ေလးနဲ႔မွ ထမင္းစားလုိ႔၀င္တာမုိ႔လုိ႔ပါ။)



ခ်က္ပုံ

ဗုံလုံသီးကုိ အခြံႏႊာၿပီး အကြင္းလုိက္ေလးလွီးပါ။ ကြ်န္မ၀ယ္ခဲ႔တဲ႔ ဗုံလုံးသီးကရင္႔လုိ႔လားမသိ အေစ႔ေတြကနည္းနည္းရင္႔တယ္ထင္လုိ႔ အထဲကအေစ႔ေတြပစ္လုိက္တယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိပါးပါးလွီးထားပါ။ ခ်က္မယ္႔အုိးထဲသုိ႔ ဆီထည္႔၊ ဆီက်က္လာရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႔ အေရာင္တင္ငရုတ္သီးမွုန္႔ထည္႔၊ ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္းထည္႔၊ ငါးပိထည္႔၊ ဆားထည္႔၊ အခ်ဳိမွုန္႔ထည္႔ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားအိသြားရင္ ဗုံလုံသီးထည္႔ၿပီးခဏလုံးထားပါ။ ၿပီးရင္ ေရေႏြးနည္းနည္းေလးပါထည္႔လိုက္တယ္။ ၅ မိနစ္၊ ၁၀ မိနစ္ေလာက္ဆုိရင္ေတာ႔ ဗုံလုံသီးမ်ားလဲအိသြားပါၿပီ။ မီးဖုိေပၚကခ်ခါနီး ငရုတ္သီးစိမ္းေလးထည္႔ၿပီးစားႏုိင္ပါၿပီရွင္။ သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။


သတိ။ ။ ဗုံလုံသီး၊ ေဂၚလခါးသီး၊ ပိႏဲၷသီးမ်ား အခြံႏႊာရင္ေတာ႔လက္အိတ္ေလးစြတ္ၿပီးမွႏႊာပါ။ လက္မွာအေစးေတြကပ္မွာစုိးလုိ႔ပါ။ ဗုံလုံသီးအေစးထြက္မွန္း ခုမွသိတယ္။ ကုိယ္ေတြ႔ေနာ္။ မယုံမရွိနဲ႔။ အဟီးးးးးးးးးးးးးးးးး

3 comments:

၀ါ၀ါေမာင္ said...

စားခ်င္တယ္.. ဂလု း(((((((

nyimuyar said...

ဖံုလံုသီး လာေငးသြားတယ္ မစားတာၾကာျပီ သတိရသြားတယ္ ေက်းဇူးပဲ အမေရ။
သက္ထား။ :))

မိုးေကာင္းသူ said...

မမ၀ါ
ဗုံလုံသီး ပုိ႔ေပးရမလား။


ညီမူရာ၏သက္ထားေရ
အေျပာင္းအလဲေလးခ်က္စားၾကည္႔ပါ။