Monday, June 8, 2009

ၾကက္သားကခ်င္ခ်က္ နဲ႔ ဟင္းအင္႔ (ေခၚ) ဟင္းေလွာ္

ၾကက္သားကခ်င္ခ်က္ကုိေတာ႔ ဒီမွာ တခါတင္ထားဖူးပါတယ္။အိမ္အသစ္ေျပာင္းတဲ႔ရက္သူငယ္ခ်င္းမ်ားနဲ႔ မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္စားျဖစ္ေသးတယ္။ မုန္႔ဟင္းခါးေတာ႔ မတင္လုိက္ေတာ႔ဘူးေနာ္။ ၾကက္သားကခ်င္ခ်က္ေတာ႔ ေနာက္တရက္္မွာ ခ်က္စားျဖစ္တဲ႔ဟင္းပါ။ မုိးေကာင္းသူဆုိေတာ႔ မုိးေကာင္းလက္ရာ လက္စြမ္း ျပလုိက္ပါတယ္။ ႀကိဳက္ၾကေလလားေတာ႔ မသိဘူး။ စားသြားပါအုံးလား။


ၾကက္သားကခ်င္ခ်က္နည္းမ်ား

ညီမေလးျမဴးရဲ႕လက္ရာ

စုဘူးအိမ္ရဲ႕လက္ရာ

ရွင္မင္းရဲ႕လက္ရာ


မိုးေကာင္းအစားအစာေလးမ်ား ႀကိဳက္တတ္ရင္ျဖင္႔ ဒီမွာၾကည္႔ပါႏုိင္ပါတယ္။

မုိးေကာင္း မုန္႔ညွင္းေပါင္း
မုိးေကာင္း တုိပူးသုပ္
ငါးေပါက္သီးဆံေထာင္း
ၾကက္သားကခ်င္ခ်က္
မုိးေကာင္း ဆန္ဆီးရွမ္းေခါက္ဆဲြ
မုိးေကာင္း သေဘၤာသီးရွမ္းသုပ္




ၾကက္သား ကခ်င္ခ်က္ေလး သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။


ရုံးပေတသီးနဲ႔ ဟင္းႏုႏြယ္ေၾကာ္


ကုိက္လန္ေၾကာ္

ႀကိဳက္တဲ႔ဟင္းစားသြားေနာ္။ အားနာနဲ႔။


ၾကက္သားကခ်င္ခ်က္အုိးတည္ေနတယ္။

----------------------

ေနာက္တရက္မွာေတာ႔ ၂ေယာက္တည္း စားတဲ႔ဟင္းေတြပါ။ ဆီျပန္ဟင္းမစားခ်င္တာနဲ႔ ငါးေလးနဲ႔ ပုဇြန္းေလးကုိ ေၾကာ္လုိက္တယ္။ ဆီလဲ သိပ္မမ်ားတဲ႔ ဟင္းအင္႔ (သုိ႔) ဟင္းရြက္စုံဟင္းေလွာ္ လုပ္လုိက္တယ္။ ဒါေလးေတြလဲ စားသြားပါအုံးလား။


ငါးေၾကာ္ နဲ႔ ပုဇြန္ေၾကာ္စားသြားေနာ္။


ဟင္းအင္႔ (သုိ႔) အသီးအရြက္စုံဟင္းေလွာ္


ဟင္းအင္႔ (သုိ႔) အသီးအရြက္စုံဟင္းေလွာ္ အတြက္လုိအပ္ေသာအရာ
ကန္စြန္းရြက္
ဟင္းႏုႏြယ္
ရုံးပေတသီး
ပဲေတာင္႔ရွည္ (ကြ်န္မက ဒီအသီးအရြက္ေလးမ်ဳိးနဲ႔ပဲ လုပ္လုိက္ပါတယ္ေနာ္)
ခ၀ဲသီး
ဟင္းျပင္းရြက္ ( ကခ်င္ျပည္နယ္၊ ရွမ္းျပည္နယ္ မွာေတာ႔ ဒီအရြက္ရွိတယ္။ က်န္တဲ႔ေဒသမွာ ရွိမရွိေတာ႔ မသိဘူး)
ေဂၚလခါးညြန္႔
ခရမ္းဂေစာ႔သီး
ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း ၊ ၾကက္သြန္နီေထာင္း ၊ ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ၊ ငါးပိ ၊ ပင္စိမ္း
မုန္႔ႏွစ္(ေခၚ) ဆန္မုန္႔ (ရုိးရုိး ဆန္မုန္႔ပါ)


ဟင္းအင္႔ (သုိ႔) အသီးအရြက္စုံဟင္းေလွာ္ ခ်က္ပုံ

အသီးအရြက္ေလွာ္မယ္႔အုိးတည္ပါ။ ဆီနည္းနည္းေလးပဲထည္႔ ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း ၊ ၾကက္သြန္နီေထာင္း ၊ ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း ၊ ငါးပိထည္႔ ၊ ဆားနည္းနည္းထည္႔ ၊ အခ်ဳိမွုန္႔နည္းနည္းထည္႔ ၊ ေရထည္႔ၿပီး ဆူေနေအာင္တည္ထားပါ။ ေရဆူလာရင္ ေရေဆးထားတဲ႔ အသီးအရြက္အစုံထည္႔ပါ။ အေပၚေအာက္ ေမႊေပးပါ။ အသီးအရြက္ နည္းနည္းအိသြားရင္ ဆန္မုန္႔ကို ေရေဖ်ာ္ထည္႔ပါ။ ကြ်န္မကေတာ႔ ဆန္မုန္႔မ်ားမ်ားနဲ႔ အရည္ေပ်ာ္ေပ်ာ္ႀကိဳက္လုိ႔ ေရက်ဲက်ဲေလးနဲ႔ထည္႔လုိက္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ေမြပါ။ ဆား အခ်ိဳျမည္းၾကည္႔ပါ။ အုိေကၿပီဆုိရင္ေတာ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းေလး အလုံးကဲြရုံ ေထာင္းထည္႔ ၊ ပင္စိမ္းေလးအုပ္ၿပီး စားႏုိင္ပါၿပီ။ ဆီမပါ ျပားမပါတဲ႔ ဟင္းတခြက္ေပါ႔။ ဒီအတုိင္း ပူပူေလးစားကုိ ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႔စားလဲ ေကာင္းတယ္ေနာ္။ ကြ်န္မကေတာ႔ စားေနၾကမုိ႔လုိ႔လားမသိဘူး။ အရမ္းႀကိဳက္တယ္။ ကိုယ္ေတာ္ႀကီးေတာ႔ အစတုံးက ဟင္းအင္႔ ၊ မုန္႔ညွင္းေပါင္းေတြဆုိ မစားတတ္ေသးဘူး။ ခုေတာ႔ မုိးေကာင္းအစားအစာေလးေတြကုိ ေတာ္ေတာ္ေလးစားတတ္လာပါၿပီ။ ဒီလုိေလး တမ်ဳိးတဖုံလုပ္စားၾကည္႔ပါလား။

9 comments:

Phyo Evergreen said...

ၾကက္ကခ်င္ခ်က္ ၾကိဳက္စ္

ေခးကို said...

ၾကက္သားကခ်င္ခ်က္ကေတာ့ အရင္တစ္ေခါက္တည္းက စမ္းၾကည္႔ၿပီးၿပီ၊ အခု ဟင္းေလွာ္ေလးကလည္း အရမ္းကို စားခ်င္စဖြယ္ပဲ။ ၾကိဳးစားၿပီး ခ်က္ၾကည္႔လိုက္ဦးမယ္။ ဒီေန႔ေတာ့ ၾကက္သားနဲ႔ ပဲခ်က္တာ တူးသြားတယ္ အမေရ၊ ဟင့္

ေခးကို said...

ၾကက္သားကခ်င္ခ်က္ကေတာ့ အရင္တစ္ေခါက္တည္းက စမ္းၾကည္႔ၿပီးၿပီ၊ အခု ဟင္းေလွာ္ေလးကလည္း အရမ္းကို စားခ်င္စဖြယ္ပဲ။ ၾကိဳးစားၿပီး ခ်က္ၾကည္႔လိုက္ဦးမယ္။ ဒီေန႔ေတာ့ ၾကက္သားနဲ႔ ပဲခ်က္တာ တူးသြားတယ္ အမေရ၊ ဟင့္

Anonymous said...

မေရးးးးးးးးးးးးးး
အၾကိဳက္ေတြခ်ည္းဆိုေတာ့
စားျပီးထလို ့မရေတာ့ဖူရယ္
လာထူေပးေလ

လွတ်ငြိမ်းလေပြေ (breeze) said...

ၾကက္ကခ်င္ခ်က္ စားခ်င္တယ္
း)
ႏွစ္ေယာက္စာေပမဲ့ ၾကက္သားအိုးက အၾကီးၾကီးေနာ္
း)

ေမေလး said...

မမေရ
ေမေလးလာတာေနာက္က်သြားလို႔ ပန္းကန္ဘဲ ဝိုင္းေဆးသြားတယ္ေနာ္

မမကို ခ်စ္တဲ႔
ေမေလး

ေက်ာပိုးအိတ္ said...

ဒီအပတ္စေန ရံုးပိတ္ရက္မွာ စမ္းျပီးခ်က္စားၾကည့္မယ္ေနာ္။

ျပီးရင္အေၾကာင္းျပန္မယ္
အဟီးးးးးးး
း)

ယူမီကို said...

ၾကက္သားကခ်င္ခ်က္ကို အရမ္းၾကိဳက္တယ္
ဆီမကုန္လို႔။ စားလို႔လဲေကာင္းတယ္

မိုးေကာင္းသူ said...

ၿဖိဳး
ႀကိဳက္ရင္ မ်ားမ်ားစားသြားေနာ္။

ေခးကုိ
ၾကက္သားကခ်င္ခ်က္ေတာ႔ ေအာင္ျမင္သြားၿပီေပါ႔။ ဟင္းအင္႔ေလး စမ္းခ်က္ၾကည္႔လုိက္ပါအုံး။ အရမ္းလြယ္တယ္။ ၾကက္သားပဲဟင္း တူးတူးေလးလာစားအုံးမယ္။ :D

ျမဴး ညီမေလး
ခုမွ လာထူေပတယ္။ မေန႔က ေန႔လည္ အျပင္သြားေနလုိ႔။

လြတ္ၿငိမ္းေလေျပ
ႏွစ္ေယာက္တည္းစားတာဟုတ္ဘူး။ သူငယ္ခ်င္းေတြေကာပါတယ္။ ဒါေၾကာင္႔ မ်ားမ်ားခ်က္လုိက္တာပါ။

ေမေလး
ပန္းကန္ ေဆးကူသြားလုိ႔ ေက်းဇူး။

ေက်ာပုိးအိတ္ေလး
စမ္းၿပီးခ်က္လုိက္။ ေအာင္ျမင္တယ္ဆုိ အစ္မပါ လာစားကူေပးမယ္။

ယူမီကုိ
ၾကက္သား ကခ်င္ခ်က္က ဆီမကုန္ဘူး။ ဆီနည္းေလ ေကာင္းေလပဲ။