Thursday, March 12, 2009

ငါးေပါက္သီးဆံေထာင္း



ငါးေပါက္သီးဆံေထာင္း ဆီဆမ္း



ငါးေပါက္သီးဆံကုိ အနီးကပ္ရုိက္ထားေပးတယ္။



ကဲ ငရုတ္ဆုံနဲ႔ နားနားေထာင္း

လုိအပ္ေသာအရာ

ငါးေပါက္သီးဆံ
ငရုတ္သီးစိမ္း ၇ ေတာင္႔
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ တက္
ဆား၊ အခ်ဳိမွုန္႔
ဆီ

ေထာင္းပုံေထာင္းနည္း

ငရုတ္သီးကုိ အညွာေျခြၿပီး ေရးေဆး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ အခံြခြာၿပီး ေရေဆးပါ။ ငရုတ္ဆုံထဲသုိ႔ ငရုတ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆား၊ အခ်ဳိမွုန္႔ အနည္းငယ္ထည္႔ၿပီး စတင္ ေထာင္းပါေလ။ ငရုတ္သီးနဲ႔ၾကက္သြန္မ်ား ညွက္သြားရင္ေတာ႔ ငါးေပါက္သီးဆံကုိ ထည္႔ၿပီးေထာင္းပါေလ။ ကဲ ညွက္ရင္ေတာ႔ ရပါၿပီရွင္။ ၿပီးအေပၚကေန ဆီစိမ္းေလး ဆမ္းလုိက္ပါ။ ဒါမ်ဳိးက စားရခဲတယ္ေနာ္။ ႀကံဳေတာင္႔ ႀကဳံခဲမုိ႔လုိ႔ ျမည္႔ၾကည္႔သြားအုံးေနာ္။

3 comments:

Anonymous said...

ငါးေပါက္သီးဆိုတာ ဘယ္အဆန္ကိုေျပာတာလဲ ပံုထဲၾကည့္ရတာေတာ့ သီဟိုဠ္ေစ့နဲ႔တူတယ္။
ဘာသီးလဲ ေျပာျပပါလား။

မုိးေကာင္းသူ said...

ညေလးေရ..... ငါးေပါက္သီးဆံက ငါးေပါက္သီးက ရတာပါ။ ငါးေပါက္သီးကေဂၚလီလုံးသာသာေလာက္ရွိမယ္။ ငါးေပါက္သီးလုိ႔ေခၚရတဲ႔ အေၾကာင္းအရင္းကေတာ႔ သူ႔အသီးမွာ အေပါက္ငါးေပါက္ပါလုိ႔ထင္တာပဲ။ အစ္မအထင္ကုိေျပာတာေနာ္။ သူ႔အေပါက္ေလးေတြက ႀကီးစဥ္ငယ္လုိက္ေလးေတြ။ အစ္မတုိ႔ငယ္ငယ္တုံးကေတာ႔ အဲဒီ ငါးေပါက္သီးကုိ ဒုတ္နဲ႔ထုိးစား၊ ေကာ္စားတယ္။ မဟုတ္ရင္ တံမန္တလင္းေပၚမွာ ေခါက္ေခါက္ၿပီး စားၾကတယ္။ ေနာက္တခါႀကံဳႀကိဳက္ခဲ႔ရင္ ငါးေပါက္သီးကုိ အစ္မ ဓာတ္ပုံရုိက္ၿပီးတင္ေပးပါအုံးမယ္ေနာ္။ သီဟုိဠ္ေစ႔ အရသာနဲ႔လဲတူဘူး။ သူကစားလုိက္ရင္ အဆီေတြပါတယ္။ အဆီမ်ားတယ္ေျပာရမယ္။ အစ္မရွင္းျပမွ ရွဳပ္သြားၿပီလား ညေလးေရ။

Anonymous said...

မရႈပ္ပါဘူး အစ္မ၊ မွတ္ထားရတာေပါ့။ အဲ့ဒီအဆန္က ဘယ္နယ္က ထြက္တာလဲဟင္?